Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

aptal insanlarla çalışmak

odullusoru

Öne çıkan mesajlar

çirkin insanlarla beraber olunca çirkin olunmuyorsa.yakısıklılarla gezince yakısıklı olunmuyorsa

zekada aynı şekil olsa gerek.sonuçta hepimizden daha zekisi ve daha aptalı var

böyle bir mantıkla düşünen,aptal oldugunu düşündüklerinden daha aptaldır
Sosyal ağlarda paylaş

odullusoru said:

aptal insanlarla muhatap olmak, ne bileyim zeka seviyesi nispeten düşük bir insanla kanka olmak, sevgili olmak. insanı aptallaştırır mı ? hani şu eğitim sistemimizin kurulduğu mantık, zekiler zekilerle, aptallar aptallarla eğitim görsün olayının mantığını çözmeye çalışıyorum.

evet ne dersiniz ?

aptal degilsen aptallastirmaz.
sen kendinin farkindaysan ve koyun gibi manipüle olmuyorsan wait... define aptal!

ha mesela aklima sey geldi, almanyada ögrenme zorlugu ceken cocuklari ayri okullara gönderiyorlar, trde de vardir elbet de burda baya kapsamli o isler.
orda staj yapmistim 6 ay boyunca asistan öörtmen olarak.
zeki türk cocuklarini anneleri sirf okula öglen okulu cart curt vs dahil diye oraya yolluyorlardi, calisma saatleriyle cakismasin die. evet tam bir bitch anne burda.
ya da almancalari yeterli olmadigi icin direkt salak muamelesi cekiliyordu cocuklara ve buralara gönderiliyorlardi.
ve almanyanin sistemi dolayisiyla böyle bir okuldan cikinca egitim hayatini devam ettirebilmen baya zor. damgalanmis oluyorsun direkt.

hm demek istedigim kücüklükten beri böyle ortamlardaysan, aptallasabilirsin, yine kafan belki diger cocuklara nazaran daha fazla basar ama, yeterince egitilmedigin icin hakettigin sekilde, kapasiten harcanmis olur.
belli bir yasa geldikten sonra sen de kendinin farkindaysan, neden aptallasasin ki?

ha cevrenden cok cabuk etkileniyosan, kendini gelistirmek yerine abuk subuk seyler yapiyorsan harcanirsin iste yani.
ve bu da düsünce yapina falan yansir.

hem dogustan getirdigin skillerle hem de egitimle alakali yani bu biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

odullusoru said:

aptal insanlarla muhatap olmak, ne bileyim zeka seviyesi nispeten düşük bir insanla kanka olmak, sevgili olmak. insanı aptallaştırır mı ? hani şu eğitim sistemimizin kurulduğu mantık, zekiler zekilerle, aptallar aptallarla eğitim görsün olayının mantığını çözmeye çalışıyorum.

evet ne dersiniz ?

doğru abi bu. çok çok doğru. bariz bir biçimde doğru yani. mallarla çevriliysen bir süre sonra mala dönersin. anlatamıyorsun derdini çünkü, adamların çapı o kadar, anlamıyor seni, onun seviyesine ineyim falan derken bakıyosun mal olmusun.
Sosyal ağlarda paylaş

odullusoru said:

evet ne dersiniz ?

bu arada bence aptal dediğin çoğu insan aptal değil. zeka seviyesini geliştirmeye uğraşan her insan makul bir seviyeye gelir. dahi olamaz, dahiler ayrı bir kategori ne kadar çalışırsa çalışsın zeki bir insan dahi olamaz o gerçekten genetik bir çeşitlilik ve çalışmadan bağımsız gelen bir vergi (keşke bende de olsa sdf). zeka seviyesi düşük diye nitelendirdiğiniz insanların çoğu bence düşünme tembeli ve genel olarak tembel. bir şeylere kafa yormak istemiyor falan filan ve bu bir hayat tarzı oluyor. işte o insanlardan size geçebilecek olan şey (eğer karakteriniz yeterince oturmadıysa) belki bu tembellik huyu olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Zeka overrated bişey bi konuda bişeyler bilen normal adamlara pat diye zeki damgası yapıştırılıyor falan.
Ama formdan düşebilirsin, öss zamanı falan 3 basamaklı sayıları çarpıyodum kafamdan şimdi 5 ve 8 i toplayamıyorum. Aynı şekilde bütün gün futbol konuşan angutlarla takılıyosan kondüsyon kaybedersin sdfs.

Tesbih said:

Benim en hoşlanmadığım insan tipi yavaş anlayan insanlar. Bir şeyi 3 kere anlatmak zorunda kaldığımda o insanda soğuyorum direkt

+1
Sosyal ağlarda paylaş

Huy tembellik falan olmak zorunda değil abi. Okumamıştır, bilmiyordur, hakkaten görmemiştir ve bu adam senin üstündedir, işte bu hakkaten çok berbat bir durum. Kimseyi aşağılamıyorum ama, anlatmaya çlışıyorsun anlamıyor, ısrar ediyor, saçma sapan şeyler yaptırıyor, en akıllı kendi sanıyor tüm iyi niyetiyle yanlış olduğumu ispatlamaya çalışıyor mesela, ikna edemiyorsum -donning kruger effect mi diyolla- hakkaten bir yerden sonra sen de onlar gibi düşünmeye başlıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Pasta said:

Zeka overrated bişey

işte overrated değil underrated aslında. bir konuda bişey bilen insanlar "voo çok zeki" olabiliyorsa zeka underrateddir hehe. ben burda ve yurtdışında ne öğrenciler gördüm (hoca bile demiyorum) zekaları insanüstü gözüken. bu tarz insanlara maruz kalmayınca zeka underrated oluyor sdf
Sosyal ağlarda paylaş

aptalla kala kala/çalışa çalışa kapasitenin en azıyla iş görmeye başlarsın bence bir süre sonra. yani aptal adam senin zeka katsayında bi düşüşe neden olmaz ama senin onu kullanma isteğini köreltip daha az kapasitede çalışmana neden olur. bunun tam terside geçerli bence. seni senden daha zeki olduğunu düşündüğün birinin yanına koysalar onun düşünce/iş yapma biçiminden etkilenip kendi kapasitenin üst sınırlarında düşünebilirsin.

bu arada cidden aptal adama laf anlatmak/ iş yaptırmak büyük meziyet.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...