Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 8

Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

iste app mapp farki var anca, bugun yarin halihazirda kullandigimiz cogu 3rd party program, app kategorisine girebilecek seyler..

neyse soyle sallama bir oblytiles denemesi yaptim...msoftun koymasi gereken ayarlari adam gayet yapmis heh. siz sadece imaj linkliyorsunuz (max200kb)

Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

desktopla metro kullanimi arasinda ne fark olucak ki, ikisinde de ikonlar var, basip aciyosun istedigini.

Acik olan herseyi minimize etmeden, CTRL + D yapip duzeni bozmadan yapamiyorsun onu. O acidan bu metro olayi guzel. Tek tus + tek tik.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Normal Start menüsünü adam edince güzel kullanılıyormuş Start8 olmadanda, bir gündür filan öyleyim. Bir kaç gün daha böyle takılacağım bakalım.

Tapping olayını hiç sevmezdim bu arada, Windows 8 onu da açtırdı ama, Wİndows 7'de olduğundan daha farklı bir hissi var OS'un.

Bu arada Sam, tüm o sorunların Start8 ile geçiyor, 30 günlük denemesini dene bir.
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlız şunu gözlemledim 2 günde OS zaten kullanışlılığını yitirmiş win 7 ve win 8de öle yani demeye çalıştığım OSnin günlük pc kullanımı içersinde hayatı kolaylaştıran yada zorlaştıran bir yönü yok eğer arayüz olarak.

Önemli olan hızı uyumluluk durumu vb gibi şeyler yoksa zaten herşeyi softwarelerden hallediyoruz yani chrome açılırken daha havalı böyle ekrana kayarak gelsin kapatırkende çarpıya tılamak yerine aşşa doğru çekelim diye Win 8e gerek yok. Bu yönden yenlikikten ziyade var olan alışkanlıklarımızı değiştiriyor yoksa sistem aynı chrome aynı.

Win 8in katkısı benim fark ettiğim windows modlarda oyunlarda performans artışı var hissedilir. Genel dosya menüleri felan noob friendly olmuş. Task manager daha detaylı. win 8den eksiği yok fazlası var ama Metro UI daha beta bence adamlar beta sürümünü 30 tlden satıyolar işte gelecek için yatırım şimdilik ama ilerde applar multitasking olayında gelişim yenilikler getirebilir. (çift mönitor kullananlar için kesin tavsiye ederim win 8 o ayrı)
Sosyal ağlarda paylaş

İlk günden indirdim kurdum 29 tl ye windows 8 64 bit pro. 7-8 arasındaki tek fark başlat menüsünü sökmüşleri tüm olayı windows tuşuna bağlamışlar.

Orjinal Windows 7'niz varsa https://www.windowsupgradeoffer.com/tr-TR/ link üzerinde form doldurup Windows 8 indirip kurabiliyorsunuz. Mailinize promosyon kodu göndericekler masaüstünüze indirdiğiniz programdan kredi kartı yada paypal ile ödeme yapıp kodu girip yükleyebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Normal Start menüsünü adam edince güzel kullanılıyormuş Start8 olmadanda, bir gündür filan öyleyim. Bir kaç gün daha böyle takılacağım bakalım.

Tapping olayını hiç sevmezdim bu arada, Windows 8 onu da açtırdı ama, Wİndows 7'de olduğundan daha farklı bir hissi var OS'un.

Bu arada Sam, tüm o sorunların Start8 ile geçiyor, 30 günlük denemesini dene bir.

valla bugüne kadar hiçbir windows'u üçüncü parti olaylarla kullanmadım çünkü illa bir karışıklık, bozukluk çıkarıyor yamalar geldikçe. her sorun çıktığında format filan yapmayacağım bir olay. ama bu gidişle o tarz birşeyi deneyeceğim çünkü metro bugüne kadar gördüğüm en verimsiz masaüstü arabirimi sanırım.

öte yandan bir işletim sisteminin getirdiği olayların %95'ini kaldırıp eskisiyle devam etmek de facia bir durum. win 95'te command prompt kullanmak zorunda kalmıyorduk çalışmamızı hızlandırmak için.

app versiyonları de masaüstü versiyonlarının yerini de zor alır çünkü ne pencere boyu ayarlanıyor, ne ayarlarının bir derinliği var, ne de aralarında birbirlerine geçiş kolaylığı. skype sağ aşağıda arasıra, diğer pencerelerin üzerinde bir an kullanıp bir an bıraktığım bir yazılımken bunu tam ekran ya da dörtte bir ekran halinde kullanmak zorunluluğu 2012 yılında 1982 yılına dönüş yapmış gibi hissettirdi ve ilk 1-2 denememden sonra açmadım bile.

ayrıca win 7 ile 8 arasında kullanım kolaylığı açısından fark DAĞLAR kadar var. yok diyen nasıl kullanıyordu 7'yi merak ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kullanım kolaylığı açısından bir fark görmedim ben çünkü dediğim gibi tamamen Windows 7 gibi kullanılabiliyor; gerçi artık Windows 8 modunda kullanıyorum, Windows Store kapalı gibiyken öyle Windows 7 Style yapmıştım. O Start8'i üç aydır kullanıyorum işte; istersen tüm hot-corner'ları kapatıp, Windows tuşunu Start8'i açar şekilde ayarlayıp Start8'i de benim kullanmadığım Windows 7 Style yaparsan Windows 7'den çok daha iyi oluyor OS genel olarak. Üç aylık kullanımımda gördüğüm üzere (RTM çıktığından beri kullanıyorum, beta kullanmadım) altında yatan ve kullanıcı ile birebir ilişkide olan arama, I/O, enerji tüketimi, touchpad gestures gibi şeyler çoook daha iyi. Arama özellikle tüm Windows sürümlerinde ilk kez olmuş.

Ben epey Windows 8 UI programı kullanmaya başladım bu arada, Start8'i giderek daha az kullanıyorum o yüzden, gesture'lerde ilk kez dün çalışmaya başladı Acer'ın yeni sürücüsüyle. Synaptics v16 gerek. Start8 yüklü bile değil şu anda, kullanabilecek miyim böyle bakayım diye sildim, eksikliğini çok az hissediyorum. Alışırım ama.

Start8'in trial'ını kesin dene ama. Üç aydır tek bir sorun çıkarmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

benim çok büyük bir sorunum var ya bi el atın ikinci monitörü bağladığım an bilgisayar mavi ekran veriyor ati Atikmpag.sys hatası alıyorum win8 driver kurulu.taktığım an mavi ekran ve sürekli driver yüklenirken restart atıyor bilgisayar.nette araştırdım hiç göremedim neden olur bu?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
İki tane daha Startmenu çıkmış. Start8 kadar iyi değiller denediğim kadarıyla ama para vermek istemeyenler için:

http://vivastartmenu.com/
http://www.msfn.org/board/topic/158666-start-is-back/

İkincinin iyi olma potansiyeli var.

Tamamen bıraktım bu arada ben Start8'i. Tile kullanmaya alıştım. Obyltiles özellikle çok iyi:

http://i.imgur.com/A1EF6.png
Sosyal ağlarda paylaş

yani garip iste msoftun start menuyu kisisellestirme opsyonu koymamasi..Gerci dusununce, app store'u (ve zincirleme Ad-supported apps) gazlama niyetleri var muhtemelen..desktop programlari uvey evlat gibi duruyor Oblytiles olmadan..ve cidden o kadar teknik acidan zor bir sey olmamali Oblytilesin sundugu basit seyi, windowsun kendi icinde entegre olarak sunmasi..

acik ve net, start menu iyi hos, desktopta win7'nin optimize cilalanmis haligibi kullanirim mutlu mutlu, ama gorsel olarak Oblytiles olmadan uveyevlat gibi kaliyor iconlar, win8 almadan ilk sordugum soru buydu hatta..iyiki community var valla.

ben halen win8'in "Main Screen" + "Dashboard screen" olarak 1.5-2 ekranla optimum kullanilabilecegini dusunuyorum...tek ekran icin optimize edilmis degil bu sistem. yok yani. bi tane tutorial koyarsin adam gibi, 3 adet "ekranin koselerine swipela bitti gitti" diyen slideshowluk basitlikte degil UI.

Tablette belki. ama cogu tablet RT versyonu calistiracak, desktop yok zaten (olanlarda en ust modeller olur)...EEee? desktop kullaniminda nerde gorsel uyumluluk butunluk?

Cogunlukla desktopta takildigim icin arada bir start menu ile hasir nesir oluyorum ama start menu applerine bulasinca sanki "Console port" bir dunyaya geciyorum..ordaki animasyonlarin HICBIRI desktop clientte yok, font punto, resize desen allah kerim takiliyor. E diyorsun appleri kullanim? Su anda Sam in dedigi gibi yamuk...keza Teamviewer. App olarak SADECE baglaniyorsunuz. Host etmek isterseniz utanmadan desktop versyonunu kur diyor. iyi guzel. tamam super..bir sakincasi yok...kurarim.

e kurdun, shortcut koymak istyiyorsun Start Screene...afedersin crackli program muamelesi yampirik bir icon ilistiriyor guzelim start screene. Bunun gibi ornek cok, o nedenle Oblytiles i siddetle tavsiye ediyorum, ve hakkaten Microsoftun acilen app market politikasi ile desktop programlari politikasini bariscil bir bicimde tek enviromente koymalari lazim...emulator/konsol port mantigi ile degil.

edit. bir rant daha, Start screende ki gerek app, gerek desktop programi, uzerine sag klikleyince asagida ESSEK gibi bombos menu aciliyor..uvey evlat muamelesi burada iyice barizlesiyor...yahu o shortcut ise, o shortcuti editleme imkani versin bana? pin/unpin okey iyi, e peki rename etmek istesem o tile'i? yada ne bilim, change icon koysun oraya, kullanmiyim ben Oblytiles falan.....yani desktopta halihazirda ki hicbirseyi adam akilli start screene gecirilmemis. Portlanmis gibi resmen..Service Pack 1'i dort gozle bekliyorum heh..
Sosyal ağlarda paylaş

bende durum soyle; start8 yok, oblytile ile hafif sade statscreen, geri kalan bombos bir masaustu, altta tasbarda chrome shortcut(ne olur ne olmaz :) )

seyi cozemedim ya..startscreene paticik linki koymak istiyorum, ama ona klikledigimde desktopta acik olan chromeda yeni tab olarak acsin..yapiyorum, gidiyor 2ci bir desktop chrome aciyor. (app olan chrome u gectim)

iste bu tarz seyler bu kadar zor olmamali en buyuk rant bu..beta testte kimsemi birsey demiyor anlamiyorum...gerci yeni moda kalite kontrol falan hikaye..
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
df said:

win7'nin de pek cilaya ihtiyacı yok işte. optimizasyon da bi yere kadar fark eder. app olayını kullanmayanın geçmesi saçma gibi görünüyor.

Buna katılmıyorum:

GERGE said:

[...] tüm hot-corner'ları kapatıp, Windows tuşunu Start8'i açar şekilde ayarlayıp Start8'i de benim kullanmadığım Windows 7 Style yaparsan Windows 7'den çok daha iyi oluyor OS genel olarak. Üç aylık kullanımımda gördüğüm üzere (RTM çıktığından beri kullanıyorum, beta kullanmadım) altında yatan ve kullanıcı ile birebir ilişkide olan arama, I/O, enerji tüketimi, touchpad gestures gibi şeyler çoook daha iyi. Arama özellikle tüm Windows sürümlerinde ilk kez olmuş.

Windows 8'in yeni UI'yi tamamen kapatabiliyorsun. Tamamen yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
GERGE said:

Kullanım kolaylığı açısından bir fark görmedim ben çünkü dediğim gibi tamamen Windows 7 gibi kullanılabiliyor; gerçi artık Windows 8 modunda kullanıyorum, Windows Store kapalı gibiyken öyle Windows 7 Style yapmıştım. O Start8'i üç aydır kullanıyorum işte; istersen tüm hot-corner'ları kapatıp, Windows tuşunu Start8'i açar şekilde ayarlayıp Start8'i de benim kullanmadığım Windows 7 Style yaparsan Windows 7'den çok daha iyi oluyor OS genel olarak. Üç aylık kullanımımda gördüğüm üzere (RTM çıktığından beri kullanıyorum, beta kullanmadım) altında yatan ve kullanıcı ile birebir ilişkide olan arama, I/O, enerji tüketimi, touchpad gestures gibi şeyler çoook daha iyi. Arama özellikle tüm Windows sürümlerinde ilk kez olmuş.

Ben epey Windows 8 UI programı kullanmaya başladım bu arada, Start8'i giderek daha az kullanıyorum o yüzden, gesture'lerde ilk kez dün çalışmaya başladı Acer'ın yeni sürücüsüyle. Synaptics v16 gerek. Start8 yüklü bile değil şu anda, kullanabilecek miyim böyle bakayım diye sildim, eksikliğini çok az hissediyorum. Alışırım ama.

Start8'in trial'ını kesin dene ama. Üç aydır tek bir sorun çıkarmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
mono said:
seyi cozemedim ya..startscreene paticik linki koymak istiyorum, ama ona klikledigimde desktopta acik olan chromeda yeni tab olarak acsin..yapiyorum, gidiyor 2ci bir desktop chrome aciyor. (app olan chrome u gectim)

Paticik ile WebApp yap Chrome'dan.
Start Menu'ye link çıkarttır sadece.
Windows 8 Menu'de linke sağ tıklayıp Open file location de.
Kısayola sağ yıklayıp Properties de.
Target yerine şunu yaz: "C:Program Files (x86)GoogleChromeApplicationchrome.exe" chrome:newtab http://forum.paticik.com/addon.php?0,module=recent_messages

Bu arada bu kadar uğraşmamızın nedeni Windows 8'in bir eksikliği değil, Chrome'un varsayılanlarına karşı gitmemiz. Crunchyroll yaptım ben de şimdi böyle =)
Sosyal ağlarda paylaş

yok ben sistem olarak baya mutluyum, benim kavgam kullanilabilirlikte port mantigi..

ben begeniyorum start menunun tasarimini, benim derdim en buyuk rantim, desktop' u neden bu kadar geri planda birakmislar...media centeri deniyim dedim dun gece, desktopta acildi "hasstr sictik bu ne" dedim cidden :D fontlar falan bi garip, sihirli bir sekilde windows eski logosu kullaniyor..boyle Zune player la sony ps3 arayuzunun cirkin bir cocugu gibi cikti karsima..resize etmeye calisiyorsun pencereyi kilitli sekilde resize oluyor..

korktum kapadim.

edit; ehe super sagol shortcut yardimi icin yapim hemen
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...