Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpek Saldırısında Ne yapılmalı?

doxylamine

Öne çıkan mesajlar

Askerden dondugumde kisin ortasi hertaraf kar kangallarimi sevmeye gittim.erkek olan etraf kar oldugundan kokumumu anlamadi 5 ayda komple unuttummu bilmiyorum ustume atladi,tabi aninda yapisiyorsun yere,o anda icgudusel kolumla bogazini ittiriyorum diger elimlede boynuna yapistimki suratimi parcalamasin,o sekilde bir 15 saniye falan kaldik sonra hayvan tanidi birden cikti ustumden aglamaya basladida tekrar cesaretimi toplayip yanina gidebilmem epey zaman aldi.
2 ay gecti haftada bir gideerim yanlarina halen beni gorunce kafasini eger aglama sesleri cikarir. İnanilmaz hayvanlar kangallar ama saldirirsa yapicak bir ssey yok caresizsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

@tharkas

doğada yaşayan hayvanla ilişkiler değişik oluyor tabii
kangal da bunlardan biri, evde bahçede falan olmaz olursa da piç olur zaten

onun olayı kuzu koyun gütmek , gelirse kurt boğmak

kar değilde o adrenalinle falan alamamıştır kokunu herhalde, heyecandan , ama bi kere aldımı hatırladı mı da altlı üstlü takla ata ata sevişirsiniz işte

kocaman at kadar hayvan bi anda yavru gibi olup ağlar zırlar numaralar yapar sana

hayvan sevgisi bambaşka ya, tadabilen bırakamaz bi daha
Sosyal ağlarda paylaş

Phyxinsevgilisi said:

Ben köpeklere saldırıyorum böyle sokakta görünce ''AAAAA'' diyip gidiyorum mıncıklamaya

şimdi aslında doğru hareket bu ama

malesef türkiye burası, o köpeğin yaşadığı travmaları bilemezsin
sahibi mi dövdü, etraftan mı dayak yedi , köpek dövüşcüleri mi kaçırdı bait yaptı vs vs

aslında her köpeğe de yaklaşmamak lazım, sahibi varsa da ona bi sormak lazım önce

daha pet olayı türkiyede gerekli bilince ulaşmadı malesef, ulaşamayacakda sanırım :(
Sosyal ağlarda paylaş

valla demin saldırdı. yazlığın köşesinden döndüm 5-6 metre yürüdüm. biraz asabiydim. arkamdan havlaya havlaya koşmaya başladı. direk bu topik geldi aklıma. aniden döndüm arkama, ne alaka ya naaptım ben sana? der gibi baktım. kafasını eğdi başka yöne gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

yıldız parkında otururken kocaman bir kedi geldi botlarıma felan sürtündü, sevdim biraz kediyi, piskeviti cay ile ıslatıp verdim yedi 4 tane. kedi ama mübarek dağ kedisi gibi. 2 kız gelip karşı banka oturdu sevdiğim kediye bakıyolar böyle.
3 tane köpek üstüme daha doğrusu kediye doğru havlayarak gelmesinler mi. kaçayım mı oşt mu diyeyim şaşırmaya kalmadı, kızlar da ay aman diye bağrıştılar, ulan benim cengaver kedi tüylerini bi kabartıp ileriye doğru atlamasın mı. köpekler zor durdu. o kediye hiç biri dalmaya cesaret edemedi. havlaya havlaya gerisin geriye kaçtılar. caya batırıp yedigim piskevit bogazımda dügümlenirken, gözlerimden yaşlar, ben kedi ve o iki kız sevgi yumağı olduk. kedi ile hatıra fotografı da cektirmeyi unutmadım. hic unutamam hic
Sosyal ağlarda paylaş

@karea
Genede olay etkiledi beni,normalde hic bir hayvandan cekinmezdim korkmazdim korkanada sasardim. Korkanlarin genelde cocukluktan kotu anilari olur. Beni bu yasimda kendi hayvanim boyle etkilediyse cocukken bu tarz bir sey yasamis insanlara hak vermeknlazim gelir.Su an temkinli haraket ediyorum alismam zaman alacak cunku hakikaten yapabilecek hic bir sey yok sizden cok daha kuvvetli ve atik.

Onun haricinde enteresan olay daha onceden doberman olsun kurt olsun 10 tane kopek besledigimiz yerde 3 senedir iki adet kangalimiz var hic olmayan birsey oldu hayvanlar kendi surulerini olusturdu. Su an onlarca tavuk ordek kaz tavsan var hayvanlarin etrafinda. Sabah kahvaltimiz dogal yumurta oldu sayelerinde:) ordeklerin fln nerden geldigi konusunda hicbir fikrimiz yok yavas yavas cogaldilar sadece. Kangallarda fena sekilde sahiplendi. Oyle uyumlu yasiyorlarki gorseniz sasarsiniz. Mekanda istanbulda TEM otoyolu yani. Ciftlik fln degil heheh.
Sosyal ağlarda paylaş

yanlız normalde o rott o adamın kafasını parça pinçik eder
rottweiler denen köpek normalde zaten ısırmadan önce kafa atıp avını sersemletir sonra boğar

kangal da göğüs atmasıyla meşhürdür mesela

fizik olarak üstün olduklarından fizikleriyle avını sersemletip sonra boğarlar

benim ufak rott 3 aylıkdan beri kafasını çata çuta kalorifer peteklerine geçirir, daha ağladığını falan duymadım mesela
kafaları kalın ve acıya duyarsız olurlar

öle kafa atarsan sonuç o videodaki gibi olmaz yani
Sosyal ağlarda paylaş

@tharkas

köpekler sürü hayvanıdır zaten, ama köpek sürüsü

kangal gibi çoban köpekleri ise güdecek hayvan isterler, misyonları odur
ördekten tavuktan tut mandaya boğaya kadar güderler, olayları da o zaten

hayvanları bir araya getirip onları bir arada ve güvende tutmak

yani o kangal yarın öbürgün kurt boğazlarsa şaşırma , misyonu o çünkü

bide eğer cidden ilgilendiysen o köpekle , eğer psikolojik yönden rahatsız agresif vs değilse yada sonradan travma geçirmediyse eninde sonunda tanır seni merak etme, sonra da ağlar zırlar gelir bacağında uyur falan işte
tabii burda hayvanın doğal yaşamda ne kadar kaldığı ve sonra seni ilk görüşte senin tepkilerin vs ilk yaklaşımın falan da önemli , sonuçta ne kadar evcil olsalarda doğal alanlarında vahşileşebiliyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

doxylamine said:

hayvanlar garip garip bakıyorlar etrafa hissediyorum bi ara saldıracaklar.

Fin ordusundaki bir çocuk,sol kolunu yumruk yap ağzına sok,kolunu ısıramıyor fazla,sağ elini kıçına yapıştır ve sabitle,boğ hayvanı dedi,orduda böyle öğretiyorlarmış.

öncelikle garip garip bakıyorlar saldıracaklar diye bir şey yok, zaten ya havlar ya hırlar agresif köpek yanından geçerken veya uzaktan bile olsa geçerken...

ikincisi sol kolunu sok derken, baya yumruğunu hayvanın boğazına sokuyosun diye düşünüyorum. hava yolunu kesiyorsun veya öğürmesine sebep olyorsundur bu şekilde heralde. mantıklı. ama şöyle bir şey var. büyük ve çenesi güçlü köpeğin ağzına sokmam ben kolumu hayatta, hele benim kemiklerim incedir, mazallah bilekten falan götürür :D ayrıca sen kolunu sokana kadar parmağını veya elini kapabilir, o zaman çok büyük gg'sin demektir :D

Ardeth said:

sokak köpekleri genelde yere eğilip taş alma hareketini yiyor. ama eğitimli köpek saldırırsa gg

taş alma hareketini yemelerinin sebebi daha önce yere eğilip taş alan birinin o köpeğe taş atmış olması. daha önce taş yememiş bir köpeğe bunu yaparsan heralde "napıyo bu mal" diye bakıp aynen saldırmaya devam eder.
Sosyal ağlarda paylaş

temel şeyleri kabullenmeniz lazım.

1) köpek ısırmasından korku rasyonellikten uzaktır, köpek arılar gibi son çare olarak ısırır.

2) başarılı bir tırmanıcı değilseniz köpekten kaçamazsınız.

3) köpekler bölgecidir, havlamaları, hırlamaları üstünüze doğru gelmeleri 99% bölgelerinden çıkmanızı istekdikleri yada o bölgenin hakiminin kendileri olduğunu göstermek içindir.

4)köpek havlayarak üstünüze doğru koşuyorsa olduğunuz yerde durmak yanınıza gelip kokladıktan sonra sakin adımlarla uzaklaşmak gerekir.

5) Sokak köpeklerine iyi davranırsanız, size karşı tepkilerini hemen değiştirirler. Sürekli muhattap olduğunuz köpekler varsa bir iki kere yanınızda yiyecek taşıyıp vermek bırakın size saldırmalarını önlemeyi üstüne başka birisi size saldırırsa sizi korumaya kadar reputation kazandırır.

6) Ne yazikki yurdum insanı malın önde gideni köpekleri rahatsız edecek seyler çıkartıp taş vs atıyormuş gibi yapıp kaçıyorlar ve bu durum çoğu zaman köpeklerin suçsuz insanları taciz etmesine neden oluyor, bu durumda 4. maddeyi devreye sokun.

7) tekrarlamakta fayda var en yavaş köpek sizden hızlı koşar kaçmak çözüm değil, alanlarına saygı gösterin mümkünse anlaşmaya çalışın, hayvanlar gösterilen sevgiye her zaman sevgiyle karşılık verirler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...