axedice Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Keşke 5 ay askerde çürüyeceğime 1 yıl vana gidip öğretmenlik falan yapsaymışım. Ülkeye hiç bir faydam olmadığı gibi aksine zararım oldu, bide üstüne esir olarak yaşadım. Bu işin organizasyonu çok zor ama yapılırsa da helal olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Hala yapabilirsin abicim tutan yok :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 vicdani redin suan için bu şekliyle hiç bi şekilde mantıklı tarafı yok bana göre lise mezunu 36 ay uni 12 ay deniyordu sanırım kamu hizmeti.yada 24 ay mıydı.neyse orası 3 aşa 5 yukarı bu tarz bişi olur farketmez vicdani retçi adamın öncelikle düşüncesi askere gitmemek.ister evde cod oynasın ister başka bişi farketmez. gerçek vicdani retçiler diye birşey olcagını sanmıyorum ben. şahsen gidip askerlik yapmak benim için daha cazip.lise mezunu adamda gidip 3 sene kamu hizmeti yerine 1 sene askerliği tercih eder muhtemelen vicdani rette patlar gibi.belki 1-2 tane saf başvurur :) axenin dediğide lafta kolay birşey.ben gidip vanda öğretmen olmak istemem dogruya dogru askerde boşa giden 5 ay vanda boşa gidicek 3 seneden daha mantıklı geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 emin ol var gercek vicdani retciler. askere gidip ben silah almam onun disinda askerligimi yaparim kislada ama silaha dokunmam diyen inan var. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Askeri yalnızca boşa giden zaman olarak görmeyin. Asker esaret yeri, tam olarak bir hapishane. Gardiyanlarınız da subay denen lanet insanlar. Sıkıntı istemediğiniz bir yerde olmak ya da istemediğiniz bir işi yapmak değil, başkalarının esiri olmak. Özgür olmamak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 3 yıl kamu hizmeti uhhh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 askerlik iyidir ya kaldı şurda 25 gün gitmeme :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 15 ay askerlik = Mehmetçik , 6 ay askerlik = Mehmet , 1 ay bedelli = Mehmet bey , Vicdani red = Memoş :):):))) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 askerlik biçimi tartışılır sorgulanır vs o ayrı axe.hapis gibi veya değil.sonuçta boşa giden bi zaman olacak ortada baktıgın zamanda çay parasına 1-3 sene kamu hizmeti yerine gidip öyle böyle askerlik yapıp hayatına geri dönersin. bana deselerki 5 ay cezaevine giriceksin yoksa 1 sene kamu hizmeti ceza evinde yatarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Red said: askerlik biçimi tartışılır sorgulanır vs o ayrı axe.hapis gibi veya değil.sonuçta boşa giden bi zaman olacak ortada baktıgın zamanda çay parasına 1-3 sene kamu hizmeti yerine gidip öyle böyle askerlik yapıp hayatına geri dönersin. bana deselerki 5 ay cezaevine giriceksin yoksa 1 sene kamu hizmeti ceza evinde yatarım. 5 ay cezaevinde dötü kaybetme korkusuyla her gece yatağa girmek mi? yoksa dıaşrıdaki hayatına aynen devam etmek mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 dötüne sahip çıkamıyosan nerde olursan ol farketmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 normal hayat mı oluyor.çok daha zor bence .cezaevinde reyislere çay servisi yapsam daha mutlu olurum.abilerden 1-2 bişi ögreniriz belki ayrıca fistan demiş sdfs.götü askerde de kaybedersin o şekil yer mekan farketmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Ahah ya cezaevinin şişlenme korkusu gibi olumsuz yanlarını bi kenara koyalım askerde (tabi çoook saçma bi yere düşmediyseniz) öyle korkularınız olmaz, hatta koğuşta sigara/ot içilmesi harici fiziksel sıkıntı da olmaz pek. Ama özgürlük, kaybetmeden değeri anlaşılmayan bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 1 ay askerliği bile beğendiremiyoruz ya ilginç :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Valla askerlik hakkında tek bildiğim şey bekarken yapılması gereken görev. Kısası uzunu kişinin tercihine kalmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Cuce said: cod'la vicdani reddin alakası falan yok. basitleştirmiyceksek, gercekten basitleştirmiyelim. Esasında var. Vicdani red, pasifizmden, anti-militarizmden ileri gelen en büyük dayanağı bu olan bir hamle. Bunu söyleyen kişi tutup da savaşlı öldürmeli oyunları gece gündüz oynayıp o tarz filmleri severek izliyorsa zaten o felsefeyi benimsememiştir. "Askere gitmekten tırsıyor"dur ya da zor geliyordur, vicdani reddi de bahane olarak kullanıyordur. Ha tutup zorunlu askerliğin mantığını, gerekliliğini, getiri ve götürülerini tartışsın, bu konuda negatif fikri varsa söylesin, ama tutup da vicdani red bahanesi arkasına sığınmasın yani. Ben de zorunlu askerliğe karşıyım mesela, forumda mesajlarımı da görmüşsünüzdür bu konuda. Ama tutup vicdani red falan demiyorum, işin vicdanla falan alakası yok. Mantıken karşıyım ben. Hakkaten vicdani bir durumun yoksa tutup bahane olarak ileri sürme yani. aktiftablet said: Rewendor said: olmuyo. "insan hakları önemli" diyip çalışanlarına günde 13 saat mesai yaptıran patrondan ya da açıkta kalmış depremzedeyi tekmeyle copla döven "güvenlik görevlisi" (hani güvenlikten sorumlu ya) polisten farkın kalmıyor çünkü. "askere gitmek istemiyorum ben yeeaa" ile vicdani ret arasında ciddi ve net bir fark var, vicdani reddi bu kadar basitleştirmemek lazım. Yok aslında. Kimse kimsenin vicdanını ölçüp not veremez. Az önce içtiğim çay bardağı bana gitme dedi, ve gitmek istemiyorum bu da vicdani rettir. Vicdanla alakası yok onun, reddir. Ama vicdani değildir. Mantıken olur, korkaklıktan olur, farklı değer sıralamasından olur, üşengeçlikten olur. Her şeyden olur, ama vicdanla alakalı değil. Vicdanen red silah tutup insan öldürmeyi öğrenmeyi vicdanen kaldıramamak anlamına geliyor. Masquerade said: emin ol var gercek vicdani retciler. askere gidip ben silah almam onun disinda askerligimi yaparim kislada ama silaha dokunmam diyen inan var. :) Hah işte bu adam gerçek vicdani redçi, bu adama şart koşmayacaksın askerliği, alternatif sunacaksın. Ama kendi kıçını kurtarmak için vicdani redçilikten bahsedenlerin yaptığı da ilk başta bu adamlara saygısızlık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 utanmasiniz göbek atacaksiniz ne oldu vatan millet sakaryaya öldümü bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 öldü hacı, PROBLEM? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Ölmedi ama öldürülmeye çalışıyor hainlerce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 kamu hizmeti olarak geçici köy koruculuğu olsun tek seçenek olarak. http://media.tumblr.com/tumblr_lrhtgfxnte1qjzbwe.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Rewendor said: Cuce said: cod'la vicdani reddin alakası falan yok. basitleştirmiyceksek, gercekten basitleştirmiyelim. Esasında var. Vicdani red, pasifizmden, anti-militarizmden ileri gelen en büyük dayanağı bu olan bir hamle. Bunu söyleyen kişi tutup da savaşlı öldürmeli oyunları gece gündüz oynayıp o tarz filmleri severek izliyorsa zaten o felsefeyi benimsememiştir. "Askere gitmekten tırsıyor"dur ya da zor geliyordur, vicdani reddi de bahane olarak kullanıyordur. Ha tutup zorunlu askerliğin mantığını, gerekliliğini, getiri ve götürülerini tartışsın, bu konuda negatif fikri varsa söylesin, ama tutup da vicdani red bahanesi arkasına sığınmasın yani. Ben de zorunlu askerliğe karşıyım mesela, forumda mesajlarımı da görmüşsünüzdür bu konuda. Ama tutup vicdani red falan demiyorum, işin vicdanla falan alakası yok. Mantıken karşıyım ben. Hakkaten vicdani bir durumun yoksa tutup bahane olarak ileri sürme yani. aktiftablet said: Rewendor said: olmuyo. "insan hakları önemli" diyip çalışanlarına günde 13 saat mesai yaptıran patrondan ya da açıkta kalmış depremzedeyi tekmeyle copla döven "güvenlik görevlisi" (hani güvenlikten sorumlu ya) polisten farkın kalmıyor çünkü. "askere gitmek istemiyorum ben yeeaa" ile vicdani ret arasında ciddi ve net bir fark var, vicdani reddi bu kadar basitleştirmemek lazım. Yok aslında. Kimse kimsenin vicdanını ölçüp not veremez. Az önce içtiğim çay bardağı bana gitme dedi, ve gitmek istemiyorum bu da vicdani rettir. Vicdanla alakası yok onun, reddir. Ama vicdani değildir. Mantıken olur, korkaklıktan olur, farklı değer sıralamasından olur, üşengeçlikten olur. Her şeyden olur, ama vicdanla alakalı değil. Vicdanen red silah tutup insan öldürmeyi öğrenmeyi vicdanen kaldıramamak anlamına geliyor. Masquerade said: emin ol var gercek vicdani retciler. askere gidip ben silah almam onun disinda askerligimi yaparim kislada ama silaha dokunmam diyen inan var. :) Hah işte bu adam gerçek vicdani redçi, bu adama şart koşmayacaksın askerliği, alternatif sunacaksın. Ama kendi kıçını kurtarmak için vicdani redçilikten bahsedenlerin yaptığı da ilk başta bu adamlara saygısızlık :) Abi vicdan kadar kişisel birşey var mı? Sen vicdani retçiyim diyen bi adama nasıl, hayır değilsin diyebilirsin? Adamın birisi sana göre çok geçerli argümanlarla vijdanen bunu kaldırmayacak olabilir ama aslında seni kandırmıştır, gider ertesi gün cinayet işler? Ya da çay fincanına tapıyorum diyen adam sence inandırıcı olmasa da belki gerçekten vicdanen silah tutamaycak durumdadır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 işte zaten tam olarak o yüzden iyi ayrım sağlanması için kamu hizmeti süresinin daha uzun tutulması gerekiyor diyorum ben de. Nitekim gerçek vicdani retçi olmayan patlak kabak tayfa hemen "nasıl aynı süre yapmazlar reröre" diye isyan etmiş burada da :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Kamu hizmet süresi belki olabilir dediğin gibi, ama bazılarını dediği gibi ibr heyetin herkesi araştırıp vijdanını ölçmesi falan bayaa bi saçma. Güya bunu yapan ülkeler de varmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 O ne ya? O mesajı okumadım ben, öyle bi iddiam olmadı karışmıyorum orasına işin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 ben de okumadım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar