Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alevilerin yönettiği Türkiye


roket adam

Öne çıkan mesajlar

yahu allah aşkına islam dinini takan mı var, islam dini devletlerin ve hükümetleerin ya da baştakilerin diyim, yüzlerine geçirdikleri bir maske. o sayede iş yapıyolar...

bankayı soymaya gelen soyguncunun yüzündeki maske gibi. bunlar da bi şekilde bizi soyuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir alevi olarak, eleman güzel yazmış entry'de diğer mesajlarıda okudum ve

Bu konu çok derin ve uzun mevzu, insanların bunu tartışması içni önce "Alevilik" nedir bilmeleri gerekiyor. Kimlere alevi denir, savundukları şeyin yada sövdükleri şeyin ne olduğunu bilmeden konuşuyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

alevilerin yönettiği ülke örneği suriye işte. diktatörlük.


Alevilik ve türevlerinden bihaber yaşayan bir insan daha.
Kaldı ki diktatörlüğün mezhep ile ne alakası var ?
Hangi müslüman ülke de mesela demokrasi'den bahsedebiliyoruz da Suriye'yi mezhepsel yönden eleştiriyorsun ?

Onun dışında demokrasi demokrasi diye atıp tutup da böyle ayrımcılık yapman da ayrı komedi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

esad sadece şii'ler değil, gayet de suriye'deki liberal sunniler ve hristiyanlar tarafından da destekleniyor. şu an orda devletle çatışanlar da radikal sunni gruplar, abd maşası müslüman kardeşler falan.

hergün doktor akademisyen falan öldürüyolar şii'ler diye. bildiğin terör örgütüler yani. aynı bizim pkk gibi, barış demokrasi istiyolar göya. tek destekçileri de abd ve akp lol
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alevilerin nasıl bir ülke yönettiğini göremedik, çünkü çaldıran savaşı ile şii safevi devleti (türk devletidir ama şii liği benimsemiştir) sunni osmanlı (buda türk devleti malumunuz) devleti karşısında mağlup olmuştur.

Gerçi safevi devleti başa geçince sert bir şii devleti olurdu diye düşünüyorum yani şimdiki iran gibi. Şii lik eşit değildir alevilik bunuda belirtmekde yarar var.

Alevilik daha hetorodoksi bir islam anlayışı getiriyor, yani maneviyat kısmı daha kuvvetli şekilcilikden ziyade, ama Osmanlı gibi dünya devi olmaya oynayacaksanız elbette dini kullanmak zorunda kalacaksınız misal şeyhülislam fetvaları böylece halk üstünde tam otorite sağlarsınız yada daha bir güçlü olursunuz.

Ha aleviler bir devlet kuracak olursa beraberinde hırs, ihtiras ve iktidar mücadeleside geleceğinden oda aynen daha çok geleneksel ve kuralcı katı şii liğie dönüşecektir. Çünkü iktidar dini de kontrol etmek ister, insanların bu kadar önem verdiği bir konu aslında aynı iananları manipüle etmede çok büyük bir etkendir. Dolayısı ile dine kontrol altına alınmalı, devlet kurumu haline getirilmeli.

İşin özü devlet olmaya oynayacaksanız, inanç üzerindede oynamanız gerekeceğinden din sadece bir araç işlevi görecekdir ve alevilikde aynen şimdiki olduğu gibi bir paravan, manipülasyon aracı olacakdır, dolayısı ile alevide başa gelse, budistde başa gelse aynı halt olacak. Aynen Yavuz Sultan Selim in, ülkede ki aleviler tehdit oluşturuyor diye şeyhülislamdan fetvalar çıkartarak, çeşitli iftiralar ile alevileri öldürmesi gibi. Bunu yapmak zorundaydı, çünkü aleviler o zaman için osmanlı için bir tehdit olarak görülüyordu, bunu yapmak içinde yine dini kullandı.

İktidar için din sadece amaca (iktidarın pekişmesine) hizmet eden bir araçdır. Geri kalan kitle için ise bir ilizyon.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şakirt genlerinde yahudi düşmanlığı gibi alevi düşmanlığı da kodlanmış geliyor sanırım, hani pati için söylemiyorum sadece, ne zaman bi tartışma ortamı olsa falanca alevi hakim rüşvet almış, filanca alevi memur rüşvet yemiş vs. diye gidiyor muhabbet. Rüşvet alıp vermenin mezheple değil de şerefle ilgili olduğunu söyleyince de yok efendim siz bilmiyorsunuzlar komple teorileri gırla.

Ama şu ekşideki adam olsun napolyon olsun tek değiller, alevilere karşı tam olarak anlam veremediğim bi korku-düşmanlık hakim yeşil cephede. Eğitimlileri böyleyken, bu düşmanlık cahil yeşillerde sivas katliamı olarak karşımıza çıkıyor ne yazık ki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aleviler günah keçisi bu kadar. Doğuya doğru gittikçe yani hemen istanbuldan sonra doğuya çokda gerek yok. Aleviler sapık ve diğer tüm saçma salak ithamalra maruz kalıyor, bilinçlatında bu var. Sebebini sorsan dedem öyle anlattı mantığı.

Egemen olan inanç ortak bir öcü yaratmalı ki kendi aralarındaki bağ güçlensin, inançları pekişsin. Azınlık olanada vur işte kırbacı. Sonra kafası boş olan cahilide maşa oalrak kullan otel yaktır tamamdır.

Peki neden alevi böyle dersen sebebi çaldıran savaşı ve kazanılması ardından ülkede ki mevcut alevilerin de ortadan kadlırılması için yavus sultan selimin şeyhülislan fetvaları ile bunların kesdiği yenmez, bunların malları helaldir size, mum söndi gibi iftiralar ile. Olayı meşru kıl halkın gözünde. Ve bu sistem o kadar mükemmel işlemişki 400 sene sonra bile halen dile geliyor :).

Sorsan dedem öyle anlattı 400 sene önceki kafayı korumuş adamlar 400 sene gerideler halen. Bu adamlar mı çok iyi koyunlar inatla değişmemişler yoksa taktik mi çok iyidide 400 sene boyunca halen sürüyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...