Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Safe House [2012]


Natanyal

Öne çıkan mesajlar


Tobin Frost (Washington) has eluded capture for almost a decade. One of the best ops men that the CIA’s known, the ex-intelligence officer has given up assets and sold military intel to anyone with cash since he turned. From trading secrets to North Korea to aiding splinter cells, the damage he’s done to the U.S. is immeasurable. And he’s now back on the reservation with a secret.

As soon as Frost is brought in for debriefing, mercenaries come and tear apart Weston’s safe house. Barely escaping, the unlikely partners must discover if their attackers have been sent by terrorists or someone on the inside who will kill anyone standing in the way. Now it’s up to Weston to figure out who he can trust before they’re both eliminated from the game."">
"For the past year, Matt Weston (Reynolds) has been frustrated by his inactive, backwater post in Cape Town. A CIA “housekeeper” who aspires to be a full-fledged agent, the loyal company man has been waiting for an opportunity to prove himself. When the first and only occupant he’s had proves to be the most dangerous man he’s ever met, Weston readies for duty.

Tobin Frost (Washington) has eluded capture for almost a decade. One of the best ops men that the CIA’s known, the ex-intelligence officer has given up assets and sold military intel to anyone with cash since he turned. From trading secrets to North Korea to aiding splinter cells, the damage he’s done to the U.S. is immeasurable. And he’s now back on the reservation with a secret.

As soon as Frost is brought in for debriefing, mercenaries come and tear apart Weston’s safe house. Barely escaping, the unlikely partners must discover if their attackers have been sent by terrorists or someone on the inside who will kill anyone standing in the way. Now it’s up to Weston to figure out who he can trust before they’re both eliminated from the game." said:



script hali baya ilgi cekmisti bi ton studyo pesindeydi. trailer guzele benziyor. ryan reynolds'dan emin degilim ama denzel'e guven tam.

imdb: http://www.imdb.com/title/tt1599348/

trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=oWzTOoOpFa8&feature=player_embedded
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
Evet efendim, Denzil reyiz yine başrolde ama önce bilgiler;

http://www.movienewz.com/wp-content/gallery/safe-house-posters/safe_house_movie_poster_1.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=1IfQY4fNcnw

http://www.imdb.com/title/tt1599348/

said:
Weston adlı genç ve yeto CIA ajanı çok başarılı bir akademik kariyeri olmasına rağmen Güney Afrika'da bir Safehouse'un bekçiliğini yapıyor. Birgün eski CIA efsanesi ve günümüzün haini, aynı zamanda en çok aranan adamların başında gelen Tobin Frost aniden ortaya çıkıyor ve buraya getiriliyor. Sonra mekan saldırıya uğruyor derken, kendimizi aksiyonun ortasında buluyoruz.


Cumartesi günü izlemiştim bende evde olmadığımdan haftasonu boyunca ve şimdi aklıma geldiğinden direk konusunu açmak istedim. Çünkü gerçekten gidip izlenmesi gereken ve verilen paraya kesinlikle acımayacağınız türden bir aksiyon/drama filmi olmuş.

Bana kalırsa Denzel Washington'un American Ganster'den beri en kuvvetli durduğu karakter Tobin Frost olmuş. Spoiler vermemek için detaylı anlatamayacağım fakat söz konusu karaktere daha uygun bir isim bulunabilir miydi şu oyunculuğu görünce düşünemiyorum. Onun yanında istikrarsız kariyeriyle bildiğimiz Ryan Reynolds'ta o kadar kaliteli bir biçimde eşlik ediyor ki...

Zaten film sürekli bu iki karakterin çevresinde gelişiyor ve başlarına gelen farklı durumlardaki tepkileri, eylemleri ve özellikle olağanüstü diyalogları izleyici filme olağanüstü bir şekilde bağlıyor. Bir süre sonra aralarında oluşan ilişkideki metaforlar ise gerçekten harika bir şekilde yansıtılıyor.

Peki herşeyden önce bu filmi niye izlemelisiniz?

Yönetmen Daniel Espinosa yüzünden izlemeniz gerekiyor. İsveç'li genç bir yönetmen olan Espinosa'nın 4. filmi ve ülkesi dışında çektiği ilk film... Yani Hollywood'un en yeni Avrupa transferlerinden bir tanesi yine son dönemin gözde sinema ekollerinden biri olan İsveç'ten çıkıyor. Yönetmenin tecrübesizliği vs. beklenirken adeta 40-50 yıllık yönetmenlere taş çıkaracak vaziyette işin altından kalkmış olması gerçekten yeni bir efsane geliyor dedirtiyor.

Planlar, karakterleri yansıtması ve özellikle hikaye kurgusunu bu kadar iyi verebilmek, özellikle bu kadar sığ bir konuda bu kadar bağlayıcı bir şekilde bunları başarmak her yönetmenin harcı değildir.

Harika, daha doğrusu bana kalırsa muhteşem oyunculuk performanslarının yanı sıra olağanüstü bir yönetim görmek isterseniz kesinlikle bu filme gidin.

Filmi sevmeyebilirsiniz, ama kesinlikle niye para verdim lan buna demezsiniz.

8.5/10 çalışır benden, en yüksek puanım 9.5'dur benim zaten asd
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"human beings in a mob, whats a mob to a king, whats a king to a god, whats a god to a non-believer? who dont believe in anything. "
heyyt soundtracki favori sarkim. kesin izlicem de rusyada bunun sanirim sadece ruscasi var. orjinal ingilizcesini rusca alt yazili zor bulurum o yuzden bisey anlamicam en iyisi torrent e fln dusmesini beklicem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...