eldar Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Misal su hizmetlerini tamamen özelleştirdik, e yıllık geliri 3 kuruş olan 2000 rakımlı 50 nüfuslu köye niye su götürsün bir işletmeci kar etmeyeceği açıkken? Eskiden niye devlet işletmeleri etkindi, işte bu yüzden. Hangi banka her ilçeye şube açacaktı, kim her yere telefon döşeyecekti vs. Bu tür ihtiyaçlar devam ettiği sürece ve ölçüde devletçilik devam etmelidir. Özelleştirme saçma bir şey değildir ama özelleştirelim kurturalım çünkü devletçilik kötüdür mantığı saçmadır ve işte devlet kurum ve kuruluşlarının değerinin altında satılmasına. Hatta stratejik öneme sahip kurum ve kuruluşların elden gitmesine yol açar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 sırf ucuza satılması değil, rekabet kurulu diye birşey var. devlet tüketicinin haklarını korumaktanda yükümlüdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 rekabet olayını gördük telekomda. acısı geçmedi hala. geçmez de yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 mey içkinin ederi 7.8 milyar dolardı an itibariyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 eldar said: Misal su hizmetlerini tamamen özelleştirdik, e yıllık geliri 3 kuruş olan 2000 rakımlı 50 nüfuslu köye niye su götürsün bir işletmeci kar etmeyeceği açıkken? Eskiden niye devlet işletmeleri etkindi, işte bu yüzden. Hangi banka her ilçeye şube açacaktı, kim her yere telefon döşeyecekti vs. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Köye su gitmez elektrik gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 işte ne kadar verimsiz düşünüyoruz sen düşün. her şeyi devletten bekliyoruz :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Absolut said: Biz satılmasına değil ucuza satılıp iyi birşeymiş gibi savunulmasına karşıyız. Yoksa adam gibi paraya satılsa birşey demez kimse ama aynı mal 4-5 senede 15 katına tekrar el değiştiriyorsa bu baya bi kötü ticaret demektir. abso, tekil şahıs kullan istersen çünkü senin dışında herkes devletçiliği savunuyor sayfalardır. 4-5 senede 15 katına el değiştiriyorsa bu ancak devletin ne denli kötü bir işletmeci olduğunu, bu işlerden elini çekmesi ve tekrar sokmaması gerektiğini gösterir. çünkü gayet bariz ortada devletin verimsizlikte şampiyon olduğu. peşkeş çekme ile açıklamak mümkün değil herşeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Cuce said: devletcilik yanlış bir yaklaşım değil. aksine halk ekmeğin beslediği insanlar başarılı dir durum olduğunu gösterir. halk ekmek olmasa aç kalacaktı insanlar, tek başına o kurtardı evet. sek satıldı satılalı halkımız ne süt içiyor, ne peynir yiyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Kaldı ki dünyada devletçiliğin öldüğü, Türkiye'de "Kemalist Devrim"in artıklarını temizledikleri iddiası koca bir yalan. OECD verileri ne diyor bakın: Sam yine bilmeden, işkembeden sallamışsın. Özel sektör zaten, kağıdı, kalemi vs. sağlıyor demişsin. Özel sektör her şeyden önce kendi karını düşünerek hareket eder. Bugün aklı başında hiç bir patron doğuya, güneydoğuya yatırım yapmaz. Hatta oraları geçtim, Trakya'da herhangi bir ilçeye, Karadeniz'de herhangi bir bölgeye, Ege'de herhangi bir kasabaya para kazanamayacağını biliyorsa ufacık bakkal bile dikmez. Ülkenin geldiği durum ortada. Bırakınız yapsınlar diye diye koca sanayiyi 2 bilemedin 3 ile topladınız, ülkeye giren çıkan paranın hesabını soran yok, millet ayak oyunlarıyla borsadan milyonlarca tl para kazanıyor. Ama bakıyorsun belli yerler dışında tek bir tane yatırım yapılmamış. Başbakan denen adam hem devleti bitirmekle övünüyor, sonra da çıkıp park bahçe köprü çeşme dikip caka satmaya çalışıyor, herkese eşit hizmet götürüyoruz diyor. Devlet olmasa kışın doğuda, güneydoğuda eğitim sıfıra iner. Hiç bir özel firma gidip de o yolları açmakla uğraşmaz, uğraşsa da parasını senden bir güzel alır. Özelleştirme iyi mi kötü mü tartışmasına girmiyorum, fikirlerim belli zaten. Ama geçen bir yerde okuduğum laf çok hoşuma gitti, tam durumu özetliyor. KİT'ler devletin sırtına yük değil, devlet KİT'lerin sırtına yük. Aptal yöneticiler yüzünden canım kurumlar toz toprak içinde bırakıldı, 80 yıl öncenin teknolojisine, yapısına mahkum edildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Sam said: Cuce said: devletcilik yanlış bir yaklaşım değil. aksine halk ekmeğin beslediği insanlar başarılı dir durum olduğunu gösterir. halk ekmek olmasa aç kalacaktı insanlar, tek başına o kurtardı evet. sek satıldı satılalı halkımız ne süt içiyor, ne peynir yiyor zaten. ha evet halk ekmek ne kadar ekmek satıyo git bir bak sam, her gün saat 5 te halk ekmeklerin önünde 100lerce insanlık kuyrulkar olur her insan 5-6 ekmek alarak ayrılır önünden alk ekmeğin. bunun yanında cok iyi biliyoruzdurki halk ekmek hiçbir şekilde istanbuldaki ekmek fiyatlarını makul fiyatlarda kalmasına yardımcı olmamıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 memur sayısı tek başına hiçbirşey ifade etmiyor, çıkar göster şu devletlerden kaç tanesi içki üretip satıyormuş. ha kaldı ki seninle hiçbir şekilde anlaşmamız mümkün değil şu konuda, fikirlerimiz taban tabana zıt. sen ne yazsan ben kabul etmem, ben ne yazsam sen kabul etmezsin. işin ideoloji kısmını uzun uzadıya tartışacak ne vaktim, ne de sabrım var şu günlerde. iyisi mi yorulmayalım boşuna. arkasında devlet olan bir kuruluş 0 liraya da satabilir ekmeği cüce, hatta üste para da verebilir. pek bir anlamı yok yani dediğinin. ekmeğin makul fiyatta kalması sorunsa, bunu denetlemek için mekanizmalar işletmek gene devletin elinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Sam said: Absolut said: Biz satılmasına değil ucuza satılıp iyi birşeymiş gibi savunulmasına karşıyız. Yoksa adam gibi paraya satılsa birşey demez kimse ama aynı mal 4-5 senede 15 katına tekrar el değiştiriyorsa bu baya bi kötü ticaret demektir. abso, tekil şahıs kullan istersen çünkü senin dışında herkes devletçiliği savunuyor sayfalardır. 4-5 senede 15 katına el değiştiriyorsa bu ancak devletin ne denli kötü bir işletmeci olduğunu, bu işlerden elini çekmesi ve tekrar sokmaması gerektiğini gösterir. çünkü gayet bariz ortada devletin verimsizlikte şampiyon olduğu. peşkeş çekme ile açıklamak mümkün değil herşeyi. devletciliğin savuulduğu falan yok, devletin kurumların bedelinden cok ucuza sattığından rüşvetle iş yaptığından bahsediyoruz, özel krumlara tekel olma gücü vermesinden bahsediyoruz. devletin tüketicinin hakkını koruması gerektiğinden bahsediyoruz. herşeyi işine geldiği gibi anlama lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 şu son yazdığınla hemen önceki yazdığın birbirini tutmuyor cüce. son mesajın gerçek fikrinse aşağı yukarı hemfikiriz, önceki mesajlardaki ise değiliz, çünkü bariz devletçiliğin faydalı birşey olduğunu savunmuştun. hangisini seçmek istiyorsan buyur seç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Zaten fikirlerimi kabul ettirmek için söylemiyorum, dünyada devletçilik kalmadı gibi temelsiz iddialarına yönelik cevap veriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Sam devletcilik faydalı birşey, yukarda verdim işte, sen inan inbanma istalbulda milyon milyon insan halk ekmek var diye karnını doyuruyo. sadece ekmek üretip sattığı icin değil, kar amacı gütmeden hatta zararına ekmek satıp özel sektörüde düşük fiyatlarda tutuyo. günümüzde bell iihtiyaclar var işte, türkiye gibi gelir seviyesinin düşük olduğu, geir ucurumun büyük olduğu bir ülkede, devlet bir şekilde özel sektörü dizginlemesi gerekir, halka hizmet etmeye iteklemesi gerekir. bunu ya vergileri düzenliyerek yapar yada özel söktörle rekabete girerek yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 pekaziz said: Zaten fikirlerimi kabul ettirmek için söylemiyorum, dünyada devletçilik kalmadı gibi temelsiz iddialarına yönelik cevap veriyorum. evet klasik anlamda devletçilikten uzaklaşmıştır gelişmiş ülkeler, hatta gelişmiş olmalarında bunun önemli bir payı vardır. memur denilen kişi asker de olabilir, polis de, yargıç da, sağlık memuru da. "devlet rakı yapsın" deyip sonra memur sayısı getirmenin anlamı yok yani. 20 milyon memur var dediğin yerde devlet özel şirketten satın alıyor silahlarını bile. Cuce said: Sam devletcilik faydalı birşey, yukarda verdim işte, sen inan inbanma istalbulda milyon milyon insan halk ekmek var diye karnını doyuruyo. sadece ekmek üretip sattığı icin değil, kar amacı gütmeden hatta zararına ekmek satıp özel sektörüde düşük fiyatlarda tutuyo. günümüzde bell iihtiyaclar var işte, türkiye gibi gelir seviyesinin düşük olduğu, geir ucurumun büyük olduğu bir ülkede, devlet bir şekilde özel sektörü dizginlemesi gerekir, halka hizmet etmeye iteklemesi gerekir. bunu ya vergileri düzenliyerek yapar yada özel söktörle rekabete girerek yapar. vergileri düzenleyerek, denetleme kurullarıyla takip ederek bunu yapmak başka birşey, devletçilik bambaşka birşey. devletçilik olmasın dediysem devlet üç maymun oynasın demedim. ekmeği zararına satmadan da ekmeğin uygun fiyatlarda alınabilmesini sağlayabilir, üstelik halkın kendi parasıyla zararına çalışmadan. ha bir de öyle bir yazmışsın ki ekmek ile doyuyor halk, başka birşey yemiyor. o kadar abartmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 rakiyi bozmasinlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lamamama Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 tadı aynıysa bence sorun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Abi özel sektörü dizginlemenin tek yolu devletin piyasaya girmesi midir? Nasıl bir mantık lan bu. Devlet şu fiyattan satacaksın der, özel sektör de o fiyattan satar. İlla kendi üretip ucuza piyasaya sürmesi mi lazım. Devlet şirket mi abi? Bu işin hukuku var otu var boku var. Yapmayın gözünüzü seveyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Biraz işin ekonomik boyutunu da yazayım kendimce. Bazı arkadaşlar özel sektörün sadece karını düşünmesinden, halkın madur olmasından falan bahsetmiş. Yanlış, neden yanlış, çünkü tam olarak dediğiniz durum sayesinde fiyatlar düşüyor zaten. Evet hepsinin amacı kar elde etmek ama bir yandan da hepsinin amacı pastadan daha fazla pay almak. Bu süreçte de birbirlerini yiyip fiyatları olması gereken seviyede tutuyorlar. Okulda okuyalı baya oldu da laissez faire olayı da bu değil mi zaten? Özel sektörün doğal rekabeti fiyatları tam da olması gereken seviyeye düşürür ve orada tutar. Ha özel sektör 3 ten satarken devlet gelip hacı ben 1 den satıyorum yersen derse o özel sektör yalan olur bir güzel, sonra da işsizlik diye ağlarsınız. Diyelim ki devlet yok piyasada, özel sektör de konsorsiyum yapmış milleti bir güzel düdüklüyor. Devlet işte o zaman gelip hoop diyecek, devletin görevi budur, mal üretip fiyatları düşürmek değil. Devlet denetleme kurumları kuracak, üretilen mallardan bir güzel vergisini alacak, kimsenin piyasada at koşturmasına müsade etmeyecek, kota koyacak vs. Bu sistem birçok ülkede çiçek gibi işlerken hala kalkıp devlet mal üretsin fiyatları düşürsün kafası çok çağ dışı kusura bakmayın. Stratejik kurumların özelleştirilmesine ben de karşıyım. Savunma, telekomünikasyon, stratejik kurumlar vs. zarar da etse, hantal da olsa devletin elinde kalmalı ama kalkıp da devlet rakı yapsın ekmek yapsın demek, ııh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 e telekom düdüklemeye devam ediyor ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 O bizim devletimizin hıyarlığı. Devletçilik olmasın dediysek devletin sadece adı devlet olsun demiyoruz. Devletin yaptırım gücü olmadıktan sonra zaten bütün bunlar hikaye, bizim durumumuz da aynen böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Devlet, içki, şeker, un, pamuk üretmez, otoban, haberleşme işletmez. Dolaştım yaşadım gördüm. Yıl 1998, odtu bilgisayar labında tek yapabildiğimiz unixde bilkentli hatunlarla chat. Avrupada 512 kbit bağlantı adsl varmış diyorlar. "O da ne olsaki" diyoruz. 1 yıl sonra evden dial up bağlanıyoruz, onuda bilgisayar bölümünden bir öğretim görevlisi arkadaşımın şifresi, en iyi ihtimalle 1 saat de giriliyor, hala daha beynimde "dıdıdıtıtt dııtt dııtt dııttt" sesleri çınlıyor. TTnet bir özelleşiyor köydeki dayımda 2mbit bağlantı. Devletin elindekileri ucuza satması diye birşeyi desteklemiyorum. Derseniz ki bu Mey İçki 200m e zamanında yolsuzluk yapılarak satılmıştır, herhalde o zamanın yöneticileri dava edilebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 İyice saçmaladın, adsl devlet özelleştirmeden epeyce önce yaygınlaşmıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar