Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Noel Baba adam olsa bacadan değil kapıdan girerdi!


mani

Öne çıkan mesajlar

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1073828&Date=28.12.2011&CategoryID=77


said:
Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri'nin "Noel Baba diye birisi yoktur. Aziz Nicholaos diye biri var ama bu uyduruk bir kişidir. Noel Baba baca ve pencereden giriyor. Ama doğru dürüst birisi olsa kapıdan girerdi" sözlerinin basına yansımasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, Yeniçeri hakkında iinceleme başlattı.
NE DEMİŞTİ?
Yılbaşı eğlencesinin kültürümüzde bulunmadığı görüşünü savunan Müftü Yeniçeri, ’Kim kime benzemeye çalışırsa, o onlardandır’ hadisini hatırlatmıştı. Yılbaşında geçen günlerin muhasebesinin yapılması gerektiğini belirten Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri, şunları söylemişti:
"Hıristiyanlıktan gelen bir etkinliği kutlarsak, onlara benzemeye çalışmış oluruz. Dolayısıyla onlar gibi bir yaşantı ortaya çıkar. Biz, neden onlar gibi yaşayalım ki? Onlar bizim gibi yaşıyorlar mı? Biz Noel’i Hıristiyan aleminden ithal etmişiz. Noel, bizim bayramımız değil. Kişi, ’Hıristiyan gibi yaşayayım’ derse, bu tehlikeli olur. Ama ’Millet eğleniyor, ben de eğleneyim’ diyorsa, eğlencenin mahiyetine göre değişir. Eğer içkili, şaraplı eğlence yapılıyorsa, günahkar olur."

Müftü Süleyman Yeniçeri, ’Noel Baba’ diye birisinin olmadığını, Aziz Nicholaos’ın da uyduruk, bir kişi olduğunu efsane haline geldiğini belirterek şunları söylemişti: "Noel baba yaşamış mı, yaşamamış mı belli değil. Bir yer söyleniyor ve orada yaşadığı ifade ediliyor. Ama Hıristiyan aleminin çıkardığı bir şahsiyettir. Noel Baba baca ve pencereden giriyor. Ama doğru dürüst birisi olsa kapıdan girerdi. Biz de kapıdan giriliyor. Kuran-ı Kerim’de; ’Evlere kapıdan girin’ diyor. Neden bacadan giriyor ki?"



http://fc02.deviantart.net/fs71/f/2011/341/c/f/christmas_troll_face_by_w4terboy-d4iega8.png
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu dincilerin "yılbaşı karşıtlığı"nı çok salakça buluyorum.
sanki sana noel kutluycaksın diyorlar da "bizim kültürümüzde yeri yok" diyor.

ramazan bayramı, kurban bayramı vs de "bizim kültürümüzde" yeri yok ama osmanlı devleti kabul ettiğinden beri kutluyoruz.

al işte yılbaşını da kutla.
adam yılbaşını noelle eş tutuyor, kafası bu konuda karışık olsa gerek.

sırf trollük olsun diye her aralık ayında bu saçmalığı tekrar sürüyorlar piyasaya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Her kim ki bu dünyada yılbaşını kutlar eder baş tacı; maazallah ahirette girer gothüne süslediği çam ağacı...

Ayrıca,

bir çoçuk bilgisiyarında oynarken bu yazıyı görmüş hiç kafasına takmamış ve 3 saat sonra ruhLar tarafından bıçaklanmış ve hiç biyerinden kan akmamış evinde sadece bir odada şu ses çıkıyormuş ''İNANMAYANLARA İBRET OLSUN'' SENDE İNANMASSAN 3 ......SAAT İÇERİSİNDE RuhLarı görebilirsinz Bunu Her 20 Yorumun aLtına yapıştır yoksa 3 saat içerisinde ruhları göreceksin [ARKADASLAR YAZMAK ZORUNDA KALDIM
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bide

"Hıristiyanlıktan gelen bir etkinliği kutlarsak, onlara benzemeye çalışmış oluruz. Dolayısıyla onlar gibi bir yaşantı ortaya çıkar. Biz, neden onlar gibi yaşayalım ki? Onlar bizim gibi yaşıyorlar mı? Biz Noel’i Hıristiyan aleminden ithal etmişiz. Noel, bizim bayramımız değil. Kişi, ’Hıristiyan gibi yaşayayım’ derse, bu tehlikeli olur. Ama ’Millet eğleniyor, ben de eğleneyim’ diyorsa, eğlencenin mahiyetine göre değişir. Eğer içkili, şaraplı eğlence yapılıyorsa, günahkar olur."

şurda çok güzel durum tespiti yapmış ve bi imama göre konuşması gerektiği gibi konuşmuş.
Ha başkalarını ötekileştirmek kötü, karışmayında diyebilirdi. Ama bak eğlenebilirsin ama alkol alma diyor :).

çok sevimli bi herif geldi gözüme ya ahahah
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aiko said:

Bone said:

ramazan bayramı, kurban bayramı vs de "bizim kültürümüzde" yeri yok


pardon ?


neyini anlamadın ki bunun?

orta asya türk devletlerinden beri gelen bir bayram mı ki "bizim kültürümüzde" bir yeri olsun?
anadolu toprakları müslümanlaştırıldıktan sonra devlet eliyle başlatılan bir hadise işte.
kabul edildikten sonra "kültürün" bir parçası olmuş.

e yılbaşı da öyle bir şey.

ha "bizim kültür" derken sadece arap kültürü kastediliyorsa bilemiycem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zihniyet 7.yy Terk hacı..

"İçkili, şaraplı eğlence.." Bitiyorum bu dincilere, hayatta birçok şeyin farkında bile değil adamlar, ot gibi yaşayıp ot gibi ölüyorlar, ama işin kötüsü bu tarz adamlar ülkemizi yönetiyor...

Belki biraz dışına çıkacağım topikten ama Y.Özdil'in bu konuda çok güzel yazısı vardır. Genç olmakla, hayatın tadını çıkarmakla ilgili, okuyun, ama önyargısız okuyun...

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/16525725_p.asp
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hooop orda dur,

ot gibi yaşamak ölmek deme, diyemezsin;
çünkü o tarafın tattığı zevki tatmadın
o tarafta senin tattığını tatmadı.

ikisinide tatmış biri olarak, o taraf daha zevkli ama biraz daha fazla fedakarlık istiyor ona ulaşabilmek için. Yani akşam inip hop diye bi efes alabilirken, adam gibi duygusal tatmine ulaşabilmek için fikren biraz çabalamam gerekiyor.

ot gibi yaşıyor diyenler fikir zavallısı yeto tatavacılar başka bişi deil lol.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Suark, ben senin dediğine itiraz etmiyorum. Şöyle açıklayayım, beni hergün alkol alan, alkolik bir adam olarak görebilirsin. Veya her istediği zevki tatmış, günahtan günaha koşmuş. Eğer "öteki" taraf dediğin buysa yani. Ama halbuki hayat herşeyi dengede yaşayabilmektir. Gerektiğinde gençliğini yaşamak, zamanına göre yaşamak, gerektiğinde dur diyebilmek. Bunu başarabilen insanlar "ot" sınıfından sıyrılabilirler, bu ekstrem noktaların doğruluğunu kesinlikle söylemez. Kaldı ki vucüdu tamamen yadsımakta bir ekstrem noktadır. Bu tarz "ot" insanların genelde yaptıkları da budur. Onlar vücudu günahkar olarak görürler. Halbuki sen vücudunu kabul etmezsen, bana hangi aydınlanmadan, hangi ilahi olmadan bahsedeceksin?

Denge üzerine biraz düşün. Yılmaz Özdil'in yazısı beni özetler. Bakış açımız farklı çünkü. Bana göre hayatta beyli şeyleri denememiş insanların salt bundan korkmaları, onların ot olduklarını gösterir. Bu kötülük yapın, her pisliği yapın demek değilki. Gençliğini anı, tadını çıkarmak. Efes'se efes, plajda mayoyla oturmaksa oturmak. Sen hiç içki bile içmemişsen bana hangi sınırdan bahsedeceksin, hangi kendini tanımadan bahsedeceksin. Sadece korkmak nedir, bu korkunun gereksiz temeli nedir? Nedir yahu içkili eğlenceden bu kadar korkmak. Bu korku "ot" zihniyetidir işte. Konu dağılıyor, ama sorunun temel kaynağı aynı. Bu adamların dar bakış açısı ve "ot" olmaları. Bugün noel yarın türban. Sorunun temeli aynı hep.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmm, ama ben burda bi sorun oldugunu sanmıyorum.

adam gorevı ıcabı bişi demiş, fikrini sölemiş. Ve haklıda gayet,
eğlenin demiş kendi kitabının yazdıgı biçimde günaha girmeyin demiş.İnceleme yapılacak bişi yokki burda, ha demiş bacadan girmek kötüdür.
E evet kötüdür, başkasının evine izinsiz girmek kötüdür.

Neyi eleştiriyor insanlar onu anlamıyorum?
Mesela bana gelip biri baz istasyonları zararlı falan dese, öyle olmadığını güzel güzel açıklarım işim gereği.
Sonra greepis çıkar eylem falan yapar, beni demi incelemeye alsınlar lol.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun orada zaten. Onun görevi nedir ki? Sorun orada ona mikrofon tutup dinletende. Sorun, bak bu adam dinin ehli demekki doğru söylüyor diye düşünenlerde. Nedir abi müftü dediğin, kimdir yahu müftü, "ot" diyorum işte, bu adamın açıklamasını dinlemeye mecbur muyum ben. Daha noel'in veya yılbaşının ne olduğunun farkında bile değil ki. E buraya koyluyorsa adamın lafı istediğim yorumu da yapabilirim. Senin düşüncen beni elbette ilgilendirmez. Sorun, insanların senin de dediğin gibi bu adamın "bir görevi olduğunu ve bu görevin bu tarz konularda insanları yönledirmek olduğunu düşünmeleri".
İnsanlar hala yılbaşında ne yapıp yapmayacaklarını öğrenmek için müftüyü bekleyeceklerse, o zaman üzülürüm hallerine...
Her yılbaşında aynı geyik, aynı terane, benim canımı sıkan bu..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e adam müftü ama?Biraz göervi aslında. Yani görevi olmasada bunu yapabilecek bi yerde

bak ben sıkıntının nerde oldugunu soyleyeyim, sıkıntı yeni nesilde. Böle bi özgürlük havaları, bi akıl 5 karış havada tripler; ama iş kendilerini uyarmaya gelince bütün fikir ve beyanat özgürlüklerini ayaklar altına alıyorlar.

Geçen durakta çocugun biri 15 - 16 yaşlarında benden ateş istedi. Şimdi ben fırçalasam herifi, sanane lan dicek zibidi alıcam ayağımın altına. Biliyorum çünkü, yeni nesil böyle. Ne büyüğe saygı var ne "bu adam benden fazla yaşamış belki daha fazla şey biliyodur lan dinleyeyim" var.

Bu adamında yaptığı aynı şey, kendi fikirlerini beyan etmiş işte. Kimseye de tü kaka dememiş, sadece bizim değil demiş ve bu açıdan kutlamayın, ha eğleniyorsanız eğlenin ama günaha girmeyin demiş.
Bu cümlenin hiç kimseye hiç bir şeye zararı yok. Düşünce özgürlüğü diye birşey var.

yaşlı bi adamın, otobüste sevişen çifte "gidip evinizde yapın evladım" demesinden, veya babanın evden çıkarken "oğlum o üstündeki olmamış bak şunu giy " demesinden farkı yok.

ben bu olayı, dini sömürüden oy kapma zihniyetine olanların karşı taraftaki goygoycu tayfayı ateşleyip insanları kendi tarafına çekme hamlesi olarak yorumlayabilirim, o da zorlama olur. Onun dışında konuşmaya bile gerek yok yani şunu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Daha uzatmayayım, hala kendi fikirlerini beyan etmesi konusunda sana katılmıyorum. Beni bilmemne müftüsünün ne düşündüğü hiiiiç ama hiiiç ilgilendirmiyor, tamam?
Ben her yılbaşında aynı saçmalıkları duymak istemiyorum, tamam?
Sonuçta buraya yazılıyorsa bu herhangi bir gündem oluşmuş demektir, beni rahatsız eden de budur. Neymiş içkili eğlenirsem günahkar olurmuşum. Seni kimsin hacı?
İçki içmek günahsa inananlar bunu bilirler zaten, yılbaşı öncesi senden bir daha bunu duymalarına gerek mi var. Ben amacını anlayamıyorum böyle şeylerin, ama zaten insanları anlayamıyorum ya o ayrı konu. Müftü günah değil dese, günah değil mi olacak inananlar için. E yoksa öyle birşey niye açıklama gereği duyuyorsun her sene her sene aynı şeyleri. İçmeyen içmiyor zaten. Yılbaşında içecek olan inananlar vardı da, müftü açıklama yapınca mı tamam içmeyeyim o zaman dediler...
Sanki izin verir gibi, eğlenin ama içkisiz eğlenin. Ben de çıkıp konuşayım mı TV'ye, sen müftüsün diye bu ayrıcalığın nedir.
Bu yeni nesil ukalalığı mı lol. Bu düşünce özgürlüğü filan değil. Bu yıllardır süregelen, her ramazanda,ü her yılbaşında zortlayan insanlara şunu şunu yapmayın yoksa şöyle şöyle olursunuz geyikleri.
Bak yine tekrarlayayım, sen böyle düşünebilirsin, karşındakine böyle dersin. Ama kalkıp birinin gazete, TV'ye çıkıp saçma saçma konuşmasını, yok neymiş adam olsa bacadan girermiş gibi ilkokul terk cevapların gündem oluşturması hiç hoşuma gitmiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Daha uzatmayayım, hala kendi fikirlerini beyan etmesi konusunda sana katılmıyorum. Beni bilmemne müftüsünün ne düşündüğü hiiiiç ama hiiiç ilgilendirmiyor, tamam?


niye eleştiriyorsun o zaman?
adam senin aleyhinde hakaret içeren veya yargılayan bi beyanda bulunmuyor?

ve ayrıca gündem bu da değil, ufak bi arka sayfa haberi?
neyden nem kapıyorsun?

İlgilendirmiyorsa, rahatsız oluyorum dememen lazım.

ayrıca evet dinleyenin varsa çıkıp konuşabilirsin tv ye. Çok büyük adam olmak gerekmiyor bunun için?

get over with it
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...