Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu nasıl insanlık ya?!

cerebralis

Öne çıkan mesajlar

Şu depreme oradaki masum Türk vatandaşlarının var oluşundan dolayı üzüldüm, ancak orada terörü destekleyen arkadaşlar için aynı duyguları besleyemiyorum. Devletin vergisini, elektrik faturasını, suyunu vb. ödenmesi gereken dalga motorlarını ödemeyip, deprem olduğunda da nerde ulan bu devlet diyen adamlara üzülmüyorum. Gayet açık olmuştur.
Sosyal ağlarda paylaş

Ama onlar kaçak kullanıyor diyen de haklıı, sen insan değilsin diyen de haklı. Kaçak kullanıyor diyen keşke devletin buna göz yumduğunu bilse. Sen insan değilsin diyenler de zar zor kazandığı parayla çok istediği halde bakamayacak diye bir, iki çocuk anca yapabilirken, doğuda o imkansızlıklarla 12 çocuk sahibi olanların getirdiği saçma sapan eşitsizliği anlayabilse.

Bu böyle gidecek yani. Net.
Sosyal ağlarda paylaş

elektriğin kaçak kullanılmasının devletin orda kurmayı beceremediği altyapı sorunundan kaynaklandığı bağlantısını kurmak çok zor olmasa gerek. onu ekonmik durumu yerinde olmayan istanbuldaki insan da yapar fırsat bulsa. adam gibi sosyal güvencesi olmayan ayda 600tlye aile geçindirmeye çalışan insan eminim yanıp tutuştuğu devlet ve ülke sevgisi ile vergisini ödemek için can atıyordur.
Sosyal ağlarda paylaş

adamın canı burnunda elleriyle enkaz kaldırırkan küfür etmiş, sonucta adam bir can kurtarma pesinde, bunda bile laf edecek bir şey çıkartmaları insafsızlık. konusulan konuya bak elektrik kaçak kullanıyorlamış o yüzden nerde devlet diyemezmiş hakkı yokmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Ben tiksiniyorum arkadaş. Bu bitmeyecek yani, bildiğin midem bulanıyor artık BDP'sinden dee, ortalama türkünden dee, kürdünden de.

Biri vanda deprem oldu diye sevinir, diğeri türkler kürtlere zarar verdi de uluslararası arenada puan kazandık, sesimizi duydular diye sevinir. Cahilliğin sınırı yok gerçekten.
Sosyal ağlarda paylaş

tinu said:

algılama yeteneğinden insalıktan bahsedene bak, orda bebekmi var diyor!!!

Sen hiç vergi verme başın sıkışınca devletin nerde, e sen nerdeydin bugune kadar...

sen küfür eden adamın vergi kaçırdığını elektriğini kaçak kullandığını bizzat tespitmi ettin de orda bir enkazın başında elleriyle insanları çıkartmaya çalışan adam devlete küfür etti diye adamı suçluyorsun! adamın cocugu belki enkaz altında. insaf insaf

Bu neyin kafası anlamadım. Bi kere bebeği enkazda olan adam orada kamera karşında devletin ak demez. Gider tırnaklarıyla deşer o betonu hiçbişey yapamazsa öylece başında bekler, gidip kamera karşısında sağa sola sövmez. Adamın bebeği filan yok, bunu geç.

Ki öyle olsa bile bu ettiği küfürü haklı çıkarmaz. Aynı şekilde bu bana saydırma hakkını sana vermez.

Ayrıca ben senelerce doğuda o insanlarla yaşadım. Orada devlet kontrolü yok denecek kadar az. Adamların kendi otoritesi var, vergi toplamak zor o yüzden. Herkesin evinde silahlar var, polis istanbul'un belalı semtlerine girmekte bile zorlanırken sen var oralardaki durumu düşün. Bu nedenle orada vergi kaçırmayan adam yok denecek kadar az. Gelen vergilerin çoğu oradaki memurlardan vs. geliyor.

Tabi bilip bilmeden burada insancılık oynamak kolay.

Oraları internetten gördüğünüz fotolar kadar bilip burada aslan kesilmeyin.

İnsan olmayan sensin, hiçte kusura bakma.
Sosyal ağlarda paylaş

kami said:

Bu neyin kafası anlamadım. Bi kere bebeği enkazda olan adam orada kamera karşında devletin ak demez. Gider tırnaklarıyla deşer o betonu hiçbişey yapamazsa öylece başında bekler, gidip kamera karşısında sağa sola sövmez. Adamın bebeği filan yok, bunu geç.

günün birinde enkazda bebeğin olsa da sana yardım edecek kimse bulamazsan bırak devletin bi tarafına koymayı haşa allah gelse ona söversin. bu kadar saçmalamayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

Ardeth said:

Gerçekten de bazı gerizekalı insanlar PKK'nın amacının bütün TSK'yı yenerek kürdistan kurmak olduğunu sanıyor. Onların amacı (bazı politikacılarla beraber) bu ülkedeki kürt-türk ayrımcılığını kontrol edilemeyecek hale ve iç savaşa sürükleyip ülkeyi ayrılmak zorunda bırakmak. O yüzden PKKyı destekleyen milletvekilleri samimi şekilde "gel sorunlarınızı çözmek için uğraşalım" diyenlerle bile uzlaşmıyor. Ama işte cahillik ve kötü bir eğitim sistemi böyle bir şey, en nefret ettikleri PKKnın piyonu olduklarını göremiyorlar.

e ama bunun sonu var mı ?

hadi halk bu oyuna gelmedi.ee nolacak devamlı bombalar çatışmalar tahrikler olacak ?

ardeth doğru demiş.

bu arada pkk'yı bitirebilmenin yolu siyasi anlamda önünü kesmek olacaktır diye düşünüyorum.

90'larda "türk-kürt kardeştir, bunları ayıran kalleştir" sloganları olurdu
2000'lerde yerini "en iyi kürt ölü kürttür" sloganına bıraktı.
şimdi de böyle "deprem olmuş, allahın sopasını hissetti vanlı terörister" mantalitesi hakim.

akp'nin en iyi yaptığı şey kamplaşma.
bu da pkk'nın ekmeğine bal sürüyor.

akp'nin "alt kimlik üst kimlik" tartışmalarını başlattığı yıllarda söylemiştim bu yaptığı ülkeyi uçuruma sürükler, bölücülüğü körükler diye.
meyvelerini şimdi yiyorlar bir güzel.

aziz nesin ülkenin %60'sı gerizekalıdır demişti, ama bu sadece akp'ye oy vermiş %60 değil, bütün seçmenlerin %60'ı olmakta. hatta aziz nesin'in zamanından beri bu oran artmış da olabilir, %70 diyelim kabaca.

koyunları kim daha iyi yönlendiriyorsa o kazançlı çıkıyor.
o yüzden koyunları yönlendirenleri devreden çıkartıp
bütünlük sağlayıcı tek bir politika kullanılması gerekli.

neden?
çünkü şu topraklarda çok fazla ırk var, çok fazla kültür var, çok fazla ayrım var.
sen bunlara bir ari ırk ülkesi muamelesi yaparak yönetmen mümkün değil.
"YAŞASIN TÜRK GÜCÜ! KAHROLSUN KÜRTLER" diyenlerin genlerini araştırsan belki de çok az bir kısmı orta asya türklerinden gelmiş çıkacaktır.
o yüzden alt kimlik-üst kimlik mevzusu sadece ideolojik ayrımlar üstüne kurulmuş olur,
e bu da sonucunda bölünmeye ve savaşa neden olur.

ne "asker silah bıraksın, analar ağlamasın, pkk'la savaşanlar ergenekondan tutuklansın"
ne de "tüm kürtleri asalım, doğuya atom bombaları atalım, tanrı türkü korusun"
mantalitesi bir çözüm getirir,
ki getirmedi de.

ancak bir şekilde pkk'nın suriye ile, iran ile, ırak ile ve hatta avrupa ile olan bağlarını koparıp
bir yandan da siyasi alanda etkinliğini bitirmek lazım diye düşünüyorum.
avrupa'da yayın yapan roj tv ile güç aldılar yıllardır.
akp her askere saldırışında moral kazandılar.
ırak'ı amerika işgal edince o bölgeler pkk için büyük potansiyel fırsatı yarattı.
ayrıca anadoluda yerel halk üzerinde "bi tece askeri vardır hükümeti koruyan bi de biz varız siz halkı koruyan" diyerek propogandalar uyguladılar.

bunları bitirmeden pkk'yı da bitirmek mümkün değil.

"hadi kürt açılımı yapalım pkk bitecektir" diyerek saf kan arap atı gibi oluyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

kami

aslansın sen , biz bilmiyoruz neyin ne olduğunu sen biliyorsun , ben de gördüm oraları neyin ne olduğunuda biliyorum merak etme sen,

orda binlerce insanın öldüğü bir günde bir enkazında başında elleriye yeri kazan insanları görüyorsun ve burda sen bu adamlar neden enkazı elleriyle kazıyor diyeceğine , orda tüm gün yaşananların piskolojisini düşünmeden, devlete küfür eden bir adamın söylediklerine isyan ediyorsun, sonrada bana insanlık dersi veriyorsun.

6-7 yıldır bu forumdayım 1 kere hakaret etmişliğim yoktur, adapazarlıyım depremide sonrasınıda iyi bilirim. umarım o kufur eden adamın bugun basına gelenleri sen hiç bir zaman yasamazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

kami said:

Ki öyle olsa bile bu ettiği küfürü haklı çıkarmaz. Aynı şekilde bu bana saydırma hakkını sana vermez.

Bu senin genel huyun galiba kamerada gördüğün bir insanın aniden karakter tahlilini yapmak yani. O görünütünün ne zaman çekildiğini adamın orda ne kadar süredir devlet yardımı beklediği gibi şeyleri de hesaba kattın mı acaba? Madem tecrübe kartını öne sürdün, senin hiç bir yakının enkaz altında kaldı da saatlerce devlet yardımı gelmesini bekledin mi ki öyle bir durumda nasıl tepki verileceğini çok iyi biliyorsun. Dikkat et, biz her zaman olasıklar üzerinden konuşuyoruz senini gibi kesin argümanlarla değil.
Orda masum insanlar olduğu sürece bunun ayrımını da bir anda yapmak mümkün olmadığı sürece söylediğiniz şeyler boş.
Sosyal ağlarda paylaş

kavurma said:

Arkadaşlar, apo çıksında devlet ile aynı masada oturup savaşı durduma anlaşması mı imzalasın bunu mu istiyorsunuz? Açık konuşunda renginizi bilelim. Böyle insanlık minsalık kelimelerinin arkasına sığınmayın çok zavallı görünüyorsunuz.

benim gözümde ''zavallı'' görünenler, ''bu depreme nedense üzülemedim'' diyenler...
Sosyal ağlarda paylaş

kavurma said:

Arkadaşlar, apo çıksında devlet ile aynı masada oturup savaşı durduma anlaşması mı imzalasın bunu mu istiyorsunuz? Açık konuşunda renginizi bilelim. Böyle insanlık minsalık kelimelerinin arkasına sığınmayın çok zavallı görünüyorsunuz.

Vanda olan depreme sevinenlerin kınandığı bir konuda böyle bir soru arkasına sığınıp asıl fikrini beyan edemediğin için zavallı ve renksiz olan sensin.

Kafanda kurduğun senaryolara göre insanları kategorilendirip kamplaşma yaratmaya çalışma boşuna. Bir terör örgütüne taviz verilmez tabi ki.
Sosyal ağlarda paylaş

başka bir haber sitesinde buldum doğruluğundan emin değilim.

LÜTFEN PAYLAŞINIZ!
Best VAN Turizm yarın saat 11.00'de Esenler Otogarı'ndan yard...ım malzemesi kaldıracak. Çadır, battaniye, soba, gıda ve benzeri yardımlar kabul edilecek.

Van İlk Yardım ve Kriz Numaraları:
+90-432-226-75-00
+90-505-869-59-59

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi:
0-432-217-76-00

Erciş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı:
0-432-351-59-06

Yardımlar için Kızılay Numaraları:
0312-245-45-00
0312-430-18-14.

Aşağıdaki telefonları her ilden arayarak acil yardım malzemelerinin kriz merkezlerine ulaşması için yardım isteyebilirsiniz.
Bitlis Taç Turizm: 444 13 13
Van Gölü Turizm: 444 65 65
Best Van Turizm: 444 00 65

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden, Diyarbakır halkına çağrı: Gece saat 00:00'da yola çıkacak ikinci yardım konvoyuna yetiştirmek üzere battaniye, giyecek, yiyecek, çadır ve diğer ihtiyaç malzemelerini Bağlar'daki Makine İkmal Kampüsü'ne getirebilirsiniz.

Not: Hatları kilitlememek için gereksiz kullanmayınız.
Sosyal ağlarda paylaş

kavurma said:

Bana da milliyetciligin arkasina siginip ofke kusanlar cok zavalli gorunuyor.

Eger anlasmanin sartlari arasinda PKK'nin Turkiye'yi bolmeye yonelik taleplerinden vazgecmesi varsa, evet, Apo ile ayni masaya oturulmasinda da bir sakinca gormuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne humanist insanlarmışız biz ya...

Abi bunun mantığa sığar bir tarafı var mı? Yahu biz ülkeyiz. Savaşmıyoruz, terörize ediliyoruz. Bir ülkenin teröristlerle, üstelik binlerce kişinin katilleri ile anlaşma yapma gibi bir lüksü yok. Ya sizin neyin kafasındasınız? Neye sığıyor bu?

İki tarafta silah bıraksın mantığındasınız. Ulan hangi iki taraf? Türkiye bir ülke. Arkadaş, anayasası, bayrağı, milleti, marşı olan bir ülke. Savaşıyorsak bırakırız silah. Silahlanmaması gereken onlar. Onlara her türlü imkan verilirken hala silah alıp dağa çıkıyorlarsa art niyet ararım ben bunda.
Bunu görün artık lütfen.

Oraya meclisi boşuna koymadık. BDP'li vekiller boşuna milletvekili olmuyor.

İngiltere 5 günde IRA'nın kökünü kazıdı. Tüm üst yönetimini öldürdü. Hatta bazı dosyalarda IRA'dan 2 günde 800 kişiyi öldürdüğü konuşuluyor.

Haklıydı, yapılması gerekeni yaptı.
Sosyal ağlarda paylaş

Komutan said:

Eger anlasmanin sartlari arasinda PKK'nin Turkiye'yi bolmeye yonelik taleplerinden vazgecmesi varsa, evet, Apo ile ayni masaya oturulmasinda da bir sakinca gormuyorum.

Bazı insanlar o kadar salak ki, önceden ölen bir sürü insan ve ilerki senelerde ölecek onca insan rağmen PKKnın tüm taleplerinden vazgeçtiği bir anlaşmaya bile evet diyemezler, çarpık bir milliyetçilik görüşü yüzünden.

Ama bu davranışları için sunabilecekleri hiç bir mantıklı da argümanları olamaz. Bir terör örgütüne taviz verilmemesini en büyük sebebi diğer "sorunlu grupların" terör yolunda çözüm olduğunu düşünmemesi içindir. Bunca sene savaşıp da bu yolda çözüm elde edememiş üstelik de insanların ölmesine sebep olmuş bir örggüt ne diğerlerine örnek olur ne de destek toplar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...