Feamer Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Sparkcaster said: şurda kapitalizm şakşakçılığı yapanların ay çok çalıştım çok yoruldum ay çok mutsuzum diye günlük spami yapmaları baya baya komik be zannediyor ki komünist olunca her yer, bu yaşantısı+diğer istedikleri olacak olacak olan bilinmeyen bir yaşam standardı+belirsiz bir refah seviyesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coco Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 @kolektifinsan; son yazdığını şöyle doğrulayabilirim: bahsini ettiğin ortak hizmet noktası komünist, kollektivist ve sosyalist anarşizm de var evet. ancak ben bireyciyim. yine bahsini ettiklerinin aksine mülkiyetin bireylere ait olmasına ya da kapitalizme olumlu yaklaşırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 komünizm insanın kendine yakışanı giymesidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Leon Festinger'dan ve celiski grublarinin onemindeki kaymalarla siradanliklardan bahsettim sayin burada beni, yoruldum artik. Bu arada Turkiye anti-comintern'e de tarafti BM'ye girene kadar, bunlarla yuzlesin once yemekhanelerle ugrasana kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 @coco sen anarko-kapitalistsin o zaman, ben seni düz anarşist(anarko-komünistlerin aksine komünizme ulaşım yolunda kolektivizme giden her türlü anlayışı reddeden akım)zannettim, bu tartışmayı burda kapayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coco Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 bireyci anarşikim. anarko-kapitalist değil. sistem değişir ama bireycilik kalır. stop. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 komünizm ya da sosyalizm tartışmalarının hepsinin mutlak sonu bu oluyor zaten. kavram kaosu içinde sessiz sedasız bitiyorlar. aynı kavramları kullanıp birşeyin antisi olmak mümkün değil tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 komünizmin bu bireyciliği önemsemesi lazım işte, 21.yy'dayız artık. şehir hayatının yıkıcılığı, insanların yükselmek için kötülük yapmak zorunda kalması, istemediğimiz networkler içinde bulunmamız gibi. la siz hangi dünyada yaşıyosunuz ama ben trafikte kornaların arasında ölecek gibi oluyorum. işte, önce bunlardan haz almayan insanlar güç kazanacak, sonra gericileri yenecekler. teknolojiyi doğayla, insan ruhuyla iç içe kullanacaklar. yeşil komünizm olayını bu yüzden mantıklı buluyorum ama komünistler onun da bokunu çıkarıyo. baktığınız zaman çelişkiler git gide küçülüyor. romaya bakın, adam köle lan. şimdi 1000 lira mayış alan, televizyonu olan adama eziliyor diyoruz. ileride bu ne olacak? mesela işçiler biz de deniz manzaraları evde oturmak istiyoruz arkadaş diyecekler, o sorunun çözüm yollarını bulacak sistem. tek önemli şey günü kurtarmak için değil tüm toplumun ileri gitmesi için çalışmak. benim hayal ettiğim dünya bu. çoğu konuda eşitlikçi, keyfi konularda ise meritokratik. bugünün dünyasında çoğu konunun parayla ve hala feodal ilişki kalıntılarıyla beslendiğini görüyoruz. abi binbir türlü olay oluyor yahu. adam kayırmacılığın, haksızlığın dibi var. bu konulara karşı sesini yükselten adamlar da genellikle komünist oluyor. diğerleri sinikliği seçiyor. o yüzden ben o tarafta anlaşılıyorum en çok. (sonra kovuyolar gerçi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 @moncici Komünizmde baskı aygıtı yok olmuş durumda zaten. Bireysel özgürlüğün ulaştığı son nokta komünizm. Ama özel mülkiyet diye bir mevzu yok ve zaten kapitalizm emekle çeliştiği için asla baskı aygıtı olmadan ayakta kalamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 bir bıkmadınız jargon uydurmaktan, o kadar aç, sefil proleterya sizden hizmet bekliyor :), siz anca 20yy küflü lakırtılarını çevirip duruyorsunuz, sonra proleterya devrim yapcak, nasıl yapacak allah aşkına, o bilince nasıl ulaşacak ondan da bahsedin biraz, rusyada, fransada, türkiyede, çinde, kubada kim yaptı, kim önderlik etti devrimlere? ve lütfen biri, bu devrim nasıl olacak, hangi bilinç ve düzeyde olacak, beklenti nedir ondan bahsetsin valla devrimcilerin fikirlerini merak ediyorum bu konuda, diyin agalar, bu bu bu olacak, böyle böyle kuracaz, böyle böyle gelişecek... zira kimsenin böyle bir fikride yok gerçi onuda biliyorum yapılan sadece şovenizm daha öncede dedim, dedik bi devrimi yapalım gerisi gelir zaten kafası hakim hepsinde, devrim içinde en kolay olan silahı yol destekçi buluyor zira çünkü bir insan ömründe olağan üstü bir durum olmadığı sürece başka türlü bir devrim mevrim olmaz nasıl olacak devrim sonrası yapı, devlet, eğitim, iş, eşitlik nasıl olacak? hadi kurduk tc de kömün rejimi nasıl savunacaz, nasıl komşu ülkeleri ve dünya devletlerini yanımıza çekecez kısa ve uzun vadede yatırım planlarınız ne? çocuklarımı ve onların çocuklarını ne bekleyecek? ya insana bunlarla gelin, somut bir şey koyun ortaya, bizde bakalım adamların fikri, bir zikri var, şöyle şöyle planları var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 moncici said: komünizmin bu bireyciliği önemsemesi lazım işte, 21.yy'dayız artık. şehir hayatının yıkıcılığı, insanların yükselmek için kötülük yapmak zorunda kalması, istemediğimiz networkler içinde bulunmamız gibi. la siz hangi dünyada yaşıyosunuz ama ben trafikte kornaların arasında ölecek gibi oluyorum. işte, önce bunlardan haz almayan insanlar güç kazanacak, sonra gericileri yenecekler. teknolojiyi doğayla, insan ruhuyla iç içe kullanacaklar. yeşil komünizm olayını bu yüzden mantıklı buluyorum ama komünistler onun da bokunu çıkarıyo. işte nasıl güç kazanacaklar, kimi nasıl yenecekler? bunlara cevabınız yoksa, ne yazık ki kimseyi yenemezsiniz. kaldı ki yenin zaten ama yen diyince kimse kimseyi yenemiyor işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 kitaplara sığmayan mevzuyu bu kadar ayrıntılı halde forumda ben sana nasıl aktarayım, ya da bu kadar merak ediyorsan yüzyüze bizden birini bulup tartışabilirsin ya da okuyabilirsin. Senin hüsnü kuruntun sadece bir strateji olmadığı. daha sermaye-emek çelişkisini kabul etmeden neyin stratejisini tartışacağım uzun uzun senle orası da işin ayrı bi yönü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 çekilin kenara!!! ben yenerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 kolektifinsan said: kitaplara sığmayan mevzuyu bu kadar ayrıntılı halde forumda ben sana nasıl aktarayım, ya da bu kadar merak ediyorsan yüzyüze bizden birini bulup tartışabilirsin ya da okuyabilirsin. Senin hüsnü kuruntun sadece bir strateji olmadığı. daha sermaye-emek çelişkisini kabul etmeden neyin stratejisini tartışacağım uzun uzun senle orası da işin ayrı bi yönü bu kadar işte, tamı tamı tamına bunları diyeceğini biliyor, zira buda bir jargon olmuş zaten mesela benim bilmem veya merakım değil zira somut bir şeyiniz olmadığı zaten ortada, ki olsa zaten ortada bir icratınız olur anca hadisçiler gibisiniz, derdim o değil zira, sıradan vatandaşa da aynı şeyleri söylüyorsun, okuyun, bilin, falan filan, şöyle olacak böyle olacak yuvarlak laflar... diğer taraf ne diyor basit, şu kadar saat çalış şu parayı, şunu yaparsan bunların olur, bak sana taksit, kart, istediğini al bunlar sizin söylevleriniz den daha fazla taraftar topluyor buda gerçek sizde ortaya somut bir şey koyun, başarınız olsun, tabi bahane hazır faşikler dövüyeee ayrıca anlatın, nasıl dava adamısınız, burada anlat orada anlat taraftar topla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Ne biliyorsun vatandaşa ne dediğimizi? Eylemleri nasıl yaptığımızı nasıl duyurduğumuzu? Hayalinde ne kurdun da eleştirisini yapıyorsun merak ediyorum. Doğalgaz zamlarına karşı eylem yaparken veya direk eylem yapmayıp Marx mı anlatıyoruz napıyoruz. Sen kendini bilinçsiz, okumaya, öğrenmeye aydınlanmaya zamanı olmayan işçiyle köylüyle aynı kefeye koyuyorsan yapacak bir şey yok, böyle tabi olmaz. Kusra bakma jargon için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 heheh feamer ya. hemen fikriniz yok diyip basıyorsun yargıyı. şimdi mesela seninle devlet üretim çiftliklerinin kurulması, istihdamı falan hakkında mı konuşayım ne yapayım? o iş öyle olmaz, bir kişi bütün bir düzeni de oluşturamaz zaten. konusunda uzman insanlar belli bir gayede bir araya gelerek hareket ederler. o gaye de felsefeyle, hukukla belirlenir. sorunlar tespit edilir ve çözüm yolları hep birlikte tartışılır. mesela kardeşim şehir hayatı insanı öldürüyor ne yapalım, hop ulaşım sistemini revize edelim. işçiler et yiyemiyor ne yapalım, üretim çiftlikleri kuralım, hayvancılığı geliştirelim. burjuvalar lamborghiniye binemiyorlar artık ne yapalım, eşşeğin şeyi. ama dediğine katılıyorum. sol içinde büyük bir sorun bu. ama öte yandan inanılmaz bir bilim üretimi var dünyada ve sol bunu çok efektif bir şekilde kullanabilir. böyle bir örgütlenme yok ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Öyle bir sorun yok ben de ondan bahsediyorum. Strateji ve sistem nasıl oturacak hepsi ortaya konmuş durumda, bizim mevcut çizgimiz bundan yürüyor zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Konusunda uzman insanlar kim olucak? Nasıl belirlenecek? Kim belirleyecek? Bugünki sistemde adam kayırma var o yüzden işin ehli insanlar gerekli yerlerde değil, ok. E o sistemde adam kayırmanın olmayacağı ne malum? Kim yetki sahibi olacak benim için uzman insanları seçme konusunda? Nasıl bir mükemmelliyet planınız var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 "THKP-C ve Devrimci Yol'dan bugüne, Bu tarih bizim" isimli kitapta bürokratikleşmeyi engellemeyi iç dinamizmle sağlamak ve kolektif tarzdan uzun uzadıya söz ediliyor, ben yazdım kabaca 1 paragraf ama onu okuyup soruyorsun bunu sanırım, ben 100 sayfa dökümanı yazamam buraya, kısaltıp kendim açıklamaya girişsem hatta kendi kişisel fikirlerimi katsam da içine yine 10larca sayfa sürecek sırf bu 'adam kayırmayı engelleme' mevzusu yine. Diyorum ya hepsi kondu ortaya isterseniz kaynak vereyim ya da bi kolektifçiyi, halkevciyi falan bulun eskilerden mümkünse tartışın uzun uzun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 kolektifçi geldi 'aanım!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 anca varolan sistemleri savunun. biri de çıkıp untitled1izm gibi bişey çıkarmıyor. neyse ben yaparım ilerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Onun da adı ginalyzm olucak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 kollektifçi olması lazım zaten. yani varsa öyle birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feaverrond Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 coco said: ancak ben bireyciyim. yine bahsini ettiklerinin aksine mülkiyetin bireylere ait olmasına ya da kapitalizme olumlu yaklaşırım. doğası gereği devleti ve herhangi bir üst yapıyı (hukuk gibi) reddeden bir düşünceye göre bireyin mülkiyet sahipliği nasıl kayıt altına alınabilir ve korunabilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2012 Sparkcaster said: şurda kapitalizm şakşakçılığı yapanların ay çok çalıştım çok yoruldum ay çok mutsuzum diye günlük spami yapmaları baya baya komik be sanki diğer türlü yapmayacağız.. lol. komiksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar