Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nereye gidiyor bu pc gaming

nscorp

Öne çıkan mesajlar

Elimdeki 5 yıllık bilgisayara ram ekledim,ekran kartını değiştirdim,bir kez tamir geçirdi,bir kez hdd çöktü
Yani sorunsuz 5 yıl idare etse iyi ama etmiyor.
Son 2 senedir çıkan oyunların çoğunu kasa kasa çalıştırıyor.
En iyi verim aldığım süre 2 yıl,sonrası tırt.
Yoksa 5 yıl kullandım,10 yıl istiyorum diye bir durum yok ama en azından 5 yıl idare etsin,değil mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

O da en büyük yalanlardan ha.

2007/10'da yapılmış bir liste buyrun,
said:

CPU: Intel Core 2 Duo E4300 $130.00
MOBO: ECS P965T-A $60.00
RAM: 1GB Crucial DDR2/667 $40.00
VIDEOCARD: EVGA e-GeForce 8500GT $120.00
HARD DRIVE: Maxtor 200GB 6L200MO SATA $50.00
OPTICAL DRIVE: Hewlett-Packard DVD840ri (refurb) $25.00
CASE: Raidmax ATX528B 380W $45.00
TOTAL $470.00

$470 yurtdisi fiyati, TR fiyatı ortalama $600.
Monitor falan da yok burada. Kasa sadece. Diğer ekipmanları da koyunca TR fiyatı yaklaşık 1,500 Lira.

Bu sistemle bugün çıkan oyunları High'da oynayanlara kolay gelsin.

Ben zaten kasa dedim.

$470

+18 KDV

$560 yapıyor

2007 10. ay dolar kurunu bakıyoruz:

http://www.garanti.com.tr/tr/kobi/kobilere_ozel/hizmetler/makroekonomik_bilgiler/euro_usd_bilgileri.page

veya şurdan :

http://www.mevzuatbankasi.com/portal/doviz_kurlari/doviz_kurlari_liste.asp?xmod=form

ortalama: 1.2 dersek

672 lira yapıyor.

tebrik ederim, hesap işlerinde çok iyiymişsin.

Bunların hiçbirine gerek yok. Bak yazıyorum 2009 da aldım 1.5k TLye laptobu hd 4650 ekran kartı var. Benchmarklarına bak internetten. Yüksekte performans alamıyorsam da açıyorum mediumda çok rahat oynuyorum. Kasa toplayan adam hadi 5 yıl olmasın 4 yıl önce toplamış olsun şuan en kötü benim kadar oynar.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de seni tebrik ettim 2007 ve 2012 alımgucu olgusunu cignedigin icin.

5 yil onceki 1,500 lira ile bugun ki 1,500 liraya esit demek muthis.

said:

Processor Family Intel Core 2 Duo
Processor Speed 3 GHz
Processor Name Intel Core 2 Duo E6320
RAM 2 GB
Storage Capacity (as Tested) 250 GB
RAID No
Graphics Card nVidia GeForce 8600 GT
Primary Optical Drive Dual-Layer DVD+/-RW

$990

hadi senin mantiginla gidip direk 1000 dolarlik bir pc yazdim 5 sene oncesinden

bu da oynatir high mesela evet.
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:

Elimdeki 5 yıllık bilgisayara ram ekledim,ekran kartını değiştirdim,bir kez tamir geçirdi,bir kez hdd çöktü
Yani sorunsuz 5 yıl idare etse iyi ama etmiyor.
Son 2 senedir çıkan oyunların çoğunu kasa kasa çalıştırıyor.
En iyi verim aldığım süre 2 yıl,sonrası tırt.
Yoksa 5 yıl kullandım,10 yıl istiyorum diye bir durum yok ama en azından 5 yıl idare etsin,değil mi ?

beşinci yılda hala yüksek performans verirse 10 yıl da gider zaten, beş yıl kullanırsın iyi bir bilgisayar alırsan ama ömrünün en son günlerini yaşıyor olur son yılda. ortalama ömür 3 yıl ama 4 yıl da gidiyor iyi bir pc. süper ucuz bir makine değilse 3 yıl rahat gidiyor. 1500 liralık makine 5 yıl gitmez ama, konsola kıyasla pc'nin avantajı bu. ps3'ümü açıyorum, grafikler çamur gibi. kapatıp pc'ye dönüyorum. öte yandan konsol da oyuna çok daha fazla para veriyor.

kısacası oyun oynamak süper ucuz bir altivite değil ama dışarıda gezmek tozmaya kıyasla gene gayet ucuz.
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayar zaten alınıyor diğer işler için. ekran kartı farkı veriyorsun sadece. sanki pc ye verdiğimiz ort 2000 TL yi konsol alsak 0 mı sayacağız. en kötü 1000 liralık bi pc toplayacağız. 2 sene önce 500tl'ye alınan 5850 hala birçok oyunu max, kasıntılarıda medium-high arası oynatıyor. her sene değiştirmek gerekir olayı hikaye. 3 senede bir upgrade ettiğin zaman sıkıntı olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

HellHound said:

developmentta konsol leading platform oldugu surece pc upgradelerini 4-5 sene araliga gayet rahat yayiyorsun valla

o diil de 1gb ram ne yahu 2007de ehueheu

aynen öyle, 2007'de aldığım 2gb'ye 1gb daha eklemiştim ben heh, deus ex hr'yi 40-50fps oynatıyordu makul ayarlarda. bundan iyisi şam'da kayısı.

zaten pc'cilerin süper tutucu win xp dx9 bağımlılığı yüzünden hala oyunlar dx9 çıkıyor ki son derece hafif oyunlar çoğu shooter'lar bile hala. illa dx11 isteyen oyun yok sanırım hala heh.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

HellHound said:

developmentta konsol leading platform oldugu surece pc upgradelerini 4-5 sene araliga gayet rahat yayiyorsun valla

o diil de 1gb ram ne yahu 2007de ehueheu

aynen öyle, 2007'de aldığım 2gb'ye 1gb daha eklemiştim ben heh, deus ex hr'yi 40-50fps oynatıyordu makul ayarlarda. bundan iyisi şam'da kayısı.

zaten pc'cilerin süper tutucu win xp dx9 bağımlılığı yüzünden hala oyunlar dx9 çıkıyor ki son derece hafif oyunlar çoğu shooter'lar bile hala. illa dx11 isteyen oyun yok sanırım hala heh.
Pc'cilerin süper tutucu olmasıyla alakası yok ki onun? Eğer öyle olsayıd şu an Dx7'de falan kalırdık heralde. Önceki alıntıda da dendiği gibi konsolların ana platform olması esas sebebi.
Sosyal ağlarda paylaş

dx7 geçen binyıldan filan kalmaydı sanırım, bundan tutucu olmak zor. ben 2004'te pc aldığımda vardı dx9. millet win7 kabul görmeye başlayana kadar xp'deydi. haliyle şirketler geçmek istese de satamayacağı kitleler dururken geçmedi ne dx10 ne de 11'e. ana satış platformu pc olmayan şirketlerin o kadar salladığı yok zaten pc.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

O da en büyük yalanlardan ha.

2007/10'da yapılmış bir liste buyrun,
said:

CPU: Intel Core 2 Duo E4300 $130.00
MOBO: ECS P965T-A $60.00
RAM: 1GB Crucial DDR2/667 $40.00
VIDEOCARD: EVGA e-GeForce 8500GT $120.00
HARD DRIVE: Maxtor 200GB 6L200MO SATA $50.00
OPTICAL DRIVE: Hewlett-Packard DVD840ri (refurb) $25.00
CASE: Raidmax ATX528B 380W $45.00
TOTAL $470.00

$470 yurtdisi fiyati, TR fiyatı ortalama $600.
Monitor falan da yok burada. Kasa sadece. Diğer ekipmanları da koyunca TR fiyatı yaklaşık 1,500 Lira.

Bu sistemle bugün çıkan oyunları High'da oynayanlara kolay gelsin.

bu bilgisayarda high niye oynayacaksın ki?
xbox oyunları 480p ve low quality'de çıkıyor,
aynı şekilde pc'de de oynarsın o oyunları.

ha, high ve 1080p oynamayı düşünüyorsan kolay gelsin, fantazi o biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:

Pc için devamlı sistem değiştirmen gerekiyor.
Morrowind çıktı değiştirdik,Oblivion çıktı değiştirdik,Skyrim'de eyeterin dedim.

paparnoz said:

işte öyle olmuyor 1.500 liraya topladığım bilgisayar skyrim'i en düşük grafik seviyesinde kasarak oynatıyor.(5 yıl önce aldığım)

çözümü kolay, konsollar gibi 7 yıl aynı sistemde kal, grafik ayarlarını sürekli düşür, eskiden yeni çıkanları high'da oynuyorsan şimdi low'da oyna.

konsola oyun çıkartanlar öyle yapıyor,
ama sonra pc'de maximum grafiklerle oynayamıyorsunuz diye pc'yi suçluyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

ahahah olsun ben mutluyum

kendime seçtiğim bikaç seri var.onların dışında oyun oynamıyorum nasılsa

hala mount and blade oynuyorum gameplay ilk önceliğim cunku.insanlar çirkin skyrim için sistem topluyorlar bence onlar üzülsün :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

paparnoz said:

Pc için devamlı sistem değiştirmen gerekiyor.
Morrowind çıktı değiştirdik,Oblivion çıktı değiştirdik,Skyrim'de eyeterin dedim.

paparnoz said:

işte öyle olmuyor 1.500 liraya topladığım bilgisayar skyrim'i en düşük grafik seviyesinde kasarak oynatıyor.(5 yıl önce aldığım)

çözümü kolay, konsollar gibi 7 yıl aynı sistemde kal, grafik ayarlarını sürekli düşür, eskiden yeni çıkanları high'da oynuyorsan şimdi low'da oyna.

konsola oyun çıkartanlar öyle yapıyor,
ama sonra pc'de maximum grafiklerle oynayamıyorsunuz diye pc'yi suçluyorsunuz.

ben de bunu diyorum işte millete ama anlamıyolar. yok pc kaldırmaz en düşük grafikte dahi diyolar. konsolun grafikleri yeterli diyolar. ekranın dibinde oynamıyosun tabi konsolu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...