Mino Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Geçmiş olsun Nolax, Haydarpaşa GATA'da belki seneye yollar kesişir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 NolaxThensbane said: bugun heyete cıktım aserliğim bir sene ertelendi hemen özeti geçeyim boy: 177 kilo:116 teşhis: 1- z02.3 askere alınma için muayene (KİLO FAZLALIĞI) [evet burayı böyle kocaman yazmışlar sanırım bir mesaj vermye cabalıyorlar] Karar: [33/C/] ERTESİ YILA BIRAKMA o kadar yalvarıp yakarmama ragmen doktorlara ve askere kimse tınlamadı ne askere gitmek için nede cürük vermek için [heyette zaten girmen cıkman bir oluyo raporu okuyup gönderiyorlar] bende bir karar aldım 4sene böyle takılıp curuge cıkarım diyorum ab heyet diyince bole insan bişi olcak bisi sorcaklar muayene olcan felan sanıyosunda alakası yok bana ismnşni sole dediler soledim parmak bas dediler bastım cıkabilirsin dediler cıktım eahueahuea, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Oooo siz baya muhabbet etmişsiniz. benim ismim okundu,, asker kapıyı açtı. ben adamlara gidip derdimi anlatam diye hücum ettim ancak asker tuttu yakamdan dur bakam burda dedi. ben tam agzımı acarken doktorlardan biri hızlıca kararı okudu asker tekrar yakada tutup dısarı attı. çok hızlı birşekilde gelişti olay hiçbişe anlamadım bu arada bursa askeri hastanesinde gelişti olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 almadılar beni de. dün tüm günümü gatada geçirdim. 3dakkalık işlem için tam 4.5 saat bekletti doktor bizi. daha sonra da endokrinoloji'ye sevketti. orası da (pazartesi 3te gittim) cuma saat 1'de gel diye geri gönderdi beni. dalga geçer gibi valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 . http://www.youtube.com/watch?v=-WNusiL3tTo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2011 Haydarpaşa GATA evlere şenlik valla. Heyet raporları okunurken hele :) Seneye görüşürüz abiler muhabbeti de cabası. Oradaki en "zayıf" obezdim lan. (118 kilo ile) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ekim 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2011 bugün aldım raporumu,bi sene erteleme.. Bundan sonra birine beddua edecekseniz gata'ya işin dussun inşallah diyin,cin işkencesi resmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2011 eve dönerken patlıcan da aldınız mı 3.5 kilo sdfsddsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ekim 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2011 NolaxThensbane said: Oooo siz baya muhabbet etmişsiniz. benim ismim okundu,, asker kapıyı açtı. ben adamlara gidip derdimi anlatam diye hücum ettim ancak asker tuttu yakamdan dur bakam burda dedi. ben tam agzımı acarken doktorlardan biri hızlıca kararı okudu asker tekrar yakada tutup dısarı attı. çok hızlı birşekilde gelişti olay hiçbişe anlamadım bu arada bursa askeri hastanesinde gelişti olay. ahahah güldüm buna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 ben 3 sn durdum heyette. toplamda 4 saat sıra bekledim heyeti cidden 3 sn gördüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Kasım 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2011 Şimdik kilo versem bu kilo tecili bozdursam beni tekrar muayeneden geçirin desem bir sonraki dönemde gidebilir miyim yoksa illa bir sene beklemem mi gerekiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Kasım 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2011 nolax öyle bir yazmışsın ki aklıma şu geldi sdf, http://www.youtube.com/watch?v=tlOf9FlYEww Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kalten Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Bende geçen gittim ilk muayeneye böyle salak bi bürokrasi sekli yok arkadas.Bakalım salı günü heyete çıkacağım adamların elindeki teknoloji kilomu ölçmeye yetmedi heralde verirler çürük insafsızlık etmezler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bullbird Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 boy 1.83 kilo 108.+25 oluyo almıyolar mı yani beni? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 I was about to be a soldier just like you but i took an arrow to the knee... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kalten Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 fazla skyrim oynadık heralde :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 ahmedinejad said: NolaxThensbane said: Oooo siz baya muhabbet etmişsiniz. benim ismim okundu,, asker kapıyı açtı. ben adamlara gidip derdimi anlatam diye hücum ettim ancak asker tuttu yakamdan dur bakam burda dedi. ben tam agzımı acarken doktorlardan biri hızlıca kararı okudu asker tekrar yakada tutup dısarı attı. çok hızlı birşekilde gelişti olay hiçbişe anlamadım bu arada bursa askeri hastanesinde gelişti olay. ahahah güldüm buna aynı hastanede aynı tecrübeyi 3 kere yaşadım, bu sene artık bir daha gelme savaşta barışta askerlik yapamazsın dediler 5 kilo ile yırttım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Bullbird said: boy 1.83 kilo 108.+25 oluyo almıyolar mı yani beni? Yanlış hatırlamıyorsam benim muhaf olduğum 2006 yada 2007 deki oranlar geçerliyse 183 boyun için kilo üst sınırın 80 alt sınırın 66 olması gerekir. Üst sınırdan 31 kilo fazla, yani 111 kilo olursan bir sene erteleme alırsın. Bu ertelemeler 5 kere uzatılabilir, ama genel olarak 3 kereden sonra bir daha gelme diyorlar. Üst sınırından 41 kilo fazlaysan(121) ve yaşında çok genç değilse ilk kontrolde halledersin. Kilo üst ve alt sınırından pek emin değilim yanlız. Bu bir kaç kere değişmiş.Tavsiyeler: Muhaf olmak gibi bir derdin varsa kilo ve boy ölçüm işlemlerinden önce 1lt su iç ve min 1 ekmek arası birşeyler ye :D Kendini şişman gösterecek kıyafetler giy, hem kıyafet çıkarma derdinden kurtulursun hem de tartılırken fazladan ağırlık olur. Bol pantalon giymek boy ölçümünde güzel fırsatlar yaratabilir. Ayrıca heyet önünde de bu adam zaten kilolu izlenimi yaratmak için iyidir. Ben ilk seferinde normal kıyafetlerle(zayıf gösteren) gitmiştim, ertelemeyi onaylatmak için şubeye geri döndüğümde imza atacak olan komutan kağıda bakıp "Sen o kadar kilolu musun?" gibi şaşkın bir tepki vermişti. Kısacası algı da önemli. Bir de unutmadan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Gata'dan mezun oldum ben. İlk senemde. Şişmanlıktan değil yanlız. Doğuştan gelen sol gözde yüksek oranda görme kaybım var. Tek başıma nasıl uğraştığımı bir ben bilirim. Sağ gözümde de bir problem var ama fazla yok. Gözlüksüz çok rahat görebiliyorum. Sol göz doğuştan problemli olduğu için sağ gözümü çok çalıştırmam sebebiyle odaklanmada uçmuş. İstediğim gibi odaklayabiliyorum gözümü. Doktor sana sniper olman için rapor mu versem, asker olamaz raporu mu versem karar veremedim dedi. Direk hungry puppy mode on açtım ve aldım elverişli değildir raporumu. :D sdfsdf Ama alasaya kadar neler çektim. 1 ay sürdü. İki haftada bir haftanın 3-4 günü sabahtan akşama kadar koşturdum durdum servisler arasında. Olay nasıl gelişti. Gittim Zeynepkamil Askerlik şubesine. Adam sordu, herhangi bir ameliyat geçirdin mi? Bir sağlık problemin var mı diye. Dedim ameliyat oldum dizimden ve sol gözümde görme bozukluğum var doğuştan gelen dedim. Gataya sevk etti şube. İlk gittiğinizde gatada sizi ilk yüzeysel bir kontrole alan bir hekim var. Dedim, dizimden menisküs ameliyatı geçirdim. Sol gözümde de doğuştan görme problemi var. Dedi tartıya çık. Çıktım, nasıl becerdiyse 1.83 olan boyumu 1.76'e indirdi, 103 kilo ölçtü. Oha dedim kendi kendime, çıktım dışarıda iki ayrı yerde daha tartıldım eczanade. 96 kiloydum. Neyse seni Endokrin, Göz ve Ortopedi polikliniklerine sevkini veriyorum dedi. Dedim yapacak birşey yok, uğraşacağız baya. Tekrar döndüm askerlik şubesine (ki prosedür böyle) belgeleri onaylattım ve sonraki gün gataya gittim. Gata'da sizi askeri personele baktıkları yerlere değil de öncelikle erler için hazırlanmış bir bölüme gönderiyorlar. Belgelerimi ilk önce ortopediye verdim. Onu ne kadar çabuk halledersem o kadar iyiymiş. Askerlerin problemleri genellikle ortopedik olduğu için o poliklinik çok yoğun oluyormuş. 1. gün: Sabah 9. Belgelerimi verdim, açtım DSi'ı 4-5 saat oynadım. Adım okundu. Girdim içeri, içeride de sıra var. Herkes komutanım çekiyor adama. Ben doktor bey olarak başladım söze. Adamın bakışı değişti bir anda. Askerlere hep höt köt ederken adam bir anda nazik moda geçti. Açıkladım dizimden ameliyatlıyım, menisküs olmuştum. 9 Eylül Üni'de ameliyat oldum diye. İzlerime baktı falan, dedi iki gün sonra gel, seni servise yollayacağım, orada bakarız diye. Sabah 8 gibi geldiğim mekandan öğleden sonra 2:20 gibi çıktım. Hemen yanı başında da er göz polikliniği vardı. Elimdeki sevk kağıdı ile oraya da gittim. Göz polikliniğinde de sıra azdı allahtan ve üç kişi sonrasında 3:30 gibi, siz düşünün artık ne kadar yaya yaya çalıştıklarını, beni çağırdılar. Adam gözüme baktı, numara kontrolü yaptı, eee dedi senin gözünde fazla bir bozukluk yok. Lol wtf geçirdim bir anda. Ama göremiyorum neredeyse dedim sol gözümde. Göz sinirlerim çalışmıyor sol gözümde, 2 yaşımdayken ameliyat geçirdim gözümden, yoksa küçüklük resimlerimde şaşıbeştim dedim. Gülüşmeler... Sonra adam o zaman yarın sabahtan gel, seni polikliniğe göndereyim dedi. Tamam dedim. Sabah 8 de başlayan macera 4 gibi gata'nın kapısından çıkmamla bitmişti. Endokrin haliyle yalan oldu. Şimdi nasıl bilmiyorum ama Pazartesi ve Perşembeleri bakıyorlardı sadece. Pazartesi günü yalan oldu. 3 gün sonrayı bekle işin yoksa... 2. gün: Sabahtan göz için geldim, yine sabah 8-8:20 gibi. Belgelerimi aldılar. Bekle dediler. Oturdum bekliyorum. DSi'ı getirmedim gözünde problem varsa bu mereti nasıl oynuyorsun demesinler diye. Zaman geçmiyor. Askerlerle başladık muhabbete. Ortopedide bir eleman vardı. Yüzbaşı resmen kemiklerini kırmış adamın. Lol. Fena dayak yemiş. Çocuk levyeyle daldı hayvan herif diye başladı muhabbete. Anlattıkça kanımız donuyor. Bu mu lan askerlik dedim içimden. Saat 12 ettim orada otura otura. Baktım doktorlar çıkıyor. Aaa sen vardın di mi demez mi bana. Kan beynime sıçradı. Neyse yarın gel sen dedi. Ama hatırlat ara ara... Okay face.png... Küfrede küfrede çıktım. 3. gün. Sabah verdim belgeleri yeniden. 10 oldu saat, daldım odaya. Dedim beni sevk edecektiniz. Doktor değişmiş. O da kontrole aldı. 20 dakika alı koydu yine. Ona da aynı şeyleri anlattım. Neyse aldım polikliniğe sevki. Oradan gittim polikliniğe. Kağıtlarımı aldı, bu gün dolu tamamen. Yarın gel dedi. Sinir küpü oldum. Dedim ortopediden de çağırmışlardı. Belgelerinin bizde kalması lazım sana sıra verebilmem için dedi. Dedim o zaman gideyim ortopediye, işlerimi halledeyim. Sonra tekrar getiririm belgelerimi dedim. Aldım belgeleri gittim ortopediye. Dedim beni çağırmıştınız. Baktı yazdığı notlara, sevk etti bilgisayardan. Git dedi acele et. Öğleden sonraya bırakma dedi. Koşturdum gittim. Sevki işlettim. Doktor baktı. Git dizinin röntgenini çektir dedi. Gittim çektirmek için radyoloji servisine. Bu arada ne iz bilirim ne birşey. Tek başıma bir de labirent gibi koridorlarda dolaş dur. Çektirdim dizin röntgenini, ne zaman alabilirim dedim. Adam dedi, bunlar imzalı işler askerlik için. 2 gün sonra çıkar. O zaman gel dedi. O.o Peeeeeeki. Yavaştan alışıyorum bürokrasisine. Gittim doktor bey, filmleri çektirdim. İki gün sonrası için gün verdiler dedim. Tamam dedi Cuma günü gel. Günü bitirdik böylece. Gittim verdim belgeleri göz polikliniğine. Kız geç kaldın. Yarın için gün doldu dedi. Dedim lütfen. Biraz ısrar edince ve birkaç lütfen sonrası tamam alalım bu seferlik yaptı. 4. gün. Perşembe. Endokrin açık. Gitmem lazım ama belgeler göz'de. Neyse dedim erken biter ümidiyle. (Çok beklersin) Ki çok bekledim de. Beni en sona atmış sağolsun. Uzman doktorun asistanı geldi kontrol etti bu sefer. Yarım saat bir elindeki fenerle bakıyor, bir makineden lens değiştirerek harf tablosunu okutturmaya çalışıyor. Adamlar bezmişler yalandan göremiyorum diyenlerden. Sonunda gözün sağlam gözüküyor. Sadece 1.75 derece bozukluk var sol gözünde ama ameliyat oldum diyorsun. Seni başka bir teste almak zorundayız. Ama öncelikle Uzman'a göstermem lazım dedi. İş bitimine kaldı senin iş dedi. Saat zaten 4 olmuş. Yarım saat beklerim diye düşünüyorum. Bekle allah bekle. Saat oldu 6. Vay anasını. Nasıl bir yer lan burası diye kendi kendime söylenirken, uzaktan cılız bir ses adımı okudu. Zar zor buldum odasını. Gözüme damla damlatmıştı. Zaten göremiyorum, iyice köre bağladım o ara. Göz bebeklerim ot çekmişim gibi kocaman olmuş... Adam neyse baktı baktı 10 dakika da o inceledi. Ama üstüne cidden düşüyor durumun ciddiyse. Adam göz sinirlerini kontrol etmek için bir cihaza bağlanmam gerektiğini söyledi. Ama şansıma cihaz bozuk... Tamir olmasını bekleyeceksin dedi. Yazı yazdı. Bunu götür dedi şubene, süreni uzatsınlar. İşimiz ne zaman olur belli olmaz dedi. Meh. Hiç şaşırmadım. Teşekkür edip çıktım belgelerimle. Saat olmuş 19:00. Endokrin yalan oldu. Pazartesiye artık... 5. Gün. Cuma. Sabah erkenden gittim aldım imzalı raporlu röntgenleri. Koşturdum ortopediye. Tüm askerler anlaşmışlar o gün, hepsi ortopedi kapısında sabahın 8'inde dikilmişler. Girdim belgeleri teslim için. Bugün hiç bekleme sen. Bitmez bunlar dedi oradaki görevli. Well, that does it. Screw you guys, i'm going home... Rage quit çektikten sonra pazartesiyi beklemeye koyuldum... Neyse sonrası bir dahaki sefere... Biraz da çalışayım. :D sdfsdf İşim var şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 askeriye bürokrasisi kadar lanet birşey yok normalde 3saatte bitecek iş 4günde bitiriyorlar insan kanser oluyor. Allah askeri hastaneye düşürmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bullbird Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Rock said: Bullbird said: boy 1.83 kilo 108.+25 oluyo almıyolar mı yani beni? Yanlış hatırlamıyorsam benim muhaf olduğum 2006 yada 2007 deki oranlar geçerliyse 183 boyun için kilo üst sınırın 80 alt sınırın 66 olması gerekir. Üst sınırdan 31 kilo fazla, yani 111 kilo olursan bir sene erteleme alırsın. Bu ertelemeler 5 kere uzatılabilir, ama genel olarak 3 kereden sonra bir daha gelme diyorlar. Üst sınırından 41 kilo fazlaysan(121) ve yaşında çok genç değilse ilk kontrolde halledersin. Kilo üst ve alt sınırından pek emin değilim yanlız. Bu bir kaç kere değişmiş.Tavsiyeler: Muhaf olmak gibi bir derdin varsa kilo ve boy ölçüm işlemlerinden önce 1lt su iç ve min 1 ekmek arası birşeyler ye :D Kendini şişman gösterecek kıyafetler giy, hem kıyafet çıkarma derdinden kurtulursun hem de tartılırken fazladan ağırlık olur. Bol pantalon giymek boy ölçümünde güzel fırsatlar yaratabilir. Ayrıca heyet önünde de bu adam zaten kilolu izlenimi yaratmak için iyidir. Ben ilk seferinde normal kıyafetlerle(zayıf gösteren) gitmiştim, ertelemeyi onaylatmak için şubeye geri döndüğümde imza atacak olan komutan kağıda bakıp "Sen o kadar kilolu musun?" gibi şaşkın bir tepki vermişti. Kısacası algı da önemli. Bir de unutmadan... çok sağlam açıklama olmuş sağol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Ben ilk seferinde vaperon'un yaşadığının bir haftalık versiyonunu yaşadım. Tahlil, röntgen gibi şeyler de yoktu üstelik. Açıkçası askeden kaçmak gibi bir derdim yoktu. Yüksek lisans yapmak için askerlik durum belgesi istediler, şubeden de muayene şart doğru Taksim Gümüşsuyuna dendi. O bir haftada gördüklerim "Kaçıcam laaannnn!!!" moduna geçmem için yetti. İşin komik tarafı da Gümüşsuyu'nda ne kadar kastıysam ikinci gönderdikleri Kasımpaşa Deniz Hastanesi de okadar kolaydı. Birinci gün kontrol işlemleri, ertesi günde heyet önünde dikilmek. Aklıma şimdi gelen birşey daha var. Yapılan her işlem ve muayeneden sonra kağıtlarınızın onaya gönderilmesi gerekiyor. Bu onay gelmeden bir sonraki işleminize geçemiyorsunuz. Onaylama işlemi de yanlış hatırlamıyorsam 15-30dk'da bir toplu olarak yapılıyor. Bu nedenle bir muayeneden çıkar çıkmaz kağıtlarınızı onaya göndermek için koşun yoksa boşu boşuna çok daha fazla beklersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 ulan şuna bak bütün pati çürük çıktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 ovchinnikov said: onca işin gücün arasında spor salonuna gitmekten iyidir. Hem erken kal temizlik spor muntazam yaşam , insanların günlük hayatlarında ne ne kadarda zor kazandığı alışkanlıklar değil mi hepimiz disiplinli birer insan olmak isteriz ama gel gelelim çoğu insannın kendini zorlayan bir şey olmayınca hedef ve amaçlarından sapması kolay olur . orada öyle bir şey yok mis gibi sporunu düzenli yemeğini yiyiyorsun ekmek evden su gölden oh mis . hadi görüsüz 5 ay sonra yediğin yemeğin ne kadar sağlıklı olduğundan şüpheliyim. bir de tabi insanın bedensel sağlığı gibi psikolojik sağlığı da önemli. televizyonlarda medyada o kadar "erlerimiz bizim veli nimetimizdir, analar korkmayın onlar bizim de evlatlarımız" deyip sonra erlere köpek gibi davranmaları ise (hayatı saçma sapan sebeplerden dolayı askerde ciddi olarak tehlikeye giren birden fazla arkadaşım var) ayrı bir komedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2011 şu konuyu gorunce üzülüyorum ya şişman olmak 15 ay askerlikten çok daha beter arkadaş askerlik illa ki biiticek iyi yada kötü.ama şişkoluk baki :) ben askere gitmeden önce özellikle daha çok forma girmeyi düşnüüyorum.güçlü kuvvetli gidelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar