Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vicdani ret de geliyor(muş)

Sleeep

Öne çıkan mesajlar

vicdani redin suan için bu şekliyle hiç bi şekilde mantıklı tarafı yok bana göre

lise mezunu 36 ay uni 12 ay deniyordu sanırım kamu hizmeti.yada 24 ay mıydı.neyse orası 3 aşa 5 yukarı bu tarz bişi olur farketmez

vicdani retçi adamın öncelikle düşüncesi askere gitmemek.ister evde cod oynasın ister başka bişi farketmez.

gerçek vicdani retçiler diye birşey olcagını sanmıyorum ben.

şahsen gidip askerlik yapmak benim için daha cazip.lise mezunu adamda gidip 3 sene kamu hizmeti yerine 1 sene askerliği tercih eder muhtemelen

vicdani rette patlar gibi.belki 1-2 tane saf başvurur :)

axenin dediğide lafta kolay birşey.ben gidip vanda öğretmen olmak istemem dogruya dogru

askerde boşa giden 5 ay vanda boşa gidicek 3 seneden daha mantıklı geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

askerlik biçimi tartışılır sorgulanır vs o ayrı axe.hapis gibi veya değil.sonuçta boşa giden bi zaman olacak ortada

baktıgın zamanda çay parasına 1-3 sene kamu hizmeti yerine gidip öyle böyle askerlik yapıp hayatına geri dönersin.

bana deselerki 5 ay cezaevine giriceksin yoksa 1 sene kamu hizmeti

ceza evinde yatarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

askerlik biçimi tartışılır sorgulanır vs o ayrı axe.hapis gibi veya değil.sonuçta boşa giden bi zaman olacak ortada

baktıgın zamanda çay parasına 1-3 sene kamu hizmeti yerine gidip öyle böyle askerlik yapıp hayatına geri dönersin.

bana deselerki 5 ay cezaevine giriceksin yoksa 1 sene kamu hizmeti

ceza evinde yatarım.

5 ay cezaevinde dötü kaybetme korkusuyla her gece yatağa girmek mi? yoksa dıaşrıdaki hayatına aynen devam etmek mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Ahah ya cezaevinin şişlenme korkusu gibi olumsuz yanlarını bi kenara koyalım askerde (tabi çoook saçma bi yere düşmediyseniz) öyle korkularınız olmaz, hatta koğuşta sigara/ot içilmesi harici fiziksel sıkıntı da olmaz pek.

Ama özgürlük, kaybetmeden değeri anlaşılmayan bişey.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

cod'la vicdani reddin alakası falan yok. basitleştirmiyceksek, gercekten basitleştirmiyelim.

Esasında var.

Vicdani red, pasifizmden, anti-militarizmden ileri gelen en büyük dayanağı bu olan bir hamle. Bunu söyleyen kişi tutup da savaşlı öldürmeli oyunları gece gündüz oynayıp o tarz filmleri severek izliyorsa zaten o felsefeyi benimsememiştir. "Askere gitmekten tırsıyor"dur ya da zor geliyordur, vicdani reddi de bahane olarak kullanıyordur. Ha tutup zorunlu askerliğin mantığını, gerekliliğini, getiri ve götürülerini tartışsın, bu konuda negatif fikri varsa söylesin, ama tutup da vicdani red bahanesi arkasına sığınmasın yani. Ben de zorunlu askerliğe karşıyım mesela, forumda mesajlarımı da görmüşsünüzdür bu konuda. Ama tutup vicdani red falan demiyorum, işin vicdanla falan alakası yok. Mantıken karşıyım ben. Hakkaten vicdani bir durumun yoksa tutup bahane olarak ileri sürme yani.

aktiftablet said:

Rewendor said:

olmuyo. "insan hakları önemli" diyip çalışanlarına günde 13 saat mesai yaptıran patrondan ya da açıkta kalmış depremzedeyi tekmeyle copla döven "güvenlik görevlisi" (hani güvenlikten sorumlu ya) polisten farkın kalmıyor çünkü.

"askere gitmek istemiyorum ben yeeaa" ile vicdani ret arasında ciddi ve net bir fark var, vicdani reddi bu kadar basitleştirmemek lazım.

Yok aslında. Kimse kimsenin vicdanını ölçüp not veremez. Az önce içtiğim çay bardağı bana gitme dedi, ve gitmek istemiyorum bu da vicdani rettir.

Vicdanla alakası yok onun, reddir. Ama vicdani değildir. Mantıken olur, korkaklıktan olur, farklı değer sıralamasından olur, üşengeçlikten olur. Her şeyden olur, ama vicdanla alakalı değil. Vicdanen red silah tutup insan öldürmeyi öğrenmeyi vicdanen kaldıramamak anlamına geliyor.

Masquerade said:

emin ol var gercek vicdani retciler.

askere gidip ben silah almam onun disinda askerligimi yaparim kislada ama silaha dokunmam diyen inan var. :)

Hah işte bu adam gerçek vicdani redçi, bu adama şart koşmayacaksın askerliği, alternatif sunacaksın. Ama kendi kıçını kurtarmak için vicdani redçilikten bahsedenlerin yaptığı da ilk başta bu adamlara saygısızlık :)
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Cuce said:

cod'la vicdani reddin alakası falan yok. basitleştirmiyceksek, gercekten basitleştirmiyelim.

Esasında var.

Vicdani red, pasifizmden, anti-militarizmden ileri gelen en büyük dayanağı bu olan bir hamle. Bunu söyleyen kişi tutup da savaşlı öldürmeli oyunları gece gündüz oynayıp o tarz filmleri severek izliyorsa zaten o felsefeyi benimsememiştir. "Askere gitmekten tırsıyor"dur ya da zor geliyordur, vicdani reddi de bahane olarak kullanıyordur. Ha tutup zorunlu askerliğin mantığını, gerekliliğini, getiri ve götürülerini tartışsın, bu konuda negatif fikri varsa söylesin, ama tutup da vicdani red bahanesi arkasına sığınmasın yani. Ben de zorunlu askerliğe karşıyım mesela, forumda mesajlarımı da görmüşsünüzdür bu konuda. Ama tutup vicdani red falan demiyorum, işin vicdanla falan alakası yok. Mantıken karşıyım ben. Hakkaten vicdani bir durumun yoksa tutup bahane olarak ileri sürme yani.

aktiftablet said:

Rewendor said:

olmuyo. "insan hakları önemli" diyip çalışanlarına günde 13 saat mesai yaptıran patrondan ya da açıkta kalmış depremzedeyi tekmeyle copla döven "güvenlik görevlisi" (hani güvenlikten sorumlu ya) polisten farkın kalmıyor çünkü.

"askere gitmek istemiyorum ben yeeaa" ile vicdani ret arasında ciddi ve net bir fark var, vicdani reddi bu kadar basitleştirmemek lazım.

Yok aslında. Kimse kimsenin vicdanını ölçüp not veremez. Az önce içtiğim çay bardağı bana gitme dedi, ve gitmek istemiyorum bu da vicdani rettir.

Vicdanla alakası yok onun, reddir. Ama vicdani değildir. Mantıken olur, korkaklıktan olur, farklı değer sıralamasından olur, üşengeçlikten olur. Her şeyden olur, ama vicdanla alakalı değil. Vicdanen red silah tutup insan öldürmeyi öğrenmeyi vicdanen kaldıramamak anlamına geliyor.

Masquerade said:

emin ol var gercek vicdani retciler.

askere gidip ben silah almam onun disinda askerligimi yaparim kislada ama silaha dokunmam diyen inan var. :)

Hah işte bu adam gerçek vicdani redçi, bu adama şart koşmayacaksın askerliği, alternatif sunacaksın. Ama kendi kıçını kurtarmak için vicdani redçilikten bahsedenlerin yaptığı da ilk başta bu adamlara saygısızlık :)

Abi vicdan kadar kişisel birşey var mı? Sen vicdani retçiyim diyen bi adama nasıl, hayır değilsin diyebilirsin? Adamın birisi sana göre çok geçerli argümanlarla vijdanen bunu kaldırmayacak olabilir ama aslında seni kandırmıştır, gider ertesi gün cinayet işler? Ya da çay fincanına tapıyorum diyen adam sence inandırıcı olmasa da belki gerçekten vicdanen silah tutamaycak durumdadır?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...