-Deno- Mesaj tarihi: Aralık 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2016 Kolunda Assassin's Creed dövmesi taşıyan biri olarak ne kadar objektif yazabilirim, ya da ne kadar objektif yazdığım düşünülür bilmiyorum ama film hakkındaki fikirlerimi detaylıca belirteyim. Trailer'ı ilk izlediğimde içimde birçok şüphe birikmişti. Fassbender ya da Marion Cotillard'ın oyunculuklarından şüphem yoktu, ama çok tutmuş bir video oyunu serisini ne kadar ciddiye alıp oynamışlardır diye de düşünüyordum. Daha sonraları Fassbender’ın aynı zamanda filmin yapımcılarından da olduğunu görüp, birkaç yapım aşamasında çekilen video izleyince şüphelerim ortadan kalkmaya başlamıştı. Öncelikle film, hayranlarının da bildiği üzere, hem geçmişte hem günümüzde yeni bir Subject’in/Assassin’in hikayesini anlatıyor. Bu karaktere ne oyunlarda ne kitaplarda ne de başka bir platformda değinilmemişti daha önce. Burada aslında çok kesin konuşmak istemiyorum, çünkü AC serisi benim bile her platformda takip edemediğim kadar büyüdü. Belki bir yerlerde ufak da olsa bu karakterin bahsi geçiyor olabilir. Filmi elimden geldiğince bu seriyi bilmeyen/ilk defa duyan biri gözüyle de izlemeye çalıştım. Baştaki opening crawl kısmında aktarılanlar, çok özet de olsa aşağı yukarı filmde nelerden bahsedileceğine değiniyordu. Film, günümüzdeki zamanda Callum Lynch’in Abstergo’ya getirilişi, ve sözde onun şiddet ve saldırganlık eğiliminin tedavi edilmek istenmesi üzerine. Tabi ki Abstergo seride olduğu gibi aslında Templar’lara ait bir organizasyon, ve asıl amaç ellerinde tuttukları potansiyeli olan Subject’lerin bloodline’larını öğrenip, onları zorla atalarının geçmişine döndürerek Apple of Eden’ı bulmak. Subject’lerin hepsinin ataları Assassin soyundan geliyor, fakat Callum Lynch dışında hiçbiri istenilen sonuçları vermiyor, çünkü ellerinde bulundurdukları deneklerden yalnızca Callum Lynch’in atası olan Aguilar de Nerha’nın geçmişte Apple ile bir ilişkisi olmuş durumda. Durum bu olunca olaylardan habersiz olan ve boş bir hayat süren Callum, Abstergo’nun bir numaralı Subject’i oluyor ve zorla Animus’a sokularak Aguilar’ın yaşadıkları üzerinden Apple bulunmaya çalışılıyor. Apple’ın bulunması Templar’lar için kritik önem taşıyor, çünkü yine seriden bildiğimiz üzere tüm insanlığın özgür iradesini tek seferde kontrol etmenin tek yolu onu kullanmak. Filmde “Those who came before”a nadiren de olsa değiniliyor. Aslında 2-3 dk ile onların hikayesine de değinilebilirmiş Apple’ın gerçekten neden bu kadar önemli olduğunun anlaşılması için. Cal farklı bir karakter olmuş. Biraz Black Flag’den Edward Kenway’in günümüzdeki hali izlenimi uyandırdı bende. Başlarda tek amacı şiddet ve babasını öldürerek annesinin intikamını almak iken, özellikle ikinci yarı itibarıyla nasıl gitgide Assassin’lere bağlanmaya başladığını görüyoruz. Bazı eleştirilerde karakter gelişimi yoktu dendiğini gördüm Callum ile ilgili, nasıl bir gelişme olması gerekiyordu merak ettim doğrusu. Tahminimce bu arkadaşlar ya konuya aşina değil, ya da oyunlarda sadece air assassination ile guard kesen tipler. Fassbender gerçekten iyi oynamış, ve başta da söylediğim gibi rolünü ciddiye almış. Hem Calum, hem de Aguilar olarak çok başarılı buldum. Aksiyon ve free run sahnelerinde bolca stuntman kullanıldığını biliyorum, ama yine de adam elinden geldiğince kendi oynamaya çalışmış. Dövüş kareografileri çok başarılıydı, keza parkour da. Bolca Assassin tool’u kullanılıyor filmde. Daha sonradan kaldırılan Hidden Blade kuşanmadan önceki yüzük parmağı kesilmesi, Leap of Faith, Bleeding Effect, Eagle Eye gibi Assassin’lere has olay ve yetenekleri de bolca görüyoruz. Bunlara iyice değinildiğini görmek ve doğruca aktarılmış olması beni sevindirdi. Film, yine özellikle ilk dört oyunda benimsenmiş olan ve yüz yıllardır devam eden Assassin vs. Templar mücadelesini düzgün ve kronolonik hatalar olmadan anlatıyor. Hem günümüz zamanında (2016), hem de geçmişte ana hikaye dışına çıkıldığını görmüyoruz. 3.oyun itibarıyla Assassin vs Templar ve Apple of Eden oldukça geri planda kalmaya başlamıştı. Filmde böyle bir konsept yok, özüne sadık kalmış. Daha üstüne yazılabilecek çok şey var, ama Wot'tur çok da iplenmez diye daha detaya inmiyorum. Bence oyun adaptasyonu filmler arasında rahat ilk üçe girer. Devamını da merakla bekliyoruz. bu arada geçen hafta filmden sonra sabaha yazarım demiştim, bildiğin 1 hafta geçmiş üstünden nerdeyse lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2016 Oyun uyarlaması filmler arasında ilk üçe girmesi maalesef pek anlamlı bir derecelendirme değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Aralık 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2016 o hasılatla devam filmlerini daha çok beklersin deno lel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Aralık 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2016 bir insanın kolunca neden assassin creed dövmesi olur ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2016 oyun adaptasyonu filmlerin %96'sı falan çöp olduğu için bunun çöpten bir tık iyi olması bir şey değiştirmez cidden :( Sanıyorum en iyi oyun uyarlaması film Warcraft'tı bu arada. Doom'un filmde tatlıydı bir de başka da gelmiyor aklıma. Herkes POP'un filmi de övüyor ama ben pek sevememiştim onu da. Gerçi Sands of Time'ı çok iyi yansıtmıştı da başka bir eksiklik vardı orada tarif edemiyorum şuan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Aralık 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2016 oyun adaptasyonu filmlerin çok iyi olabilmesi için comic kimliği kenara bırakarak daha karanlık ve ciddiyet esaslı yapılmaları gerekiyor. mevcut ürünler daha çok fastfood film kategorisinde olduklarından sanatsal olarak yargılayamayacağımız "izledim güzeldi/kötüydü" özetiyle tanımlanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chastor Mesaj tarihi: Aralık 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2016 eldar said: Oyun uyarlaması filmler arasında ilk üçe girmesi maalesef pek anlamlı bir derecelendirme değil. O cümle film kötü de o kadar övdük filmi kötü demeden nasıl kurtarırım cümlesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Aralık 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2016 Yok, bence siz anlamamışsınız ama çok da önemli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 1, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2017 Film oldukça iyi, oyunun çıkış noktasına, ana konusuna son derece bağlı ve sunum olarak da seriye yakışır tonu var. Bence de harika. Oyunları bilmeyenler için biraz daha açık bir anlatım yapılabilinirdi fakat fazlası da çok cheesy bulunurdu eminim. Ubisoft'un oyunlarda First Civilization'ı göz ardı edip filmde direkt oraya bağlamaları beni şaşırttı açıkçası. Yıllardır milleti birbirini yedi yok "modern kısım iyi" yok "modern kısım kötü" diye. "Ubisoft yanlış yaptı Desmond'ın hikayesini dışlayarak" dedik, bence son derece haklıyız. Film Desmond yerine Calum üzerinden modern hikayeye sahip çıkıyor. Ama üzüldüğüm şey, filmin aldığı haksız eleştirilerden sonra Ubisoft'un veya devam filmini yapacakların bu eleştirilerin kaynağı olarak yine modern hikayeyi görecek olmalarının muhtemel olduğu... Ben açıkça film hakkında negatif yorum yapan insanların filmin adını google'layıp çıkan 1-2 eleştiriyi okuduktan sonra yorum yaptığını düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Ocak 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2017 aman abi bu sefer "2. fanboy da gelmiş işte" yazacak arkadaşlar. biz fan talk'umuzu discord'dan yaparız gene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2017 Ya Callum un yaptığı atlama zıplamayı makinede de yaptırmaları çok salakça düz koşarken ne oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Ocak 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2017 sene 2500 olmuş guvenligin copla adam öldurmeye calismasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Ocak 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2017 quixef said: Ya Callum un yaptığı atlama zıplamayı makinede de yaptırmaları çok salakça düz koşarken ne oluyor makine yürüyüp gitmesini engelliyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DA2019 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 dreagloth said: bir insanın kolunca neden assassin creed dövmesi olur ya (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emre333 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Bone guzel demis. Film bence direk londradaki hipster assassin squad gibi olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Litminov Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 film beklediğimden iyi olmuş. patinin beğenmemesinden anlamalıydım zaten asdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 12, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2017 şimdi seyrettim malum yerlere düşmüş. 2.sınıf hollywood aksiyon filmi olarak gayet güzel. Sıkmadan seyrettiriyor. ama filmi yapanlar önce bir oyunu oynasalar iyi olurmuş, animus'un mesela oyundaki ile gram alakası yok, kafalarından uydurmuşlar. ubisoft'tan fln bir danışman isteyebilirlerdi, oyuna bağlı kalmak için. filmin adı assassin creed bir de ama suikast'e gizlenmeye vs dair bişi yok filmde, rambo gibi herkes 50 ye 1 çarpışıyor. helalinden prodüksiyon büyük diye 5/10 alır benden. Zevkli film. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar