Sorieno Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Ne var ki bir kısım taraftarları yavaş yavaş bu duruma uyanmaya başladı, yalvar yakar madde değiştirerek, bizi affedin diye bakanın, kulüpler birliğinin, federasyonun soytarısı olan yöneticiler gibi parayı değil, yıllar boyunca bu lekeyi üzerlerinde taşımadan, düşüp aklanıp geri gelmeyi isteyen taraftarların sayısı bir hayli fazla. Ama Murat Özaydınlı MAA'yı arayıp yalvarıyor, Nihat Özdemir kulüpler birliğinde yalvarıyor, Rıdvan başbakana yalvarıyor. Kulübü direkt ya da endirekt olarak temsil eden kim varsa korkunç bir ağlaklık, korkunç bir para aşkı, korkunç bir gurursuzluk işlemiş hepsine. Bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama Fenerbahçe taraftarının bir kısmı bu süreçte kulübü için en doğru tavrı koyan taraftar oldu. Tabii maske takanını, forum forum gezip eherehomehore yapanı, Lube Ayar ve Bedri Baykam'la coşanları tenzih ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
poopla Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 komiksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 onlar ayrilirsa, ben de ayrilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 - komiksin - eho - çok korktum Hakikaten yazacak bir şeyi kalmamış Fenerlilerin. Durum çok trajik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Hocam bişi sorucam sen Rıdvan'ı dinlemedin değil mi son ropörtajını neler söylediğini? Kendini Hıncal Uluç triplerine sokup,nutuk atmanda ayrı bir komik? Hayatında kaç kulübe veya büyük şirkete yöneticilik yaptın? Hayatında kaç kere trilyonlar,milyon eurolar yönettin de sallıyorsun bu kadar yalvarıyor falan. Bu yöneticiler birşeyleri yapmaz önüne geçmezse,daha büyük hesaplar sorulur.O hesaplar başladığında kendi özel hayatı da,iş kariyeri de tehlikeye girer. Yok yalvarıyorlar,gurursuzlar bilmemne atıp tutuyorsunuz da neye dayanarak,hangi yöneticilik bilgisi,hangi kulüplerin dinamiklerinin bilgisini biliyorsunuz? Benim derdim kim düşmüş,kim kalmış değil.bana kalsa 58.madde değişmesin,Fenerbahçem küme düşsün. Ama burada insanlar saçma saçma triplere girip belki de, hayatı boyunca hiç bilmeyecekleri kulüp ve şirket yöneticiliğini yapanlara sallıyorlar bir de çirkin bir üslüpla illet oluyorum yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 ozdemir ve ozaydinli konusmalarina bakinca gayet yalvarmayi goruyoruz. bir de komikli sakali bir cumlecik yazayim. "fener duserse ligin zevki kalmaz diyorlar, fener 30 yildir turkiye kupasi alamiyor ve hala super zevkli geciyor." kikikiki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Fener kupayı alamadığı için zevkli geçiyor :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Beyler konuşmalara bakınca Fenerbahçe şike yaptı %100 diyemiyoruz mesela,ama Murat Özaydınlı gibi insanlar Mehmet Ali Aydınlar'a yalvaracak adamlar değiller. Bu bir stratejidir,ağız yapmaktır,mecburiyettir.Bu konuşmalara bakıp,gurursuz,onursuz falan diyemezsiniz.Bu insanların o an ki durumlarını,bu konuşmaları yapmalarının nedenini ve sebebleri bilmiyorsunuz. 250 milyo Euro'yu siz yönetin değil yalvarmak,daha neler neler yaparsınız bu kadar basit değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 LucifeL said: Beyler konuşmalara bakınca Fenerbahçe şike yaptı %100 diyemiyoruz. Buz gibi diyorum ben valla. Ibrahim Akin yeter kafadan. Taraftarlik kor etmesin gozleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Sen yönettim desen inanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 fenerbahçe için onur,sadece bir erkek ismi ajskdhska Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 gs ile fakir diye dalga geçiyodunuz. para için kaç takla atıyosunuz şimdi:DXDD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Masquerade said: LucifeL said: Beyler konuşmalara bakınca Fenerbahçe şike yaptı %100 diyemiyoruz. Buz gibi diyorum ben valla. Ibrahim Akin yeter kafadan. Taraftarlik kor etmesin gozleri.Ya hangi tape de var al parayı Buca başaknına ver tarzı allah aşkına. Ben Aziz Yıldırım'ın şike yaptığına inan bir kişiyim o cümle bir örnek. Ben sinirlendiğim şey insanlara bilmeden etmeden gurursuz,onursuz,yalvarıyor falan demeniz. Anca sanal bir oyunda belki görebileceğiniz paraları adamlar yönetiyor bu kadar basit değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Ibrahim Akin ve Imam olayi yeter. Ya hadi herseyi gectim, ne diye yirtiniyor Fenerbahce 58. Madde degissin diye? Yapmadik diyemiyor yonetiminiz iste varsa yoksa madde degissin lol. Su bile ispatidir yapilan sikenin. UEFA da neden atildigini goreceksiniz Fenerbahcenin demisti, gorduk tapeleri iste donen rezillikleri falan. UEFA'ya gore sikecisiniz, yeter bu. Temizlenmek yerine bu lekeyle devam etme inadi ise priceless. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Yalnız kimse merak etmesin bu lekeyle Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği değil,bu işe bulaşanlar yaşıyacak. Ayrıca yazdıklarıma bakarsan bende şike olduğunu düşünüyorum,fakat her nedense şikeden aklanan bir Aziz Yıldırım'da görüceğimizi düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 LucifeL said: Hocam bişi sorucam sen Rıdvan'ı dinlemedin değil mi son ropörtajını neler söylediğini? Kendini Hıncal Uluç triplerine sokup,nutuk atmanda ayrı bir komik? Hayatında kaç kulübe veya büyük şirkete yöneticilik yaptın? Hayatında kaç kere trilyonlar,milyon eurolar yönettin de sallıyorsun bu kadar yalvarıyor falan. Bu yöneticiler birşeyleri yapmaz önüne geçmezse,daha büyük hesaplar sorulur.O hesaplar başladığında kendi özel hayatı da,iş kariyeri de tehlikeye girer. Yok yalvarıyorlar,gurursuzlar bilmemne atıp tutuyorsunuz da neye dayanarak,hangi yöneticilik bilgisi,hangi kulüplerin dinamiklerinin bilgisini biliyorsunuz? Benim derdim kim düşmüş,kim kalmış değil.bana kalsa 58.madde değişmesin,Fenerbahçem küme düşsün. Ama burada insanlar saçma saçma triplere girip belki de, hayatı boyunca hiç bilmeyecekleri kulüp ve şirket yöneticiliğini yapanlara sallıyorlar bir de çirkin bir üslüpla illet oluyorum yahu. Bu iş yöneticilikle falan alakalı değil, etikle alakalı. Sizin veya o kişilerin yöneticilik anlayışında "yönetici gerekirse gururunu ayaklar altına alıp gurursuzluk da yaparak kurtarmalı şirketini" diye bir anlayış varsa bu iyi yöneticidir, ama gurursuz olduğunu değiştirmez. İyi yöneticilik için gururunu feda etmiştir, kimi için verilebilir bir bedeli kimi için verilemez. Eğer ortada bir yolsuzluk, dolandırıcılık varsa evet milyonlar trilyonlar kaybedebilir, büyük bir risk. Ama o yolsuzluğu (ister şike olur bu, ister rüşvet, ister vergi kaçırma, ister tehdit, ister kural dışı tekelcilik veya başka bir yönetim hatası) yapıyorsa veya ondan önceki yönetici yaptıysa bunun cezası zaten bu. Eğer kendi yaptıysa özel hayatına kadar da tabii ki didik didik edilip aranacak. İşte bu stresler yüzünden sıradan bir çalışanın 6-7 katı hatta daha fazla maaş alıyor yöneticiler (direkt sahip/patron değil maaşlı üst düzey yöneticiyi kastediyorum). Ve bundan kaçmak için bir yasal olarak kendini iyi savunmak, temize çıkarmaya çalışmak var, bir delil karartıp iyice "darkside"a geçmek, bir de ikisini de yapamayacak haldeyse yalakalıkla yüzsüzlükle yasa değişikliği talep etmek. "Biz yedik bir halt ama değiştirin de kurtaralım be hacı" demek. Benim anlayışımda şirketi sonuna kadar yasal yollarla savunmak, ama savunamadığın yerde de boynunu büküp kabul etmek yer alır, belki alacağın ceza çok daha büyük, ama onurunu gururunu çiğnetmezsin, daha da önemlisi milyonlarca liranın da üzerinde olan şirketi ve marka imajını zedelemezsin. Ama FB yöneticileri bunların hepsini cezadan kurtulmak adına feda ediyor. Ve hem bu şike olayı, hem de ötesinde ceza almamak için yapılan bu "kurtarma operasyonu" yüz yıllık kulübün bir kara lekesi olarak sonsuza kadar sürecek, daha bugün portakalda vitamin olmayan geleceğin veletleri ileride "hem şikeci hem yalakasınız ehi" diyecekler, dalga geçecekler ve verilecek cevap bulunamayacak. Bir kupa kazanırsın veya kazanamazsın, önemli değil, başarılı dönemdir, övünürsün 2 sene sonra başka tkaım kazanır o da övünür. Tarihi hezimete uğrarsın, futboldur sonuçta ara ara olur, normaldir, küme düşersin, o da olabilir, çok çok kötü sezon geçiriyorsundur, mümkün. Bugün onlarca dünya devi kulüp var 2. lig yüzü görmüş. 2. ligler eski dünya devleriyle dolu, 20 sene sonra belki de barcelonayı manu'yu 2. 3. liglerde görecez. Ama şike şaibe sportif değil direkt olarak takımın şanıyla, etiğiyle alakalı bir şey. keza bunu kabul edip üzerine "indiragandi operasyonla takım kurtarmak" da üzerine bayrak dikemk oluyor. bunun affı da savunması da olmaz yüze vurulduğu zaman. Ha, öbür yönden bakalım, fener çıkıp "tamam yaptık, başkanın hatasıydı, yöneticilerin hatasıydı, hepimize maledilmemeli, ancak cezamızı çekelim, gerekiyorsa düşer çekeriz. kimsenin de kurtarmasına ihtiyacımız yok 100 senelik kulübüz biz." derlerse, bir nevi rıdvan gibi konuşurlarsa, (şike yüzünden yine bol bol laf yemekle beraber) "dönemin yönetiminin mallığı bu, gerçek fenerlilik ne gerektiriyorsa yaptık, çıktık aslanlar gibi ikinci ligde oynadık geri geldik" diyecek taraftar. şikeci diyenlere "yapılmış bir hata, ama cezasını da çektik" diyecek, en azından diyecek bir lafı olacak. Kimse kusra bakmasın, bu şike davasındaki tavır midemi bulandırıyor, futboldan soğutuyor. Eğer kendi takımımın başına gelseydi "lanet olsun böyle işe, düşürün bu takımı" der (temelli olur mu bilmem ama) uzuuun süre futbol izlemeyi bırakırdım. Burada konu feneriydi beşiktaşıydı galatasarayıydı değil, ortada böyle bir şike dönmesi zaten kepazelik, üstüne bunun böyle örtpasına gidilmesi çok daha büyük bir rezalet. Ve kimseye hakaret etmek istemem ama işler bu kurtarmaya yürüdüğü sürece hiç kimse bana bu işe adı karışan kulüp, yayıncı, yönetici, taraftar ve federasyon yetkililerinin şerefi, gururu, etiği, onuru hakkında bir şey söylemesin, böyle bir şey yok çünkü bana göre. Ha, tüm camiayı tabii bağlamaz bu, ama o yönetici o takımdan ve federasyondan sorumluysa hareketi onları bağlar. Yoksa "hatalıysak düşelim!" "temizlenip gelelim" diyen taraftar, futbolcu, antrenör falan tabii ki temizdir, paktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 ^ This. River Plate dustu de ne oldu mesela. Boca'dan yuksek taraftar ortalamasi ile oynuyorlar 2. Ligde. Zamaninda Juventus dustu de ne oldu, 1 sene sonra geldiler. Yillar boyunca sikeci denince boynu bukuk gezecek bir nesile davetiye cikariyorsunuz, yazik gunah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 adamlar düşürmemek için her yolu deniyolar suç yine fb'nin oluyo. abi düşürsünler suçluysak. kimsenin buna karşı olduğu yok ztn. ama işlerine gelmiyo işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 nasil suc fb'nin oluyor. ozaydinlinin mali ile gorusmeleri? ozdemirin madde degissin kulisleri ne haci? ruyami goruyorsunuz nedir olay? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 ozaydinla maa'nin gorusmeleri daha temmuz ortasindan falan. guncel konusmalar degiller. nihat ozdemir denen adama zaten bu alemde karsi olmayan tek adam fb dusmanlari, cunku koz veriyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Temmuz ortasında olması yalvardığı gerçeğini değiştiriyor mu peki; hayır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2012 LucifeL said: Beyler konuşmalara bakınca Fenerbahçe şike yaptı %100 diyemiyoruz mesela,ama Murat Özaydınlı gibi insanlar Mehmet Ali Aydınlar'a yalvaracak adamlar değiller. Bu bir stratejidir,ağız yapmaktır,mecburiyettir.Bu konuşmalara bakıp,gurursuz,onursuz falan diyemezsiniz.Bu insanların o an ki durumlarını,bu konuşmaları yapmalarının nedenini ve sebebleri bilmiyorsunuz. 250 milyo Euro'yu siz yönetin değil yalvarmak,daha neler neler yaparsınız bu kadar basit değil. Ben biliyorum, Aziz'in adı geçen maçlar, ve bunun yanında önceki 10 sene içerisinde şike yaptığı bir o kadar maçı daha da biliyorum, nedeni de bir arkadaşımın onların çok yakını olması sebebiyle. Ayrıca bir önceki posta da Rıdvan'ı dinlemedin diye başlamışın otomatikman, Aziz Yıldırım'ın yediği boklar sadece şike yapmak olsaydı, şu anda içeride falan olmazdı bunu da bir düşünün öyle yorum yapın. Adam Türkiye'nin en çok bağlantıya sahip "iş adam"larından bir tanesi. Keza ailesi de öyle. Parayla bile çözemediler işi. Bir de lütfen fanatik koyu Fenerli postlarınızla gelmeyin, Aziz yüzünden Fenerin ne kadar madara ve rezil olduğunu bir farkedin önce şu anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Ocak 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2012 Yahu ben zaten Aziz Yıldırım suçsuz diye bir şey demedim ki. Anlamak istemediğiniz şey insanlara,gurursuz,onursuz falan deme hakkınızın olmadığı. Başka insanlar sizlerin değer verdiğ,tarafı olduğunuz şeylere aynı şeyleri söyleyince şekilden şekile girip,ayar vermeye başlayıp,tekpi ve ahlak dersi verirken aynı şeyi yapmanız ayrı bir ironi oluyor. Sadece anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz.Ben gayet objektif bir insanım.Şu konun en başında herkes bı bık ederken ben düşürün dedim. Ben Hagi ile Alex kıyaslayan,ya da fubol şiddettir holiganlıktır kafasında olan biri değilim.Bu kadar basittir bu iş görünen köyde kılavuz istemez. Ama hala diyorum Murat Özaydınlı,Nihat Özdemir gibi adamlar bu ülkeye direk ve en direk etkileri olan iş adamları yalvarmazlar vardır bir hesapları. Burada en başta kendilerini kurtarmak amaç,onlar için Fenerbahçe şikeci damgası yemiş falan umurlarında değiller. He eğer bu işleri konuşucaksak temizleyeceksek 30 sene öncesine dönmen gerekir 8-0'lık maçlar,Denizli'de 18 dakika duran maç gibi gider bu işler. Kimse temiz değil bu ligde veya ülkede ama tek bir takım,tek bir adam üzerinden konuşmak da gayet saçma ve ayıptır. Galatasaraylı arkadaşlarımızın sesli Denizli maçında Adnan Polat'ın gönderdiği 1 milyon doların soruşturması olduğunu unuttukları ve tek kelime etmedikleri aşikar. Hani çoğalır örnekler bakalım o soruşturma derinleşince Ünal Aysal ne yapacak kulüp ne yapacak acınacak duruma düşe de bilirsiniz belli olmaz. Bu kadar ahkam kesip,sırf düşmanlığınız yüzünden insanlara haraket etmek de ayr bir ayıptır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ocak 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2012 Adam silah tüccarı.Benim için yeterli bir sebep onursuz demek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Ocak 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2012 he tamam haklısınız siz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar