Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) (Kitaplardan spoiler yasak!) - HBO

GERGE

Öne çıkan mesajlar

bir gecede 2. sezonu yuttum tekrar da şimdi gidip storm of swords'u alsam mı almasam mı ikilemine düştüm. alıp okuyayım mı diziyi mi bekleyeyim ya?

2. sezonda iki tane önemli karakteri komple diziye dahil bile etmemişler bran'in kaçışında. dizi hep böyle gidecekse kitaba gömüleyim.
Sosyal ağlarda paylaş

3. sezonda ekliyorlar onları, büyük ihtimalle fazla karakterden milletin kafa karışmasın diye. Keza aynı harfle başlayan karakter isimleri varsa onları da değiştiriyorlar kafalar karışmasın diye. Bi ton böyle saçmalık da var değişen karakterleri ve senaryoyu geçtim.

Kitap her türlü diziden iyi, gogo kitap.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi adamlar değiştiriyo bazı şeyleri eyvallahta hani hangi kitap-film uyarlaması sadık kalabiliyoki bukadar?

O kadar çok karakter varki kitapta hepsini diziye soksalar bi çıkıcak adam sonra 3 sezon ortada yok sadece adı geçicek falan sırf diziyi izleyenlerin beyni cortlar.

Onun içinde bazı karakterlere başka karakterlerin yaptığı işleri yüklüyolar haliylede kitap okuyucusunu kıllandırıyo tabi.Çoğu karakter yanlış tanınıyo bu sefer vs.Ama sonuç olarak bi şekilde evirip çevirip gene ana hattına bağlıyolar dizinin.Ha benimde çok rahatsız olduğum yerler oldu ama gayet güzel dizi.

2.kitapta olupta dizide olmayan ve kıllandıran şeyler

Mesela özellikle Harrenhal-Arya bölümlerinde Tywin-Arya muhabbetinin aslında Arya-R.Bolton arasında geçmesi Bolton pijini olaya hiç katmamaları ve Sansa ile şu sarhoş şövalye arasındaki olayların önemli yere sahip olmasına rağmen tamamen atlanması ve Halfhandin ölümü gayet küfrettirdi adamlara.Bide bunların yerine kafalarına göre gay sahneleri eklemeleri veya her bölüme 4-5 meme ortalaması(rahatsız olduğumdan değilde sex sells mantığı batan) vs.

Sosyal ağlarda paylaş

en alakasız şeyleri eleştirmişsin, onların hepsi gayet kabul edilebilir şeyler

jaime nin brienne in karakterlerinin değiştirilmesi, dany kısımların tamamen saçma olması,
sondaki savaşın aptalca yapılmış olması vs robb kısmının tamamen değişmiş olması
koskoca riverrun ı 2 sezon boyunca çıkarmış olmayı başarmaları vs
Sosyal ağlarda paylaş

Robb ikinci kitapta nerdeyse yok denicek kadar az değilmi zaten?Riverrunda geçende iki tarafın birbirine karşılıklı raid anlaşılıyo.Catelynn in babası arasındaki muhabbet eksik ama 3.sezon oyuncu seçimleri vs. sebebiyle ekleniceğini gördüğümden bişey demedim ona.

Jaime-Brienne ne değişiklik vardı abi benim aklıma gelmedi şimdi sen diyince.

Sondaki savaşta dizi bütçesine göre gayet temizdi ya.Az sayıda adam kullanmasalarmış yada çekimleri ona göre yapsalarmış keşke ama.Beklediğim kadar olmasada ''dizi'' diyip geçtim.
Sosyal ağlarda paylaş

3.sezon bölüm isimleri

Ep. 301 – Valar Dohaeris
Ep. 302 – Dark Wings, Dark Words
Ep. 303 – Walk of Punishment
Ep. 304 – And Now His Watch is Ended
Ep. 305 – Kissed by Fire
Ep. 306 – to be determined
Ep. 307 – The Bear and the Maiden Fair
Ep. 308 – to be determined
Ep. 309 – The Rains of Castamere
Ep. 310 – Mhysa