Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Total War: Rome 2

Komutan

Öne çıkan mesajlar

Tüfeğin tek bir hizada karşılıklı dizilip, ateş edip, mermi değiştirmek için beklenmesi falan okçuların işleriyle çok farklı abi.

Sam'in dediği gibi tüfek illeti gelince kılıç, mızrak, süvari, ok dengesi olduğu gibi çöpe gidiyor.

Rome'da büyük ihtimalle balistalar, catapultlar, trebüşeler falan olacaktır zaten. Hatta duvar altını kazan sapperlar falan bile geri dönüş yapabilir. O yüzden siege warfare çok baymacaktır diye düşünüyorum.

45 dolar iyiymiş aslında...
Sosyal ağlarda paylaş

ya ha ok salvolamışsın ha tüfek. aynı miktarda vuruyolar.

zaten dmg diye bişey olmadığı için range'de. çarparsa öldürüyo yani. genelde daha ölümcül okçular.

tüfekler maksimum 2 kneel fire falan çakıp süngüyle giriyor zaten. okçuya veriyolar 50 ammunition. sallasın arkadan sürekli.

hangi savaşta böyle birşey olabilmiş gerçekten. yakın menzilli ok ama 50 ok üstüste ok atabilecen okçu olduğunu düşünmüyorum.

hele mesela bu ingilizlerin klasik longbow manleri falan maksimum 5 atış falan yapabiliyorlar gün içerisinde. o kol patlıyor çünkü. hiç gördünüz mü bilmiyorum longbow gerçekten ama ingilterede denedim ben boyum kadar zaten 1.80'im ben. 40 metre gitmedi o ok. hayvan gibi bir abimiz gelip 2 kere çekebildi o yayı çenesine kadar üçüncüde çekemiyodu adam zaten direk eller falan kanamaya başlıyor istersen 3 kat deri eldiven giy uzun menzilli atış yapamaması lazım bütün total warlarda okçuların. öle bir seçenek getirseler en azından baya mantıklı olur. moğol okunu anlarım arka arkaya bas ama hele ki orta çağda kullanılan daha büyük okların bari ammoyu azaltsalar

nefret ederimde ben okçudan. tüfek çok daha delikanlı geliyor. salla 2 tur vurdun vurdun dal adam gibi sonra melee.
Sosyal ağlarda paylaş

oklar hiçbirşey yapamıyor büyük kalkanlı adamlara önden, tüfek tanımıyor kalkanı delip geçiyor. çok fark var arada.

iki tüfek sallayıp süngüyle giren varsa yanlış oynuyor demektir empire ve napolyon'u. mermi bitene kadar devam salvolara.

zaten okun combined arms şeklinde kullanılabilmesindeki bir etken de eğimle gitmesi, tüfeğin önüne kimseyi koyamıyorsun.

hep söylerim, oyunlar için en kötü dönem 1550-1900, 350 yıl karşılıklı durup birbirine sallamışlar tüfekleri öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Finklorpeyniri said:

ya ha ok salvolamışsın ha tüfek. aynı miktarda vuruyolar.

Olur mu öyle şey? En basidinden okçu salvo atar. Oklar tepeden düşer. İki ordu arasındaki barikatların içinden geçmez. Tüfek ateş etmek için düz bir atış hattına ihtiyaç duyar. Shogunda bile dahi bu mekanik çok şeyi değiştiriyor. Özellikle kale duvarlarına saldırıyorsan.

Tüfek ve ok gerçekte de oyunda da farklı mekaniği olan silahlar.

Gerçek hayatta ise Amerikan iç savaşı dönemine bakmak yeterli. Bütün ordular karşılıklı diziliyor. Saatlerce birbirlerine çift sıra kurşun atıyorlar. Dünyanın gördüğü en lame savaşlardandır herhalde. Kurşunun bitmeden düşman kamikaze japon değilse falan da silahı bırakıp melee dalmaya çalışmanın hiç bir manası yok. Tüfek her zaman çok daha op.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

oklar hiçbirşey yapamıyor büyük kalkanlı adamlara önden, tüfek tanımıyor kalkanı delip geçiyor. çok fark var arada.

iki tüfek sallayıp süngüyle giren varsa yanlış oynuyor demektir empire ve napolyon'u. mermi bitene kadar devam salvolara.

zaten okun combined arms şeklinde kullanılabilmesindeki bir etken de eğimle gitmesi, tüfeğin önüne kimseyi koyamıyorsun.

hep söylerim, oyunlar için en kötü dönem 1550-1900, 350 yıl karşılıklı durup birbirine sallamışlar tüfekleri öyle.

yanlış oynuyosun ne demek lan sdfjhsdfjhj eze eze kazanıyorum yani. en sevdiğim en çok okuduğum ettiğim dönem benim. birsürü savaş müzesi gezdim avrupada o zamana kadar benimde düşüncem karşılıklı durup ehehehe diye ateş ettikleriydi yok öyle birşey. arka arkaya birkaç salvodan sonra süngü kılıç giriliyor. arkada ateş etmeye devam edenler sharpshooterlar işte ilk ingilizlerden çıkma aim alınabilen tüfeklere sahip birlikler. onlarda yetenek falan istiyor. düz piyadenin kullandığı musketta aim diye birşey yok. aynı anda ateş etmelerinin sebebide aoe çarpsın birileri ölsün.

bide bu arada o bahsettiğin dönemi türkler sevmiyor genelde. ÇÖKÜŞ devri olarak okutulduğu için okullarda kafadan sevilmiyor o dönem. nasıl savaşıldığıyla bile alakalı fikrin olduğunu zannetmiyorum. karşılıklı durup ateş ediyolar ne ya.

hayır okçu varken napılıyor ben onu anlamıyorum? karşılıklı durup ok atılmıyor mu yani? aynı bok. zaten kendi melee birliğin girdiğinde ne ok atabiliyosun ne kurşun atabiliyorsun oraya değişen birşey yok. top bile siege dışında birkaç kez atılabiliyor ordular karşılıklı gelene kadar. melee süngülerle girildiğinde gg zaten bitiyor friendly fire yüzünden. sharpshooter sharpshootera dalıyor okçu okçuya dalıyor değişen birşey yok
Sosyal ağlarda paylaş

ben de eze eze kazanıyorum, napacaz? :p

nişan doğrudüzgün yok zaten işte, ucuz adamlar, ucuz ekipman, salvolar. en kalitesiz savaş dönemi. savaşan da kalitesiz, ekipman da ucuzun ucuzu.

oyun namına iyi bir dönem değil işte, empire'da görülüyor. line infantry basa basa gidiyorsun öyle. topların filan iş yapması için onbinlerin birbirine girmesi lazım ama öyle bir ölçek de yok tabii.

türklükle ne alaka lol, dönem kötü. bizim zirve dönemimiz zaten tüfek dönemi, imparatorluğu tüfek üzerine kurmuşuz. bunu bilmeyen varsa onun derdi. nasıl savaşıldığını biliyorum, hem keyifsiz hem dümdüz gameplay.

rome tw'de okçu, piyade, süvari ve hatta yerine göre mancınık vs bile iş yapıyor. empire'da sadece line infantry. 'nuff said.
Sosyal ağlarda paylaş

adam gibi yapıldığında baya güzel oyun olan bi dönbem aslında.

empire'da ciddi sorunlar vardı ama napoleon'da cözmüşlerdi coğunu. ama işte ordada bi sürü millet yoktu
cok ufalmıstı oyun.

asıl cevheri deniz savasları o dönemin. yok öle bir dönem. uzaya bile gitse konspetler hala o donemin yansımalarını kullanmaya calısıyo concept olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Finklorpeyniri said:

bide bu arada o bahsettiğin dönemi türkler sevmiyor genelde. ÇÖKÜŞ devri olarak okutulduğu için okullarda kafadan sevilmiyor o dönem. nasıl savaşıldığıyla bile alakalı fikrin olduğunu zannetmiyorum. karşılıklı durup ateş ediyolar ne ya.

ahaha
Sosyal ağlarda paylaş

shogun:fots benim en beğendiğim savaş olarak içlerinde ki.

ver tüfeği ver atlıyı ver topu tak süngüyü samuray kes. nasıl mutlu oluyorum nasıl mutlu oluyorum

medievalda osmanlı dışında oynayamayan bir milletiz gerçekten. küçüktük o zamanlar kadıköyde beşiktaşta kafelerde falan oynarken osmanlı dışında bişey seçince laf yiyorduk ya.

med:tw yine iyi bu arada çeşitlilik olarak falan. ama rome direk korkunç geliyor bana.

kamadan bozma kılıç. spear. kısa menzilli ok. yine çıkınca oynicam tabiki savaş strateji olsun içinde ne olursa olsun. ama kısırlık olarak daha kısır geliyor.

fots'ta mesela az savaş kazanmadım sırf taktiksel olarak doğru hamleler yapıp moral bozup 100 adamlı birlik 90 kalmasına rağmen basıp kaçıyor falan. kılıç desen kılıç var mis gibi katana wc3 milita kılıcı gibi değil.

medtw'den devam etselerdi keşke rome çok sıkıcı değil mi ya
Sosyal ağlarda paylaş

en azından atlıları gerçekçi yapsalar bari rome'da. türklerle karşılaşana kadar ne avrupada eyer var ne romada eyer var. düşüp düşüp duruyolar atlı bi boka yaramıyor ne güzel

eyer türklerin getirdiği en büyük inanılmaz manyak ötesi teknoloji.

eski roma çizimlerinden yola çıkılarak o döneme ait eğerimsi saçma salak battaniye gibi şeyleri yapmışlardı napolyonun mezarının olduğu müzede görmüştüm bunu. sonra da işte hem animasyon olarak hemde onu yapıp günümüz jokeylerine falan kullandırttıkları bir belgeselimsi 15 dakikalık bir video çekilmiş. baya komik gerçekten onun üzerinde kalabilmek bile başarı herif kılıç sallıyor falan meeeeeh.

dümdüz piyade çağı direk. sıkıciyee
Sosyal ağlarda paylaş

rome en iyi her bakımdan, medieval var bir tek yaklaşan ona. askerin her çeşidi var her millette, sonraki dönemlerde herkes birbirini kopyalamaya başlıyor. hele 1600 sonrası tam rezalet, empire'da artık adamlar şaşırmış nasıl farklı hale getirelim diye, ahmet milletinin atak 9, mehmet milleti 11. mehmet milletinin bileği mi daha kuvvetli, neden niye? herkesin ekipman vs aynı zaten. ne yapsınlar başka türlü olmayacak fark diye herkes öyle random.

medieval'da da osmanlı en sevmediğim filan, kaç kere denedim hep yarım bıraktım.
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

karşılıklı tüfekle ateş etmece dünyanın en taktikli savaş dönemi

ya yok öyle bişey alla alla. normal yine kılıçlı süvarili oklu savaşı al. oku çıkar tüfek ekle. melee birbirlerine girmeden birkaç el atılan tüfek atışı sonrası yine melee kılıç at mızrak

ortaçağda tırpanla savaşa giden adamı alıp 2 ay eğitip tüfek verip ordu oluşturmak çok daha mantıklı.

yığıl kalkana tek hat dövüşsün arkada bekle savaşından daha taktik içeren savaşlar bunlar. bir falanj sistemi çıkıyor 1000 sene aynı savaş meeeh

bahsettiğiniz İNANILMAZ taktikli olarak düşündüğüz dönemlerde charge atıp giriyolar birbirlerine bu mu taktik? maksimum işte biyerlerden atlı çıkıyor. yok işte gizli spearlar çıkarılıyor. gizli okçu var biyerlerde falan. yoksa dümdüz karşılaşıp AEELLAAH diye giriyolar yani.

kuşatma kadar sıkıcı birşey var mı zaten? kale kuşat bekle her gün biyerleri zorla gireme. bekle erzağı bitsin yok bilmemne. meeeeeeh
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...