Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Topla v0.8 [10mayis12]

Kharon

Öne çıkan mesajlar

Bu arada EVGA GTX 970 Modelleri:

GTX 970 (Referans dizayn)
GTX 970 Superclocked (Referans dizayn OC'lu)
GTX 970 ACX 1.0 (bi borunun temas etmedigi facia tasarimli sogutucu)
GTX 970 ACX 1.0 Superclocked (Ayni sogutucunun daha fazla OC'lusu)
GTX 970 ACX 2.0
GTX 970 ACX 2.0 Superclocked
GTX 970 ACX 2.0 FTW (Bu 3 modelde Overclock miktari giderek artiyor, duzgun sogutucu)

Bu alttakilerin de PCB'si ve itibariyle sogutuculari daha buyuk, cift BIOS'lu ve power limiti arttirilmis modeller (FTW+ daha piyasaya cikmadi):
GTX 970 Super Superclocked (SSC)
GTX 970 FTW+
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

PSU gene fiyat/performans ustunlugu nedeniyle EVGA EU Shop'tan tavsiye edicem. 750W'lik isini gorucektir ama minimal isi/maksimum verim ve ileride SLI planlarin varsa 1000W'liga yonelebilirsin (ben oyle yaptim).

SSD Samsung EVO 120/250 GB(fail rate/performans) gene isini gorucektir.

250GB'liga Windovz+oyunlar seklinde sigabilirsin de 120 GB'liga windovz yuklersen muhtemelen max. 1 adet daha AAA oyuna kapasite kalacaktir.
Sosyal ağlarda paylaş

EVGA EU Shop'tan gonul rahatligiyla PSU/GPU alabilirsin, hem kaliteli urunler hem de oldukca ucuza geliyor. Hatta biraz daha beklersen 970 FTW+ da girecektir satilmaya baslandiginda stoklarina.

EVGA'nin anakartlarinin performansini ve fiyat karsilastirmalarini cok arastirmadim, o acidan yorum yapamiycam ama bir sen arastir kendin istiyorsan, fiyati ve performansi iyiyse yonelebilirsin. Ben anakart alacagim zaman yonelicem mesela :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de pc toplarken anakart+ psu'yu da EVGA alayım demiştim, ama Nessa vazgeçirdi. Anakartları o kadar başarılı değil, aynı fiyat bandında Asus Rampage VII falan alınabiliyor, ki çok daha iyi bir anakart. PSU ise ağırlık nedeyile kargo ücretini şişiriyor, onu da buradan almak daha mantıklı.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır, kargo şişmesi gibi bir durum yok, 14 euro kargo alıyorlar PSU'lara.

EVGA'nın anakart kalitesi inişli çıkışlı baya ki zaten ben de anakart tavsiye etmiyorum EVGA'dan. ASUS anakartlar güzel oluyor da Türkiye servisi çok saçmalıyor şu aralar o açıdan MSI daha iyi bir seçim olabilir.

PSU'yu buradan almak daha mantıklı değil. Türkiye'deki PSU fiyatları oldukça yüksek. EVGA'nın önceki seri PSU'ları pek başarılı değildi ki muhtemelen Nessarien de ondan tavsiye etmemiştir ama son çıkan Super Flower G2'lar piyasada alınabilecek en iyi PSU'lardan ki ben G1 aldım FSP'nin ürettiği, o bile bir kalite düşük ve daha ucuz olmasına karşın oldukça geçerli.

EVGA'nın 750/850 G2 1000W G1/G2 PSU'larını gönül rahatlğıyla satın alabilirsiniz (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Merhabalar, arkadaşıma video editing için bir pc toparlamaya çalışıyorum. 2500 lira limitimiz var;

Kesinleştirebildiğimiz tek şey işlemci.

Intel Core i7 4790 Soket 1150 3.6GHz 8MB Önbellek 22nm İşlemci

Ekran kartı daha sonra upgrade edilebilir olacak, o yüzden high end olmasına gerek yok. SSDyi erteledik 1TB hard disk SSD alınca depo için kullanılacak. Kasa, güç kaynağı, ramler ve ekran kartı için tavsiye istiyorum, kafam çok karıştı.
Sosyal ağlarda paylaş

Al PSU: EU EVGA Shop

Samsung 120gb 840 EVO onerebilirim SSD olarak. Samsung harici Corsair de alinabilir garanti sartlarindan.

Kasa icin Fractal'in Turkiye pazarina girmesini bekliyorum ben de mesela, Define R5 alicam, bu ay sonuna dogru satisina baslanicak heralde.

HDD olarak 1 TB WD Black onericem.

Overclock hic dusunmuyorsaniz, ki CPU'dan anlasilan dusunmuyorsunuz, MSI H97'ler olabilir.

RAM olarak 16GB Corsair DDR3 1600 MHz'lerden biri olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:

bende evganin psu su var 600w gayet basarili gibi duruyor. psu iste la o kadar dusunecek bir sey yok 80+ ise.

Su cok dogru bir yaklasim degil. 80+ kalite acisindan cok fazla birsey ifade etmiyor gunumuzde.
PSU kalitesini olcerken Noise/Ripple miktarlari, kapasitorlerin malzemesinin kalitesi, faninin rulmaninin kalitesi daha onemli kriterler.
Ozellikle Noise/Ripple miktarlari stabil overclocklar elde edebilmek icin oldukca onemli ve belli bir kalitenin altindaysa donanima zarar verebilir.
Fan Rulmani da PSU yaslandikca fanindan gelen gurultude ciddi bir acidan fark yaratacaktir. Kapasitorlerin kalitesi de yillar gectikte performansdaki dususu azaltacaktir.
Sosyal ağlarda paylaş

valla aylar oldu kasayi acip kulagimi dayasam herhangi bir ses duymuyorum

rulman kalitesi ne onun hakkinda bir sey soyleyemeyecegim rulmanla degisik tecrube yasayan arkadaslar vardi onlara soralim dsf

evganin kalitesiz parca kullanacagini pek dusunmuyorum isin ciddi yani

bendeki su: http://www.microcenter.com/product/419581/600B_600_Watt_ATX_Power_Supply?gclid=CPel3ZDCisMCFclAMgodP2MAmw

aldigi reviewlar falan hep iyi zaten, fiyati da iyi. 15 dolarlik rebate i varmis ugrasmamisim bir de geri almakla tuh

yani soyle bir sey var, uzun dayanacak diye daha iyisine 2 kati para vermektense, ortalama olanini alip isi bittiginde yenisini almak mantikli olan.
Sosyal ağlarda paylaş

Techpower'up review'inda max %2.12 voltage regulasyonu var full load'da 12V Rail'de (%5 ATX spesifikasyonu olmasi lazm, 0.5-1.5% mukemmel, 2.12% gayet iyi), gene en fazla full load'da 33.2 mV Ripple vermis (60 alti iyi bu deger icin, 5-10 mukkemmel degerler).

Fan full load'da biraz fazla ses cikarmis sanirim da 50dB gibi bunun daha az yuk bindiginde pek derdi yok. Cap'ler japon olmasa da gecerli kalitede. Rulman meh, temiz tutmaya bak ki tozla dolup ilerde odayi gurultuye bogmasin.

Ureticisi HEC/Compucase PSU'nun.
Ortalama/gecerli bir PSU.
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi soyle:

1000W PSU, 1000W Guc saglar. Verimine gore duvardan 1100-1200-1300W vs. guc cekicektir, yani 1000W/verim. Geriye kalan elektrik isi olarak etrafa dagilacaktir.

PSU'lar %50-75 yukte en verimli haldedirler.

yani 1000W PSU'yu 400W guc isteyen sisteme taktiginda o araliktaki verimi neyse ona gore 400W+ elektrik harcayacaktir.

edit. Tabi sistemin bosken ve full yukte cektigi gucun miktari da degisiklik gostericektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Civcivhead said:

Merhabalar, arkadaşıma video editing için bir pc toparlamaya çalışıyorum. 2500 lira limitimiz var;

Kesinleştirebildiğimiz tek şey işlemci.

Intel Core i7 4790 Soket 1150 3.6GHz 8MB Önbellek 22nm İşlemci

Ekran kartı daha sonra upgrade edilebilir olacak, o yüzden high end olmasına gerek yok. SSDyi erteledik 1TB hard disk SSD alınca depo için kullanılacak. Kasa, güç kaynağı, ramler ve ekran kartı için tavsiye istiyorum, kafam çok karıştı.

ASUS Z97-A
Intel i7 4790
Evga GTX760 SuperClock ACX
GSKILL 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
THERMALTAKE V3 600W MidT ATX SİYAH KASA
WD 3.5" 1TB Caviar Black

Merhabalar, aklımızdakileri biraz rafine ettik, fiyat sınırını biraz yukarı çektik, ekran kartı için bu fiyatta f/p oranı daha avantajlı bir AMD bulabilir miyiz? Bir de anakartta sli dan vazgeçtik, featurelardan kısmadan daha ucuz bir anakartı önerebilir misiniz? Bir de kasa ve güç kaynağına yorum yapmanızı rica edeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

O 600W'lık kasanın içinden çıkan PSU'ya 300W'lık sistem bağlayıp 1 ay sonra yandığını belirten arkadaşın yorumunun sizi daha düzgün bir PSU'ya yönlendirmesini gerektiğini düşünüyorum.

8 GB'lik RAM yeterli olmayacaktir, en az 16 GB tercih edilmelidir.

Ekran karti yerine de SSD tercih edilebilir, ekran karti video editing/rendering icin cok gerekli degil benim anladigim.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

arkadaşlar 2500 TL'e gaming kasa ihtiyacım var, önceden bu bütçelere yakın toplamış bir arkadaş veya araştıran varsa paylaşabilir mi? Teşekkür ettim

http://www.vatanbilgisayar.com/zotac-gtx770-amp!-edition-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-kart.html
http://www.vatanbilgisayar.com/rc-k350-600w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa.html
http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-8gb-2x4gb-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-15v-dual-kit-ram.html
http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i5-4690-soket-1150-35ghz-6mb-onbellek-22nm-islemci.html
http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z97-gaming-3-intel-z97-soket-1150-ddr3-3200mhzoc-hdmidvi-anakart.html
http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-120gb-840-evo-sata-30-okuma-540mb-_-yazma-410mb-ssd.html
http://www.vatanbilgisayar.com/35-1tb-caviar-green-intellipower-sata-30-64mb-cache-harddisk-4324.html
2.746 tl
herşeyiyle
ssd sinden hdd ine kadar.
ilerde ram eklersin yetmediğinde.
ekran kartıda mid high end arası birşey
1080p rahat oynarsın
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

O 600W'lık kasanın içinden çıkan PSU'ya 300W'lık sistem bağlayıp 1 ay sonra yandığını belirten arkadaşın yorumunun sizi daha düzgün bir PSU'ya yönlendirmesini gerektiğini düşünüyorum.

8 GB'lik RAM yeterli olmayacaktir, en az 16 GB tercih edilmelidir.

Ekran karti yerine de SSD tercih edilebilir, ekran karti video editing/rendering icin cok gerekli degil benim anladigim.

Teşekkür ederim, aynı zamanda gaming için de kullanacak arkadaş ondan ekran kartından vazgeçemedik. Kasa güç kaynağı kombinasyonunu gözden geçireyim elbet.
Sosyal ağlarda paylaş

@civcivhead

Bright'ın da dediği gibi kasa ve PSU olmamış. 2 sini ayrı almakta fayda var. Kasadan ziyade PSU daha önemli. Aşağıdaki sistemde işlemciyi I7 yaparak kullanabilirsin.

@Spompas,
Performans makinesine Cavier Green koymak mantıklı değil.
Önerdiğin kasanın PSU'su sıkıntılı.
Zotac Ekran kartları kalite açısından kötü olduklarından TR piyasasında uzak durulması gereken markalardan.
OC yapılmayacağına göre fiyat olarak daha uygun bir anakart seçilebilir.

Bana göre 16GB ram fazla ama 8GB da artık minimum sayılabilecek bir düzeye geldi. 8 GB alarak yetmediğini düşündüğünüzde arttırabilirsiniz. Bu da 200TL lik bir artı kazandırır şimdilik.

ASUS H97-PLUS Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600Mhz HDMI&DVI Anakart - 340,06 TL
Intel Core i5 4690 Soket 1150 3.5GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci - 605,36 TL
ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA - 134,89 TL
WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk - 157,68 TL
CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI - 218,48 TL
Sapphire R9 280X TRI-X OC GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX 11.2 Ekran Kartı - 757,26 TL
Kingston 120GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 555MB / Yazma 510MB) - 221,87 TL
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Siyah Tek Modül Ram - 264,07 TL

Vatan - 2.699,67 TL

Dipnot: Son 3 aydır GTX900 serisi dışında piyasada neredeyse donanım olarak herhangi bir değişiklik olmadı. Önceki mesajlara da bakarak bir fikir edinebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...