Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

First Person Totalwar vari savaş mmo su

Feamer

Öne çıkan mesajlar

feamer olur tabii, aslında şimdiki teknolojiyle bile çok şey olur ama gereken bütçeler büyüdükçe idealist fikirlerin uygulanması güçleşiyor. "şöyle film yapsalar" filan diyoruz ama sonra bir bakıyoruz falanca kıytırık süper kahramana film çekiyorlar o paralarla onun yerine. o bakımdan zor. yoksa yapılır bunlar artık.
Sosyal ağlarda paylaş

bu fikir total war'in yapim asamasinda elbet birilerinin aklina gelmistir ancak an itibari ile yapilabilir gelmiyor bana. 2000 kisi ayni anda birbirine karsi mumkun degil, yoktur onu kaldiracak sistem su anda. en azindan kimse yapamamis daha. bir on senesi var gibime geliyor bu epic savaslarin gerceklesebilmesi icin.

birde cok zor ya 2000 kisinin ayni anda bulusup anlasip birseyler yapabilmesi. zor olmasi imkansiz oldugu anlamina da gelmiyor ama ne abuseler doner o ortamda aman aman.

keske yapilsa, ustune keyifli olsa, birde o 2000 kisi ayni kafada ve gercekten hakkini vererek savassa da oynasa sevenleri.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar sayısala başlıyorum ikramiyeyi de oyun stüdyosuna yatıracağım.:) amme hizmeti bir nevi, hiç olmazsa totalwar a, heroes 3 mod yaparım, keyfim olur...

ya 2000 kişi işin fantastik kısmı zaten, ama 20-30 bile yapılsa gerisi gelir zaten. benin hayalini kurduğum asıl kısım oyunun dinamik ve mekanik kısımları, onlar olsa(misal ağır piyade koşarak 500 metre hucum ediyor,) yapay zeka bile olsa yeter...
Sosyal ağlarda paylaş

daha eve de 300 kisi ayni sisteme girince lagden geberiyo herkes. Bugunun teknolojisiyle zor bi fikir bu.

Ustune bence pratikte de oynanabilirligi cok yuksek olmayacaktir. Hani bi orduda bi asker olmanin, ozellikle medieval bi settingde cok bir farkindaligi yok zaten, Emir erisin, ya hayatta kaliyorsun ya oluyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

yanı hem grafik hem detay olarak dha yumusak bir oyun olması lazım. zenginlkiğini savasın büyüklüğünden ve inceliğinden alan. o zaman mümkün olur.

yoksa eve gibi her missile'ın her turret'ın san,ye saniye hesap edildiği her dronenun hızının mızının hesap edildiği bir oyunda mümkün değil imkansız.
Sosyal ağlarda paylaş

savaşa giden yiğitler hayatlarını ortaya koyarken benim birkaç saatim gitse nolur gitmese nolur? bir kişi bile benim yaptığım zırhla hayatta kalırsa ve fazladan bir düşmanın kellesi benim yaptığım kılıçla bedeninden ayrılırsa harcadığım vaktin önemi olmaz.

ccc

lan yok kesin okçu olurum uzaktan oklarım leş gibi
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu binlerce kişi takıntısı gereksiz.

warband de 50vs50 gayet güzel lagsız oyun atılıyor.ki kalabalıklık oranı gayet tatmin edici

mount and blade serisi azıcık rpg ögesi içerse suanki halinden çok daha iyi yerlerde olurdu

oyunun tek kusuru bebeler oynayamıyor işte.bceremeyen quit atıyor

ki ben mb de aldıgım kılıç kalkan ok at sürme keyfini başka oyunda yaşamadım.başka oyun da yok ztn bunun gibi

o çok overrated skyrim denilen oyunda dağ taş güneş manzarası harici hiç birşey yok.o dandik combat sistemiyle böyle tutulan bir oyun olması çok yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

2000 kişinin de player olmasına gerek yok bence, 10 da 1 i player gerisi npc olsa bile yeteri kadar atmosfer yaratır. Playerların savaştan kaçması filan da telafi edilebilir bu şekilde (Tabi 2000 de abartı bi rakam, kaldırabilecek bilgisayar varmıdır bilemem).

50v50 de istenen savaş atmosferini sunmaz muhtemelen, çatışma gibi bişey olur daha çok. Ama dediğim gibi araya bol bol npc serpiştirilirse, sonra ne biliyim mesela pathfinding kodlarına bölükleri kontrol edecek birşeyler eklenirse(mesela komutanın haritayı görme imkanı olur, komut verir işte 5. bölük kuzeydoğuya hücum etsin diye. npc ler koşturur, eğer bölükte player varsa ona da uyarı çıkar şuraya git diye, uymazsa puan kırarsın filan(sırf kill/deathle değil stratejiye/pathfindinge uyuma bağlı olarak ta puan verecek bir sistem eklemek zor olmasa gerek)
Ama yapılması zor işte, yapılsa bile yeterince ilgi görmeyeceği de açık. Yani yapsa yapsa bir indie firma el atar, bir indie firmanın da bu çapta bir mmo yapması için bayağı bi beklememiz lazım bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...