nyks Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Karea said: wow oynadım 4-5 sene, bıraktım 3 aydır falan oynamıyorum bişi betada oynamadım , gaza gelip de pre order da yapmadım ve almayı da hiç mi hiç düşünmüyorum, hele ki D3 yoldayken max 3 aya da patlar diyorum başka bir aoc yada aion olur raflarda yerini alır bence Oynamayı düşünmüyor olabilirsin ama betasını bile oynamadan patlayacağına olan bu inancın nerden geliyor acaba? Herkes istediğini düşünebilir beğenir nefret eder vs. Ama test bile etmeden böyle şeyler yazmak açıkçası gereksiz bir önyargı.
Karea Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 patlayacağına emin değilim de muhtemelen patlar nedeni de aion aoc vs çıkarken de herkes böleydi, illa beta oynamaya gerek yok, bu tarz oyunlar çıkarken zaten hep wow yalan mı oluyor tarzı konular açılıp açılıp kapanır , swtor un en büyük şansı wow un bu aralar tamamen sıçışlarda olması, onu kullandı kullandı ama sürdürebilir mi acaba ? +d3 gibi bütün dünyanın beklediği bir oyun geliyorken sanmıyorum cidden blizzardın pastadan pay verebileceğine
pcguru Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 D3 hiç incelemedim, merakta etmedim ama fiaysko olur. 4. ayında patlar. :D
ses Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 aion yada aoc için ben bu kadar hype görmedim açıkçası.Swtor'un olayı wow'un düşüşte olmasından ziyade mmo olayına çok girmeyen ama bioware rpglerine hasta(misal balder's gate,kotor) bir çok insanı da çekiyor oluşu.Wowdan sıkılanlar da vardır elbet bu kitlenin içinde. Ayrıca Diablo 3'e bir mmo'yu rakip göstermek çok anlamsız.Bir oyunu daha incelemeden/oynamadan patlar bu demek dahada anlamsız.
Sothra Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Gerçekten d3 çok bekletti ve beklentiyede cevap veremezse blizzardın halini düşünemiyorum.Panda oynatır artık çinlilere.
Karea Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 ses said: aion yada aoc için ben bu kadar hype görmedim açıkçası.Swtor'un olayı wow'un düşüşte olmasından ziyade mmo olayına çok girmeyen ama bioware rpglerine hasta(misal balder's gate,kotor) bir çok insanı da çekiyor oluşu.Wowdan sıkılanlar da vardır elbet bu kitlenin içinde. Ayrıca Diablo 3'e bir mmo'yu rakip göstermek çok anlamsız.Bir oyunu daha incelemeden/oynamadan patlar bu demek dahada anlamsız. kategori farklı da olsa D3 ün hitap ettiği kitle hemen hemen aynı patlar dememin sebebi o ama patlamasın tabii, şöle sıkılınca alternatif bikaç oyun olsun önümüzde swaplıycak
Sannin Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Uzun quote Tiwele said: Son iki hafta sonu testine girme şansına sahip oldum. İki testin toplamında 30 saatten fazla oynama imkanım oldu. Jedi Sage, Smuggler, Sith Inquisitor ve Imperial Agent sınıflarını denedim. Bu özetten sonra başlığa bağlı kalıp cevap vereyim: hayır, oyunu almayı düşünmüyorum, en azından ilk 6 ay. Nedeni basit; BioWare'inde belirttiği gibi, tekerlek yeniden icat edilmeye çalışılmamış, ki bu güzel. Ama yine BioWare diyorki yeni generasyon tekerlek sunucağız size. İş burda sislere gömülüyor iş. Diyelim ki WoW basit bir at arabasının tekerleği. SW:TOR ancak o tekerleğin çam ağacından yapılıp hadi bilemedin metal bağlantılarla tutturulmuş olanı olabilir, tek farkı kokusu, dokusu :p BioWare bize bir Boing-747 tekerleği sunmuyor. Bunu tespit etmek lazım. Paladin kılıcı yerine lightsaber. Affınıza sığınarak, çok afedersiniz, "bok değil kaka" derler buna. Oyunda yenilikçi herhangi bir unsur yok. Mesela "companions". Otuz oyuncunun otuzunda da aynı companion. Sizi klonlama merkezinde hissettiriyor. Hani kendimizi "hero" hissedecektik, farklı olacaktık ? MMO'da olay bir char yaratıp onu yaşatmak diil midir ? 55 tane benle aynı sage ortalıkta dolanırken karakterimle nasıl bir bağ kuracağım ? Space fight...Hiç girmeyelim... VO...Oyunun bu kadar "medicore" çıkmasının sebebi. 135 milyon doların büyük kısmını yiyip bitiren özellik. Yapılan iş mükemmel, sonuç harika. Ama nereye kadar ? Dialoglardaki ara seçimler her şekilde seni aynı yere götürecekse oturup bilmem kaç dakika neden film gibi seyredeyim. Ah, seyrederim tabii ama kaçıncı karakterimde beni kusmaya zorlar bu durum onu bilemem. Dünya(lar)... Ölü, boş, hareketsiz. Tek bir yaprak dahi kıpırdamıyor. Sizi içine çekemiyor. Çek silahını vur da vur. Çoğu NPC sizi farketmiyor bile, agroo mesafesi Taksim'den Bodrum'a uzanıyor :) Abarttım biliyorum... (beta sonrası değişecek deniyor). Detaylar uzar da uzar, yüzlerce iyi ve kötü sıralanabilir ama fikri aldınız sanırım. Aynı tas aynı hamam. Star Wars delileri için (ki ben de onlardanım ama...) bulunmaz ortam. RP nasıl olur bekleyip görücez. Gerçi RP-PvP server yok, bu da başka bir kelek durum. Maalesef oyun hakkında negatif düşünüyorum. Ama tabii bu benim düşüncem, müthiş zevk alarak oynayanlar da var kesinlikle. Ama kendi adıma başta da dediğim gibi 6 ay kadar beklemek niyetindeyim. Şimdilik görünen o ki, pek çok şey değişime uğrayabilir oyunda, iyi ya da kötü. Hepinize iyi oyunlar... Şimdi bi kere çok tekerlekli bir yazı olmuş öncelikle onu söyleyim =) Şuan piyasada karşınıza çıkmı ve çıkacak(gw2,tera vs..) bunların hepsi yine görev al,görev ver,çek adamı vurdan ibaret olacak..farklı birşey beklemek saçma. sen tekerlek örneği vermişsin bende yemek örneği vereyim madem..devir fast-food devri.gireceksin girdiğinde aksiyonu bulacaksın çıkacaksın.Eski sandbox lar gibi(uo,swg vs..) kendin pişir kendin ye değil.Saatlerini harca değil artık. Companion sistemini orjinal buluyorum,craftları,toplamaları,grileri satma işlerini onların yapmaları,dialoglara girmeleri,görevleri yapmaya yardımcı olmaları harika birşey.Bu yeterine kendimi kahraman hissettiriyor.Herkesde aynı companion diye birşey companinonu baştan aşşağı giydirebildiğin gibi skin paketide koyabiliyorsun.Zaten companion'un ismide karşı tarafa "Player's Companion" olarak gözüküyor. Voice Acting konusunun MMO dünyasında bir devrim olduğunu düşünüyorum.Oyunun ömrünü uzatıyor,alt karakter oynamayı teşvik ediyor ve en son levele ilk kim varacak,50 olmazsam bişey yapamam piskolojisinden uzaklaştırıyor.Benim next gen mmo da aradığım şey buydu. Space fight konsuunda haklısın kendisini geliştirmeli,ancak gelişmeye açık bir sistem olduğunuda inkar edemeyiz. Dialogların harika olduğunu söylemiyor ama en azından tek düze değil ve belli başlı seçimleri yaptığını hissettiriyor.Yani bi adamı kurtaradabilriim,öldüredebilirim bu yeterli bir seçim. Şimdi dünyalar ölü demişsin,ama zaten star wars Rivendell değil.Bunun dışında ben oyunun .ini dosylarında oynayıp tüm ayarları açtığımda Dromund Kass da zırhıma düşen yağmuru ve o yağmurda ateş ettiğimde roket ve lazerlerimin izlediği yol boyunca yaptığı mini sisi gördüğüm için beni tatmin ediyor.Ayrıca Hutt gibi bi çölden kimse ağaç yapraklarının kımıldamasını beklemesin. Oyunda RP server olmamasını garipsemem çünkü zaten oyunda karakterinizi hep bi RolePlay üzerinden yönlendiriyorsunuz.PvP dışında Flashpointlerde bile sürekli bir RP unsuru var.Size o tecrübeyi yaşatıyor.Şehirde bi rp yapacağınız zaman kimse ne yapıyor la bunlar demez,herkes karakterine o kadar aşık ki gelir katılır..
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 bildiğim kadarı ile rp serverlar olacak.
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 lietrett said: Rewendor said: Yoo, WoW mesela gayet güzel kaliteli oyun. Zira GW1 de (tam MMORPG sayılmasa da) gayet güzel oyun. Aynı şekilde UO da basitliğine ve eksiklerine rağmen dönemine göre ve sandbox yapısıyla çok çok iyiydi. Eve online var mesela yine süper kaliteli bir mmorpg. SWG'yi hayatı boyunca bufflasan bu saydıklarımın yanına yaklaşabilecek bir oyun değildi ama. allah iyiligini versin, sakaci seni.. Valla hem tekik ozellikler hem oyuncu kitlesi hem de istatistikler bunu soyluyor. Akli basinda adam zaten gorur de fanboilara laf anlatmak zor tabii :)
maxrep Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 D3 beta oynadım gördüm. Oyun çok güzel; Grafikler güzel, combat animasyon ve en güzel tarafı craft. Ancak SWTOR mmo tamamiyle farklı.D3 oynayan swtor oynar ancak swtor oynayan bir o kadar D3 oynamaz. Swtor daki aldığın zevki D3 de veremez.
jonq Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Yeni bir oyun için başlangıç olarak yeterli Swtor. İleride illa ki yeni özellikler, contentler ekleyecekler. Hani o yok bu yok tartışması yapmakta gereksiz. Zamanında Aion, AOC patladı diyip bunu da patlayacak diye bakmakta gereksiz. SWTOR direk WOW'un tarzını kullanarak yapılmış bir oyun. Aoc, Aion kendilerine has tarzları olan oyunlardı. Onların tutmamasının teknik açıdan nedenleri var ama SWTOR zaten WOW clone bir oyun olarak yapıldı. ( Ne kadar olduğu da tartışılır. ) Bu yüzden patlama konusunda çok büyük risk taşımıyor. Öte yandan D3 bekleyen milyonlar var olabilir. Zamanında yıllarca deli gibi Starcraft oynadık. Şimdi forumlarda,orda burda "Starcraft 2" in adı bile geçmiyor. Blizzard'ın artık tamamen farklı bir anlayışla yaptığı oyunlara bakarsak D3'ün patlama ihtimali Swtor'a göre daha yüksek bence...
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 jonq said: SWTOR direk WOW'un tarzını kullanarak yapılmış bir oyun. Aoc, Aion kendilerine has tarzları olan oyunlardı. Onların tutmamasının teknik açıdan nedenleri var ama SWTOR zaten WOW clone bir oyun olarak yapıldı. Rift derim sana o zaman
jonq Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Rift'de oynadım 4 ay boyunca. İlk başta bakınca öyle görünse de o kadar wow-clone bir oyun değil. Swtor içinde aynı şeyi söylüyorum. Oyuna ilk girdiğinizde bir WOW havası herkes seziyor zaten ama oyunda ilerledikçe aslında o kadar birebir clone olmadığını da görüyorsunuz. AOC vs. tamamen farklı idi. Combat sistemi vs vs. Alışılmışın dışında birşey sunmak büyük risktir. Bunun altından kalkan var kalkamayan var.
Seru Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 jonq said: . Zamanında yıllarca deli gibi Starcraft oynadık. Şimdi forumlarda,orda burda "Starcraft 2" in adı bile geçmiyor. B... lies.. her ay deli gibi turnuva dönüyor uluslararası, sc2, sc1'den çok daha kişinin ilgisini çektiği belli. türk oyuncular bile stream yapıyor. zaten veteran bir sc1 oyuncusu olarak, sc2'nin bana göre multiplayer'de hiçbir eksiği yok sc1'le karşılaştırılınca.
Gangren Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Oyun dünyası eskisi gibi değil artık. Yenilik getirmeyen, sorunlarını gidermeyen her oyun ilk hype dönemi sonrasında düşüşe geçiyor kaçınılmaz bir şekilde. SWTOR da benzer darbeyi yiyecek, Diablo 3, Pandaria Beta'sı ve ilerleyen dönemlerde GW2 Beta'sı baya zorlayacak SWTOR'u. İyi hamle yapmaları lazım. Dandik Trion bile 1 sene olmadan 5-6 major content patch çıkardı Rift'e.
mardox Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 twilight filmininin bile hala milyonlarca izleyicisinin olduğu bir dünyada bioware sıçsa bile sırf STAR WARS'dan dolayı ömrünün uzun olacağına inanaıyorum :D
Seru Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 bi bethesda kaldı bu işe el atmayan, fallout mmo güzel gider, kılıç kalkan sıkktı, şöyle bol bug'lı bir sandbox. sonra düzelttik diye yama çıkarırlar iyice içine ederler falan.
Evr Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 rift 1 seneye f2p olur swtor+gw2+wow ek paket + diablo3 swtora birşey olmaz salaklık etmezlerse hoş benim içim rahat tüm karakterlerden 1-50 kassam flashpointler ve pvp derken casual oynayarak 1 sene yeterde artar daha ne o zamana zaten ek paket falan hallederler yada arada mutlaka major patchler gelir :)
kath Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Aynen katılıyorum , bi şeyin içinde sw olunca orda bi durmak lazım. Riftle vs kıyaslamak çok saçma oyunun geleceğini. Ayrıca bıkmadınız mı bu wowclone vs muhabbetlerinden . Defalarca yazdık ettik wow da EQ clone bilmem ne clone. Eee ? Ayrıca tamamen wowclone tarzında yorum yapan arkadaşlar ne betada yer aldı ne de iki rekat biş inceledi bence oyunla.
-Deno- Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 daha önce de söylemiştim, hadi benimki biraz geekliğe kaçtığından ama, iyi bir oyuncu kadrosu olursa oyun patlasa bile kalan oyuncularla sohbet-muhabbet için bile kalırım.
saplashaman Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 haklısında benimde oyun anlayışım farklı mesela,wowdaki nagrand gibi veya ne bileyim işte,conandaki yeşil alanlar gibi haritalar olmazsa o oyunu fazla oynıyamıyorum ki 2 sene dayandım conan'a sırf görüntüleri için. böyle bir manyağım ben
kath Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 NABOO'dan rezervasyon yaptır sen şimdiden :D
saplashaman Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 naboo ne cahilliğimi mazur gör :p
Kalten Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2011 bol yeşillikli bir gezegendir kendisi
Öne çıkan mesajlar