Sufi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 hukuk sisteminin evrildiği bugünkü durumdan şikayet ederken kastettiğim noktalardan biri de buydu. dünyada bugünkü modern hukuk, suç işleyenin haklarını mağdurun haklarından önde tutuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 hırsızın elini kesmek veya rejm kısas değil zaten. kısas adam öldürmede var sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Myshkin said: şakirtlere şakirtçe davranmalı mıyız acaba maklube varsa uyar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 ahmedinejad said: hırsızın elini kesmek veya rejm kısas değil zaten. kısas adam öldürmede var sadece. evet seriatta kellenin kesilmesi cezasi. fakat bu da tam olarak uygulanmiyor arabistanda. Kurbanin ailesi sikayetini geri cekerse kissas yapilmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovchinnikov Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 hammurabi terk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 bildiğim kadarıyla aile kısas ya da tazminat isteyebilir şeriata göre. yanlış biliyor olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Glatheros said: enteresan bir yaklasim. evet hakim hukuk yaratabilir turkiyedede. yargitay ozellikle. fakat bu common lawdaki gibi degil. arada buyuk bir ucurum var. sistemin bozukluguna gelince, bugun turkiyede hukuk fakultesi ve tip fakultesinden bol fakulte yok. iki sistemde su an bozulmus durumda. Yetersiz egitim duzeyine sahip insanlari avukat hakim savci yapan sistemin hatasi o. O adami oraya getirenin sucu. anadolunun x yerinden belli dogmalarla cikmis, ufkunu genisletecek deneyimlere sahip olamamis bir insan toplumun yargi sisteminde yer alinca cok normal o. Fakat gene suc bu insanlarin degil, onlari o sekilde oraya getiren Milli egitim bakanliginin sucu. gene is mecliste bitiyor, arkadaslar artik kabul etseniz iyi olur turkiye meclis tarafindan yonetilen bir ulke, gucler ayrimi sadece kagit uzerinde. milli eğitim sistemine sabahtan akşama kadar giydirebilirsin ve altına imza atarım. Ancak söz konusu hakim oldumu milli eğitim sisteminden daha derin bir sorun var. Hakimler temel hukuk ilkelerinden haberdar değil ve kesinlikle adaleti sağlama gibi temel iş tanımlarını sallamamaktalar. Tamamen ben verdim oldu kanuna hukuk ilkelerine yargıtay içtihatlarına uyup uymaması önemli değil sen içeride gir yat 8-10 sene sonra yargıtay bozarsa çıkarsın modundalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EricCantona Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Kısasa kısas ne ki daha ağır olmalı cezalar mesela, tecavüz edenin sülalesine tecavüz edilmeli, yine cinayet işleyenin sülalesi katledilmeli.... Hırsızlıktan yakalanırsa donuna kadar almak lazım yine :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Napolyonn said: yani tecavüz eden birisinin kısırlaştırılması, başkasının canına kast edenin idam edilmesi gibi tamamiyle başkasına hak gördüğü kötülükleri kendisine yaşatma anlayışını haklı buluyor musunuz? ayrıca bu şekilde uyuşturucu kaçakçılığı, tecavüzler ve terör azalabilir mi? ideal bir dünyada evet. ideal dünya ne demek? kişinin suçunun %100 kesinlikle belirlendiği bir dünya. ama böyle bir dünya olmadığı için kısasa kısas mümkün değil. böyle bir dünyada her suçlunun her zaman aklanabilme hakkı bulunmalı çünkü yargı kesin doğrulukla işlemiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 kevin spacey'e danışılsın ceza verilirken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 EricCantona said: Kısasa kısas ne ki daha ağır olmalı cezalar mesela, tecavüz edenin sülalesine tecavüz edilmeli, yine cinayet işleyenin sülalesi katledilmeli.... sülalesinin ne suçu var birader? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 ironi var sanırım orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 şüphelenmedim değil sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 (:P) a day keeps the flame away. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 koymuş şimdi hakkını yememek lazım ama biraz geç koymuş 3 saat ders çalışıp gelen biri fark etmiyo sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Sylian said: Uyusturucu kacakcisina nasil kisasa kisas yapacaksin? overdose Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Evet uyuşturucu gibi durumlarda sorun var. mesela direk birini öldürmemiş olabilir ama sattığı uyuşturucu da öldürmüş olabilir. keza araba kazaları da öyle sarhoş olarak birini öldürmüş olabilir vs vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 ya önce şu kadına şiddet ve tecavuzu vs çözsünlerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Sarhoş olarak araç kullanıp birini öldüreni döverek öldüreceksin ya. Dünyada tecavüzden sonra beni en fazla çileden çıkaran suç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Sarhoş bir şöföre adamı ezdirebiliriz aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Sonra yeni sarhoş şöförü de ezdiririz. Sonra onu da ezdiririz, ezdiririz, ezdiriririririr. Sarhoş kalamz abi memlekette. 1 sn. Oha ben bu fikri cemaate satsam infinite money. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gosser Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 abi adam 23403249324 kişiyi öldürüyo 20 yıl yatıp çıkıyo başkası yanlışıkla istemeden birini öldürüyo 50 yıl yatıyo lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 ayrıca ben şu hep nefsi mudafa olayını çok merak ediyorum. hani seni öldürmeye calısanı istemeden öldürmek gibi.illa hapis geliyor mu sanada hani çok detaylı bilmiyorum nasıl işliyor burda kanun.hep merak ettim başımıza gelirse bok yoluna hapislere mi gireriz diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Birini öldürünce kafadan hapis var diye biliyorum. Trfik kazalarında bile suçsuz da olsan bi süre yatıyordun galiba, sonra da tazminat vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Napolyonn said: yani tecavüz eden birisinin kısırlaştırılması, başkasının canına kast edenin idam edilmesi gibi tamamiyle başkasına hak gördüğü kötülükleri kendisine yaşatma anlayışını haklı buluyor musunuz? "tecavüz ettiği iddia edilen kişi"nin anında kısırlaştırılması, "katil olduğu iddia edilen kişi"nin anında idam edilmesine karşıyım. suçunun kesin olup olmadığını bilmeden peşin hüküm veriliyor. idam kararlarının birçoğunda adamın aslında masum olduğu sonradan anlaşılıyor. suçsuz insanlara ceza veren bir adalet sistemine karşıyım. ha, kameraların önünde 100 kişiyi öldürür, onun olduğu sabit delillerle belli olur, o zaman suçu neyse bedelini ödesin. ama mesela bi kızla birlikte olursun, ertesi gün "bana tecavüz etti" yalanıyla mahkemeye gider ve ertesi gün hadım edilirsen, pek hoş bir durum olmasa gerek. adalet masumdan yana olmalıdır ve bu yüzden masumiyetten iyice emin olduktan sonra karar vermelidir. geri dönüşü olmayan kararları sadece dedikodulara dayandırarak vermemelidir. daha önce tartışmıştık bi topicte, herkes "TABİİ Kİ, TECAVÜZ ETTİYSE KISIRLAŞTIRILSIN!" demişti felan. orda da karşı çıkmıştım kısırlaştırılma şeysine. tecavüz meselesinde önemli olan şu, birisi durduk yere gidip tecavüz etmez. baskılanan cinsel arzuları bir şekilde giderebilmek için tecavüz yolunu seçerler. hadım cezası ile, toplumun suçunu tek bir kişiye yüklemiş olursun. hadım cezası getirsen de, cinselliği baskıladıkça tecavüz vakaları da artacaktır. bu tip kişileri hapishaneye değil de akıl hastanelerine ya da benzeri terapi yerlerine götürmek daha işe yarar olur bence. adamın yaptığı suçun hatasını göstermek lazım. öte yandan hadım olsa da bu sefer intikamını alabilmek için başka yollara başvurabilir diye düşünüyorum. Nomak said: Örnekleyim sufi. Banka batıyorlar kitabına göre adam yürüyor gidiyor. 3 genç baklava çalıyor 3 yıl yiyor. :)-D kısasa kısas olacaksa bu şekilde bir kısasa kısas olsun. baklava çalan kişilere 1 hafta hapis cezası ve belli bir miktar para cezası veya belli bir miktar community service cezası verilebilinir. öte yandan banka batıran adamlar gene onun karşılığında bir ceza alsın. dengesiz bir sistem olmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar