Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

12 Ways Consoles Are Hurting PC Gaming

Sam

Öne çıkan mesajlar

şimdi
olay balck ops mevzusuda değil
daha 1 hafta gecmedi black ops turnuvası oldu mlgde
amerikanın en büyük esports organizasyonu.

yahu benim aimim daha iyi. oyuncu cıkıp ianssızlığıma hep yandan geldi adamlar dedi.

sen bi cs cinin böyle bişi dediğini gördünmü hiç?
Sosyal ağlarda paylaş

Oturup okuyorum böyle konsol fpssini övüyorsunuz ya çok keyif alıyorum daha da övün =)
Arkadaşlar fps nedir savaş oyunu değil midir bir cephe var olaylar hızlı gelişir ne olduğunu anlamazsın eblek olursun dimi?Hak veriyorsunuz herhalde bu konuda bana.Peki siz downsendromlu insan gibi vücüdunu döndürmen zaman alıyorsa ben ne anladım bu işten?
Hayır gerçekten konsolda fps oynamamış insan olsak eyvallah haklısın.
Konsolda ne mi oynanır araba yarışı, 3ps, platform, easy action games.Kalanı yalandır kendinizi kandırıyorsunuz çok zevk alıyoruz biz yıh yıh yıh kac k para verdik buna yıh yıh süper oyunlar diye.
Ayrıca kaç yıl önce güya fps oyunlarını konsol ve pc oyuncularını birleştırmeyi planlıyorlardı noldu hıs oldu.Sizde söyleyin karşınızda pcde oynuyan adam olsa güçsüz hissetmez misiniz?
Wot oldu sori
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

iyide bu konsol fpssi dediğiniz fpsler battle fielddır coddur falan kosolda cıkmadıki, pcde cıktı.

pcnın geliştirdiği bi tür o

yok olay gamepadla oynamak :).oyunlar değil :)

ayrıca nolax valla bilemicem ben çözemedim bu işi.haklısınız ne diyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

fps diyince quake gelen adam black ops u sevemez tabi. kanuninin dediği gibi eskide kalıyorsunuz artık. ister istemez piyasa kendini değiştiriyor. adamlar bu işten para kazanıyorlar.

çok saçma bir laf bu.

"arz var diye o şekle sokuluyor" tamam normaldir. ama bunu "değişim, gelişim" diye yansıtmak yanlış.
çünkü öte taraftan farklı bir yönde arz talep mevcut.
bunu görmezden geliyorlar, tek yönde gelişime devam ediyorlar.

amerikalı xbox gençleri en kalabalık oyuncu kitlesi gibi gözüktüğü için activision "garanti para kazanmak" için bu kitleye hitap edecek oyunlar hazırlıyor da olabilir.
ama bu "gelişim" değildir. sadece tek bir kitleye odaklanmaktır.
ondan başka kitleler ve oyun türleri de var.

ilk posttaki yazıda bunu anlatmış da okunmuyor herhalde o.

Loxias said:

pazar konsollara kaymış görünüyor ama

"pazar" dediğiniz şey zaten konsollardaydı hep.
önemli olan hangi "pazar"dan kastettiğimiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

fps diyince quake gelen adam black ops u sevemez tabi. kanuninin dediği gibi eskide kalıyorsunuz artık. ister istemez piyasa kendini değiştiriyor. adamlar bu işten para kazanıyorlar.

çoğu insan fps yi de konsolda oynamayı tercih ediyor ki son zamanlarda çıkmış, en iddialı fspde en çok satmış bu platformlarda.

battlefield a bak. oda konsolda 5m satarken pcde 600k mı ne satmış.

homefront var mesela. konsolda 1m satmış. pcde 75k.

görünen o ki artık pc oyuncusu fps sevmez olmuş.

çooooooooooooooook alakasız konulara sapıldı

pc oyunlarının eskiye göre az satmasının sebebi 2 tane

1) korsanın çokluğu. zaten bilgisayar başındasın, bir tık ile 50 dolar vermek yerine, 1 tık ile indiriyorsun 3 saat sonra oynuyorsun bedavaya...
2) oyunların konsola göre hazırlanıp pc'ye port edilmesi ve oyuncuların bundan hoşlanmaması

yoksa 1000 kişiye soralım pc'de mi konsolda mı fps oynamayı tercih edersiniz diye. 900-950 civarı pc diyecektir herhalde. o kesimi de konsol ile kafayı sıyırmış, fanboylar oluşturur diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

adamın derdine bak heheuhueh.
yok yani tartışmak için değil sırf laf olsun diye yazıyorsunuz topicte.

şimdi 350 dolar, 500 dolar felan amerikayı düşünerek yazıyoruz zaten.

türkiye'yi düşünerek yazacaksak bir ps3 oyunu 150-160 lira, popüler pc oyunu ise 80 lira.
bir tane ps3 oyunu alacağına 2 tane pc oyunu alırsın yani.
daha da iyisi, ucuz pc oyunları 5-10 lirayken, ucuz ps3 oyunları 30-50 lira arası oluyor.
konsol olarak, vatanda ps3 konsolları 1 milyar üstüne satılıyor.
dün d&r'da xbox 4gb gördüm 1 milyara satılıyordu.
ps3 1 gamepadle geliyor, bir gamepad daha alırsın 130 lira ek masraf.
ps3 move 170 lira desek, bir anda 300 lira fazlaya çıktık.
1.5 milyara geliyor toplamda.

tamam donanım yazılım bölümünde biz 1.5 milyara monitör dahil pc topluyoruz sürekli. öyle iddia edilen gibi 14 inç crt monitör, ps/2 klavye, toplu mouse, voodoo 2, pentium 75mhz, sound blaster 16 felan gibi bir şey de değil.

tl;dr: konsol oyunlarını pc oyunlarına kıyasladığımızda low/medium arasına karşılık geliyor...

Masquerade said:
bi de nerde monitörü klavyesi bunun abi neye takıcam. monitor alcaz bi de o da 100-150 dolar desen ohoo pahalı bu iş bone.

konsol için 5 milyarlık tv alıyoruz, ohemci :(

neresinden tutarsan fail bir post.
750 liralık konsol fiyatını over 1k diye abartmalar mı dersin, trde kimsenin almadığı oyun fiyatları mı dersin...

hadi biz pc oyuncusuyuz, rts-fps daha çok seviyoruz ve konsolun oyunları benim türüm değil dersen okey ama gelip de hala pc daha ekonomik diye kastırmak... hayır 500 dolara pc toplarım diyip yurtdısı fiyatlarını baz almak (ki orda bile 500 dolar çıkmıyor) arkasından bakın konsollar nasıl pahalı halbuki diyip araldan oyun fiyatı vermek, yetinmeyim 750 liralık cihazı 1k üstü yapmak...
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

ne demek eskide kaliyoruz abi
fps demek bence fast paced demek
ole coktukce can dolmucak ziplican haoplucan atlican

inanilmaz gerceklik diyolar
cokunce can doluyo
nasil gercekcilikse o
quakein gercekcilik iddasi yoktu en azinan

NolaxThensbane said:

Konsolda action platform oyunları oynandığı için konsol aramıyorum ben rts adventure simulayon seven insanım istedikleri kadar kassınlar genede bunları konsola çıkartamıcakları için np officer =)

abi aynen budur ya
konsolda aciyorum
gta 4 assasins creed oynuyorum
pcde aciyorum hon oynuyorum wow oynuyorum civ oynuyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

Cuce said:

iyide bu konsol fpssi dediğiniz fpsler battle fielddır coddur falan kosolda cıkmadıki, pcde cıktı.

pcnın geliştirdiği bi tür o

yok olay gamepadla oynamak :).oyunlar değil :)

ayrıca nolax valla bilemicem ben çözemedim bu işi.haklısınız ne diyim.

hak deilde mantık var abi,
getir en ii gamepad oyuncusunu, koy benim karşıma ( ki fazla çakmam aimden) mousla tokatlarım abi.

Ayrıca, Black ops falan PC için kötü oyunlar, hatta hayatımda oynadığım en kötü single player oyunlardan bir tanesi.
Çünkü PS mantığıyla yapılmış. Ben zaten oyun açıldığı an anlıorm ps oyunu mu deil mi, oynarkende anlaşılıo.
şartlandırılmış oyunlar genellikle PS'a ait oluyor.tırt
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

birini oyun oynarken izlemek genel olarak sıkıcı birşeydir bana göre.

ustalık gerektiren bir oyunu çok iyi oynayan birisini izlemek gayet keyif veriyor. konsol oyunları gibi oynayanın bile çoğu zaman ne yaptığından haberi olmayan oyunları oynamak zaten keyifli değil ki, izlemesi olsun.

microsoft cross platform oyunlar için denemeler yapıp konsolcuların karşılaştığı hazin sonu görüp bu projeyi iptal etmemiş miydi? öyle bir haber okuduğumu hatırlıyorum. ya konsolcu bebelere normalin 3 katı büyüklükte hitbox ve auto aim vereceksin ya da konsolcuları yem edeceksin. microsoftun vardığı sonuç bu; ama aramızda bazı arkadaşlar konsolda fps oynadığını zannediyor lulz.
Sosyal ağlarda paylaş

Mouse getiremezler konsollara o yüzden. Mouse kullananlar yok eder çünkü gamepad'lileri. Gamepad'liler "süper oynuyorum" modunda gezince hüsrana uğrarlar anında.

Açık ve net bir gerçek var; konsol, fps oyunlarını "sinematik olma" adına çerezlik hale getirdi. Yukarda Quake için "eskide kalmak" denmiş ama güler geçerim. 10 kat daha iyi bir konsepttir sağda solda health pack aramak, hele hele armor buldun mu gelme keyfine... Call of Duty'de bunu yapamazlar, bütün konsol bebeleri "bu ne ya offf oyun çok yavaş, nerde aksiyon?" demeye başlar. Piyasa'da bebeler kaldığından ötürü böyle çerezlik oyunlar devam edecek ne yazık ki, forumlarda da bu çerezleri savunacaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

lathspell, 17. yuzyil daha guzeldi ya, elektronik falan yokken. oraya kadar donelim. caga meydan oku.

ha crashleyen oyun yok diyip durdun bu arada, pc'de oynadigim son 2 oyun dragon age 2 ve call of duty black ops; ikincisi single player sirasinda crashliyordu, ilkinde bir adet savegame im bozuldu oyun ortalarinda, ne yaparsam yapiyim ilk 45 sn icinde crashliyordu, ben de biraktim.

ilkini arkadastan aldim oynadim orjinal olarak, ikincisi direk orjinaldi.
Sosyal ağlarda paylaş

AAA sakın o iki oyunda deli gibi konsol port olmasın? PC'ye develop edilmeyen oyunlar. Black Ops'ta bende deli sorun yaşadım, forumda da aktarmıştım rage'lerimi zaten :).

Her değişim gelişmek değildir (bknz. Türkiye). Oyunlar böyle olduysa "ilerliyoruz" demek değil, aksine geriliyoruz gayet. Detay seviyesi düşüyor, gameplay kısıtlanıyor ama bunları istemeyince 17. yüzyıl oluyor?

Geçiniz bunları.
Sosyal ağlarda paylaş

direk olarak pc'ye yapilmis oyunlardan ornek vereyim; wow da cokuyor oynadigim. baya baya cokuyor. starcraft 2'yi orjinal edinmedim, yorum yapamayacagim.

diyorsunuz ki konsol oyunlari ve konsol oyunculari pc'yi mahvediyor. ben de diyorum ki, siz geride kalarak kendiniz mahvoluyorsunuz. eger yeterince iyi bir oyun turu olsaydi, cok sattirirdi ve ayakta kalmayi basarirdi bir sekilde. fakat yeterince oyuncusu yok, bu yuzden yeterince satmiyor, bu yuzden kimse de uretmiyor. geriye de sizin 'ezik konsolcular ne anlar bi boktan' soylenmeleriniz kaliyor.

merak etmeyin pc'ye guzel oyun cikinca konsol sahibi olanlar aglamiyor, onu da oynuyor. ama konsola guzel oyun cikinca 'fuckingkidz' diye aglayarak bi kenarda bi yere varamazsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...