Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uygun Ekran Uzaklığı / İzleme Mesafesi

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Efendim önce durumumu özetleyen şöyle bir fotoğraf ile başlayayım.

http://i582.photobucket.com/albums/ss266/hofirat/DSC_0085.jpg

Şimdi ben masaüstü pc toplamayı düşünüyorum. Monitör olarak odamda PS3 için kullandığım 32" TV'yi kullanayım diyorum. Lakin fotoğrafta anlaşılacağı üzere mesafe çok dar, toplam yükseklikte 1.65m falan ediyor.

Şimdi ben buraya masaüstüyü kursam, karşısına otursam kullanmaya başlasam.

a) 1 sene içinde kör olursun
b) mutasyon geçirirsin
c) hiçbiri olmazsa eziyet çekersin

gibi şıklar gözümün önüne geçiyor.

Bir diğer şık ise 2 katlı bir masa alıp,

http://www.koctas.com.tr/imagearea/products/1000111166.jpg

şu şekilde, en üst kısmını atacağım işte. TV'yi oraya koyup, altına adam gibi bir monitör alacağım. Fakat ilk başlarda maddi durum ekstra bir monitör almama el vermeyeceğinden ötürü pc'yi almam gecikebilir. Aileden yardım istemiyorum vs.

Kör olur muyum ya kısacası ilk söylediğim şekilde kullanırsam?

edit: ha diğer duvarda komple raflar, kitaplıklar vs. var. Orası iptal, ilk fotoğraftaki alan var sadece
Sosyal ağlarda paylaş

ya ufaktan bir araştırma yaptım bende, LED TV bu arada benim tv işte de göz kuruluğundan bahsediliyor. Başka türlü gerekli mesafeyi bırakırsan hiç sorun yaşamazsın deniyor.

1M mesafeden bahsediliyor ama, gördüğünüz gibi o masada 1M bırakmak biraz zor, ancak yeni masa alırsam.
Sosyal ağlarda paylaş

benim kuzen kullanıyordu lg tv yi monitör olarak oyunlarda veya videolarda sorun olmasa da windowsta veya sitelerde falan yazılar çok kötü görünüyor. Pek tavsiye etmem birde kullanıyorsan hdmi falan geçtiğin yerde giriş ismi tarzı birşey var ordan pc yi seçince nispeten iyi oluyor görüntü.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı tv bende de var bir süreliğine kendi odama getirdim digiturku ve bilgisayarı buna bağladım ve keyifli de oluyordu yatarken falan tv izliyordum geriye kalan zamanlarda pc ile işim varsa onu yapıyordum pes2012 falan oynuyordum ancak gözlerimin aşırı yorulduğunu hissettim zira ağrı yapmaya başladı. Bende eski haline geri getirdim herşeyi. samsung syncmaster 943üm ile çok mutluyum. Sanada tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

kararsız kalma, olmaz o iş. iki üç günde inanılmaz yorulursun. kocaman bir ışık alalnıa bakıyorsun. pixel aralıklarının geniş olması da cabası. beyaz fondaki metinlerde ağlamaya başlarsın baya ciddi ciddi yaşlar akar :)

idareten bile kullanılmaz. hani oyun oynarsın film izlersin falan ama onlar bile yoracaktır.

az kullanıyorum dersen dene, olmazsa gider alırsın yine monitör.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...