Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

House (2004) - Fox

GERGE

Öne çıkan mesajlar

alıntı:bıçağınikiyüzü

kesinlikle ve kesinlikle izleyicinin gözüne sokmadan iki tarz "son"u izleyicisine izleterek yine kendisine hayran bıraktı, gider ayak kendine yakışır bir son izletti. yarası olmaksızın o perişan haliyle oradan çıkmış olarak gösterilen house belki de oradan hiç çıkmadı ve öldü. fakat wilson'ın halüsinasyonları yahut öyle düşünmüş olması ile bize yaşıyor gibi gösterildi. telefonun çalması olayında bile insanların tepkisini "wilson kafayı mı yedin kimsenin ki çalmıyor" olarak da alabilrsiniz, "aa hayır kontrol ettim çalan benimki değil" olarak da.. yani istediğinize inanabilirsiniz.

we house'un "değişebilirim" diyerek oradan çıkması da yine kendi yarattığı people don't change mottosuna ihanet etmesi gibi olurdu.

chase'e bıraktığı o kırmızılı top, foreman'a bıraktığı o yaka kartı, cameraon'a bıraktığı o bilgisayardaki resim ise belki de olaydan önce bırakıldı..

en azından her iki sonu da kabul etmek mümkün. tekrar tekrar tebrik ediyorum ve binlerce kez teşekkür ediyorum senaristlerine yapımcısına oyuncularına...

http://i47.tinypic.com/4kd8gx.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

Mutlu son olması yeter benim için çok karmaşık bi son olmasına gerek yok ama abimin yorumu çok mantıklı geldi.

Hasta adamın öleceğini söylüyor ama sonra bi anda havada kalan bir şekilde iyileşeceğini söylüyor. Aslında öleceğinin hala farkında ama hastaneden çıkarabilmek için öyle söylüyor ve sonra adamın evinde yangını çıkarıyor. Yani daha hastanede sahte ölümü planlayıp o plan doğrultusunda yerine geçecek cesedi ayarlamış oluyor. Kayıtları değiştirme olayını da planlamıştır bu şekilde ve hızlı bir şekilde uygulamıştır.

Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

alıntı:bıçağınikiyüzü

kesinlikle ve kesinlikle izleyicinin gözüne sokmadan iki tarz "son"u izleyicisine izleterek yine kendisine hayran bıraktı, gider ayak kendine yakışır bir son izletti. yarası olmaksızın o perişan haliyle oradan çıkmış olarak gösterilen house belki de oradan hiç çıkmadı ve öldü. fakat wilson'ın halüsinasyonları yahut öyle düşünmüş olması ile bize yaşıyor gibi gösterildi. telefonun çalması olayında bile insanların tepkisini "wilson kafayı mı yedin kimsenin ki çalmıyor" olarak da alabilrsiniz, "aa hayır kontrol ettim çalan benimki değil" olarak da.. yani istediğinize inanabilirsiniz.

we house'un "değişebilirim" diyerek oradan çıkması da yine kendi yarattığı people don't change mottosuna ihanet etmesi gibi olurdu.

chase'e bıraktığı o kırmızılı top, foreman'a bıraktığı o yaka kartı, cameraon'a bıraktığı o bilgisayardaki resim ise belki de olaydan önce bırakıldı..

en azından her iki sonu da kabul etmek mümkün. tekrar tekrar tebrik ediyorum ve binlerce kez teşekkür ediyorum senaristlerine yapımcısına oyuncularına...

http://i47.tinypic.com/4kd8gx.jpg

Bazı şeylerde gerektiğinden fazla anlam arıyoruz. House tabi ki ölmedi. Foreman'ın tamir etmeye çalıştığı sandalyesinin altındaki id olaydan önce bırakılmadı zira bunu yapması için bir neden yok.

Hayatı boyunca daima bencil ve kendini düşünen house ''değişebilirim'' ile yola çıkıp ilk kez değişmek için bir adım atıyor ve bunu başarıyor.

Hapse girmesini fedakarlık yapmaksızın engelleyecek olan iki yolu (Foreman ve Wilson sahnelerini iyi analiz edin) çok rahat şekilde gözlemleyeceğimiz üzere manipüle edip ortadan kaldırıyor ve kendine kabul ettirmekte zorlansa bile kendini tek bir seçime doğru zorluyor.

Hayatını, kariyerini, geleceğini ve her şeyi Wilson ile kalan vaktini harcayabilmek adına tehlikeli bir oyun oynayıp ölü olduğuna inandırarak riske atıyor. Hayatı boyunca yapmaktan kaçtığı şeyi yapıyor ilk defa bencil olmuyor, sorumluluk alıyor ve hayatına bir anlam katacak olan adımı atıp Wilson için, Wilson ile kalan zamanlarını beraber geçirebilmek adına fedakarlık yapıyor.

Everybody Dies bize tek ölüm sunuyor o da House'un bencil ve sorumluluk almayan kişiliğinin ölümü.

Sosyal ağlarda paylaş

yazıyı çeşitlilik olsun diye koydum, bence mutlu son

öyle de

o adamın orda ölmesi
hastanede simetriyi söylemedi belki de, ameliyat sahnesini uydurdu
adamı bilerek öldürdü, kendini ölü göstermek için
bir de wilson la foreman o adamdan öğrenmeye gitmedi mi son hastası diye, nasıl adres tarif etti orda da karıştı iş

5 dakka daha uzatıp şuralara kassalarmış
mutlusona çevirelim diye seneryoyoyu değiştirdik deniyor zaten.

Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
shelock holmes'u alip hastaneye koymuslar guzel olmus. ancak bir sure sonra tekrar etti normal olarak kendini, 8. sezon en kotu sezonu oldu bizim icin, final i ise begenmedim..

guzel dizi olmus begendik genel olarak.

fazla sherlock olmus ama herseyiyle ki guzel olan tarafida bu zaten.

8 sezonu bir anda izledik onu belirteyim. etkisi daha farkli oluyor dizilerin bu sekilde izleyince. (kotu anlamda)

bu arada son neyse o bencede. altinda karanfil falan yok. gorunen neyse o oldu bencede.
Sosyal ağlarda paylaş

son 7-8 bölümü biriktirmiştim yeni izledim.

içerden ceset çıkardıklarında falan "eroinci herif lan işte, house da çıkacak" dedim. çıkmayınca ve cenaze falan olunca "oha gerçekten öldü" dedi sonra ilk telefon çaldığı anda "house arıyor amunike" dedim.

ben eğer house veya wilson ölseydi daha çok severdim. mesela wilson bunu kurtarmak için girip ölseydi içerde, house'un dugularını falan görseydik ondan sonra vs

veya house içerde ölseydi. ama wilson'ın içeri girip ölmesi daha hardcore ve daha çok yakışırdı diziye :D

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...