Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

XCOM: Enemy Unknown

Sam

Öne çıkan mesajlar

gameplay videolarında base kısımlarını da gösteriyor, uzun lafın kısası dünya haritası üzerinde uzaylıların faaliyetlerini engellemeye çalışıyoruz. ufo düşürüyoruz, şehir istilalarına müdahale ediyoruz vs. funding council'deki ülkelerin yardımına koşuyoruz. yeterince yardım edemezsek ayrılıyorlar konseyden daimi olarak. sanırım ülkelerin üçte birinden fazlası ayrılırsa game over.

tabii ar-ge çalışmaları, üssün inşaatı, zırh/silah/item üretimi ve oradaki projeler filan tonla olay var. (steam sayfasında çok kabaca anlatıyor) kısacası fallout tactics'ten çok farklı bütün olarak. total war serisine daha çok benziyor denebilir hatta belki. birebir benzeyen oyun söyleyin derseniz söylemek imkansız çünkü yapılmadı spiritual successor'lar hariç aynı kıvamda oyun, o nedenle bu kadar heyecanla bekleniyor onca yıldır.

yani hem strateji katmanı (geoscape) hem de taktik katmanı (battlescape) var, ikisini de iyi idare etmek gerekiyor. orijinali oynamamış insanları da değişiklikler rahatsız etmez kanımca.

bence alın derim, eski oyunu oynayıp da beğenmemiş kimseye rastlamadım daha. bu da aynı tarzı devam ettiriyor nihayetinde. multi oynayacak insan lazım hem, kapışırız. :)

evet her yere ayrı base kurulabiliyordu, yeni oyunda tek base var.

ha bir de fot'taki gibi tek rambo char yapıp herşeyi solo ezmek imkansız, ciddi ciddi teamplay gerekecek yoksa gg bariz.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

gencolar 33 dolar gayet güzel fiyat, inse inse 20-25 aralığına iner en fazla önümüzdeki 6 ay içinde.

ne diyonuz alalım mı? kharon ile muallakta kalmış durumdayız..

fallout tactics gibin geldi bana eski xcom'ları oynamamış biri olarak (gerçi 94 oyunu zaten, kaç kişi oynadı ki bunu zamanında)
ne farkları var fallout tactics'ten mesela? onda da ölen adamın perma mı ölüyordu mesela onu hatırlamıyorum, bundaki gibi main base falan yoktu ama yanlış hatırlamıyorsam. bunun main base'inde ne pohlar yiyoruz mesela?

Perma death optional yeni XCOM da, diffculty ya gore degisiyor.

Biz aldik, oglenleri ofiste bagira cagira oynayacagiz. Aksamlari mesai cikti hanim gec gelecem deyip, dibine vuracagiz.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır perma-death hep var yeni x-com'da, onu üzerine basa basa söylediler en baştan beri. asker öldü mü gitti yani. sadece tam 0hp'ye düşerse stabilize edilip kurtarılması için 3 turn müddet tanıyor ama şans işi bayağı.

geçen sayfada oxm videoları koymuştum, ikincisinde üssü bayağı gösteriyor bakmak isteyen varsa. resmi forumlarında daha tonla video koydular önceki gün.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

gameplay videolarında base kısımlarını da gösteriyor, uzun lafın kısası dünya haritası üzerinde uzaylıların faaliyetlerini engellemeye çalışıyoruz. ufo düşürüyoruz, şehir istilalarına müdahale ediyoruz vs. funding council'deki ülkelerin yardımına koşuyoruz. yeterince yardım edemezsek ayrılıyorlar konseyden daimi olarak. sanırım ülkelerin üçte birinden fazlası ayrılırsa game over.

tabii ar-ge çalışmaları, üssün inşaatı, zırh/silah/item üretimi ve oradaki projeler filan tonla olay var. (steam sayfasında çok kabaca anlatıyor) kısacası fallout tactics'ten çok farklı bütün olarak. total war serisine daha çok benziyor denebilir hatta belki. birebir benzeyen oyun söyleyin derseniz söylemek imkansız çünkü yapılmadı spiritual successor'lar hariç aynı kıvamda oyun, o nedenle bu kadar heyecanla bekleniyor onca yıldır.

yani hem strateji katmanı (geoscape) hem de taktik katmanı (battlescape) var, ikisini de iyi idare etmek gerekiyor. orijinali oynamamış insanları da değişiklikler rahatsız etmez kanımca.

bence alın derim, eski oyunu oynayıp da beğenmemiş kimseye rastlamadım daha. bu da aynı tarzı devam ettiriyor nihayetinde. multi oynayacak insan lazım hem, kapışırız. :)

evet her yere ayrı base kurulabiliyordu, yeni oyunda tek base var.

ha bir de fot'taki gibi tek rambo char yapıp herşeyi solo ezmek imkansız, ciddi ciddi teamplay gerekecek yoksa gg bariz.

sonuç olarak base'e sahip olduğun bir FO:T gibi değil mi, yani oyunun asıl en çok vakit geçirdiğin kısmı FO:T'ye benzemiyor mu, onu zamanında baya oynamıştım, çok hoştu valla. alabilirim ya, şu indirim ne kadar sürecek acaba. bugün alacam akşam inşallah
Sosyal ağlarda paylaş

Gladmir said:

Gameplay review larda, ustune basa basa difficulty level im dan dolayi reload yapip adamimi kurtaramam, whats dead is dead always comment i uzerine boyle bir cikarim yaptim.

Onun sebebi oyunda normal zorluk secimine ek olarak iron man zorlugu olmasi. Iron man secersen save-load yapamiyorsun, haliyle de olen adamlarini reload hilesi ile kurtarma sansin kalmiyor.

sabonis said:

sonuç olarak base'e sahip olduğun bir FO:T gibi değil mi, yani oyunun asıl en çok vakit geçirdiğin kısmı FO:T'ye benzemiyor mu, onu zamanında baya oynamıştım, çok hoştu valla. alabilirim ya, şu indirim ne kadar sürecek acaba. bugün alacam akşam inşallah

Evet, Fallout Tactics'e benziyor. Ikisi de turn-based, squad yonetilen oyunlar. Ayni sekilde Jagged Alliance ve Silent Storm serilerine de benziyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne muazzamdi ilk oyunlar;

en sevdigim sey research lab yapip topladigim alien tissue ve tech i arastirip arge yapmak , daha gelismis kombo ve silahlarla olaya dalmakti. Hatta yapilan researchlerle gelen seyler o kadar guzeldi ki dedicated teknokentler bile kuruyordum.

battlescape daha ziyade silent storm/jagged alliance kivaminda,
makro yonetim ve base kavrami sam in dedigi gibi total war a benziyor(total war xcom a benziyor asdf)

bunun disinda oyundan en buyuk beklentim yine research v.b. ile yuksek sayida ekipman kombinasyonu ve taktiksel cesitlilik sanirim.

Fakat yapimcilara pre order vericek kadar guveniyor muyum, bunun yapilabilecegini inaniyor muyum? orasi hafif muallakta.
Sosyal ağlarda paylaş

Komutan said:

Gladmir said:

Gameplay review larda, ustune basa basa difficulty level im dan dolayi reload yapip adamimi kurtaramam, whats dead is dead always comment i uzerine boyle bir cikarim yaptim.

Onun sebebi oyunda normal zorluk secimine ek olarak iron man zorlugu olmasi. Iron man secersen save-load yapamiyorsun, haliyle de olen adamlarini reload hilesi ile kurtarma sansin kalmiyor.

sabonis said:

Evet, Fallout Tactics'e benziyor. Ikisi de turn-based, squad yonetilen oyunlar. Ayni sekilde Jagged Alliance ve Silent Storm serilerine de benziyor.

Reload u hile olarak gormuyorum, sahsi gorusum.
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçi X-com'da görevin ortasındayken adamın ölürse yaptığın reload "ayh yanlış yaptım ihihi ^-^ " reloadı olmaz pek =) Ağzına ağzına vurmuşlardır, uyuz olmuşsundur, o yüzden olur. İlk turda tankı uçaktan indiremeden gelen füzeyle tankı patlayanda gördüm yani. FPS oynamıyorsun sonuçta. Strateji oyununda çok akıllı oynamıyorsan, şanssızsan adam kaybedersin.

Seedin random olma hedesi falan olsa sorun olmaz tabi.

edit: genel olarak save kullanın bana ne sonuçta tabi. Ama fps'yle bu tip oyunlar arasındaki farkı görebilmekte lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün indirimin son gunü sanırım, ona göre karar verin heh.

ben pre-order verdim şahsen çünkü dediğiniz gibi 6 aydan önce daha düşük fiyat olmaz ve customization dlc veriyor pre-order ki istediğim birşeydi. multi'si de var.

o kadar hayıflansam da pre-order verdiğim ilk oyun sanırım lol. o denli AÇIM X-COM'A!

iron man olayını ilk defa mı duydunuz lol, isteyeni için koymuşlar işte. :p
Sosyal ağlarda paylaş

fps'in hiç adını anma, bioshock'a mod yapmışlar xcom diye. on yılın en kötü isim çalma olayı.
KHaRoN said:

bir kisi daha pre order ettigini soylerse ben de ediyorum. Son bir ittirme gaza ihtiyac var.

Ben ikna olunca sabonis bonus geliyor.

mono da yaptı pre-order!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...