Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Meh iki çetede birbirini kırsın, bence sorun yok. Millete "bayrak indirin, dükkan kapatın" diyen toprak ağası çakmalarının benden alacağı zerre sempati olamaz zaten. Bakkala ekmek almaya giderken bile sürü psikolojilerini tetiklemek için tekbirler getirip manasız yerlere ve amaçlara sürekli charge etme modunda olan çetelerde aynı şekilde. Birbirlerini kırsınlar ki işine bakmaya çalışan normal insanlar bir rahat yüzü görsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Nigger_of_the_sand said: Eh Kürt varoşları daha hoşgörülü olmadığına göre o zaman yesinler birbirlerini demeleri gerekiyor? Lesser evil, common enemy diye kavramlar da var. AHAHAHAH bu ne abi kürtçe konuşsana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 aman türkçe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Redeagle said: Meh iki çetede birbirini kırsın, bence sorun yok. Millete "bayrak indirin, dükkan kapatın" diyen toprak ağası çakmalarının benden alacağı zerre sempati olamaz zaten. Bakkala ekmek almaya giderken bile sürü psikolojilerini tetiklemek için tekbirler getirip manasız yerlere ve amaçlara sürekli charge etme modunda olan çetelerde aynı şekilde. Birbirlerini kırsınlar ki işine bakmaya çalışan normal insanlar bir rahat yüzü görsün. bir ucu sana dokunmaz zaten emin ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 calimero said: sivas olayları da aziz nesin'in beyanlarından dolayı haklıdır zaten. müslüman mahallesinde salyangoz mu satılır (O BAYRAK İNECEK!!!) ha bir de kürtler türk bayrağı olan evleri taşladı, mahalle "sakinleri" de buna karşılık vermek zorunda kaldı diyenler için buna inanan buna da inandı 1. Dünya Savaşı bir Sırp'ın Avusturya-Macaristan veliahtını öldürmesi sonucunda çıktı. bonus olarak da Almanlar yenilince biz de yenik sayıldık QQ yok öyle bişey, açık açık taşlanan arabalar evler gözüküyor videolarda da fotolarda da, dün de aynı olay olmuş, polis tutanağından medyaya kadar her yerde öyle geçiyor. Video çekimleri var adamlar taşlarken (ortada herhangi bir eli sopalı mahalleli falan yok daha, adamlar ilk hamle olarak bunu yapıyor yani) Tamam anladık, durup dururken üstelik de ortada yeni şehit olmuş 13 insan varken halkın evini arabasını dükkanını taşlayacak parçalayacak, insanları tehdit edecek primatları savunacak kadar yüzsüzsünüz. Ama bari yalan söylemeden yapın yüzsüzlüğünüzü. Şımarıklığa bak yahu, ineceksin kafana göre slogan atıp milletin evinin camlarını indireceksin, dükkanlarını yıkıp arabalarını parçalayacaksın. Türk bayrağını indirin diye tehdit etmeye kalkacaksın, önüne geleni döveceksin. Sonra millet galeyana gelip haddini bildirince de "bunlar faşo böhühü" diyeceksin. Bu bölücü şımarıklığı fazla oldu zaten. Taksimde aksarayda molotof kokteyli atıp sağı solu yakmaya kadar abarttılar işi. Polis de anca öğrenciyle işçiyle emekli öğretmenle cebelleştiğinden fırsat bulup gerçek azılılara bir şey yapamayınca halk böyle delirir, angry mob oluşturur işte. Zaten içlerinde saykolar var, ülkücüsü var, onlara da fırsat doğar. O tekbir getirip sağa sola saldıranları kesinlikle savunmuyorum, ama bu şımarıklığa, bu haddini bilmezliğe, bu andaval barbarlığa vandallığa bir son verilmesi gerekiyordu. Keşke bunu gerçekten yapmakla sorumlu kurum, yani polis yapsaydı da, halkın böyle galeyana gelmesine ve getirmeye çalışan ülkücülere fırsat doğmasaydı, tansiyon bu kadar yükselmeseydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 diğer yazdıklarımı da okusaydın belki yazdığımı ve okuduğunu anlayabilirdin. ben bu olaylar olmamış demiyorum. bunlar yalnızca kürtlere zaten düşman olan güruhun bu olayları fırsata çevirmesidir diyorum, tabi anlayana... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 sırasıyla okuyorum, diğer yazdıklarına sıra gelmeden o mesajını okudum ve benim anladığım gibi bir anlam çıkıyordu o mesajdan. Eğer dediğin gibiyse, evet onda haklısın, ama bu kadar net muz orta açarsan biri çıkar kafayı vurur işte. Bu durum bu kadar net. Ülke zaten karışık, daha yeni bi çatışma olmuş şehit asker olmuş, üstüne kavga gürültü hiç inmiyor. Derken çat diye bunu yaparsan halk gaza gelmeye hazırken elbet birileri çıkıp bunu fırsata çevirecek. Bi sinir katsayısından sonra adamın gözü pkklı ya da değil falan görmüyo çünkü, parmağınla "bak bu pkk'lı" de herhangi bir kürde hatta kürt olmasına gerek yok bir insana saldırıyor, fırsatçılar da gösteriyor parmakla önüne geleni. Sonuçta iki tarafa da hasar geldi. Son durum ne bilmiyorum ama silahlı çatışmalardan yaralı hatta ölülerden bahseden vardı gece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Gavurun dölü 2-3 think tank ın oyun alanı oldu güzel ülkem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 calimero said: sivas olayları da aziz nesin'in beyanlarından dolayı haklıdır zaten. müslüman mahallesinde salyangoz mu satılır (O BAYRAK İNECEK!!!) ha bir de kürtler türk bayrağı olan evleri taşladı, mahalle "sakinleri" de buna karşılık vermek zorunda kaldı diyenler için buna inanan buna da inandı 1. Dünya Savaşı bir Sırp'ın Avusturya-Macaristan veliahtını öldürmesi sonucunda çıktı. bonus olarak da Almanlar yenilince biz de yenik sayıldık QQ Aziz Nesin'in açıklamalarına bağlandı sivas olayları, fakat asıl sebep ortadaydı. 1. Dünya Savaşı'nın nedeni yukarıdaki gibi anlatılır, asıl sebep yine ortada. Ben kendimi yeterince ifade edebildiğimi düşünüyordum aslında ancak sanırım yeterince açık olamamışım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raze Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 diğer başlıkla çok benzer bu başlık. orda demiştim, o yüzden hazır denilmişi olay kuyruk acılı yılan ile evlat acılı babaya dönmüş durumda. Şimdi taraf olduğum bu durumda empati yapıyorum; adamlar haklı, ezilmişler, yok sayılmışlar. Bireylerini değil uluslarını düşünüyorlar, geleceklerini düşünüyorlar. Ben de olsam, Türk halkı bu durumda olsa, elimden geleni yapardım. Hak zaten verilen birşey değil, alınan birşey. Ama dedim ya tarafım diye, bu durumda diğer tarafta benim halkım var, empatiyi kurdum, hakkını verdim. Benim askerimi vurdun, empati falan bitti, sen düşmansın. Ama düşman kim? Kürt halkı mı? pkk diye bir örgüt mü? Şu an tüm dert(benim açımdan) sap-saman ayırma çabası; pkk ne kadar bu halkın temsilcisi? eskiden olsa yok değil yahu, erion, kaçakçılık vs derdim, örgütün yaptığını okuduklarım, duyduklarım üzerine. Ama şimdi bakıyorsun rekor oy almış partileri, ve onun söylemleri; belki de muhattab gerçekten pkk ve gerçekten Kürt halkı bildiğin Türk halkına savaş açmış, askerini avlıyor. Eğer muhattab bir örgüt ise bu acıları çekmeye devam edeceğiz, 2 millet olarak, yıpranacağız, güven duygumuz azalacak ama belki de atlatıp daha güçlü çıkacağız. Burada Kürt arkadaşlara iş düşüyor; hakkınızı isteyin, savaşınızı da verin. Ama TC vatandaşlarını öldüren bir örgütle de bağınızı koparın, arkasında durmadığınızı gösterin. cCc marjinallerinin azalması da, empati toplamanız da, kansız haklarınızı elde etmeniz de buna bağlı. Yok eğer diyorsanız "yemişim sizin empatinizi, gördük o empatiyi beklerken olanları, örgüt bizim, hakkımızı söke söke alacağız" o zaman bizim muhattabımız örgüt falan değil, direk Kürt halkı. O zaman taraf olmasam, "helal, saldırın" diyeceğim gruba en empati dolu yaklaşımım şudur; Kürtler topraklarında mutlu mesut yaşasınlar. Ama hepsi beraber yaşasınlar. Göç eden o milyonları da alsınlar, boşaltsınlar istanbulu, mersini, izmiri. çizelim sınırı, kursunlar devletlerini. Ne şiş yansın, ne kebap; antalya da denize girelim, beyoğlunda akalım, hem dilimizi konuşalım, hem Türk askerini vuralım, hem ezik edebiyatı yapalım, hem 10+ cocugun parasını yiyelim, elektriğe, suya para vermeyelim diyorsanız bir nah! ta benden size. bi de BonePART said: Raze said: asıl eğlence dogudan göç almış illerde, göçle oluşmuş mahallelere saldırılar başlayınca çıkacak. Dün gemide seyahat halindeyken televizyonda gördüm haberi, kimseden çıt çıkmıyordu. Bir taraf bukadar sakin, sağduyulu yaklaşırken diğer taraf bu kadar sapıtırsa buradan hayırlı birşey çıkmaz. abi cidden 60lardayiz zannediyosunuz aci olan o turk insani kafasi ancak bunlar yahudi bunlar gavur diyince ayaklanir gider sivasta madimakta sairleri yazarlari yakar ummet anlayisi altinda kurt mahallesi felan basilmaz ole seler hayal etmeyin ayrica ole bisi olsa nolcak hemen burdaki sig su liboslari amann halk galeyana surukleniyor aman halk kiskirtiliyor dicek ummet zihniyetindeki hukumet bize dokunmayan yilan bin yasasin demek disinda bsi yapmicak kahraman diye cikan ama 3 kurus milletvekili emekliligi icin 12 gunde sozunden donen muhalefet de pisicak cozum yok iste belki amerikadaki abileri bu sefer bi yarar gorur turkiyenin karismamasinda o zaman cozulur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 said: Zeytinburnu’nda günlerdir süren gerginlik doruğa çıktı. PKK sempatizanı olduğu iddia edilen gruba mahale sakinleri müdahale etmek istedi. Zeytinburnu Belediye Başkanı, olayların sosyal paylaşım siteleri üzerinden gönderilen provokasyon amaçlı mesajlarla organize edildiğini söyledi. Aydın, "Çok açık ve net söylüyorum. Zeytinburnu'nda provokasyon yapılıyor. Ben Zeytinburnu hemşerilerimin sakin olmasını arzu ediyorum. Bazı söylentiler var. 'Yok şu kadar kişi öldürüldü' diye. Bunların tamamı asılsızdır. Yalandır. Hiçbir şeye itibar etmesinler. Oyuna gelinmesin. Sakin olalım. Herkes evinde kalsın. Sokağa çıkmasınlar. Gece saatlerinde. İnsanların sağduyusu sayesinde kısa sürede bu problemin aşılacağına inanıyorum. Özellikle söyleyeceğim şey; Zeytinburnulu hemşerilerimiz dedikodulara itibar etmesin. Örneğin benim mail adresime de 'Zeytinburnu'nun şu noktasında şu kadar adam öldürüldü' gibi mailler geliyor. Bunlar tamamen asılsızdır. Tamamen gerçek dışı. Gece saatlerinde insanlarımızın evinde olması lazım. İnsanların sağduyusu sayesinde bunu aşacağız" şeklinde konuştu. http://www.ntvmsnbc.com/id/25234471/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 http://media3.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/T%C3%BCrkiye/110722-zeytinburnu.hlarge.jpg superman türkmüş! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 TD)Pentagram said: said: Zeytinburnu’nda günlerdir süren gerginlik doruğa çıktı. PKK sempatizanı olduğu iddia edilen gruba mahale sakinleri müdahale etmek istedi. Zeytinburnu Belediye Başkanı, olayların sosyal paylaşım siteleri üzerinden gönderilen provokasyon amaçlı mesajlarla organize edildiğini söyledi. Aydın, "Çok açık ve net söylüyorum. Zeytinburnu'nda provokasyon yapılıyor. Ben Zeytinburnu hemşerilerimin sakin olmasını arzu ediyorum. Bazı söylentiler var. 'Yok şu kadar kişi öldürüldü' diye. Bunların tamamı asılsızdır. Yalandır. Hiçbir şeye itibar etmesinler. Oyuna gelinmesin. Sakin olalım. Herkes evinde kalsın. Sokağa çıkmasınlar. Gece saatlerinde. İnsanların sağduyusu sayesinde kısa sürede bu problemin aşılacağına inanıyorum. Özellikle söyleyeceğim şey; Zeytinburnulu hemşerilerimiz dedikodulara itibar etmesin. Örneğin benim mail adresime de 'Zeytinburnu'nun şu noktasında şu kadar adam öldürüldü' gibi mailler geliyor. Bunlar tamamen asılsızdır. Tamamen gerçek dışı. Gece saatlerinde insanlarımızın evinde olması lazım. İnsanların sağduyusu sayesinde bunu aşacağız" şeklinde konuştu. http://www.ntvmsnbc.com/id/25234471/ Ben size diyorum ülke zamanındaki sağcı-solcu kavgasındaki bir hale itiliyor diye siz bana "sokakta kürt mü dövüyorlar sanki" diyorsunuz. Buna itibar eden herkes bu işin bir parçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 kürtler haklıdır belki bilmiyorum açıkcası ne istiyorlar. gerçi onu kendileri de bilmiyor olabilirler. ama kardesim sen bi örgütün bir başkanın galeyanına gelip,onun amacına hizmet etmek için , masum vatandaşı tehdit ediyorsan,bırak tehdidi eyleme geçip arabasına evine zarar verip canına kast bile edecek bir konuma geliyorsan, onunda azına çırpmayan halkın ben ağzına tüküreyim. kavga gürültü olsun kimse istemez,hak verilmeden alınmaz ama şuda var kimsede sahip olduğu hakkı mal mal oturup sana vermez. karşılık görünce ağlamak sızlamak boş. ülkücü falan değilim ama orda yaşasam eminimki onlardan beter rage yapardım. kimsinki sen beni ailemi maddiyatımı maneviyatımı tehdit edebiliyorsun!! devlet sayemizde var , o koruyamıyor diye ben kendimi korumayacak değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Forex Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Bu olay çıkaran insanlarla bütün Kürtleri bir tutmamak lazım bunlar sadece kışkırtma amaçlı insanlar. Genel olarak doğuya bakarsak Kürtlerin isteklerinin normal olduğunu görürüz. Bizzat arkadaşım gitti işi dolayısıyla bütün doğuyu gezdi ve hani adamlara hiçbir yardım yapılmıyor hiçbirşey verilmiyor. Bazı haklar istemeleri doğal ama onlar o hakkı isterken bu tarafta kışkırtıcı politik oyunlar oynamak isteyen taraflar o insanların haklarını öldürüyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Klişe olarak 'devlet istihdam sağlamıyor' dendi mi? Ya da cevabı olarak ' kardeşim 10 çocuk dogurmasın o zaman' dendi mi? Amerikanın oyunları denmediyse hele bak çok gocunurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 21 temmuz 2011 zeytinburnu olayları diye tarihe gecer bu kara leke. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 eski said: ama kardesim sen bi örgütün bir başkanın galeyanına gelip,onun amacına hizmet etmek için , masum vatandaşı tehdit ediyorsan,bırak tehdidi eyleme geçip arabasına evine zarar verip canına kast bile edecek bir konuma geliyorsan, onunda azına çırpmayan halkın ben ağzına tüküreyim. kavga gürültü olsun kimse istemez,hak verilmeden alınmaz ama şuda var kimsede sahip olduğu hakkı mal mal oturup sana vermez. karşılık görünce ağlamak sızlamak boş. ülkücü falan değilim ama orda yaşasam eminimki onlardan beter rage yapardım. kimsinki sen beni ailemi maddiyatımı maneviyatımı tehdit edebiliyorsun!! devlet sayemizde var , o koruyamıyor diye ben kendimi korumayacak değilim. Katılıyorum, rage yapanlar az bile yapmış olabilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Kendini korumak veya malını korumak ayrı birşey, elbette buna hakkın var. Ama akabinde güruh halde yollara dökülüp, heloloy diye kelle avcılığına çıkmak bambaşka birşey. Pis bir şey bu, olay provakasyona kadar gider,orada gaza gelen kitle arasında biri ahanda bu diyip masum birini indirmenize neden olur ki hedeflenen büyük bir ihmimalle zaten bu, karkagaşa yaratmak ve gürültüye neden olmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 mani said: http://media3.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/T%C3%BCrkiye/110722-zeytinburnu.hlarge.jpg superman türkmüş! ccc krypton ülkü ocakları ccc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Mithat said: Klişe olarak 'devlet istihdam sağlamıyor' dendi mi? Ya da cevabı olarak ' kardeşim 10 çocuk dogurmasın o zaman' dendi mi? Amerikanın oyunları denmediyse hele bak çok gocunurum. Aynı devlet 10 çocuk yapan zihniyet ile baş edemedi ama yıllarca. 100 yıllık kafayı orada değiştiremediyse ya ortada bir devlet yok, yada ordaki insanlar umurlarında değil, yada ordaki insanları o halde olması çıkarlarına geliyor. Devlet istihdamda sağlamak zorunda, ordaki açı da doyurmak zorunda, vatandaşına insan gibi yaşayacak minumu hizmetide sunmak zorunda, vatandaşını eğitmekde zorunda. Bunlar benim uydurduğum şeyler değil anayasa ile devletin vatandaşına karşı üstlendiği yükümlülükler. Bunları yapamıyorsan zaten devletin varlığındanda söz edilemez. Bırak ordaki kürt vatandaşları, senin benim bile hsap sormamız lazım ama biz onlardan daha koyunuz ayrı birşey tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 calimero said: Dynun said: dasaaa said: etki tepki abi. benim arabamı taşlasalar ben de kafalarına taş atmak isterim. istemek ayrı bir şey, yapmak ayrı. kan davası rererö deyip de bu tutumu takınmak da ne yaman bir çelişkidir siz karar verin artık... katılıyorum! çok büyük yaman çelişki ya.. hem gideceksin millete zarar vereceksin, sonra birisi "arkadaşım millete zarar veremezsin" dedi diye sinirleneceksin, adam kaçıracaksın, öldüreceksin. sana tepki gösterilip de adamın öldürülünce bu sefer daha rezilce bir şekilde şehiriçinde yandaşların olay çıkartıcak, hiç suçu olmayanın arabasını yakacak, dükkanını taşlayacak. masumlara zararının haddi hesabı olmayacak. ulan ne gereksiz, ne mesnetsiz, ne salakça, ne iblisçe bi nefret bu teröristlerin ki. adamların kan davaları kendi içlerinde kalsaydı keşke, hep yaptıkları gibi "davaluyuk büz" diyip birbirlerinin kafalarına sıkarak eğlenselerdi, kendi kızlarını öldürselerdi bir nebze yine. bize ne ya.. neyse ne diyebilirdik belki de bize sıçrayınca çok daha rahatsız edici oluyor. yahu kafa yapınızı bırakıp gelin şehir içine. burası kan davanızı sürebileceğiniz bir yer değil. rahatsız etmeyin adamları hiç. ____________ bu arada ben bilerek kitabın diğer yüzünü okudum. celallenmeyin hemen. ama arada öbür yüzünü de okumak gerekiyor. ezilen halkın, arabası durup dururken yakılan, işyeri kapatılsın diye baskı gören, camları taşlanan, çocuğunun güvenliğinden korkan, ailesini koruyamayacağı için paniğe kapılan ezilmişlerin de hakkını savunmak gerekiyor bazen. e evet. burada ezilen halk farklı bi halk oldu. farkındayım.. bazen kitabın tersini de okumak gerekiyor. dev bi holding'in şehir lansmanıdır aslında bu olaylar. holding-> pkk, lansman-> biz hâlâ buradayız ve olayları şehirlere de taşırız partisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 mani said: http://media3.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/T%C3%BCrkiye/110722-zeytinburnu.hlarge.jpg superman türkmüş! Şu güruhda kendilerine sunulan bir ilüzyon için oradalar, (çocukları ayrı tutuyorum) zaten bir beklentileri yok hayattan, tek tutundukları ve sahip oldukları kendilerie dikte edilen düşünce biçimi, devlet kutsaldır, biz osmanlı torunuyuz, vatan millet sakarya..., şehitler ölmez vatan bölünmez. Tek sahip oldukları bunlar olduğu için, bunlara yapılan her türlü saldırıyı (veya eleştiriyi sebeplerini sorgulamadan) ağzı dolusu savunmaları. Çünkü tek sahip oldukları bu. Siyah ve beyaz olarak algılıyorlar herşeyi, derinlemesine düşünemiyorlar, çünkü o şekilde düşünmek için bir çok faktörü işine içine katmak zorundalar, mesela gerçekden devlet kutsal mı ? gibi. Sİyah beyaz oalrak tasnif etmek herşeyi çok daha kolay, ama işte öyle değil, haklıyım haksızım dan öte, herkes kendince çıkarı kadar haklı,mesele senteze varabilmekte ve karşı tarafıda anlayabilmekte. Pkk nın tabi anlaşılacak bir tarafı yok, terör örgütü ve şiddete başvuran (meşru müdafaa olmadıkça) bir yapılanmanın elbette savunulacak bir yanı yok. Aynı şekilde yıllarca kendi vatandaşınada türlü denoluğu yapan, ve AİHM den yine defalarca tazminata mahküm olan ve kendini devlte ve tsk kılıfı içinde saklayan diğer teröristleri aynı kefeye koymak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Şu güruhda kendilerine sunulan bir ilüzyon için oradalar, zaten bir beklentileri yok hayattan, tek tutundukları ve sahip oldukları kendilerie dikte edilen düşünce biçimi, pkk kürt halkının savunucusudur, biz özgürlük peşindeyiz, amacımız kürtlerin bağımsızlığı..., kürtlere iyilik yapıyoruz. Tek sahip oldukları bunlar olduğu için, bunlara yapılan her türlü saldırıyı (veya eleştiriyi sebeplerini sorgulamadan) silah dolusu savunmaları. Çünkü tek sahip oldukları bu. Siyah ve beyaz olarak algılıyorlar herşeyi, derinlemesine düşünemiyorlar, çünkü o şekilde düşünmek için bir çok faktörü işine içine katmak zorundalar, mesela gerçekden kürtlerin yanındalar mı ? gibi. Sİyah beyaz oalrak tasnif etmek herşeyi çok daha kolay, ama işte öyle değil, haklıyım haksızım dan öte, herkes kendince çıkarı kadar haklı,mesele senteze varabilmekte ve karşı tarafıda anlayabilmekte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 ikisini de tersinden okursak oradaki adamlar kendilerine ve ailelerine bir şey olmasından korkuyorlar. abi korku mantığı öldürüyor. vatan millet geyikleri korkunun baskılanmasını sağlıyor. "bir aradayız, biz sizi koruruz" bi yerden çatlarsa korku sarıyor bünyeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar