Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Deliricem.i

Soimyr

Öne çıkan mesajlar

Sorunlu bir yaşlı komşum var. Müzik sesi çok yüksek diye qq yapıp duruyor. Şu ana kadar haksız gözüküyorum değil mi?

Arkadaş, babamın 1 kulağı sağır, en ufak sese hassas, ben bu adamla 20 yıl yaşamışım, televizyonu, müziği kısık sesle dinlerim, rahatsı etmemek için kısık sesle konuşurum, hatta ilk tanıştığım çoğu insan az yüksek sesle konuş der. Ya dedim acaba evden ayrıldım ses düzeyini fakrında olmadan yavaş yavaş yükselttim mi dedim farketmeden.

Aradaş açıyorum müziği, ki şu son seferde kullandıgım müzik şu, http://www.youtube.com/watch?v=j8QWZxD-7GU, arkadaş odamın kapısına geldiğinde hafif hafif duyulmaya anca başlanıyor. Kadının eviyle arada 1, odam,duvar,mutfak,duvar,kadının evi şeklinde bir olay var. 2 duvar ve 1 oda arasından, ki kapıda kapalıyken, bu kadın 78 yaşındaki kadın nasıl hasal "ben müziği duyuyorum der ya. youtube da ses en kısıkta, makiannın ses ayarı neredeyse en kısıkta, kolon molonda kullanmıyorum düz 2006 imac.

Cidden anlamıyorum ya haal ses duyuyorum yöneticiye şikayet edicem, dvuarlara vuruyor falan.

ya yeter be ya yeter, arakdaş soakyım daredevilin gizli aşk cocuğu değilsen mümkün değil ya ses duyman.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi yok, kapının, odanın kapısnın eşiğinden duyulmuyor, arada mutfak, + 2 kat duvar varken cidden imkansız.

Bu arada kulaklık kullanamıyorum, vakti zamanında çok dert çektiğim için doktorum yasakladı. ve cidden dediğim gibi zaten kısık sesle dinliyorum 2 kat duvar ve oda varken arada nasıl haal "duyduğunu" iddia ediyor anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok rahatsız oluyosa yöneticiye değil polise şikayet etsin. Bildiğim kadarıyla komşunun duvarına desibelmetre takıyolar gürültü var mı yok mu diye kontrol ediyolar.
(gerçekten yüksekse kıs bi zahmet).

Eğer düşükse sana problem, officer? deme hakkı doğar, kadın da bir daha bişey diyemez. Hatta komşu duvara vurup gürültü çıkardığı için sen şikayet et daha güzel olur.

Çok iyi bilmiyorum bu konuları ama desibelmetre takma olayını bi araştır bence. Kanunda yeri nedir bilen varsa ona göre desibelmetre takılması standart uygulama mı, yaptırımı nedir falan filan ona göre yap tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

abi yok diyorum, zaten normaşden kısık dinlemeye alışığım, kendi odamın kapısı açıkken eşikten zor duyuyorum. ya kadın cidden daredevilin gizli aşk çocuğu, yada ben bir ara duyma kaybı yaşadım bana kısık geliyor.

hoş ablamı arayıp sordum bugün, vakti zamanında onada sarmış kadın böyle, he de geçsin dedi.

birde shameless'ın intro müziği o, nisperen gürültü tadında bir şarkı diye test şarkımdı o :)
Sosyal ağlarda paylaş

Benzer bir olay yasamistim ben de universitedeyken.

Bir gece alt kattaki teyze geldi, benim kocam kalp hastasi, sessiz olun yoksa sikayet edicem sizi diye. Anlatmaya calsitim teyzecim ses yapmiyoruz, parmak ucunda yuruyoruz diye anlatamadim. Bir de nefes nefese kalmis 1 kat cikti diye, dayanadim dedim ki "buyrun icer isiterseniz hem soluklanin hem de gorun neler yaptigimizi, ses cikarmamiza imkan yok". Galyana geldi yine jandarmayi ariyorum diye. Eh hadi buyrun o zaman deyip kapativerdim kapiyi. Gerci hemen sonrasida geri acip bi de isigi yakiverdim ama olsun. =)

Yalniz ilginc bir olay vardi, biz 3. katta sag tarafta oturuyorduk, giris katindaki sol taraf bangir bangir muzik actiginda bize sikayete geliyorlardi kisin diye. Cok sacma bir akustik vardi apartmanda. Senin derdin de benzerdir belki ya da teyze ugrasacak bir seyler ariyordur.

Edit : Oneri, bir iki gun kulaklikla takil bakalim mumkunse, teyze yine gelecek mi ?

Edit 2: Dinledigin cihazin basi saglam ise gum gum diye gidiyordur ses kisik olsa bile.
Sosyal ağlarda paylaş

yok işin komik kısmı dedigim gibi düz imac 2006, sesi bildiğin dümdüz öne veriyor, arkaya seste gitmiyor. birde dediğim gibi ben mutfaktan duymuyorum heleki kapı kapanınca hiç, onun ötesinde birde duvardan duyması zor gibi.

Akustik veya yalıtımdan mı diye babamıda aradım (mimar, genellikle konferans/konser salonu gibi projelerde çalışıyor, müzsiyen vs oldugundanda akustiğe dikakt eder, bilgili) hani baba söyle söyle acaba başka bir şeyden mi diye) oda olmaz öyle şey dedi.

hani kadında 78 yaşında sorunda yaratmak istemiyorumda, cidden napayım bilemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kadına şunu çal:

http://www.youtube.com/watch?v=fKhTk0IynHM

Böyle yaşlı kadınlar olur bazen abi, kafayı bir şeye takmış. Ignore atacaksın yaşını umursamadan. Bir kere bana da olmuştu, en kapıyı açıtıktan sonra aynı şeyleri söylemeye başladığını duyunca yüzüne kapamıştım kapıyı. Biraz bağırdı, çağırdı (terbiyesiz, vs...); bir daha da gelmedi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...