Myshkin Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 axedice said: Daha fazla komisyon almak için kendilerinin item yapmasına gerek yok, sistem o açıdan çok başarılı zaten. Yok ona bir şey söylemiyorum zaten, blizzin kalkıp böyle bir şey yapacağını düşünmek de saçma zaten. ben sadece teknik açıdan bakıldığında bunu yapmanın mümkün olabileceğini savunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Örnekle açıkla derken? Dur gangrene anlatır gibi anlatayım :P Inferno Act 3ü mesela, hatta act2yi o dilleyen mobları şunu bunu normal itemla geçmen mümkün değil. Mutlaka sağlam item gerekiyor, ama sana sağlam item düşme şansı atıyorum 10da bir Eğer 10 kişi oynuyorsa, bunlara illa ki işe yarar item düşecek ama kendi classlarına ya da speklerine göre olmayacak bu item. Onlar da haliyle kendi class ve speklerine göre item alabilmek için ticaret yapacaklar. DH kendine düşen barbar itemını satacak, ondan gelen parayla bi monktan xbow satın alacak. Sonuçta kaybettiği para çok fazla değil ama aynı küçük meblağları bütün oyuncular kaybediyorlar. Ticaret hacmi yani satılan item sayısı ne kadar artarsa, blizz de o kadar fazla komisyon kesiyor. Oyunun keyfini öldüren şey bütün tasarımın bu komisyonu arttırmak için yapılmış olması. Oyunu "iyi ve eğlenceli olsun ve eğlenceli olduğu için satsın" diye değil, "sıkıcı olsun insanlar baysın sürekli bişeyler almak zorunda kalarak bize daha çok komisyon bıraksın" diye yapmışlar. Eğlenceye para ödemeye itirazım yok, ama almak zorunda bırakılmak kavramına karşıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nordlydian Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 rmah'ta karakter de satılacak diye duymuştum var mı aslı? eğer oyleyse cıplak 60 karakterler az da olsa gelir kapısı olur heralde. Şu farmerların 1-60 90$ mesajlarını görünce şaşıyorum valla 60 olup üzerindekilerle mi bırakıyorlar charı yoksa inferno'ya da giriyorlar mı? Gerçi rmah gelince bu fiyatlar 20-30$ seviyelerine geriler diye düşünüyorum. bir de talep var mı ki bunlara? nette sağda solda 5 saatte lvl 60 videoları dolaşırken hem de.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Ha bu arada oyun infernoya gelene kadar gayet güzel orasına sözüm yok. Multisi falan eğlenceli. Ama en nihayetinde bi H&S ve bi şekilde devam etmek istiyorsun. Aldığı parayı hak edebilmesi için devam ederken de eğlenmek gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 aslında o zaman inferno yokmuş gibi hell son stage miş gibi takılınabilir he. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 H&S oyununda yetmez. Güçlü bi single player kısmı olsa, ne bileyim güzel bi hikaye falan.. Ama yok ben H&S oynuyorsam arkadaşlarla devam edicem bi şekilde. Inferonunun olması gerekiyor yani. Ama böyle olmaması gerekiyor. Yine itemını sat, yine komisyonunu kes. Ama oyunun bütün sistemini bu komisyonu arttırmak için "keyifsiz" bi hale getiriyorsan bi yerde yanlış yapıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 çok vaktimi yiyor:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 axedice said: H&S oyununda yetmez. Güçlü bi single player kısmı olsa, ne bileyim güzel bi hikaye falan.. Ama yok ben H&S oynuyorsam arkadaşlarla devam edicem bi şekilde. Inferonunun olması gerekiyor yani. Ama böyle olmaması gerekiyor. Yine itemını sat, yine komisyonunu kes. Ama oyunun bütün sistemini bu komisyonu arttırmak için "keyifsiz" bi hale getiriyorsan bi yerde yanlış yapıyorsun. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 RMAHda char nasıl satılır ya şaka gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 aahahahha vitrine çıplak adam koyup satma gibi bişey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Sam said: Roqq said: Valve, Tf2 için satıyor işte. Dota 2'yi bilemeyeceğim. Valve yapınca iyi, Blizzard yapınca mı kötü oldu ? İşin içinde habersiz yapmak var gerçi. valve'ın item'ı alınca oyunu kazandırmıyor varan bir. valve'ın item'ı silah değilse tamamen kozmetik varan iki. valve'ın item'ının birebir aynısı para verilmeden makul zamanda yapılabiliyor varan üç. valve'ın item'ı minimal bile olsa bir uğraş ile hazırlanmış konmuş, aynı item'ın rng ile statları rastgele gelip, SIFIR bilizort emeğiyle bundan komisyon almak, erge dönergeci gibi havadan para üretmek mantığıyla orada değil varan dört. Bu mesajı geç gördüm :/ Ben yanlış aktardım sanırım söylemek istediğimi, şöyle ki Valve item sattığı halde problem çıkmıyorsa; Blizzard'da neden problem çıksın ? İsim filan yazmayıp, habersiz yaptığından mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 BaaL said: co-op farming yalan onu sevmedim ev arkadaşımla yanyana , solo ikimiz de daha kolay kesiyoruz aynı oyuna girince motor oluyoruz. dövlet bu konuda bişey yapmalı. fazla rare dusuyor coop'un avantaji o hem sana hem ona rare dusuyor ikinizden birine yarayan bir sey cikma ihtimali artiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 sabonis said: 5 günlük char ile act3 inferno falan nası yapılıyor ya allasen? niye yapılmasın abi, 1-60 lvl yaklaşık 1 hadi bilemedin 1.5 günlük çaba ile yapılabilen bir şey, eğer evde oyun oynamaya ayırabileceğin uzun bir vaktin varsa. ah'den de giyinerek 5 güne bile kalmadan yapabilir hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Aluriel said: zorluk dediginiz safi gear check baska bisey degil +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLabelSociety Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 benim de bazı eleştirilerim var 1.korsana karşı online sistemi gerçekten kendi bakımlarından sağlıklı ancak hiç kullanıcı dostu değil 30 eleman yanyana dizildiğinde hele ki türkiyedeki vasat altyapı ile oynuyorsanız kitlenip kalıyorsunuz zaten bu internetle party yapmak ayrı bir eziyet 2.oyun single'da offline oynanabilirdi yine D2'deki gibi offlinedaki karakteri online'a atmazdık olur biterdi he ben online'ı cazip kılıyim diyosan da offline'ın özelliklerini kısıp insanları online oynamaya yonlendirirdin 3.eskisi gibi F tuşlarına spell atayamamak tam bir skandal. boss keserken baya bi kaçtıktan sonra seri ve sanslı olup spell değişimi yapabiliyorsun ki bu ayrı bir eziyet nedir bunu kısıtlamadaki amaç anlamış değilim 4.cooldown'ın spell'lere uygulanması iyi olmuş ama HP'lerde neden cooldown var arkadaş neden habire yamultuyo bunlar bizi? 5.skill pointleri kendisinin vermesi de iyi olmamış özgün karakter oluşturmak ne yazıkki pek mümkün değil ben şahsen daha az skill point vermesini ama seçimi bize bırakmasını dilerdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 bu oyuna f tusu spell-leri koysalardı buildların olayı kalmazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 bende eleştireyim biraz... 1.Inferno öncesi oyun kesinlikle AH'ye itiyor. Act1 yapabilmen için all resistli lvl59-60lı geara ihtiyacın var ki act1 dönsün. Act2 için lazım olan gear ise ne yazık ki pek act1de toplanamıyor, yine AH ye itiliyorsunuz. Act3 ve Act4 için lazim olan gearlar ise yine act2den düşmüyor, act3 ve act4'den düşüyor yani endgame de ve levelingin bitiş sürecinde bir AH ye itilme durumu söz konusu. Ha bu belki AH'nin hareketli olmasını sağlıyor olabilir, belki hardcore oyuncuların önü açılıyor olabilir vs ama Act1 için yeterli olacak gearin Hell Act4'den, Act2 inferno için yeterli olacak gearin ise Act1 infernodan düşmesi gerekirdi, başka mevzular yüzünden böyle herhalde. 2.Oyunun Hack&Slashla alakası yok. H&S havası aldığım tek bir durum oluyor. O da extra gold itemleri giyip, alt seviyelerde turlarken. Onun dışında bırakın Hack and Slashı sanki Commandos oynar gibiyim. Son derece dikkatli, yavaş ve sakin ilerliyorum. Yoksa tahmin edin ne oluyor. 3.Oyundaki itemlerin statlarının random oluşu çok hoşuma gidiyor ama bu random olayında sanki biraz eşşeğin kuyruğuna su kaçırılmış gibi geliyor. Inferno act3de mobları keserken 1100 dps bir silah düşebiliyor ama 250 dps bir rare silahta düşebiliyor, yada bir anda bakıyorsunuz 500 dps beyaz silah gelmiş filan. Yani bu random olması güzelde coder arkadaşlar daha iyi bilirler oraya bir IF komutu ile bu random daha sağlıklı hale getirilebilinirdi. Wizard Wand diyor STR stat veriyor filan. Ha vardır Wizard ile meele oynayan, tanklık yapan vs ama Wizard Wandı bari IF komutu ile sadece Int verseydi. Yani seviyorum bu randomu ama çok uçurumlu, soğutuyor bazen. 4.Craftın gamble oluşundan hiç ama hiç haz etmedim. Itemlerin random drop olayı eyv. Dropdur bu işine yarayanda gelebilir yaramayanda ama craft öyle değil bir malzeme harcanıyor yapımı için. Son derece nefret bir durum. 5.Bazı bugları halen fixlemediler. Attack speedli leg var mesela kullanamıyorum, attack speedi görmüyor. AH de de bunla ilgili bir eksiklik var. Attack Speedli chest ve leg var bu oyunda ama aratırken attack speedli diye aratamıyorsun. Madem var itemde bu özellik AH search de de özelliğin olması gerekirdi. 6.Şu hack olayı çok canımı sıkıyor. Insanların hacklenmesi vs. ha diyen olur belki hack her oyunda olur diye de ama mesela yerden yere vurulan SWTOR da ben bu kadar hacklenen kişi duymadım. Demek ki hackin önünede bir şekilde geçilebiliniyor. Yakıştıramıyorum böyle şeyleri bu denli firma ve oyunlara. 7.Exploit. Hani klişe laf oldu "10 senede bunumu yaptınız?" 10 senede yapmamışlardır elbette oyunu ama herhalde en az bi 1 sene alpha testi filan olmuştur oyunun. Yani öyle exploit hareketlere şahit olduk ki bana bu oyunu test etmediler herhalde izlenimi veriyor. Yani basit bir skill, o skilli kullanan herkes farkederdi bunun exploit olacağını, test mi etmediler, testerlar mı zayıftı... tmm hotfixlerle ANINDA(çoğunu ışık hızında) fixlediler ama yinede patch notlarını okudukça insan ürperdi. Bilmeyenler vardır belki bir kaç örnekte verebilirim. Wizardda mesela Enerjy Armor, Force Armor runu ile kullanıldığında HP'nizin sadece %35'ini yiğebiliyordunuz, dmg olarak. 4k hpsi olan biri max 1400 dmg yiğebiliyordu. Bu sayede insanlar 4k hp ile inferno farmladılar. Şimdi bu oran %65. Bir başka örnek critical mass passive skilli ile birlikte frost nova skillini kullanarak karşınızdaki mobu frozenden çıkartmadan kesebiliyordunuz. Bunun Inferno Diablo videosu var mesela. Adam hiç dmg almadan infernoda diabloyu kesiyor. Bunlar fixlendi lakin halen daha bug abuse sık sık yapılabiliniyor. Bazı mobları uzaktan kesebiliyorsunuz, yanınıza gelemiyor, bazısını kitliyorsunuz bir yere vs. Hatta şöyle bir bug var fixlencek dendi halen fixlenmedi. Oyunda bölümleri açsanızda açmasanızda istediğiniz yerden oyun başlatabiliyorsunuz. Mesela Inferno Act2 zor geldiyse direk kendinizi act3e atabilirsiniz. Yani bu exploit ve bug abuseler hoş şeyler değiller, mide bulandırıyor ve işin en kötüsüde hemen farkedilebilecek şeylerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 act 2 zor geldi act3 at kendini. daha kolay tabi act3 diğerinden... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 benim anlamadığım şey ilk inferno yapanlar itemleri nerden buldular ? Hani yeterli değil denmiş falan da yapılmış bir şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 yapiliyor ya. yeterli değil diyen baslar baslamaz 5 stackle dolasmak istiyor direk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 samaella said: benim anlamadığım şey ilk inferno yapanlar itemleri nerden buldular ? Hani yeterli değil denmiş falan da yapılmış bir şekilde. O ilk yapanlar mage ve DH lerdi. Mageler stun lock ile, dh lerde invis kesiyorlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 ilk yapanlar bug abuse ve exploit ile ilerledikleri gibi item olmadan da ilerlenebiliniyor. act1 deki itemlerle girersin act2 ye biraz döneleye döneleye öle öle bi iki item bulursun belki üstüne koya koya ilerlersin yada craft devreye girer vs. illa AH den alıcan die bişey yok. ama şu gerçek act2 yi rahat yapabileceğin itemler act1den değil act2den düşüyor, halbuki act1den düşmesi gerekirdi. act2 en pislik yer zaten act3 daha rahat, evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamisahin Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Bence oyunun -gameplay açısından- en büyük sorunu halen elite packler ve rare eliteler. Acayip kombolu prefix (Nightmare - Mortar - Faster - Firechain) çıkıyor karşına uzaktan vurmaya kalksan Mortar yiyeceksin, kitelayamıyorsun çünkü faster, yakına gireyim diyosun mortar var diye, bu sefer firechain var :) Bence en çok bunu fixlemeliler. Nerften bahsetmiyorum. Ama zorluk demek yaratığın tek vuruşta indirmesi demek değildir. Biraz stabilite gerekli, biraz taktiksel yönde zorlamalı oyuncuyu. Yoksa trash mobun hp'sini solo oyunda 500.000.000 yap, dps'i de 100.000 olsun; al sana zorluk. İlkokul 3 terk neredeyse mantık. Hele ki oyunun belli bir yerden sonra sanki AH mecburiymiş gibi oyuncuyu yönlendirmesi de hoş değil. Kaç gündür her gece oyunun başına oturuyorum ama içimden act II (Zoltun Kulle Questlerindeyim) oynamak gelmiyor. Onlarca kez denedim, solo ya da party illa ki patlıyor Elitelerde. Yoksa otursam elitelerden kaça kaça şimdi Imferno Diablo deniyor olurdum. Trash gidiyor bir şekilde. Progress görece kolay. Ama işte oyunun amacı item olduğundan, güzel itemlerin de elitelerden düştüğünden ve bu elitelerinin %80'inin acayip prefix kombolarıyla gelip, kesilmesi imkansız olduğundan ekrana bakar halde duruyorum :) Şimdi "ben kesiyorum rahatça" diyenler çıkacaktır. Derdimin AH'a uğramadan o eliteleri kesecek itemların önceki bölümlerde düşüp düşmemesi olduğunu da ayrıca belirteyim. Act I beni Act II'ye hazırlamıyorsa, Act II için illa ki AH'a uğramam gerekiyorsa, ortada nahoş durumlar var demektir. Hehehhhe bu arada AH da Bot dolu, o apayrı bi mesele :) Ha oyun güzel mi? Güzel. Kesinlikle. Diablo 2 kadar oynar mıyım? Oynarım. Sistem, skill, talent, stat olayları elbette çok çok daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 abi dps için, srand(time) yapıyorlar filan mı zannediyorsunuz, iflerle duzeltilen random nedir lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2012 Oyunun daha ilk haftasindaki ah`de beliren 1.1-1.4k itemlik silahlar nerf oncesi dh ve wizardlarin `exploit` ederek elde ettikleri silahlar. Ayrica sunu da unutmayalim, item dusurulemez degil. Bosslard oldurulemez degil. Sadece absurd seviyede zor ve sinir bozucu. Ben act 3 farmliyorum, farm demekten utaniyorum cunku bir boss`u kesmem asagi yukari 10 ila 15 kere olmem gerekiyor. tabii bu sirada resetlemezse, veya kuru kafa ile instant kill cekmezse. Item kasmayi kafaya koyduktan sonra belli noktalar var goblin veya belli tip bosslarin spawn oldugu. Girer ole kalka 100`lerce kere kesersin binlerce kere reskill yersin ama sonucta bir seyler dusecektir. akli basinda olan, bir hayata sahip, kendine saygisi olan hic kimsenin boyle bir seyi yapacagini dusunmuyor. diyelim ki yapti, ah`de satti 128903921839012 milyon gold`u oldu, peki sonra? o goldlari gercek paraya mi satacak? en iyi itemlari mi cekecek? cekse onlar ile napacak? diablo mu kesecek inferno`da? hangi amaca hizmet edecek boyle bir yapi? inferno zor olsun, reskill yiyelim tabii ki de ama 4 kisi act 3 inferno giriyoruz, imkansiz ya kesinlikle. herkes 1 shot yiyor, mortar geldi mi zaten senlik ya. dun fast, jailer, waller, mortar gerldi (minik fetishlerden) - speed hack acilmis gibi instant hareket ediyor, 1 shot cekiyor, hadi kactin, jail + 1 shot, hadi ondan da cd ile kactin, wall + 1 shot. bu giyinmis barbara da boyle, wd`de boyle, monk`a da boyle. zor yap, item cikmasin ama bir progress olsun di mi, yani insanlara cabalayabilecekleri bir sey ver, item dusme sanslarini dusur ben yine raziyim, kasalim ama az item ciksin. su an ki sistem exploit ve kite`a dayali sadece belli baslia bolgelerde, kes - cik eger sansin varsa yeni spawnda sacma sapan random abilityler olmazsa tekrar kes seklinde gelisiyor. isi gucu olan, d3`un disinda bir hayati olan adama coop oynamak infernoda mantikli degil. solo da mantikli degil zevk alamadiktan sonra, meh. ayrica blizzard`in kendi rmah`den item satsa bunu ort bas edemeyecegini dusunen arkadaslar saniyorum ki hic hayatlarinda buyuk sirketlerde calismadilar. dunya devleri vergi konusunda dolandiricilik ve ort bas konusunda en usta olanlardir, ondan devler zaten. adam istedikten sonra yuzlerce yol bulur yine yapar, ihtiyaci var mi? sanmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar