Redeagle Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Bone said: osmaniac gibi "benim için en mükemmeli bu, ben halen 4:3 oynarım" diyorsunuz. yenisini görmeden, denemeden etmeden çıkıp ahkam kesiyorsunuz. şöyle ki, rpg'ye ilk bg1/2'yle başlamamış bizim gibi kişiler için, bg1 çok güzel grafikli bir oyundu o zamanlar. grafikler o zaman da önemli bir unsurdu. yani şimdi birileri "ah ah eskiden grafiklere hiç önem vermezdi, şimdi grafikleri hep önemsiyorlardı" dese de, baldur's gate çıktığı yıllarda da grafik önemliydi, battlefield 3 çıktığı günümüzde de önemli. sonuçta grafik bir oyunun atmosferini değiştirebilen etkenlerden biri. öte yandan "bg tutu kurunca, widescreen mod kurunca zaten oynanıyor ki bu" gibi şeyler diyenler var. evet bg tutu, widescreen mod gibi şeyler kurunca oynandığını onlar da biliyordur, ancak bunlara gerek kalmadan, daha iyi sonuçlar verecek bir mod olacak bu da. bir sürü farklı mod kurmakla ve onları ayarlamakla uğraşacağınıza gidip bgee kuracaksınız bitecek. bu sizi niye bu kadar rahatsız ediyor ki? ayrıca grafiklerin temiz olması her zaman daha iyidir. "yok yok bu grafikler mükemmel, daha da iyisi yapılamaz" diyerek kendinizi kandırmayı tercih edebilirsiniz de, sonuçta infinity engine yaşlandı, grafikler, görsel efektler eskidi. bu tip oyunlar günümüzdeki işletim sistemlerinde de problemler çıkartıyor. şu oyunun grafiklerini temizleyip günümüzde adapte edip biraz daha adam etseler kime ne zararı var? bence çok şahane bişi olur. ayrıca pc dışında platformlara çıkması da iyi bir haber. ne güzel, konsola çıksın işte, yeni konsol oyuncuları da bg1/2 gibi oyunlar oynasın. onlar da sevsin, da2 gibi oyunlar yerine daha çok bg gibi oyunlar görürüz. kötü mü bu? ha yok "ben kendi muhafazakarlığımla takılmak istiyorum, uzak durun benden, kimse bg'ye ellemesin, sonra niye bg gibi oyunlar yapılmıyor diye şikayet edecem çünkü" diyorsanız, o sizin bilceğiniz bir iş 8-) Yahu ben BG serisini oynadım bitirdim. Grafik teknolojisi gelişti diye aynı oyunu niye tekrar alayım? Her sene aynı Baldur's Gate'i çıkarsınlar o zaman. Grafikler mükemmellikten uzaklaşıyor madem. Her directx upgrade'i ile elimizdeki bütün oyunları tekrar alalım? Daha önce BG oynamamışlar için belki iyi bir durum olabilir. Ama HD koleksiyon setleri konsolların yenisi çıkınca eskisindeki oyunları tekrar piyasaya sürüp neredeyse hiç iş gücü olmadan para kazanma yolu olarak kullanılıyor. Oyunları daha önce oynamamış adamlar gidip alabilirler bu sayede. İnsanların elinden tutup aldırmayacak halim yok. Fakat hala makinemde yüklü 4 oyuna da iki ekstra skin ekleyecekler diye bu kadar hype yapılması benim için gereksizdir. Para israfıdır. Grafikten başka, "düzgün" bir şey eklenmesi lazım tekrar almam için. Daha iyi senaryo yazabiliyorlarsa, daha sağlam karakterler, mekanlar ekleyebiliyorlarsa buyursunlar, bakarız. Ayrıca konsol desteği eğer pc için ayrı konsol için ayrı bg geliştirilmezse çok büyük bir dert olur. Press any key to start the game. Ayrıca bu oyunların gog türevi versiyonlarında falan(hatta benim fi tarihinde aldığım orjinal kutulular bile)çalıştı çalışmadı derdi yok. İşletim sistemlerinde zorluk çıkmasın diye yine paketliyoruz gibi bir bahane olamaz. Grafik bahane edilirse bir kez oyunu bitirmiş biri için bir şey ifade etmez. Olayın kalanı başka ne ekleyeceklerine bağlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Çok ilginç geldi bu bakış açısı bana. Benim için ortaokulda oynadığım bir oyunun 15 yıl sonra son teknoloji grafiklerle tekrar çıkacak olması içimi kıpır kıpır eden mükemmel bir olayken bazıları buna para israfı olarak bakabiliyor. Hayat çok acayip herkes ayrı bir kafada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Ben şahsen 15 sene önce çıkan oyunu daha geçen Ağustos ayında ilk oyundan 100. kere tekrardan başlayıp bir kez daha sonuna gelerek bitirdim. Seri ile ilgili her şeyi gördüm, okudum, oynadım. Doğru düzgün bir motivasyon sunmadıkları takdirde oyuna dönmek için hiçbir merakım, isteğim yok. Uzun zamandır oynamadığım bir şey olsa belki derdim ama makinede hali hazırda yüklü olan bir şeyden bahsediyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Sen alma o zaman. Nedir yani bu çaba ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Ee almayacam? Sana ya da başkasına alma dedim mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 ba dum tıss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Redeagle said: Yahu ben BG serisini oynadım bitirdim. Grafik teknolojisi gelişti diye aynı oyunu niye tekrar alayım? Her sene aynı Baldur's Gate'i çıkarsınlar o zaman. Grafikler mükemmellikten uzaklaşıyor madem. Her directx upgrade'i ile elimizdeki bütün oyunları tekrar alalım? abi allahını seviyosan, 15 sene önceki oyun, 15 sene sonra re-make yapılıyor. sanki 3 senede bir re-make'i yapılmış gibi konuşuyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Yahu remake'i yapan adamlara bela okuyorum sanki :D Geçen gün grupça toplandık gameranger'dan icewind dale oynadık. Biz zaten bu oyunları oynuyoruz abi. Adamın bir hafta önce açtığım oyunu bana geri satabilmesi için bir iki bahaneden fazlasına ihtiyacı var. HD koleksiyon kutusu işlerini, kolay para kazanmak için basit bir yol olarak görüyorum. Yeni çıkacak oyunları için reklam pazarlaması olarak görüyorum. Çıkardıkları ürünün grafikten, skinden öte bir şey olmaması takdirinde benim için para israfı olacağını düşünüyorum. Konsol çevriminin pc sürümünü bozacağından çekiniyorum vs. vs. Yoksa remake yapmışlar da gidip bunu sen almışsın veya bakkal hasan oyunu almış vs. oturup bunlara üzülecek halim yok yani. İnsanlar cod'un multiplayerında lvl atlamak için bile parayla bir şeyler alıyor. BG remake'ine kadar nasıl rezillikler var. Ben eleştirimi yaparım, elimdeki oyunuma bakarım. edit: Kaldı ki o alıntıladığın yer bone'un "yeni grafiklisini görmeden ahlam kesiyorsunuz" şeklindeki yazısına hitabendi. O cümle adamlar her ay yeni hd collection'ı yapsa yine savunmaya yönelik söylenebilecek bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 15 sene oncesini bilen oyuncu sayisi 3 ise bilmeyen 100 dur an itibari ile. iyi olmus, zaten bg serisinin telif haklari baskasinin elindeydi yenisi yapilamaz demiyormuydunuz ? benmi yaniliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 baktim "bioware" lafi yok hicbiryerde, dedim tamam bu remake olur asdffads Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Remake iyi oluyor bazen. En efsane oyunlarden Chrono Trigger'ın Snes versiyonu ezberlemiş biri olarak DS versiyonunu da alıp kaç kere bitirdim bilmiyorum. Epey iyi olmuştu remake olarak. Aynı oyun ama daha bir şevakatlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 3 tane ending koysunlar, bi de dlc cd içinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 remeyk mi :/ meh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 ya bu güzel de benim asıl beklediğim inf. engine le periyodik olarak ufak paketler yapmaları. nebileyim önce icw tarzı bi youn sonra belli aralıklarla trials of the luremaster tarzı eklentiler filan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 rimeyke üzülenlere şöle bişi sölim, belki adamlar BG'yi yeni nesile oynatıp devam oyunu yapıcaklar, hı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 ya bir hareketlenme olması zaten her türlü iyi. hem bunda hem de wasteland kickstarter olayında... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 her halde bir 1 ayda SS'ler için beklicez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 1 aydan fazla sürer. yeni başladılar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kartan Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Bu olayın ardında sadece remade fikri olduğunu sanmıyorum. Bu enhanced editionlarla birlikte göre Baldur's Gate 3 için nabız yoklayacaklar. Güzel satış yakalarsa geliştirilmiş infinity engine ile birlikte BG 3 gelebilir. Pek umudum yok gerçi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 sanmam. onun için wotc'yle telif olaylarına girmeleri gerekir. e wotc de Fr'ın o halini yok etti 4th ed. da... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 yeni sistem daha iyi crpg için bence. bu community modları içine katarlarsa remake iyi olur. bide adam gibi steamde satsalar :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 redeagle birkaç fikir versin diye: said: The first game will include the original Baldur's Gate plus the Tales of the Sword Coast expansion; BG2EE will include Baldur's Gate 2 plus the Throne of Bhaal expansion. It's the whole shebang, in other words, plus new content including new characters with new voice actors. But Oster also made it clear that all the important bits will remain untouched. All the original voice files are in the game, so everyone will sound like they're supposed to, and the game will be entirely isometric 2D. It will also continue to make use of the 2nd edition ruleset, as the original Baldur's Gate games did, and the music is being left as-is because it's already so epic. A few other details of note: The game is being built on the "Infinity Advanced" engine based on the last Throne of Bhaal build, meaning that all the enhancements from that game will be included in this one. It will be a digital-only release through Beamdog, although the studio is "putting some thought into" a Steam release as well, and while it's currently a PC exclusive, Oster hinted that other platforms could be announced next week. The studio is "trying hard not to break mods" and at this point the save game formats are the same, so you might even be able to make use of those old saves you've kept lying around for the past decade. You still have those, right? Imports from BG1 to BG2 will be supported, controllers will not be supported - this is mouse-and-keyboard only, as it should be - and if you want a truly authentic BioWare experience you can play with just the original content and ignore all the new stuff, although I think that'd be kind of silly. More details will presumably be forthcoming and Oster said some screenshots are on the way as well, hopefully next week, which I'm really looking forward to. We'll keep you posted! öte yandan keşke infinity motorunu da geliştirselermiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Bana yeni getirecekleri şeylerden haber ver yaf ._. Ben zaten ToB motoruyla 4 oyunu oynuyorum. 20nin üzerinde quest karakter ekleyen mod kurulu. İnan bu dediğim şeylere sahip olmanın hiçbir zorluğu yok. Ama olmayanlar ve uğraşmak istemeyenler sevinsin tabi ne diyebilirim ki? =/ Mesela oyunu oynanabilir hale getirmek Torment'te bir parça daha zor. Orda bir çaba sarfetseler belki ilgi duyabilirdim. Bu arada oyunu konsolda kullanılabilir kılmadıktan sonra nasıl satış yapacaklarını merak ediyorum cidden ._. Mesela sevabına motoru geliştirip "normal" insanların yönetebileceği bir hale getirseler dediğin gibi bu motordan mükemmel oyunlar çıkar. Ama nerde tabi :/ BG3'ün gelmesinin gerek hikaye olsun gerek settingin durumu olsun, gerek hakların kimde olduğu olsun çok zor bir durum olduğu belli. Ben acayip bir bomba açıklamadıkları sürece yeni oyuncuların sürüyle gidip bu oyunun EE halini alacağına asla inanmıyorum açıkçası. Reklamı yapılmadan, özellik eklemeden bu çıkartımların, GoG versiyonunun çıkmasından farklı bir etki yaratması zor gibime geliyor. Burdan alacakları cesaretle yeni oyun yapmaya yeltenmek gibi bir ön şartları varsa kolay gelsin. Ben şahsen NWN3 veya Arcanum gibi bir şey yapılmasını isterim. Yeni oyuna her zaman varım. Ama yeni oyunun yolu olarak EE'dan gelecek paraları düşünüyorlarsa o iş rafta kalır diye korkuyorum. Şu arada yeni bir oyun üzerinde çalışıyor olsalar ve bu iş onun ön hype'ı gibi bir şey olsa mesela o zaman olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Redeagle said: Bana yeni getirecekleri şeylerden haber ver yaf daha onlar belli değil, oyun gelişme halinde, şu an için ne tip şeyler tasarladıklarını söylüyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Tutu'dan iyi olursa para veririm. Ölçü o. Yok 2-3 modla eklenen şeyler gelirse para istemeye yüzü olmamalı. Umutluyum ama. Yeni görev diye ama Unfinished Business çıkartırlarsa ama başlarına Larloch düşsün. Circle of Eight'e aggro atsınlar. Vampirleri güneşte parlasın. Bir FRP'ciye daha ne denir bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar