Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SOPA (Stop Online Piracy Act)

Jeeztro

Öne çıkan mesajlar

Hayret patide konusu açılmamış gerçi ben de yeni gördüm. Arkadaşlar forward mail gibi olacak ama bu SOPA denen zübük açılmayan şemsiyeler gönderecek yakında. Durum ciddi biraz, bir kaç link koyayım ne nedir açıklayayım elimden geldiğince.

Amerigan hükümeti bir yasayı kabul etmek üzere. Henüz tasarı halinde diyebiliriz fakat görünen o ki, yasa kabul görecek.

Nedir peki SOPA ?

Bu adamların istedikleri siteleri kapatmak gibi bir özgürlüğü olacak. Yeter ki içinde copyright mevzusu olsun. Örneğin youtube a WoW videosu upload ettiniz ama içinde sallıyorum Prodigy' nin bir şarkısı var. Youtube kapandı. Evet bu kadar. Artık şarkı silinmesi vs yok. Sitenin kendisi kapanıyor. Arama motorlarının verdikleri sonuçlar bu adamların kontrolünde olacak. Facebook da aynı şekilde kapanacak. Reddit, Wiki, Paypal vs. Kısaca kullanıcıların içerik yükleyebildiği ya da dolaylı yoldan kontrol edebildiği websitelerin hepsi uçacak.
Warez sitelerini, torrent vs saymıyorum haliyle. İnternetten download olayı bitecek.

GoDaddy geçtiğimiz günlerde SOPA' yı desteklemeye kalkmıştı. Ve o hafta 72bin domainini kaybetmişti. Ve geri adım atmak zorunda kaldı.

Olay gayet ciddi, sanırım Amerikada referandum tarzı bir şey olacak halk oylamasıyla geçecek bu yasa. Ve herkes kesin gözüyle bakıyor. LoL (league of legends) forumlarında politikacı mı diyim ne diyim artık (congressman) olayın epey ciddi olduğu hakkında yorum yapmış. Adam LoL oynuyor bu arada. Neyse efendim biraz araştırın daha iyi anlarsınız zaten. Ben arattım patide bulamadım varsa bu topiği silebilirsiniz tabi.

http://na.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=1696462
http://en.wikipedia.org/wiki/Stop_Online_Piracy_Act
http://www.extremetech.com/computing/111543-google-amazon-facebook-and-twitter-considering-nuclear-option-to-protest-sopa

aha bunlarda destekleyen şirketler; (fu cunts)
http://www.scribd.com/doc/76259944/SOPA-Supporters
Sosyal ağlarda paylaş

abi şunu trollemeyin bari, hayır 2. sayfada fln yapın da insanlar görsünler hakkaten ne neymiş bilgilensinler. alık alık konuşuyorsunuz, ortalık özenti dolu zaten. gelip onlar da trollemeye kalkışacak fln. zaten beceremiosunuz. neyse ekşide gördüm, anonymous boş geçmemiş gene

"ek olarak anonymous sonyi yeniden tehdit ederek sony ve nintendo gibi şirketlerin geri adım atmasını sağladı. "hello, sony. we are anonymous. it has come to the attention of the anonymous activist community that you have chosen to stand by the stop online piracy act. this act will halt online businesses and restrict access to many sites for many users. supporting sopa is like trying to throw an entire company from off a bridge. your support to the act is a signed death warrant to sony company and associates. therefore, yet again, we have decided to destroy your network. we will dismantle your phantom from the internet. prepare to be extinguished. justice will be swift, and it will be for the people, whether some like it or not. sony, you have been warned. to those doubting our powers. we've infiltrated the servers of bank of america, the united states department of defense, the united nations, and lockheed martin. in one day. for their approval to sopa, we have also declared that our fury be brought upon the following persons. justin bieber. lady gaga. kim kardashian. and taylor swift. operation blackout, engaged. operation mayhem, engaged. operation lulzxmas, engaged. we are anonymous. we are legion. we do not forgive. we do not forget. supporters of sopa, you should've expected us."" said:

Sosyal ağlarda paylaş

Jeeztro said:

Hayret patide konusu açılmamış gerçi ben de yeni gördüm.

aslında birkaç hafta önce topiğini açmıştım diye hatırlıyorum ama arama'da bulamadım bi türlü.
bi de ilgi çekmemişti topic

şu videoyu koymuştum sanırım o topiğe de:
http://www.youtube.com/watch?v=l9oeJgrVrq0
Sosyal ağlarda paylaş

Jeeztro said:

abi şunu trollemeyin bari, hayır 2. sayfada fln yapın da insanlar görsünler hakkaten ne neymiş bilgilensinler. alık alık konuşuyorsunuz, ortalık özenti dolu zaten. gelip onlar da trollemeye kalkışacak fln. zaten beceremiosunuz. neyse ekşide gördüm, anonymous boş geçmemiş gene

"ek olarak anonymous sonyi yeniden tehdit ederek sony ve nintendo gibi şirketlerin geri adım atmasını sağladı. "hello, sony. we are anonymous. it has come to the attention of the anonymous activist community that you have chosen to stand by the stop online piracy act. this act will halt online businesses and restrict access to many sites for many users. supporting sopa is like trying to throw an entire company from off a bridge. your support to the act is a signed death warrant to sony company and associates. therefore, yet again, we have decided to destroy your network. we will dismantle your phantom from the internet. prepare to be extinguished. justice will be swift, and it will be for the people, whether some like it or not. sony, you have been warned. to those doubting our powers. we've infiltrated the servers of bank of america, the united states department of defense, the united nations, and lockheed martin. in one day. for their approval to sopa, we have also declared that our fury be brought upon the following persons. justin bieber. lady gaga. kim kardashian. and taylor swift. operation blackout, engaged. operation mayhem, engaged. operation lulzxmas, engaged. we are anonymous. we are legion. we do not forgive. we do not forget. supporters of sopa, you should've expected us."" said:

hani bu anonymous bizim internet sansürüne karşı saldırı yapacaktı? bi tane websitesinin 3 saat çalışmamasını sağlamakla adalet getirilmiyor koçlar. hayır ayyıldız TeAM başarılı olduysa bilelim yani. kuru lafla olmuyor bu işler.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:

hani bu anonymous bizim internet sansürüne karşı saldırı yapacaktı? bi tane websitesinin 3 saat çalışmamasını sağlamakla adalet getirilmiyor koçlar. hayır ayyıldız TeAM başarılı olduysa bilelim yani. kuru lafla olmuyor bu işler.

yaptılar zaten. başarılı da oldular yani sen burdan eriştin farkında olmadan neler olduğunun ama yurt dışından erişilemedi o sitelere. aslında yurt içinden de patladı ki gayet zamanı ve şekli bilinen bi saldırıydı ve nerdeyse bütün ttnet seferber olmuştu etkilerini azaltmak için.
Sosyal ağlarda paylaş

abi sen o saldırının oalyını cidden anlamamışsın bence tam oalrak. sony vs gibi zarar verme amaçlı bi saldırı değildi ki o. bildiğin brute force dos attack işte. sembolik her zaman için.

sansür protesto etmek için bi organizasyon düzenleniyor, senin mal insanların karşı çıkıyor bilip bilmeden. yok israilliymiş grup vs diye. acayip kafalar.
Sosyal ağlarda paylaş

@Aluriel protestoysa o zaman devamı gelsin diyorum ben de. savunduğun düşünce için sürekli yaparsın protestonu, 1 kere yapıp bırakmazsın.

hayır ayrıca elemanlara ben de gönülden destek veriyorum, en azından bi ses çıkmış oluyor ama devamı gelsin abi böyle olunca çünkü karşı taraf bu sefer diyor ki "hahaha kancıklar nasıl da yendik sizi". bu badem bıyıklılara şu zevki tattırmasınlar işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...