Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SimCity (2013)

Mr_Hand

Öne çıkan mesajlar

Hava kirliliği için eğitim şart. Daha düşük eğitime sahip vatandaşlar evden de havayı kirletiyor. Kalitesiz kömür yakıyor olarak düşünebilirsin. :P

Bir de komşu şehirlerinn durumu da hava kalitesini etkiliyor. Yanında berinde bacalı bina fantezisi olan komşun varsa işin zor.
Aynı pis komşu çöplerini yakıyor da olabilir.

Üniversitede çevreyle alakalı bir tech varmış onu geliştirince iyi bir şeyler oluyormuşmuşmuş. Daha adam gibi oynayamadım. İşte oturup forum geziyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun agent sistemini inceliyordum da, aslında şehirlerin ufak olmasının sebebi muhtemelen yeni motorla gelen "agent" sistemi. Tabi ki bu sistem çok yük bindiriyor fakat aynı zamanda büyük ölçekte nasıl çalışacağı şüpheli.

Hali hazırda başta yön bulma gibi sorunları var, gelen yamalarda bunla meşgul olacaktır Maxis. Zaten 1.3 yamasında agent sayısını bayağı azaltmışlar. Anladığım kadarıyla şu an çalışan sayısı nüfusun 1/10'u kadar. Bunu doğrulayabilecek var mı?

Agent sistemi teorik olarak çok güzel ama ne kadar uygulanabilir göreceğiz. Tropico'da kısmen de olsa olan bir şey bu fakat orada ölçek ufak. Burada iki sorun var sayı arttıkça çok yük biniyor ve agent'ların bir istatistik gibi sürekliliği var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

benim oyundaki en büyük problemmim, grid yok,

yani aslında var oyunda ama bug olarak çıkıyo sadece, millet gridi kapatamıyoruz diye bug report etmiş ss falan var heryer grid lol.

http://i45.tinypic.com/nqaj9t.jpg

grid olsa mükemmel şehri yapıcam resmen.

bide geceleri çalışmayan hizmetler var, bunları gece kapatıp gündüzün 2 katı para kazanabiliyorsunuz, öbür türlü boşa masraf çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

norak dev min max ci cıktı =)

suan yeni bi area baslamayı planlıyorum varsa oynamayı dusunen soyle yeni bi area patisel olsun diyen 16 sehirli bisey acıp isteyeni davet ede ede oynarız. ilk olarak bi high education trade sehri yapmayı denemek istiyorum ama tek basıma olunca sıkılıyorum ama public de de bug falan var yok park dikebiliyosun baskasının sehrine falan. o yuzden oyle iste varsa isteyen eklesin Screwyy origin id.

na east 3 de oynuyorum bos oluyo ve lag hic olmadı diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:

para para diye ağlayan simlerin çözümünü bilen var mı? şehirde her yer iş dolu millet para yok diye ağlıyor.

işlerin türü ile residenceların türü aynı olması gerekiyor. eğer işler med ve residentlar low ise çalışamıyorlar o işlerde. ayrıca eğitim de fark ediyor. mesela fabrika t2 ise eğitim seviyeli halkın t1 ise çalışamıyorlar vb.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...