Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sanırım Zehirlendim

Dartanian

Öne çıkan mesajlar

midyeler suyu süzerek beslendikleri için sudaki zehirli maddeleri, ağır metalleri bünyelerinde barındırıyorlar. 3-5 tane yemekten bir şey olmaz da çok yiyince sorun olabilir. güvenilir yerden yemek lazım.

tabii bunun sütle alakası yok.
geçmiş olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

psikolojiktir.

midyeninde zehirlediğini duymadım hiç çok tüketmeme rağmen ama abuk subuk hayvandan geçen bakteriler oluo.. geçen yılbaşı revirde serum almıştım midyeden geçen bi virüs yüzündenmiş.. ama kuluçka süresi 3-4 gün olduğu için hemen etki etmez.
Sosyal ağlarda paylaş

yenir. midyelerin de türkiye de ağır metal olan yerler dışında yenilmesinde sakınca yok zaten. bazı ülkelerde toksin içeren algler oluyor, midyeler de onlardan beslenince toksin depolamış oluyorlar.
ilk olarak kanada da bi zehirlenme sonucu insanlar ölmeye başlayınca araştırmışlar ve bazı planktonların buna sebep olduğu ortaya çıkmış.
felç yapan, hafıza kayıplarına yol açan, sinir hücrelerini tahrip eden alg türlerine rastlanmış. midyeler onları tüketince sende onları tüketmiş oluyorsun. ne kadar çok midye yersen o kadar çok toksin alıyorsun bünyeye, dozu arttıkça zehirlenmeye yol açıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

KillJoy said:

psikolojiktir.

midyeninde zehirlediğini duymadım hiç çok tüketmeme rağmen ama abuk subuk hayvandan geçen bakteriler oluo.. geçen yılbaşı revirde serum almıştım midyeden geçen bi virüs yüzündenmiş.. ama kuluçka süresi 3-4 gün olduğu için hemen etki etmez.

midye demir zehirlemesi yapıyor
mantar kadar pis değil zehirlenmesi ama yinede bünyenin anasını ağlatır
Sosyal ağlarda paylaş

Llama said:

KillJoy said:

psikolojiktir.

midye demir zehirlemesi yapıyor
mantar kadar pis değil zehirlenmesi ama yinede bünyenin anasını ağlatır

demir zehirlenmesinin başlangıç değeri vücut ağırlığının kilogramı başına alınacak 20 miligram demirdir

500gram midyede 11.5 mg demir bulunmaktadır

70 kilo olsan

1400 mg demirle zehirlenmeye başlarsın buda

yaklaşık 70 kilo midye eder?

hesaplamayı yanlış mı yaptım??

googledaki bilgiler ne kadar doğru bilmem ama sonu budur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...