Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Playstation 4 - Fun and Video Games

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

kırılır diye değil aslında kırılmıştı :)

Ya ben adamların değişik bir yetolukları var (bakınız playstation store) bir interface bu kadar mı başarısız olur. Adamlar store'u tamamen yenilediler eskisinden de yavaş oldu.

Message mantığı hantal ve yavaştı yine psn'de. Zaten bu nesili ps3'ün kazanamamasının en büyük nedeni bence xbox360'ın network özelliklerinin çok daha başarılı olması.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

her oyunda ölçmedim ama günümüzde pc'de oynanan oyunlar 1-2gb arası bir ram tüketimi yapıyor.

ram konusunda pc ile kıyaslamak yanlış. pc'de windows ve kullandığımız programlar tek başına 2.5-4gb arası bir ram tüketime sahip. windows'ta oyunları rahat açıp rahat kapatabilmek için toplam olarak 6-8gb arası ram kapasitesi gerekli oluyor o yüzden.
örnek olarak bf3 ultra ayarlarda ve batman ac ultra ayarlarda bile 8gb ile çok rahat ediyorum.

konsolları direk pc ile kıyaslıyorsun sen, hatalı olur bu. konsollarda pc'deki gibi bir sürü açık program, işletim sistemi gibi ağır yükler yer almıyor.
bu yüzden PS3'te 256MB ram olmasına rağmen yetiyordu.

eğer ekran kartı da yeterince iyiyse, ps4 ile 2 sene ultra grafiklerde, +2 sene high grafiklerde +2 sene medium grafiklerde oynarız diye tahmin ediyorum.
pc'lerde her 6-7 ayda bir yeni ekran kartı çıkartıldığını düşünürsek, konsolun 6-7 sene boyunca iyi grafiklerde oynatacak olması bence gayet yeterli. 2020'de de yeni konsol sunarlar.

pc'deki oyunlarının ram kullanımının geride kalmasının iki sebebi var: 32-bit ve multi-platform. geliştiriciler yetersiz konsollar nedeniyle dx10 ve dx11'e geçmedi, millet de bu nedenle 32-bit xp kullanmakta ısrar etti yıllarca. çok daha önce aşılması gereken limitlerdi, hala her oyun 32-bit sistem de çalıştırsın kafasıyla yapılıyor. bu nedenle 16gb ucuzken yeni oyunlarımız hala 1-2gb ram tutuyor, habire harharhar yüklüyor diskten.

6-7 sene boyunca iyi grafikler diye birşey olması imkansız bone, moore's law bozulması lazım onun için. başka çaresi yok. 2 teraflop gpu diyor, benim 2011'de aldığım gpu 2 teraflop ya lol. 2013 sonunda konsol çıkarken çok daha güçlü pc'ler almak mümkün olacak. işte bu nedenle pc exclusive rts total war'da adamlara zoomlayınca görülen grafik çoğu konsol shooter'ından iyi kalıyor.

said:
ps2 döneminde grafikler devamlı gelişiyordu, son zamanlarında bile konsolun grafik kapasitesini çok zorlayan oyunlar çıkıyordu. birçok oyunda frame problemleri yaşansa da, oyun geliştiricileri grafiklere yükleniyorlardı.

ancak ps3/xbox360 çıktığında oyun grafikleri gelişimi emekleme dönemine girmiş gibi oldu. oblivion ilk çıktığında xbox360 da yeni çıkmıştı, ama oyun xbox'ta (pc'ye denk düşünüldüğünde) medium ayarlarda çalışıyordu.
hem 4xAA hem native 1080p destekleyen AAA oyun çıkartmakta zorlandılar. çoğu oyun native olarak 720p ve no AA'yı geçemedi.
son 4 senedir konsola çıkan oyunlar anca low ayarlarda kalabildi

yeni çıkan ps4'ün, ps3'ün gerçekleştiremediği atılımı yapacağını düşünüyorum bu sebepler yüzünden.
kaliteli texture/ışıklandırma ile birlikte 4xAA ve native 1080p desteklediği durumda ps3'e büyük bir fark atacaktır bence.

kapasitesini zorlama propagandasını 20 yıldır yapıyorlar, 20 yıldır yalan. downclock filan edilen birşey olmadıysa direkt ilk günden kapasitesini kullanan oyunlar oluyor. sonrasında geliştiricilerin yapabildiği tek şey oradan alıp buraya koyup, oyuncunun odaklandığı noktaların iyi olmasını sağlamak. ama geri kalanına bakınca çamur görüyorsun. konsolun iyi grafik gösterebildiği maksimum ömür 3 yıl. yani yeni bir pc'nin ömrü kadar. sonrası hep kötü.
Viktor said:

Elma ile armutu kiyasliyorsun, dunyadaki yasiyan 7-74 arasi her insan smartphone musterisi, 5 milyardan buyuk bi pazar ile tas catlasa 100 milyonluk bir pazari mukayyese ettin

Ikinci yaptigin hata smarthphone devir hizini hesaba katmak oldu, bunuda kendi perspektifinden yaptin oysa dunyada isler turkiyedeki gibi yurumuyor, cok cuzu fiyatlara kontrat ile beraber upgrade secenegin var, bugun kontratla iphone 4 bedavaya aliyorsun amerikada, 35-40 dolar arasi upgrade ucretini verip bi onceki kontratinla aldigin 4 u 5 e cevirme hakkin var vs vs capitalism ho!

Ucuncu hata smartphone ve tabletlerin artik tuketici elektroniginin disina cikip prestij objesi olmasi, gerizekali insanlar sirf geri kalmamak, herkes 5 kullaniyorken 4 cikarmaya utandigi icin gidip yeni telefon aliyor, veya tum cevresi iphone kullaniyorsa sirf farkli olmak icin samsung aliyor vs, cinli cocuk ipad icin bobregini satmisti vs,insanlar icin kendini ifade araci oldu smartphonelar ve cogu siradan kullanici icin ev disinda yegane internet cihazi durumuna geldiler

Pazarin belirli bir yapisi var, steve jobs hayatta olsa belki ama diktatorun olumunden sonra apple dan bi cacik olmiycagi kesin olarak belli, bugunki sunum bize pazarla ilgili realiteyi gosterdi gene, devoloperlari yanina alamiyan kaybedicekbknz. Sekil 1-a nintendo wii-u, memleketinde bile satamayan konsol

Isin daha komigi su anda oyunlari geri tutan ps3 degil next genim diyipte hala dvd kullanan xboxtur, hi res texturelar bosuna ayri dagitilmaya baslanmadi pc icin, xbox donanim olarak ps3 un parsel parsel gerisinde ama maykrosoft bir kanser gibi yayilip herseyi mahvetti bu jenerasyon, yarim yamalak bir cihaz ile ps2 ile kendini allah zanneden sonynin kiskisladigi devoloperlara kepce ile para yedirip, mass marketingin bokunu cikararak sonynin en cok kazandigi amerikan pazarini ele gecirdiler ve isin kotusu hazir degil iken apar topar sonyi pazara soktular

Maykrosoftun bu gunki sunuma cevap olarak masaya getirebilicegi kinect ve windows 8 iksbaks haric bisi yok, microsoft 7 sene oncesinin magrur maykrosoftuda degil

pc ve ozellikle notebook satislarindaki dusus giderek artiyor
Windows 8 vistadan daha beter failladi
Windows phone un icler acisi durumu ortada
is ortaklari windows 8 e gecmek yerine yeni cozumler ariyor
Bing hala istenen seviyeye gelemedi
Messenger skype gecisi ile hotmail outlook gecisi cok insani kizdirdi
Butun windows platformu risk atilarak yatirim yapilan windows rt tabletler pazarda kendine yer bulamadi

Microsoft icin kabus gibi bir sene olucak bu, ustune sony ilk hamleyi yapti ve kaptirdigi devoloperlari geri kazanmayi gectim bungie ve blizzardi getirdi masaya, microsoft ise molyneux gibi sadik bir minionu bile elinde tutmayi beceremedi

Microsoft 360 in arkasina koydugu mali destegi yeni konsola koyucak konumda degil kesinlikle, butun enerjisi elind epatliyan windows 8 in damage controlunde su anda

o 5 milyar insan gene televizyon izleyicisi, apple söyledi zaten oturma odasına el atacaklarını. app store olayını tv'ye bağlanan bir cihaza koydular mı televizyon altına bağlanacak cihaz konusunda direkt sony ve ms ile yarışmaya başlayacak. bunu yapacak sermayeleri ve marka bağlılıkları var çok rahat artık, steve jobs ölmüş olsa da durum değişmedi o bakımdan. hatta ölmüş olması oyun desteği bakımından daha iyi olabilir, gaben oyun düşmanı diyordu ona geçenlerde lol.

dediğim yılda bir nesil olayı sadece smartphone ile sınırlı değil. ondan ibaret kalsaydı, dediğin gibi kontrat vs ile açıklayabilirdik ama tabletlerde de aynı şey oldu, şimdi mini tabletlerde başladı. burada kritik nokta zaten apple birşey yapınca google anında takip ediyor, bu bakımdan muhtemelen en büyük rakip android çalıştıran tv altı aletler olacak. bunun devasa ürün yelpazeli bir donanım desteğiyle geldiğini düşünürsek bu ps4/xbox720 bir anda geride kalacaklar.

ama haklı olduğun nokta, benim de dediğim gibi, geliştirici ve oyun desteği. halihazırda bazı en büyük konsol geliştiricileri tabletler için portlamaya başladı oyunlarını. tonla sonuç çıkıyor app store'larda aratınca isimlerini. hal böyleyken tv altı makineye portlamaya başladıkları anda controller aparat filan da dahil edilmeye başlanır bir yerden, ertesinde sony ve ms'in en ufak dertleri birbirleri olur.

nintendo gimmick appeal'ı bu nesilde kaybetti zaten 3ds hariç, mario spinoff'larla filan bu nesli de götürürler ama sonrası bayağı meçhul.

microsoft ballmer'a geçtiğinden beri hep iki adım geriden takip ediyor zaten piyasadaki gelişmeleri, kendileri yön verebilecek durumda olmaktan çıktılar neredeyse. pc'nin vazgeçilmezliği sayesinde daha devam ederler ama windows8'e bakınca kafalarının çok karıştığını görüyorum. esas sorun onlar değil ama artık, blu-ray olacak zaten bu nesilde. ilk defa bir ps'te yeni disk formatı gelmiyor zaten.
Cuce said:

nasıl yani? 4 tb mı koyucaklarmıs videoları? fazla cosmus metzen. elbetteki compression olucak dolayısıyla artifact olucak. en baba mkv'yı bile rahatca cizletir zaten gunumuzun düzgün pcleri. limit su anda datanın boyutu

bide kz'nin mazisi bakarsak olabilicek en kötü secim yenı konsol konusmak için.

lol yok knox'un kastettiği d3 pc sürümündeki 1999 model matrix kopya vcd ile yarışacak derecede artifact'lı videolar, alevler dumanlar çıktıkça blok blok izledik minecraft gibi cennetteki sahneleri. işin komiği d2 videolarında bile o kadar block artifact hatırlamıyorum göze batan, nasıl becerdilerse. blu-ray'de de beceremezlerse ayıpları taçlanırdı artık.
Sosyal ağlarda paylaş

viktor, geri uyumluluk konusunda doğru söylüyorsun olayı düşündüğümde hakikaten dediğin doğru da, NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ Kİ ABİ?

satmayın playstation 3'ünüzü dursun kenarda. ille ps4 alacaksınız diye ps3'ü yok etmeniz mi gerekiyor?

artı allah aşkına ciddi söyleyin, playstation 3, playstation 2'ye destek verirken kaç tane oyunu takıp oynadınız? bir insan neden böyle bi şey yapar ki?

ek olarak

xbox'ın network özelliklerinin nesi daha başarılı? Dreamcast'te bile ücretsiz olan online oyunculuğu paralı hale getirdi adamlar. xbox kullanıcıları da bu verilen paraya değdiğine inandırılarak hayvan gibi üye olmaya başladı. zaten mecburlardı çünkü online oyun oynamak için PARA ÖDEMENİZ GEREKİYOR.

sony bunu ücretsiz bir sistemle veriyor. çalışma şekli çok daha hantaldı eskiden, yeni güncellemelerle şahane bir hale geldi psn ve ps store. üzerine psn plus getirdiler adamlar.

xbox live'ın size ödediğiniz ücret karşılığında ne verdiğini bana söyleyebilir misiniz? ben size söyleyeyim hiçbir şey. sadece en doğal hakkınız olan online oyun oynayabilme fırsatını sattılar.

ps plus ise ödediğiniz para karşılığında sürekli farklı bedava oyunlar (ki daha geçen ay ps vita için mortal kombat verdi adamlar oyun 100 liraya satılıyor şu an store'da), exclusive demolar, ilk bakışlar veriyor.

pes ya hala xbox daha başarılı falan diyor insanlar network konusunda. microsoft her zamanki kazık mantığıyla sokuşturdu insanlara yıllarca. yazık herkes inandı para ödüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

çünkü oyun deyince sadece fifa, gran turismo, cod'dan ibaret değil? abim ps3 slim alınca onun ilk nesil ps3'ünü bana vermesini istedim sırf ps2 desteği olduğu için. persona'lar, xenosaga'lar vs vs uzar gider eski güzel oyunlar, benzeri, yenisi çıkmıyor bile.
Sosyal ağlarda paylaş

d3'ün videoları acıklı bi sekilde sıkıstırılmıstı, ce dvdsinden izledim cinematcleride içim rahatladı. siteden download edip izliyebildiğin video bile daha düzgündü

elbette biliyorum demek istediğinin bok gibi koymıycaz olduğunu, ama metzen gibi bilmemkac oyun yapmıs, cinaticleriyle övünen eden şirketin en önde gelen adamı acıklama yapıyosa, bana gelip demesin atrifactsiz olucak diye.

bilmiyorum hiç uncompressed video izledinizmi ama görseniz dibiniz düşer. mkv sayesinde cağ atladık resmen ama hala ciddi fark var.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

çünkü oyun deyince sadece fifa, gran turismo, cod'dan ibaret değil? abim ps3 slim alınca onun ilk nesil ps3'ünü bana vermesini istedim sırf ps2 desteği olduğu için. persona'lar, xenosaga'lar vs vs uzar gider eski güzel oyunlar, benzeri, yenisi çıkmıyor bile.

ahaha yeni nesili özetleyişine bak adamın fifa gt ve cod.

tabii sam sen muhtemelen marsta falan yaşıyorsun. ps2'nin güzel oyunlarını oynamak istiyorsan 100 liraya satılıyor ps2 slimler gider alır takar tv'ne oynarsın. bu kadar basittir bu konu.

aynı şekilde ps3 oyunları için de sahip olduğun ps3'ü satmazsın. ha ps3 almadım hiç diyorsan, ps4 alıp ps3 oyunlarını oynamayı da beklemeyeceksin kusura bakma. ya da daha önce de dediğin gibi gider amerika'ya taşınırsın streamden oynarsın kafana göre eski oyunları. bak psone oyunları bile oynanacak. persona falan oynarsın. 1954 yılında yaşıyoruz ya adam hala ps2 oyunları falan diyor.

DÜNYADA KAÇ KİŞİ SNES ÇIKTIĞINDA "LA BU NEDEN NES OYUNLARI ÇALIŞTIRMIYOR YEAAA" ya da dreamcast çıktığında "MEGA DRIVE OYUNLARINI OYNAYAMIYOM BEN" diye ağlamıştı acaba. bence kimse ağlamadı. yeni nesil yeni oyunlar alışın ve yüzleşin artık. geçmişe mazi derler. o ÇOK GÜZEL dediğin oyunları şu anda oynamaya kalktığında teknik yetersizliklerini tek tek gördüğünde zaten kafandaki o "güzel" kavramı yok olup gidiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

neden tv altına 3 tane alet bağlayayım hepsi son 10 yılda çıkmış oyun kütüphanemi oynamak istediğim için?

SENCE kimse dert etmedi, senin ne düşündüğün anladık zaten. yıllık yenisi çıkan franchise'lar dışında birşeyi önemseyen insan zaten böyle konuşmaz. bu forumda tavsiye isteyince hala pc'de 15 yıllık oyunlar öneriliyor, sebebi vaktinde çok iyi yapılmış şeyler olmaları. konsolda da böyle oyunlar geliyor. normal geriye uyumluluk aramak.

cüce evet, hiç sıkıştırılmamış video öyle de zaten anlamsız. ama blok blok artifact olayını da 10 yıl arkamızda bıraktık, tatminkar ve bir seviyedeyiz. commie 200mb'ye sıkıştırırdı o dosyaları verselerdi. :p
Sosyal ağlarda paylaş

sam güzel diyorsun da, ömürlük olmuycak ki bu aletler, ya da 10-15 sene boyunca PC alternatifi olarak kullanmayacaksın ki
taş çatlasa 7 sene ömrü var, 2020'de yeni konsol çıkartmak zorunda kalacaklar.

o cihaza istediğin kadar ram koy, 5-6 sene sonra da güncel oyunları yüksek performansta çalıştırmayacak, çünkü ekran kartı sabit kalacak ve o ekran kartının belli bir limiti var.
gtx 550 gibi bir şey koysalar 3 yıl gideri var, 560ti 4 yıl, 580 5 yıl, titan 6 yıl. titan bile koysan 6 yıl sonra gücünü yitirecektir.

sen diyorsun ki "şimdi güçlü olması önemli değil, 6 yıl sonrasını hedefleyip ona göre RAM koymaları gerekliydi".
3 yılda bir ekran kartı değiştirebileceğin bir konsol yapmış olsalardı, evet 8gb yetmezdi, en az 16gb koymaları gerekliydi.
ama zaten 6 yıl sonra ömrünü dolduracak bir aletten bahsediyoruz.

bu yüzden önemli olan günümüzde güçlü bir makine olması. xbox360 ve ps3 son 4 yılda low grafiklere saplanıp kaldı. pc grafiklerini de geride tutuyor.
ancak eğer günümüz high-end pc'lerin battlefield 3 ve batman arkham city'i ultra grafiklerde çalıştırabildiği gibi bir konsol çıkartırlarsa, konsol oyunlarında büyük bir sıçrama gerçekleştirecektir ve önemli olan da bu.
xbox360 ve ps3 ilk çıktıklarında medium seviyesinde grafikler sunuyordu ve çok çabuk eskidi.

bırak 5 yıl sonrasını 5 yıl sonra düşünürüz, günümüz için ne kadar grafik sunuyor onu tartışmalıyız.
Sosyal ağlarda paylaş

ya kendince çıkarımlar yapıp haklı olduğunu düşünen ve yalnızca itiraz etmek için itiraz eden bir adamsın. şu forumda neler hakkında neler dediğini gördük zaten yıllardır. o yüzden seninle tartışmaya pek niyetim yok.

her yıl çıkan franchise'lar dışında bir şeyin önemi yokmuş. 15 yıllık pc oyununu tavsiye etmen normal. çünkü 15 yıl önce oyunlar güzeldi. aynı şekilde ben de insanlara bir sürü şey tavsiye ediyorum. ama kendim oynamıyorum. çünkü tavsiye edeceğim her oyunu oynadım bitirdim ve anı olarak kafamda saklıyorum.

haha hem playstation 3 hem xbox 360 hem de wii sahibi olan insanlar tanıyorum. onlar dert etmiyor üç farklı konsolu bağlamayı televizyonlarına. işinize gelince olur, işinize glemeyince olmaz yani.

ayrıca televizyonuna üç konsol bağlamana gerek yok. playstation 2 ve playstation 3 durur kenarda. o eski çok sevdiğin oyunları oynamak istediğinde ki ayda yılda bir olacak o his zaten, takar oynar sonra söküp kaldırırsın aleti zaten. tozlandırıp bozmanın bir alemi yok durduk yere 20 yıllık konsolu.

şaka gibisiniz yemin ederim bazı konularda. şu an dünya çapında forumlara gidip yorumları okuyun. çoğu kişi konsol oyuncularının artık geri uyumluluk konusunda hiçbir şeyi umursamadığından bahsediyor. kesinlikle haklılar çünkü gerek yok. adam sırf senin gibi 3-5 kişi için konsolun içerisine cell işlemci yerleştirmeye kalksa, 8GB RAM'i kendin bile neden olduğunu bilmediğin ve saçma sapan argümanlarla savunmaya çalıştığın şekilde beğenmediğin için 32 GB'a çıkarsa konsolu satın alamazsın zaten öyle bakarsın uzaktan kedi gibi.

her neyse zaten mutlaka birilerinin gelip konsolu kötülemesi gerekiyordu. bu misyonu sen üstlenmişsin tebrik ediyorum seni. başarılarının devamını diliyorum. xbox duyurulduğunda aynı tepkileri ve daha beterini bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

mascio said:
artı allah aşkına ciddi söyleyin, playstation 3, playstation 2'ye destek verirken kaç tane oyunu takıp oynadınız? bir insan neden böyle bi şey yapar ki?

internette bazı kişilerin sunduğu çok saçma bir argüman bu.
cliff blezsinki yetosu da böyle bir iddia sunmuş.

ps3'te gayet de birçok ps2 oyunu oynuyorum, zevkli oluyor.
televizyonun altında ekstradan ps2 yer kaplamamış oluyor,
televizyona ayrıca ps2 takarak output harcamamış oluyorum,
fazladan priz ve adaptörlerle uğraşmak zorunda kalmıyorum,
şehir değiştirdiğim durumlarda ps3'ün yanına ps2 de taşımak zorunda kalmıyorum,
ps2 oyunlarını ps3 ayrıcalıklarıyla oynayabiliyorum.
bunlar güzel şeyler.

her ay yeni çıkan ps3 oyununu satın alıp oynayan birisi olmadığından, geriye dönük uyumluluk olması işime yarıyor, eski sevdiğim oyunları takıp oynuyorum.

gerçi ps4'te geriye dönük uyumluluk olmadığı için ps3'ün yanına ps4 da koymak zorunlu olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

bana tamamen saçmalık gibi geliyor, sen ve sam için önemli olabilir beni pek ilgilendirmiyor açıkcası.

zaten türkiye'de yaşaman adamları bağlamıyor. yurtdışında stabil internet bağlantılarıyla stream üzerinden tüm oyunları oynama şansına sahip olacak insanlar. geri uyumluluk yok diye ağlayabilecek tek kişiler üçüncü dünya ülkelerinde yaşayanlar bizim gibi.

ben ağlamıyorum o ayrı. psone'da ps2'de ps3'de duruyor. ps4 aldığımda hiçbirini camdan dışarı fırlatmayı planlamıyorum. psone ve ps2'Nin taşıma sırasında kapladığı alan da game of thrones kitabıyla eş değer. abartmayın lütfen.

he bir de scart girişin senin için bu kadar önemli olduğunu tahmin edememişim özür dilerim. sanki scart kullanarak tv izliyor adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

mascio said:

sen ve sam için önemli olabilir beni pek ilgilendirmiyor açıkcası.

bir özelliğin seni ilgilendirip ilgilendirmiyor olmasına göre konulmaz o özellik
genele bakacaksın, kullanan var mı, yok mu, işe yarar bir özellik mi, değil mi...
yoksa sırf sana kalsak çıkan oyunların %99'u geliştirilmemesi gerekirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız yanıldığın nokta burada azınlık ben değilim sen ve sam'siniz. dinazor gibi geri uyumluluktan bahsediyorsunuz hala.

olayı benim üzerime yıkmış adam. beni ilgilendirmiyor. açıkca görüldüğü üzere sony'i de ilgilendirmiyor. gelmiş hala bana laf söylüyor adam.

deli misiniz nesiniz anlamadım ki adamlar oynama şansı sunuyor size STREAM ÜZERİNDEN okumanız yazmanız mı yok abi sizin? türkiye'de internet bağlantısının dandikliği yüzünden çalışmayacak diye sen ve sam gibilerin yaşlı bunaklar gibi inat etmesi ve "eski konsol yer kaplıyor yeaa" diye ağlamasından dolayı adamlar türkiye'ye özel cell işlemcili konsol mu üretsinler bunu mu istiyorsunuz anlamadım ki?
Sosyal ağlarda paylaş

bone ben diyorum ki çok ucuza kapatmaya, kazıklamaya çalışıyorlar. ps3 mesela haddiden fazla uzatıldı. ps4'ün 2012'de çıkmış olması lazımdı. 7 yıl hiçbir makine dayanmayacaktır elbette. bence 5 yılı bir gün geçmemesi lazım. ama her nesilde üste 1 yıl koyuyorlar neredeyse, haliyle bunu 2020'ye uzatmaya çalışacaklar bu kafayla. ama yetmez bu donanım. madem 2011 pc'si ayarında birşeyi 2013'te çıkarıyorsun, o zaman onun ömrü 2016 filan olur.

hayır senin gibi devamlı pc oyunları için neden grafikler zayıf vs diye konuşan insanın böyle savunmasına anlam veremiyorum. daha iki gün önce tartıştık üstelik aynı konuyu.
mascio said:

ya kendince çıkarımlar yapıp haklı olduğunu düşünen ve yalnızca itiraz etmek için itiraz eden bir adamsın. şu forumda neler hakkında neler dediğini gördük zaten yıllardır. o yüzden seninle tartışmaya pek niyetim yok.

her yıl çıkan franchise'lar dışında bir şeyin önemi yokmuş. 15 yıllık pc oyununu tavsiye etmen normal. çünkü 15 yıl önce oyunlar güzeldi. aynı şekilde ben de insanlara bir sürü şey tavsiye ediyorum. ama kendim oynamıyorum. çünkü tavsiye edeceğim her oyunu oynadım bitirdim ve anı olarak kafamda saklıyorum.

haha hem playstation 3 hem xbox 360 hem de wii sahibi olan insanlar tanıyorum. onlar dert etmiyor üç farklı konsolu bağlamayı televizyonlarına. işinize gelince olur, işinize glemeyince olmaz yani.

ayrıca televizyonuna üç konsol bağlamana gerek yok. playstation 2 ve playstation 3 durur kenarda. o eski çok sevdiğin oyunları oynamak istediğinde ki ayda yılda bir olacak o his zaten, takar oynar sonra söküp kaldırırsın aleti zaten. tozlandırıp bozmanın bir alemi yok durduk yere 20 yıllık konsolu.

şaka gibisiniz yemin ederim bazı konularda. şu an dünya çapında forumlara gidip yorumları okuyun. çoğu kişi konsol oyuncularının artık geri uyumluluk konusunda hiçbir şeyi umursamadığından bahsediyor. kesinlikle haklılar çünkü gerek yok. adam sırf senin gibi 3-5 kişi için konsolun içerisine cell işlemci yerleştirmeye kalksa, 8GB RAM'i kendin bile neden olduğunu bilmediğin ve saçma sapan argümanlarla savunmaya çalıştığın şekilde beğenmediğin için 32 GB'a çıkarsa konsolu satın alamazsın zaten öyle bakarsın uzaktan kedi gibi.

her neyse zaten mutlaka birilerinin gelip konsolu kötülemesi gerekiyordu. bu misyonu sen üstlenmişsin tebrik ediyorum seni. başarılarının devamını diliyorum. xbox duyurulduğunda aynı tepkileri ve daha beterini bekliyorum.

olayı kişisele döktüğünden belli ki bitti cephanen. tartışmak istemiyorum deyip bıraksaydın bari.

sen kafanda anı olarak sakla, biz bazen eski bir oyunu takıp yaşamak istiyoruz. hoş eski oyun denilen de burada BİR YILLIK oyunlar, öyle 20 yıllık oyunlar değil. hatta ps4 çıktıktan sonra bile ps3 oyunları çıkmaya devam edecek, ps2 oyunları ps3 varken çıkmaya devam ettiği gibi. psp oyunları vita varken çıktığı gibi. en azından bir nesil geriyi oynatabilmek aslında bugün çıkan oyunları oynatabilmek demek.

emülasyon beceremeyip içine eski işlemciden takmak zaten en komik çözüm, tanrıya şükür pc gibi bir olay var böyle ha babam mimari değiştirmeyen, değiştirse bile eski programları yazılım olarak emüle edebilen. beceriksiz konsol şirketlerinden o kadarını beklemiyorum ama bari daha üzerine toz düşmemiş oyunları oynatabilsin.

sony vs xbox tartışmasını xbox hayranı varsa onunla yaparsın, ben şahsen xbox720 ne olacak önemsemiyorum artık çünkü bunun donanımını taklit ederler. exclusive kütüphanesi de çok zayıf, kendim kullanmayacağım. ilgilenmediğim birşeye de cevap yazmayabilirim. yazsam da zaten avukatları bu forumda olmadığından bu kadar uzamaz sohbeti.

stream diyor hala lmao

he ya, 100mbit bağlantım vardı ve ui lagli oyun oynasam diye düşünüyordum tam da.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

d3'ün videoları acıklı bi sekilde sıkıstırılmıstı, ce dvdsinden izledim cinematcleride içim rahatladı. siteden download edip izliyebildiğin video bile daha düzgündü

elbette biliyorum demek istediğinin bok gibi koymıycaz olduğunu, ama metzen gibi bilmemkac oyun yapmıs, cinaticleriyle övünen eden şirketin en önde gelen adamı acıklama yapıyosa, bana gelip demesin atrifactsiz olucak diye.

bilmiyorum hiç uncompressed video izledinizmi ama görseniz dibiniz düşer. mkv sayesinde cağ atladık resmen ama hala ciddi fark var.

demek istediğini anlıyorum. uncompressed video hakikaten çok iyi.
bazen playclaw'la oyunlardan görüntü alıyorum. uncompressed ile highest quality compressed video arasında epey fark var.
biri hafif bulanık, diğeri cam gibi.
tabii boyutları da epey farkediyor. biri 1GB tutuyor diğeri 200MB vs...

anime riplerinde de farkediyor. bazıları çamur gibi gözüküyor, bazıları biraz daha net, ama yine de orjinal source kadar iyi değiller, bazı yerlerde renklerde bozulma rastlayabiliyorsun.

ancak orda adam "artifactlenme olmuycak" derken neyi kastettiği açık,
Diablo 3 ending'ini sen de PC'de izlemişsindir ve hareketli sahnelerde ekranın 240x160'dan upscalelenmiş gibi karelenmesi çok rahatsızlık vericiydi. birçok oyun cinematici izlemiştim bu kadar kötüsüne rastlamamıştım.

CE yok bende, ama onun bonus diskinde daha kaliteli cinematicler varsa, işte aynen o şekilde olur ps4 versiyonu da, öyle diyim.
adamın demek istediği büyük ihtimalle odur.

dediğim gibi, yoksa "uncompressed koyucaz" gibi bir açıklaması yok adamın.
Sosyal ağlarda paylaş

KenshinHimura said:

Gangren said:

axedice kaçıyordur şimdi fellik fellik bu topicden

açık arıyo ufak bi delikten sokuşturacak hemen

Panpa şimdi pileyşındörd çıkınca kapasitesi artmış ya, peki müşterilerin kapasitesi de artacak mı? Yoksa aynı embesil skyrim dialoglarını daha iyi grafiklerle TES 6'da da görecek miyiz?

Watch Dogs iyiymiş baya takdir ettim. Stream/share/join de keza güzel fikir, steame gelmesi lazım. Dur bakayım konsol bölümünde bi diablo3 topiğim olacaktı onu uplayalım..
Sosyal ağlarda paylaş

mascio said:

yalnız yanıldığın nokta burada azınlık ben değilim sen ve sam'siniz. dinazor gibi geri uyumluluktan bahsediyorsunuz hala.

yanıldığın nokta, bir tek sen doğrusun ve dünya da aynen senin etrafında dönüyor sanman.

internette backward compability isteyen ve kullanan çok kişi var. sırf sen öyle düşünüyorsun diye bu kadar kullanıcının kullanıyor olduğu gerçeğini değiştiremezsin.

ps2 zamanında bile ps1 oyunları takıp oynardık.
Sosyal ağlarda paylaş

sam bomboş konuşuyorsun. bu LEKLİ OYUN MU OYNİCAM sorusunu soran tek insan türkiye'de yaşıyor.

geri uyumluluk vermiyor. stream sayesinde oynayabiliyorsun. beğenirsen alırsın, beğenmezsen almazsın. bu kadar basit işte.

bir yıllık oyunlardan bahsediyorsun. adam playstation 4 satarken aynı anda playstation 3'ü de satmaya devam edecek en az 3-4 yıl. ps4'ün direkt olarak ps3 oyunu çalıştırması demek, kimsenin artık ps3 almaması demektir. ticaret kafanız da mı yok abi sizin gerçekten anlamak bu kadar zor mu bazı şeyleri?

pc'ye 20 yılda bir çıkan düzgün oyunlarla hayatında başarılar abi. pc oyunculuğu konusunda destek verecek adamı bile soğutursun şu hater'lığınla yemin ederim.

cephanen tükendi diyor adam. gerçekten okuduklarını anlamak ile ilgili büyük sıkıntılar çektiğinden yüzde yüz eminim artık. bu kadar boş konuşan nadir insan tanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

oha lan adam her satırda haksız

ps4, 600tl falan olcak denmişti dimi?
bence bu kadar konuşmak anlamsız, sene olmuş 2013 hala konsol lol.
Yani almayı düşünürdüm, ama ps3 desteği olmıcaksa neden alayım yahu. Yeni çıkan oyunlar güzel olabilir belki alayım o zaman kafası yanlış, eskiyi desteklemesi lazım.

şu anda çıkacak ps4, ne kadar übersüper oyunaleti olsada ( ki değil ) atariden farkı yok.
çünkü tablet diye bişi var.

Gelecek dediğimiz olay 2 şeyden ibaret,
tabletler - smartphonelar ve masaüstü pcler.

yüksek ihtimalle ps4 çıktığında çıkacak olan smartphoneların donanımları daha yüksek olucak =) soğutma taktınmı işte al sana konsol lol
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...