Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

343. Dönem (Aralık 2011) KD. ve YD. Subay Adayları

Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

sabahtan alışverişimi yaptım çantamı hazırladım gitmeye hazırım :)sayılı gün çabuk geçer inşallah herkes sorunsuz ilerde eşe dosta anlatıcak hikayelerle askerliğini bitirir.

babam ben bırakırım seni kastamonuya dedi saolsun. acemilikten sonra tekrar istanbul a dönüp uçakla gidecem bingöl tarafına.
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:

bu torunn lafları , kulağına vurmalar vs vs... ne cocukca şeyler ya

Evet çocukça şeyler.Ama orada zaman geçtikçe bir mutasyona uğruyorsun saçma dediğin herşeyi yapar duruma düşüyorsun.:)
4 parti kısa döneme tezkeresini vermiş biri olaraktan hiçbirinin durumu stabil değildi :p Ne entel danteller gördüm tezkere öncesi ele ense döte parnak durumunda :)
Allah hepinize kolaylık ve sabır versin.
Sosyal ağlarda paylaş

Sothra said:

Masticore said:

Evet çocukça şeyler.Ama orada zaman geçtikçe bir mutasyona uğruyorsun saçma dediğin herşeyi yapar duruma düşüyorsun.:)
4 parti kısa döneme tezkeresini vermiş biri olaraktan hiçbirinin durumu stabil değildi :p Ne entel danteller gördüm tezkere öncesi ele ense döte parnak durumunda :)

abi inanılmaz doğru bir tespit. Ben kendimi tanıyamıyorum artık, dalga geçiyorlar zaten sen de uzun dönem oldun bi farkın kalmadı diye. Kulaktan şafak alıyorum, zaaaart diye osurup HAHUAHAH diye gülüyorum, el şakaları, güreşmeler onlar bunlar.

İlk geldiğimde nası sinir oluyodum, resmen mutasyona uğruyosun burada diğer türlü kafayı yersin çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

cacodemon said:

Sınıfı TOPÇU
Statüsü Kısa Dönem Er

İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi
1'inci P. Eğt. Tug. K.lığı
MANİSA

Temel Eğitimini Müteakip Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri
KTBK Top. A. 1'inci Top. Tb. 1'inci 155/45 mm Çek. Top. Bt. K.lığı
KIBRIS

Manisa'dan Kıbrıs'a geçiş nasıl oluyor bilen var mı?

Hacı kıbrıstayım ben, sen Kıbrıs Türk Barış Kuvvetlerine düşmüşşün orası hakkında bir bilgim yok ama şunu söyleyebilirim ben 39. tümen 14. alaydayım benim yaptığım askerlik ile 10 metre ötemde hizmet takımındaki 341 lerin yaptığı askerlik bir değil adamlar paso yatışta ben yardırışta

Yalnız kara kuvvetleri denetlemesi eğer seni sokarlarsa denetlemeye kıbrısa ne zaman geldin ne zaman teskere aldın anlamazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Sothra said:

Masticore said:

abi inanılmaz doğru bir tespit. Ben kendimi tanıyamıyorum artık, dalga geçiyorlar zaten sen de uzun dönem oldun bi farkın kalmadı diye. Kulaktan şafak alıyorum, zaaaart diye osurup HAHUAHAH diye gülüyorum, el şakaları, güreşmeler onlar bunlar.

İlk geldiğimde nası sinir oluyodum, resmen mutasyona uğruyosun burada diğer türlü kafayı yersin çünkü.

kaç arkadaşım şunu söyledi: Samimi olmuyacaksın uzun dönemlerle eğer olursan ipin ucu kaçıyor diyorlar.

Sosyal ağlarda paylaş

Gereksiz derecede uzak durursan da poşet poşet diye sevmezler ve ellerinden geldiğince eziyet ederler, ya da terzisi kantincisi şusu busu "yokuş yapar" işini görmezler. Milletle aranın iyi olması önemli, hiçbir branş görevi olmayan bir askerin bile size ne kadar faydası olabilir bilemezsiniz, en basitinden sen 3. nöbet kulübesindeyken 1. nöbet kulübesindeki adam "abi astsubay devriye atıyo toparlan" diye arar veya aramaz senin tavrına göre. Yaşça büyük olmanın yanına samimiyet de geldiğinde abi diye el üstünde tutuyorlar hem.

Ayrıca 5 ay öyle tek başına veya yanındaki 2-3 kısa dönemle geçmez, elbet samimi olup muhabbet edeceksin. Birlikte 50 kişiden 48'i falan beni çok seviyor şu anda ama kimse gelip uyurken yüzüme bir şeyler çizmiyor, banyoda perdemi açmıyor, ağzıma osurmuyor. Samimi olursun ama biraz ciddi de durursun, el şakası yapmazsın ki sana yapılmasın falan. Dengeyi bulmak önemli işte.

Torunlar geliyor resmen, gold'un üstünü başını ve biletini aldık dün, yavaş yavaş gidiyorum lan galiba ehe.
Sosyal ağlarda paylaş

Dengeyi bulma yeteneğiniz yoksa o da bir yöntem tabi, yok dediğimi yaparsanız çok daha rahat edersiniz. Çavuşlardan aşçısına kadar hemen hemen tüm branş görevleri uzun dönemlere ait olacak unutmayın.

Bir diğer konu; acemi birliğinde kaçabildiğiniz kadar işten kaçın, elbet yapacak adam bulunur ve bugün varsınız, yarın yoksunuz zaten. Usta birliğine geçince hiçbir işten kaçmayın ama, tersine kuzu kuzu gidip güzelce yapın. Zaten o işi mecbur yapacaksınız çünkü, bari gönüllü ve sağlam yapın ki "bu adam işten kaçmıyor, kaçanlara iş verelim" anlayışı yerleşsin çavuş ve rütbelilerde. Boku çıkmadıkça da sakın üniversiteydi yaştı bilmemneydi diye iş beğenmemezlik yapmayın, çok sıkıntı çekersiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

bizde hem takım çavuşu hem diğer nöbetçi çavuşlar kısa dönem. yazıcı vs de bizden. o yüzden o konularda pek sıkıntı yok. zaten biz de çok mesafeli değiliz geyik fln yapıyoruz ama ciddi konulara fln dalmıyoruz ve çok fazla güvenmiyoruz. önemli olan bu zaten. çok güvenmediğiniz sürece sıkıntı yaşamazsınız. mesela adamlar telefon kullanıyor diyelim ve siz de kullanacaksınız. nasıl olsa onlar da kullanıyor bilmelerinde sakınca yok fln gibi düşünmeyin. komutanların arkasından konuşacaksanız yanlarında fazla abartmayın vs. hemen satabilirler =)
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Gereksiz derecede uzak durursan da poşet poşet diye sevmezler ve ellerinden geldiğince eziyet ederler, ya da terzisi kantincisi şusu busu "yokuş yapar" işini görmezler. Milletle aranın iyi olması önemli, hiçbir branş görevi olmayan bir askerin bile size ne kadar faydası olabilir bilemezsiniz, en basitinden sen 3. nöbet kulübesindeyken 1. nöbet kulübesindeki adam "abi astsubay devriye atıyo toparlan" diye arar veya aramaz senin tavrına göre. Yaşça büyük olmanın yanına samimiyet de geldiğinde abi diye el üstünde tutuyorlar hem.

Ayrıca 5 ay öyle tek başına veya yanındaki 2-3 kısa dönemle geçmez, elbet samimi olup muhabbet edeceksin. Birlikte 50 kişiden 48'i falan beni çok seviyor şu anda ama kimse gelip uyurken yüzüme bir şeyler çizmiyor, banyoda perdemi açmıyor, ağzıma osurmuyor. Samimi olursun ama biraz ciddi de durursun, el şakası yapmazsın ki sana yapılmasın falan. Dengeyi bulmak önemli işte.

Torunlar geliyor resmen, gold'un üstünü başını ve biletini aldık dün, yavaş yavaş gidiyorum lan galiba ehe.

hepsini geçtim keşke ağzına osursalarmış sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...