Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atalarımızın Romalı olduğu onaylandı...


Marthelius

Öne çıkan mesajlar

Eveeet öleymiş, kaynağım devletin zirvesi Cumhurbaşkanı/Başkomutan/vs. Abdullah Gül. Az önce tv'de de izlediğim 2012-kış tatbikatı konuşmasında şu şekilde açıkladı durumu:

said:
Atalarımızın söylediği söz eminim hepimizin hafızasındadır, 'Hazır ol cenge, istiyorsa sulh-u selah.' Dolayısıyla bazılarının yanlış yapmasını önlemek istiyorsak, bazılarının gaflete düşmesini önlemek istiyorsak onları caydırmamız gerekir...


http://www.haberler.com/gul-biz-bolgesinde-baris-isteyen-istikrar-dagitan-3389796-haberi/

Hazır ol cenge, istiyorsa sulh-u selah. ya da 4. yüzyıldan beri kullanılan orjinal haliyle Si vis pacem, para bellum Vegetius'un sözüdür ve De Re Militari kitabında geçmektedir. Neyse böylece atalarımızın Romalı olduğunu dolaylı yoldan açıklamış oldu Cumhurbaşkanımız. Ayrıca bu aralar fazla spartacus izlemiş olabilir mi acaba sorusu da aklıma gelmedi değil :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şaka bir yana, türkiye türklerinin dna'larında romalılardan izlere rastlanmıştı yanlış hatırlamıyorsam. çok da saçma değil. (:P)

o bir yana, devamlı roma mirasını teslim alma gayretleri var osmanlı'nın ilk iki yüzyıl, vegetius'u da sahiplenebiliriz bugün lol.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...