reyou Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 http://haber.gazetevatan.com/pidede-domuz-sucukta-esek-eti/455738/1/Haber/?fb_comment_id=fbc_10150865836421818_22334126_10150865877531818#f261089e0c http://fotograf.gazetevatan.com/newpics/news/050620121737299137197_3.jpg haber said: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde aralarında köklü firmaların da yer aldığı bazı markaların ürünlerinde hileler tespit edildi. Sucuklarda at ve eşek eti, tereyağında bitkisel yağ, tulum peynirinde nişasta, pidede domuz eti, yüzde 100 dana sosiste ise kanatlı etine rastlandı. FİRMALAR YÖNTEME İTİRAZ ETMİŞTİ Yapılan denetimlerde daha önce adı gündeme gelen firmalar, bakanlığa karışımın oranının açıklanması ile ilgili ciddi itirazlarda bulunmuşlardı. Bu itirazların altında ise üretim tekniği yatıyor. Türkiye'de genelde et tesislerinde kırmızı ve beyaz et üretimi aynı çatı altında yapılıyor. Kırmızı et- tavuk karışık ürünlerin üretimi yapıldıktan sonra makinelerin tamamen yıkanması ve arkasından yüzde 100 dana üretimine geçilmesi gerekiyor. Ancak bazı durumlarda çok küçük miktarlarla da olsa bulaşmalar yaşanabiliyor. Bakanlığın ilgili test yönteminde ise ürünün içindeki kanatlı oranı tespit edilemiyor, sadece ‘var’ ya da ‘yok’ denilebiliyor. Ürün içinde binde bir kanatlı ürün olsa dahi testte 'var' sonucu çıkabiliyor. Firmalar bu nedenle karışımın oranının da açıklanmasını talep ediyor. (Aysael Alp / Hürriyet selam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 islami usullere göre kesildiyse sorun yok HAHAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Hand Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 öeh pınar bile yapıyorsa artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 et ettir ya sıkıntı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 gidip 3 milyona pide yerseniz eşşek eti de yersiniz makina yağı da yersiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 pınar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 pınar mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 4 ayagı varsa yenir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 sosis, salam falan hala yiyorsanız diyecek bisey yok zaten. diger et urunlerini de bilindik yerlerde yerseniz sıkıntı yasamazsınız bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 dananın kanatları vardır belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 sosis yenmez zaten. en kötü et ürünü. tavuğun normal eti olsa yine razıyım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 esansını verenler bunlar zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Sosis salam ne zaman yedim hatırlamıyorum ve et gibi gelmiyorlar bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 bide zaten ismi "milenyum pide" olan bi yerden yemek yiyorsa biri zaten bunları kabul etmiştir dfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Mal said: dananın kanatları vardır belki. demeye gelmiştim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 et ettir hacı, onu bulamayanlar da var. şükredin halinize. dinimiz amin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Domuz türkiyede pahalı bi et, neden domuz eti olabilir ki bi pidecide? Yabandomuzu falan diycem de, çok gereksiz bi risk gibi geliyor bana. Bide o cross contamination olayı doğrudur vardır ve eser miktarda (10.000'de 1 falan mesela) olsa bile testlerde çıkar (PCR testi diye tahmin ediyorum), ama adamların sağlıksız üretim yaptığının da bi göstergesi. Çıkıp "benim ürünümde tavuk yok çapraz bulaşma var!" demeleri ayrı fail olmuş ahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 bende onu sorcaktım domuz çok yaygın bir hayvan degil ucuzda degildir diye düsünüyorum nasıl girmis pidecinin mutfagina Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 abi türkiyede bi ton domuz çifliği var avrupaya vs ihraç ediliyor.domuz pahalı değil yani tr'de. o pideci izmirde olmasaydı an itirabiriyle yıkılmıştı yanlız. "bizi dinden mi çıkarcaksınız" diye rage açılmıştı çoktan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 izmirdekiler zaten dinden çıkmış diyorsun yani sdfsdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 gavur izmir denmiş oo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 gavur izmire domuzdan bişe olmaz olm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Domuz güzeldir, alır yerim bazen ama beyaz ete göre pahalı yani. İçine koyunca nasıl daha ucuz oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 senin aldığın etinden geri kalan artığını koyuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 nefes almıyorsa sorun yok, asıl canlısından korkacan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar