Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Football Manager 2013

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Yeni amacım Bilboa ile şampiyon olmak Full Basque...

Eski oyunda yabancıda olsa ilk sezonunu oynayan youth kaptınmı toprağım diyordu Basque oluyordu hemen şimdi o kalkmış mutlaka ispanyol olucak.

*En saglam ortasaha oyunsunu Martinez'i satmışlar bayern'e. Fernando Llorente de free gitmek için sezon sonunu bekliyor, müdahale edemiyorsun.Menajeride direk senden dislike olarak başlıyor oturmuyorlar kontrat yapmaya.Olabildiği kadar pohpohluycam bakarım olmadı satıcam ara transfer döneminde. Basque'lı forvet'te yok gibi birşey hele onun gibi bir targetman yok heralde oyunda
Sosyal ağlarda paylaş

ya rotasyonda 4-5 maçta bir ilk 11 çıkan oyuncum, şu an 2.5m€ alırken yıllık, sözleşme yenilemek istediğimde 6m€dan aşağı inmiyo. kulüpte en fazla para kazanan oyuncu muslera, o da 4.5m€ alıyo zaten. ibneye 4 verdim OLMOS KOBOL OTMOYOROM dedi. napayım seve seve vercek miyim o parayı bu iti takımda tutmak için?
Sosyal ağlarda paylaş

ya şu buraka diyemiyo muyum ben, AGA İYİ GÜZEL DE SIFIRA İNİP KALEYE YAKLAŞIP ŞUT ATINCA GOL OLMUYO diye. her maç 3 kere 4 kere yapıyo. her şut da 4 sezondur direğe çarpıp avuta gidiyo. hiç istisna olmadı şu ana dek. şunu yapmasa pas atsa adamdan vazgeçemiycem de, hidden aptallık statı mı var nedir. sıfıra in, şut çek > aut. abv burak abv
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:

Sezon arasında sattım Llorente'i 30m'e 7.85 ortalama ile oynuyordu :X .Dedim gardaş vaziyet böyle böyle kontrat imzalıyorsan imzala yoksa seni satış listesine koycam. Koy yoksa beleş giderim dedi verdik. İşin dramatiği alacak adam yok isterse 30 degil 100m versinler lol.

Kaç sezondur nice Ersun Yanal'lar, Fatih Terim'ler söyledi de gerçekte oldu mu ki oyunda sen söyleyince olsun?
Sosyal ağlarda paylaş

Tez işini halletmemle beraber oyuna giriş yaptım.

Daha single player başlayamadan arkadaşların oyununa dahil oldum.

Şimdi adamlar iki kişi biri GS biri FB almış, 3. sezonu yarılamışlar. İlk iki sezon da tüm iyileri toplamışlar. Muhammed Demir, Jem Karacan, Serdar Aziz falan hep adamlarda. Ben 2.5 sezon sonra devre arasında gelen adam olarak 3. sıradaki İBB'yi aldım. Rep'ten biraz sıkıntı var ama takım görünüşte çok iyi olmasa da at gibi oynuyo. Özellikle Webo çok çok acaip adam. Yaşlanmış olmasına rağmen dağıtıyor ligi.

Şimdi efendim, acil olaraktan yerli oyuncu tavsiyesine ihtiyaç var. Her mevkiden adam aramaktayım. Ancak acil durumda bek (sağ sol farketmez) ve ön libero, ardından da kaleci arayışım var.

Yerli dışında yabancı da öyle ucuza gelecek ve çok şımarmayacak (yılda 600-700k € verebiliyorum en fazla) adam tavsiyeniz varsa lütfen esirgemeyiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

sağ ve sol bek deli sıkıntı. 2 tane yeni yetme buldum(regen deniyo galba) onlarla idare ediyorum. defansın göbeğine kemal tokak alabilirsin. 5. sezonumdayım serdar aziz-semih kaya-kemal tokak götürüyo göbek işini başarıyla. sağ/sol açık için de sararer'i dene de ne kadara gelir, gelir mi bilemedim. alıncak çok adam var da bayaa tuzlular. gavur forvet için de babacar'ı alabiliyosan kaçırma. sezon sonunda 50maç/50gol falan bitiriyo 3 sezondur. 4m'e alıp ucuzdan oynatmaya başlamıştım diye hatırlıyorum. en olmadı kirala yani.

büdüt: sol bekte luke shaw diye bi eleman oynatıyorum ayrıca, hem genç hem ucuz hem de baya iyi. yeni yetmelerden biriyle dönüşümlü oynuyo. cl maçlarında falan hep shawla başlıyorum, yorulmuyo da. üst üste 10-15 maç net çıkartıyo zorda kalınca.
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bi 3-4 gündür oynuyorum da, oyun gerçekten bugüne kadar çıkmış en kötü 2. FM oyunu heralde. İlki şu saçma sapan oyuncu sakatlıkları olandı.

Her oyunda aynı boku yiyolar, yarım yamalak bi oyun çıkartıp sonra senenin yarısını onu adam etmekle geçiriyorlar, sonra bir sonraki sezon yine aynı halt. Şu oyunu bitmiş oyun diye piyasaya sürmeye utanır insan.

- Oyun sürekli saçma sapan menü takılmalarına maruz bırakıyor.

- Mutliplayer oyunda sebepsiz yere kopuşlar had safhada.

- Steam'e entegre olmak için çabalamış, ama batırmış. Steam listesiyle cebelleşmek gerekiyor bir de.

- Oyunda regenler fazla güçlü. Gereksiz güçlü.

- Maç motoru yerlerde sürünüyor, o kadar saçma sapan goller veya pozisyonlar oluyor ki, halı sahada olmaz.

- Oyunda zaman zaman gereksiz bir yavaşlık, bir takılma söz konusu, optimizasyon olmamış.

- Transferler çok dengesiz.

Resmen yarım yamalak oyun yapıp sunmuşlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Her oyunda aynı boku yiyolar, yarım yamalak bi oyun çıkartıp sonra senenin yarısını onu adam etmekle geçiriyorlar, sonra bir sonraki sezon yine aynı halt. Şu oyunu bitmiş oyun diye piyasaya sürmeye utanır insan.
her sene aynı oyunu çıkarmalarına rağmen şunu nasıl beceriyorlar bende anlamış değilim :P
Sosyal ağlarda paylaş

Madcat said:

bi tane adam vardı patide bütün betalara katılıp abi bu oyun için o kadar çalışıyorlar ki inanamazsınız falan diyen.
kimdi o ya?

Azmoydu o.

Abi kusura bakmayın da eğer hakkaten "o kadar çalışıyorsa" bu oyun firmasındaki ekip tamamen gerizekalılardan falan kurulmuş olmalı. O kadar çalışıp bu kadar rezalet bir oyun motoru çıkartamazsın çünkü, istesen de olmaz.

Hayır bir de elinin altında 10 tane eski oyun var, hepsinin tüm kodlaması, motoru elinde, az çok düzeltmişsin, dinamikleri oturtmuşsun, yine böyle batırmayı nasıl becerirsin?

Ya bi halt etmeden eski oyunu bozup bozup sürüyorlar piyasaya, ya da hakkaten iyi niyetli ama aptal bir yapımcı ekibe sahip.

Hele bir de son yıllarda hem kendi imkanlarımın hem de oyuna erişim imkanlarımın da artmasıyla orjinal alıyorum oyunu, şimdi para verince, daha bir içime oturdu. Resmen kazıklanmış hissettim kendimi, o yüzden bu kadar sert çıktım. Bi daha demiyim ama gelecek sene en azından bu oyuna beş kuruş para vermeyeceğimi rahatça söyleyebilirim. Sonrasına da artık seneye karar veririz.

Oyunun dinamiklerine ait iyi olan bir tane bile şey yok. Maç fizik motoru rezalet, futbolcular saçma sapan hareketler yapıyor. Kalecim kendi kalesine gol attı, daha ne olsun? Rakibe asist yapan defansları, düz çizgide koşamayıp tek başına etrafında rakip yokken topla taca çıkan kanatları, önünden geçen arapasa aman arapas bu diye müdahale etmeyen oyuncuları saymıyorum bile. Transfer dinamikleri desen, zaten herkes saçmalığından bahsetmiş. Oyuncu regeni gelişmesi desen her yer canavar regenlerle doluyor bir yerden sonra. Skor dengesi desen, maçın skoru başından belli resmen. Sakatlık durumu desen yine abartı sakatlıklar coşuyor. Multi oynayayım desen sürekli bağlantı sorunları, düşmeler, oyuncu sözleşme pazarlığının ortasında süre dolmasıyla yarım kalan teklifler falan gırla. Habire multi çöktüğünden her maç öncesi save alıyoruz, oyun süresinin yarısı save etmekle geçiyor.

E ne kaldı geriye? Maç yok, transfer yok, yeni oyuncu düzeni yok, multiplayer oyun çöküyor. Oyunu oyun yapan hiçbir şey yok.

Kendi başıma 1.5 sezon GS, yarım sezonun biraz üstünde Milanla sinlge oynadım, bir de arkadaşlarla multi oyunumuz var. Single'ı zaten bıraktım, multiyi de arkadaşlara ayıp olmasın yarıda bırakmayayım diye sürdürüyorum. Ama hakkaten işkence.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Şöyle bi 3-4 gündür oynuyorum da, oyun gerçekten bugüne kadar çıkmış en kötü 2. FM oyunu heralde. İlki şu saçma sapan oyuncu sakatlıkları olandı.

- Oyun sürekli saçma sapan menü takılmalarına maruz bırakıyor.

- Mutliplayer oyunda sebepsiz yere kopuşlar had safhada.

- Steam'e entegre olmak için çabalamış, ama batırmış. Steam listesiyle cebelleşmek gerekiyor bir de.

- Oyunda regenler fazla güçlü. Gereksiz güçlü.

- Maç motoru yerlerde sürünüyor, o kadar saçma sapan goller veya pozisyonlar oluyor ki, halı sahada olmaz.

- Oyunda zaman zaman gereksiz bir yavaşlık, bir takılma söz konusu, optimizasyon olmamış.

- Transferler çok dengesiz.

Resmen yarım yamalak oyun yapıp sunmuşlar.

+100000. CM 97/98'den beri oynuyorum, bu kadar saçma bir oyun görmedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...