Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 8

Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

window 8 metro uygulamalarının hiçbiri çalışmıyor mağza takvim havadurumu fotoğraflar gibi.Daha önceden store dan aldığım uygulamalar çalışıyor. Bi kaç güne kadar hiçbir sorun yoktu. Aradım baktım baya bi kişide var aynı sorun ama sistem geri yüklemesi yapmadan windows reset yapmadan bunu düzeltmenin bi yolu var mıdır?
Durup dururken niye olduysa böyle bişey....
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

yani makine alip zorunda oldugunuz icin

tabikide.

Lisanslı 3dsmax im var gerizekalı internet explorer 10 yüzünden etkinleştiremiyorum bi şekilde activeX zımbırtısnı blokluyo yok kaspersky Windows app lerini blokluyo çalıştırmıyo bitmedi abi dertlerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla denemediğim şey kalmadı benim. Baya bi reg edit kurcaladım dos dan bir sürü dll, script vs.. çalıştırdım çok da anlamam zaten. Patladı en sonunda pc, açılmadı format attım her şeyi yeniden kurdum şu an tıkır tıkır çalışıyor her şey, ActiveX olayıda çözüldü. Böyle antin kuntin sebebini anlamadığım sorunlar çıkınca kafamı duvarlara vurasım geliyo...
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

barbu said:

bende de browser donma sorunu başladı şu 1-2 gündür. ilk kurduğumda yoktu.

Hala devam ediyorsa haberin olsun alıntı yapayım,

Donma yaşayanlar için çözüm şöyle,

command.com'u yönetici olarak çalıştırıyoruz.

bcdedit /set disabledynamictick yes

yazıyoruz. Restart sonra. Donma sorunu çözülüyor.

Restarti attim windows 8 patladi yükleme diski istiyor, yapicak bisey var mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Ssg said:

mobilde metroyla birlikte başarılı bulmakla birlikte masaüstünde ciddi sorunlu olduğunu düşünüyorum. laptop'larımdan birinde downgrade ettim bile:

- kullanıcı arabirimi keşfedilebilir değil. "mouse'la ekranda tıklanabilir gördüğüne tıklama"ya alışmış bir kullanıcı olarak ekrana baktığında "haa şunları deneyeyim" diyemiyorsun. kabile büyücüsü gibi rastgele mouse'u oraya buraya çekmen gerekiyor. orada da neyi nasıl yaptığına dair batıl inançların oluşuyor.

- start menu'nun tam ekran olması o sırada üzerinde çalıştığımız konudan bağımızı koparıyor focus dağıtıyor.

- tam ekran metro uygulamaları astronomik çözünürlük israfı. metro uygulamaları tam ekran tasarlandığından da "ekranı ikiye bölme" özelliği hiçbir işe yaramıyor.

- start menu search'ün "apps/settings/vsvs" diye ayrışmış olması kullanıcıda var olan "aramaya tam güven" nosyonunu yok ediyor. çünkü kullanıcı "ben oraya ne yazarsam yazayım windows bulur" varsayımından sıyrılmak ve bilgisayarın yapması gereken bir işi kendi yapmak zorunda kalıyor. can sıkıcı.

- pencere tabanlı masaüstünün nimetleri olan uygulamadan uygulamaya drag'n'drop, bir uygulamayı kullanırken diğerinin state'ini arkada takip edebilmek gibi olanaklardan mahrumuz.

- tam ekran uygulamalar işin kolayına kaçıp dpi'a göre ölçeklendiklerinde, yüksek çözünürlüklü monitörün faydalarından istifade etmeyi imkansız kılıyorlar. çözünürlükleri farklı olmasına rağmen fiziksel boyları aynı olan iki monitörde görünen bilgi miktarı iki monitörde de aynı oluyor. pencereli uygulamalarda ise "ufak sabit boyut" tam tersine bir avantaja dönüşüyor. birden fazla uygulamayı aynı anda takip edebilip aralarında rahatça geçiş yapabiliyorsun. çözünürlüğünün nimetlerini uygulama geliştirenin inisiyatifine kalmadan alıyorsun.

- metro winamp gibi sabit boyutlu ama ufak yer kaplayan masaüstünün bir köşesine kondurulabilen gadget'ımsı uygulamalara izin vermiyor.

- metro uygulamaları masaüstüne kondurulamadıklarından kullanıcı tecrübemiz bir kısmı metro olan bir kısmı pencereli olan uygulamaların üzerine oturmuyor. ya herru ya metro deyip illa ki birini seçmemiz ve öbürünü sonsuza kadar terk etmemiz gerekiyor. hani bu geçişler kolay bile olsa mesela metro uygulamaları pencerelere sokuşturulabilse bile kullanım dinamikleri o kadar farklı ki bu hibrid kombinasyonu hiçbir son kullanıcı tercih etmeyecektir. ederse de canı sıkılacaktır.

- win-x diye bir kısayol tuşu var. orada çıkan liste tam olarak "abi biz bunlara erişimi zorlaştırdık kusura bakmayın, son dakkada böyle bişi sokuşturduk idare edin, yengeye çok selam" kabullenişi başka bir şey değil. çıkan menü o kadar tekdüze, menü seçenekleri o kadar ayrıştırılamaz ki (eski start menu'nün aksine), hem geri adım olmuş hem de böyle bir şeye en başında gerek görülmüş olması da suçun itirafı resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Vista gibi fail olabilir diyerek pek bulaşmayayım diyordum ama kullanan arkadaşlardan dert yanan olmayınca ben de geçiş yapayım dedim. Kafama takılan birkaç soru var Win 8 ile betadan beri haşır neşir olanlar cevaplarsa sevinirim.

Şimdi hali hazırda elimde aşağıdaki resimde yer aldığı gibi kutulu full retail windows vista ve windows 7 mevcut, oem değiller.

http://static.shiftdelete.net/img/article/windows7-kutu21245925449.jpg

Hepsiburada - Microsoft Windows 8 Professional Türkçe 32 Bit/64 Bit Yükseltme

Bunu satın alırsam ve yükseltme yaparsam bundan sonra format atmak istedim diyelim full format atıp bu dvd aracılığıyla kurulum yapabilecek miyim ? Yoksa önce eski windows sürümünü yükleyip akabinde bunu yüklemek gibi bir saçmalık mı söz konusu olacak zira sayfada aşağıdaki gibi bir uyarı mevcut.

Windows 8 Pro'yu yüklemek için müşterilerde Windows XP SP3, Windows Vista veya Windows 7 yüklü olması gerekir.

Yeni bir Windows 8 sürümü alayım desem bütün hepsinde OEM ifadesini görüyorum yani windows 7 ve vistayı aldığım gibi full retail bir sürüm yok.

Oem versiyonlar aktif edildikten sonra anakarta işleniyor. Yeni nesil işlemciler geldikçe donanım güncellemesine gidiyorum sürekli olarak. Haswell çıktığında anakart işlemci ve ramler değişecek bu durumda oem win 8 satın alsam bile yeni sisteme bunun kurulumunu yapamayacağım sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

metro uygulamalarının desktopta çalışması konusundaki sıkıntıyı anlamıyorum ben. yani adamlar bunlar tablet-dokunmatik ekran uygulamaları ama isterseniz desktoptada kullanabiliyorsunuz diyor. isteseler desktop ise store u komple kilitlerlerdi desktopta kimse kullanamazdı böyle bir sıkıntı da ortaya çıkmazdı. zaten desktop için ayrı versiyonlar çıkıyor.
he metro appler için windowed versiyonu destekleselerdi iyi olurdu gene.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Yukseltme icin XP ya da 7 teorik olarak gerekiyor ama workaround'lar var. Onlarla yuluyorum ben hep. Konuda kac kere anlattik, arama yap. Google'da filan da bulursun. Oluyor ama yani.

Ilerde Microsoft bir sekilde bunu engellerde bilmem ama nasil engellenebilecegini bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Microsoft Türkiye'de ki hatun Oem satış yapıldıktan sonra sadece yetkili ve satışı yapan firma lisansı yeni bir kod ile değiştirebilir telefon üzerinden yeni aktivasyon kodu almak win 8 ile beraber tarihe karıştı dedi.

Bu hatun bana masal anlatmadıysa full retail sürüm almadıktan sonra oem alanların başı yanacak o halde ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...