Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sobalı Evde Büyüyen Çocuk...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
offf yine buralar eskiden bostandı muhabbetine gelicek ama çoğiyi yahu.

said:
-Yün coraplarini sobaya dayayarak ayaklarini isitmistir bu cocuk....

-Sobanın üzerine tükürüp o tükürüğün fokurdamasını izleyen çocuktur.

-Sobanın borusunda bulunan çamaşır kurutma tellerine asılı olan okul önlüğünün kurumasını beklemiş çocuktur...

-Yıllar sonra büyüdükten sonra kaloriferli veya kombili bir evde bile halen "oturma odası"nın kapısını kapatan çocuktur.

-Sobanın üzerinde kestane patlatmış çocuktur...

-Sobanın üzerine kolonya dökerek alev denemesi yapmış çocuktur...

-Elbiselerinin bir köşesi kuruturken yakmış çocuktur…

-Annesi evde yokken soba sönmesin diye sobaya tahta kömür taşımayı görev bilmiş çocuktur...

-Soba tütünce tırsmış çocuktur...

-Küçükken Sobanin onunde mavi leğen icinde banyo yapmis cocuktur...

-Önlük yakalığını kumaş mendilini bilumum ufak tefek malzemeyi soba borusuna yapıştırmak suretiyle ütülemiş olan çocuktur...

-Annesinin ördüğü kazağı o sıcaklıkta yinede giymeyi..

-Özelliklede hasta olmayı çok iyi bilen çocuktur...
Mesaj tarihi:
yazan olmamış, mandalina kabuğunu da ben söyleyeyim madem.

sobanın üstüne mandalina, portakal kabuğu koyar odayı kokuturduk mis gibi. bi de botlarımı akşamdan sobanın yakın bi yerine koyar, ertesi gün de sıcacık giyerdim :3
Mesaj tarihi:
Yıllar sonra büyüdükten sonra kaloriferli veya kombili bir evde bile halen "oturma odası"nın kapısını kapatan çocuktur.
sunu yapıyorum ben artık yıllarca nasıl üşümüssem
Mesaj tarihi:
- üstteki deliği açıp içine bilimum kağıt, kibrit kutusu, oyuncak..vs atıp yanmasını izleyen, aynı zamanda da suratına gelen ısıdan kaçmak için kıçım kıçım içine bakmaya çalışan çocuktur.

- sabah buz gibi odada kalkıp sobanın yakılması için yorganın altında bekleyen, yandıktan sonra buram buram soba kokusuyla ve çatır çutur seslerle kalkmaya hazırlanan çocuktur.
Mesaj tarihi:
Daha bir iki gün önce işyerinde aynı muhabbet geçti. Ben de ekleyeceklerimi yazayım.

Köylerde hala var gerçi, fırınlı sobalar vardır. Onda pişen yemeğin, yahninin tadını hiç bir yerde bulamazsınız.

Sonbaharda yetişen, merki denilen bir mantar vardır. Onu sobanın üzerinde kendi suyuyla pişişini izlerken odaya yaydığı o harika koku ve piştikten sonra yenilen o enfes sulu etli mantar...

Güğüm... Nasıl unutulmuş...

Aah ah. Nostaljisini yaşamak bile mutluluk veriyor insana... O zamanlar mutluyduk lan... :D

Edik: autocorrect uyuzum sana...
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Dışarda karlarda yuvarlanıp, eve gelip, sobabın önünde ısınmanın rahatını bir daha hiçbir yerde bulamadım. Sıcacık olurdu.
  • Yeni Oluştur...