Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Seyşeller'de Aldıgı Adada 50 Yıldır Yaşayan İngiliz


DynamicK

Öne çıkan mesajlar

  • Admin

Şuan 86 yaşında olan Brendon Grimshaw 1962 yılında Hint Okyanusunda bulunan Seyşeller'in Moyenne adlı ufak adasını 8000 pounda satın alıyor. o günden beri de adada 120 adet dev kara kaplumbağası ile yaşıyor.

oldukça sağlıklı, dert yok tasa yok, iş stresi yok para derdi yok, hükümet desen tek parti iktidar adam...

Fırsatınız varsa yazıyı sonuna kadar okuyun. Özetlersem adayı satın alıp yerleşiyor. Yardım alıp adaya farklı meyve ağaçları dikiyor ve ayrıca yagmur suyunu toplayıp icecek su depolamak icin calısmalar yapıyor. Komşu adadan elektrik hattı çekmek için uzun uğraşlar veriyor. Adada ağaçlar ilk geldiğinde aşırı sık olduğundan hindistan cevizleri dahi yere düşmüyor. Bütün adayı derleyip toparlayıp daha zengin bir ekosistem kuruyor. Komşu adadan kuş getiriyor. Kuşları saldığında geri dönüyorlar. Yılmayıp tekrar deniyor bir kısmı yine dönüyor falan derken besleye besleye kuşların adada kalmasını sağlıyor. Derken ağaçlar mevye veriyor falan.

Adada geçirdiği zaman boyunca pek çok zorluğun altından kalkmış. Köpek balığı saldırıları, fırtınalar vb atlatıyor.

Ailesini davet ediyor annesi seyahat etmeyi sevmediğinden gelmiyor. Babası da yalnız kaldığında 88 yaşında İngiltere'den kalkıp bu adaya Brendon ile yerleşip bir kaç yıl sonra vefat edip adaya gömülüyor. Brendon da babası yanına geldikten sonraki zamanın çok güzel ve eğlenceli geçtiğini anlatıyor.

Şuan adaya ziyaret için komşu şeyseller adalarından gelen turistlerden 10pound ücret alınmakta. Yıllar önce bir arap şeyhi adayı satın almak için açık çek vermiş ama kabul etmemiş. Adayı satarsam tek yapacakları şey otel kurmak bu da doğayı katleder diyip satmamış.

Adada gömülü korsan hazinelerinin olduğu düşünülüyor. 200 yıl önce korsanlar Seyşeller adalarında saklandığından bu adada hazinelerinin gömülü olduğu bilinmekte. Brendon da yıllardır arayış içinde.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2135299/Brit-bought-cut-price-island-Seychelles-50-years-ago--lives-blissful-solitude.html adresinde haberin tüm detayı mevcut.





[video]http://vimeo.com/9166589?feature=oembed" width="459">

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...