Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk futbolu'nun en önemli olayı

TD)Pentagram

Öne çıkan mesajlar

dünya üçüncülüğü tabii, daha büyük başarı var mı ülke futbolunda prestij olarak ?

onu geçtim de, Süper Kupa yerine halen UEFA kupasıyla niye övünülüyor onu anlamıyorum.

Hacı UEFA, Kupa 2
Süper Kupa, Kupa 1 ve Kupa 2'nin kazananları arasında yapılıyor.
GS Kupa 1'i kazanan takımı yenerek Süper Kupa'yı alıyor. Prestij daha büyük,

Niye la niye halen UEFA kupası en büyük başarımız deniliyor?
Sosyal ağlarda paylaş

GS başarısında yabancı payı yüksek mi? Galatasaray altyapıdan gelen topçularıyla ve yanlış hatırlamıyorsam 4 yabancı sınırlaması olan bir ligde o başarıyı elde etti.

Türkiye'nin de dünya 3.sü kadrosuna bakarsak;

Emre Aşık, Bülent, Fatih, Arif, Okan, Tugay, Hakan Şükür, Hasan Şaş, Emre Belözoğlu, Ergün, Ümit Davala ve Hakan Ünsal Galatasaray'ın topçuları ve Tugay hariç hepsi UEFA kupasını kazanan kadroda oynayan oyuncular zaten. (18'in 11'i Galatasaray'dan Tugay'ı saymazsak)

Türkiye'yi dünya 3.sü yapan Galatasaray diyemesek de, UEFA kupasını kazanan kadronun payı çok çok büyük o başarıda. Galatasaray o oyuncuları yetiştirip, o kupayı kaldırabilecek bir takım yaratmış olmasaydı Türkiye de 3.lüğü alamazdı muhtemelen.

Ben oyumu şikeden yana kullandım bu arada, UEFA ve dünya 3.lüğü bence Türkiye için çok büyük başarılar olmamalı, futolla yatıp kalkan bir ülkeyiz övündüğümüz şeyler saçma.

Şikeyse gerek dava süreci, gerek verilen cezalar, gerek süre gelen durum, gerek ülkenin futbol aracılığıyla kutuplaştırılması vesaire açısından Türk futbolu'nun en önemli olayıdır, yüz karasıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

O mantıkla futbolda çok hayal olur.
Cumartesi Robben penaltıyı atsa Çelsi'nin kupası hayaldi.
Öyle bir mantık mı var abi.
Yabancıların katkısı çok var elbette ama o kadronun asıl başarısı yerlilerin çok kuvvetli olmasıydı. Bir daha o kadar iyi bir yerli oyuncu topluluğu bir takıma gelir mi o zor. O takım 4 yabancıyla oynuyordu, Taffarel, Hagi, Capone, Popescu, bir de dandirik Marcio arada sırada işte:)..
Sosyal ağlarda paylaş

TD)Pentagram said:

bana göre 2002 dünya 3.lüğü, gs nin başarısında yabancı payı yüksek, ama milli takım safkan.

vira bismillah
nasıl yabancı payı yüksek ya :P milli takımı dünya 3. sü yapan kadroda full galatasaraylıydı zaten

96-2000 arası galatasarayı hem uefa kupasını aldı hemde milli takımı dünya 3. sü yaptı

hatta kendisini pek sevmesemde fatih terim in bu iki kupadada payı çok büyük.en büyük olay fatih terim dir bence :P
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

O mantıkla futbolda çok hayal olur.
Cumartesi Robben penaltıyı atsa Çelsi'nin kupası hayaldi.
Öyle bir mantık mı var abi.
Yabancıların katkısı çok var elbette ama o kadronun asıl başarısı yerlilerin çok kuvvetli olmasıydı. Bir daha o kadar iyi bir yerli oyuncu topluluğu bir takıma gelir mi o zor. O takım 4 yabancıyla oynuyordu, Taffarel, Hagi, Capone, Popescu, bir de dandirik Marcio arada sırada işte:)..

yok yani yabancıların katkısı dedim zaten ben ilk mesaj da ondan. milli takımla gs arasındaki fark o saydığın yabancılar dı zaten .ama baya da bi fark o yabancılar.milli takımın bi hagi si yok,tafereli olsada.(2002 de rüştü)
Sosyal ağlarda paylaş

TD)Pentagram said:

deadwoll said:

GS başarısında yabancı payı yüksek mi? Galatasaray altyapıdan gelen topçularıyla ve yanlış hatırlamıyorsam 4 yabancı sınırlaması olan bir ligde o başarıyı elde etti.

abi tafarel henry nin o direk dibindeki kafasını çıkarmasa kupa hayal di.

Bu olmamış abi, sadece o penaltı mıydı bize kupayı getiren? derler adama.

Yabancılar, evet önemliler ve iyiydiler evet ama karşımızdaki takımlarda da 4'ten fazla "yabancı" vardı.

Galatasaray'ın başarılarının ülkeye katkılarını biraz daha didiklersek türk futbolunun CL'ye UEFA'ya vs. bugün bu kadar takım gönderebilmesinin nedeni de Galatasaray'dır. O UEFA kupası, öncesindeki ve sonrasındaki avrupa başarıları vs. Türkiye'den daha fazla takımın avrupa kupalarına gidebilmesini sağladı. Bu açıdan Türk takımlarının kasasını da doldurdu Galatasaray.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

dünya üçüncülüğü tabii, daha büyük başarı var mı ülke futbolunda prestij olarak ?

onu geçtim de, Süper Kupa yerine halen UEFA kupasıyla niye övünülüyor onu anlamıyorum.

Hacı UEFA, Kupa 2
Süper Kupa, Kupa 1 ve Kupa 2'nin kazananları arasında yapılıyor.
GS Kupa 1'i kazanan takımı yenerek Süper Kupa'yı alıyor. Prestij daha büyük,

Niye la niye halen UEFA kupası en büyük başarımız deniliyor?

çünkü süper kupada genelde uefayı kazanan takımlar asılıyor.

uefa kupasını almak gerçek bi başarıdır bu tartışılmaz.

süper kupa? eh işte
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

TD)Pentagram said:

deadwoll said:

abi tafarel henry nin o direk dibindeki kafasını çıkarmasa kupa hayal di.

Bu olmamış abi, sadece o penaltı mıydı bize kupayı getiren? derler adama.

Yabancılar, evet önemliler ve iyiydiler evet ama karşımızdaki takımlarda da 4'ten fazla "yabancı" vardı.

Galatasaray'ın başarılarının ülkeye katkılarını biraz daha didiklersek türk futbolunun CL'ye UEFA'ya vs. bugün bu kadar takım gönderebilmesinin nedeni de Galatasaray'dır. O UEFA kupası, öncesindeki ve sonrasındaki avrupa başarıları vs. Türkiye'den daha fazla takımın avrupa kupalarına gidebilmesini sağladı. Bu açıdan Türk takımlarının kasasını da doldurdu Galatasaray.

abi milli takımın kazandırdığı tamamıyla türkiye ye dair bir kazanımdır, klüplerinki daha bi united bi başarı gibi geliyo. Galatasarayın o kadrosu kazandırdıkları tartışma konusu bile değil,olamazda inanılmaz iyi şeyler.demek istediğim milli takım> klüp başarıları . sadece türklerden kurulu takımın kazandırdığı daha bi övünç kaynağı olmalı.' türk futbolu' kavramının içini doldurma noktasında.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...