Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fetih 1453 (2012)

dusuncelihayvan

Öne çıkan mesajlar

İşte kötü yanlarının yansıtmamak wallaceı tanrılaştırmak değil, film "kahramanı" yapıyorlar adamı.

Fatihin de mesela istanbulu aldıktan sonra şehrin 3 gün boyunca yağmalanmasına izin vermesini, tecavüzleri köleleri falan anlatmazsın, onlardan üç beş çapulcu diye bahseder islam hukukuna bağlar, kimsenin kahramanlığını bozmazsın. Gerçi en güzeli Rome gibi herkesin kirli çamaşırlarını dökerek anlatmak ama öyle uçuk beklentilerimiz yok zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

ya görsel efeketle iyi film olsaydı holywood adam olurdu, ha para yapabilir onu bilemem
bu aksiyonlu durum yerine istanbul un alındığı son 24 saat fatih i tek başına ve tamamen psikolojisine odaklanarak sağlam bir arkaplanı ile betimleseydi keşke, biraz da cannes a ne bilem sundance e falan özensek
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

ama filmde hiç göstermez mesela düşman kumandanının cesedini yüzüp derisinden kılıcına kayış yaptığını filan, fatih'ten çok güzel film kahramanı yapılır merak etmeyin.

Sorun adamin kotu yonlerinin gosterilmemesinde degil. Fatih, konumu dolayisiyla, bir karakter icin fazla kisitlayici. William Wallace ona gore cok daha serbest takilinabilecek birisi, cunku hem hukumdar degil, hem de Braveheart tek bir kusatma etrafinda donmedigi icin Wallace'in hayatina baska seyler ekleme firsati veriyordu.

Zaten, fragmandan goruldugu kadariyla, yine abartili dramatik cumlelerle konusan, ulvi bir Turk buyugu cikacak karsimiza.
Sosyal ağlarda paylaş

bütün olay sunumda bitiyor, hükümdar olmasıyla bağlantısı yok. tonla kral, başbakan vs'nin hayatını işleyen film var. öyle bir portre çizersin ki kazıklı voyvoda bile özgürlük savaşçısı olur ki romenlerin gözünde öyle adam.

kuşatmanın da öncesini, sonrasını işlersin filan. tek savaşa adanan filmlerde bile gayet net portreler çizildiğini görebiliyoruz. ingiliz kralının bir konuşması üzerinden oscar'ları silip süpüren film çıktı. bütün olay sen bunu film olarak nasıl sunuyorsun, karakteri nasıl işliyorsun.

bunlar ne yaptı seyredene kadar bilemem elbette ki ama teorik olarak bir mani yok hem güzel film olmasına hem fatih'i iyi bir başrol olarak sunmasına.
Sosyal ağlarda paylaş

olay neyi nasil göstermek istediğinle alakalı.

ya bir de çok aşırı beklentilere girmemek lazım.sonuçta bu filmin olayı savaşı anlatcak.e fena da durmuyor.

ben diğer sultanlara benzemem demesinin nedeni de büyük ihtimalle fatih'in kendini kabullendirmeye çalışmasından kaynakladır.zaten istanbula all in çekme nedeni de o. otorite yok adamda başta.

nese işte zaten zilyon tane olay var. başlasınlar da bir çekmeye bakarsınız bir iki tanesi iyi olur çünkü belli ki bu film iyi hasılat yapacak.asıl merak ettim bu filmin gazıyla ortaya zilyon tane ucuz yapimin çıkması.

bir de sanal karekter alıp koymak pek makul değil.rome örneği verilmişte romedaki adamlar dramı pompalamak için gerçeklikle kurguya denge vermek (kibarca popülerleştiriyoruz diyorlar) yaptıklarını kendileri söylüyor. iyi bir yöntem değil. gerçi bu filmde de fiks bir hasan bayrak dikerken vurulacak.

niye bu kadar filmin üstüne gidilmiş anlamadım yalnız. en azından koskoca tarihi olayı çizgi romandan sinemaya aktarmaya kalkmamış adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
abi adamlar yapmış ne güzel.. kanlı manlı bol adamlı savaş sahneli vesaire. yerden yere vurmaya ne meraklısınız arkadaş. bi soluklanın hele.. izlerim ben bunu. sırf düşüncesinden dolayı. çeksinler böyle cgi'li falan filmler. çılgın dersane gibi filmler çekeceklerine bunları çeksinler işte ne güzel. deneme tadında hem.
Sosyal ağlarda paylaş

pronoit said:

olay neyi nasil göstermek istediğinle alakalı.

ya bir de çok aşırı beklentilere girmemek lazım.sonuçta bu filmin olayı savaşı anlatcak.e fena da durmuyor.

ben diğer sultanlara benzemem demesinin nedeni de büyük ihtimalle fatih'in kendini kabullendirmeye çalışmasından kaynakladır.zaten istanbula all in çekme nedeni de o. otorite yok adamda başta.

nese işte zaten zilyon tane olay var. başlasınlar da bir çekmeye bakarsınız bir iki tanesi iyi olur çünkü belli ki bu film iyi hasılat yapacak.asıl merak ettim bu filmin gazıyla ortaya zilyon tane ucuz yapimin çıkması.

bir de sanal karekter alıp koymak pek makul değil.rome örneği verilmişte romedaki adamlar dramı pompalamak için gerçeklikle kurguya denge vermek (kibarca popülerleştiriyoruz diyorlar) yaptıklarını kendileri söylüyor. iyi bir yöntem değil. gerçi bu filmde de fiks bir hasan bayrak dikerken vurulacak.

niye bu kadar filmin üstüne gidilmiş anlamadım yalnız. en azından koskoca tarihi olayı çizgi romandan sinemaya aktarmaya kalkmamış adamlar.

herifteki mantığa bak ya,sultanın kendini kabullendirme çabası,nedir abi bu demokratik bir devlette halka kabul ettirmeyemi çalışıyor? kabul edilirse zaten devlet arkasında durur,edilmezse de zaten kellesi giderD:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...