Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Total War: Rome 2

Komutan

Öne çıkan mesajlar

yemek olayını güzel yapmışlar bu sefer, eskisi gibi "tarlayı yap bırak" olmaması iyi olmuş, başka binalarda yemek kullanıyor, 8 tip (askeri olanlarıda katarsanız daha çok) bina var ama 6 slot var, düzgün seçmek ayarlamak gerekiyor -ye düşmemek için.

her provincede aynı değil, birinde 1 ilçe, birinde 4 ilçe falan hepsine değişik düzen gerekiyor.

yemek bitince 1000lerle ölmeye başlıyor adamlar ordular asd
Sosyal ağlarda paylaş

ben shogun 2 de cok hayal kırıklıgına ugramıstım. o yuzden onun ardından gelince bunda bir tepki oluşmadı bende. eglenerek oynadım dun gece. bir de bunun keyini 37 dolara aldığım için benim için 59 dolara alandan haklı olarak cok daha az hayal kırıklıgı da yaratmıs olabilir.

su anda ben eglenıyorum oyunda sahsen. hatta shogun 2 den cok daha fazla eglendıgımı soyleyebilirim. bir sure beni oyalar.

muhtemelen bir ay oynar sonra shogun2 de oldugu gibi, medieval2 ve empire ikilisine doner oyunun yuzune bir daha bakmam.

bakalım zaman gosterecek.
Sosyal ağlarda paylaş

gelişip şehir zenginleştikçe artıyor o kendisi,

kültürel farklılıklar, aşırı köle olması vb de etkiliyor, bide bir province in tüm şehirlerinin sizde olması ile gelen bonuslar vb var, ordu varsa şehirde ordanda düzen geliyor eskiden olduğu gibi, generalin skilllerinden falanda buna bonus koyabiliyorsunuz o açıdan baya detaylı.
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

Tarladan veya Çiftlikten gelen -4 Asayiş Bozukluğunu niye yapmışlar yahu, onu nasıl engelleyecez?

roma da "köle" (slave), "asker" (sonraki donemlerinde paralı asker, lejyon), "vatandas (citizen)", "ozgurleştirilmiş koleler" (freedman) ve aristokrasi sınıfları bulunur.

tarım romada en tutulan mesleklerden birisiydi. topragının olması yetmiyordu, onu calıstırmak topraktan daha pahalıydı. o nedenle kucuk toprak sahibi "citizen" lar topraklarını aristokrasiye satarlardı. aristokratlar farmlara ugramazlardı, zira senator, general vs olarak faaliyet gosterirlerdi. toprakta koleler calısırdı, citizen lara ve freedmen e onların basında durmak uzere maaş verilirdi.

bu yapı zamanla roma da aristokrasinin toprağın büyük bir kısmını ele geçirmesi ile sonuçlanır.

ayrıca toprak sahibi olmayanların kullanabileceği "public" alanları da aristokratlar zamanla satın almaya kalkısınca roma nın bilinen en büyük sınıf sürtüşmeleri yaşanmıştır. Ekilebilen toprak roma da gücün sembolüdür, dolayısı ile toprak için ayaklanma, öldürme vs normaldir. ekilebilen alanlar arttıkça huzursuzluk artmaktadır.
Sosyal ağlarda paylaş

valla mis gibi oynuyoruz, verdiğim her kuruş helal olsun. 60$ versem gene üzülmezdim. bunun yanında hilkat garibesi kalan oyunlara verdim o parayı.

bende oyun 1.0 sürümü gözüküyor, yama gelince yazarız patch notes filan önemli ne düzeldi.
"Tatar Ramazan" said:

Tarladan veya Çiftlikten gelen -4 Asayiş Bozukluğunu niye yapmışlar yahu, onu nasıl engelleyecez?

public order veren binalar var city center, temple vs. en baştan onlardan da dik. 100'e vurunca happiness zaten growth ve tax bonus da çoşuyor.
raider said:

Rome I de, Barbarlarla "warcry" attığın zaman, silehlarıyla kalkanlarını birbirlerine vurup bağırıyorlardi. Bu sefer skillere efekt koymamışlar sanırım. biraz atmosferi bozmuş.

evet, sanırım o animasyon yüzünden dayak yemesin diye birimler çünkü almanlar warcry animasyonu bitene kadar pilumları yiyip yerlerine oturuyorlardı. :p ben de olsun isterdim ama zor bir ikilem.
Feamer said:

yaw, brakın bu işleri ya, şu oyunun 5 de 1 bitmemiş halini bile 2-3 ay önce çıkar biz oynayalım diye kampanya yapsaydı, tr bile 1000 tane adam taksime çıkardır, yok bitmemiş, yok olmamış,

10 saat kadar mütavezi bir oyun yaptım partlar ile "zor" zorluk düzyeinde 20 şehir aldım, hala oyunu olumsuz etkileyen bir şeyle karşılaşmadım,

en önde pankart taşırdım ne diyorsun ehu

ben de 25 saat oynadım, hala ne gameplay ne de grafik bug'ı görmüş değilim. bir tek ai bazen anlamsız şekilde garip hareket ediyor, bug olsa gerek ki in ca i trust.
Sosyal ağlarda paylaş

serinin öncesine göre derken? empire ve napoleon serinin dip noktası zaten. herkeste line infantry, karşı karşıya durup ateş ettirmekten ibaret oyunlar. bütün fransa tek region, paris'i alınca fransa yokoluyor filan komedi. shogun2 dersek iyi ama herkes samurai herkes aşigaru, ahmet klan samurai, mehmet klan aşigarusu bütün fark. işte rome ve medieval2 var zaten ondan önce. onları da açıp oynayın 2-3 saat, şehirlerden adam taşımaktan yorulunca haber verin. :p 3 gün oynadım işte rome çıkmadan önce, bomba oyunlar ama yeni mekanikler getirdiklerinin yanında çok ilkel kalıyorlar artık maalesef.

şu oyun 2-3 yama yiyince herkesi tatmin edecek hale gelir bence.

rome 2'nin "düzgün streamlining nasıl yapılır" diye strateji tasarımı okullarında okutulması lazım. saçmalamadan, sulandırılmadan, basitleştirmeden oynanışı kolaylaştırmak işte böyle yapılır. tek tek adam taşımak yok, transport'a indir bindir yok, bunları değiştirirken "ya bu iş böyle saçma olmuş" dedirtecek bir şekilde de yapılmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

game dev story'de gördük işte, bir milyar feature olunca buglar trilyon oluyor, onları düzeltmek için daha çok zaman vs. "olsun o kadar" demiyorum ama önemli olan şirketin ne kadar çabuk hareket ettiği düzeltmek için. medieval2 zamanında bir yama için 3 ay bekletiyorlardı "quality assurance devam ediyor bekleyin 1 ay daha" deyip. onun yerine paldır küldür hemen çıkarmaları daha iyi eski paradox stili.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız campaign görevleri dört dörtlük, tarihi yeniden uygulama şansı veriyor. isimlerdeki göndermelere kadar adamlar tarih meraklısına yönelik düşünmüşler. eski oyundaki spartacus kafası yerine bu oyunda gladiator mantığı görmek gözlerimi yaşartıyor.

europa barbarorum 2 çıkmadı ama bu oyun kurtardı, artık medieval2 motoruyla oynanmaz o, (grafik değil de tek tek adam taşımak çekilmez şu saatten sonra) portlamaları lazım heh.
Sosyal ağlarda paylaş

benim 29 tane trade agreement'ım var şu anda. non-aggression pact ile beraber önerirseniz büyük çoğunluğu direkt kabul ediyor. ya da 400-500 gold ile ki onu amorti ediyorsunuz 10 turn'de filan, sonrası cebe zaten.

baştan yapmıyorlardı ama, sanırım güvenilirlik seviyesinin artması da etkili oldu. sağa sola dalmadım 15-20 turn, o arada yaptım anlaşmaları hep.

bu arada en çok army limit konusunda endişleiydik ama hiç sorun değilmiş, hemen 6'ya çıkıyor zaten limit ve donanma da ayrı. rahat rahat takılıyorum limit yokmuş gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...