Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Usturuplu içki içme tutorialı

DrunkDevil

Öne çıkan mesajlar

Tutoriallara şöyle bir baktım baktım uzmanlık alanıma uygun birtek bu konuyu bulabildim. Aslında ne yazacağıma dair net bir fikrim yok ama bir deneyelim bakalım. Efenim herkes içki içebilir. Bir el ve bir ağızdan başka birşey gerektirmeyen bir deneyim. Fakat çoğu insan deyim yerindeyse "ağzıyla içememekten" muzdariptir. Ben bu yazımda size insani şekilde içmenin ve akşamdan kalmalığı minimuma indirmenin karınca kararınca yollarını anlatacağım.

1)Mekan!
Nerede içtiğinize göre tepkilerinizde farklılıklar oluşur. İnsanlar genelde dışarda içerken nispeten daha korumacı yaklaşıp az içme taraftarıyken evde sapıtmaya eğilimlidirler. Ama unutmayın ev sizin evinizse siz sapıtırsanız arkadaşlarınızda sapıtacak ve sabah size savaş alanına dönmüş bir ev bırakacaktır. Ev arkadaşınızın eviyse ise siz evi savaş alanına çevirip sabah tartaklanabilirsiniz. Ondan evde de barda içermiş gibi içmeyi alışkanlık haline getirin.

Barlarda içerken hepimiz nispeten daha hızlı sarhoş olduğumuzu fark etmişdir. Bunu zaman zaman muhabbete, zaman zaman neşeye bağlarız. Fakat aslında alkolün deri yoluyla atılması sonucu havada gezen alkol buharını içimize çektiğimiz içinde sarhoş olma hızımızda artış olur. Barda bunu aklımızda tutarsak daha az mort olabiliriz. Tam oranını bilmesemde bir bira barda aşağı yukarı bir buçuk bira etkisi yapabilir.

2) Sınırlar
Bünyenizin sınırlarını bilmek ve bunu kabul etmek önemlidir. Bazıları bir birada mort olurken bazıları onlarca bira içip tuvalete bile gitmeyebilir. Bu hem deneyim hem de bünye meselesidir. Burda unutulmaması gereken daha çok içenin daha "badass" ya da daha "erkek" olmadığıdır. Her ne kadar size bu konu üzerinden baskı yapmaya çalışacak dış mihraklar olacaksa da bu ısrarlara kapılıp kendinizi rezil etmeyiniz. Bir alkol sofrasının raconu özel bir mazereti olmayan -antibiyotik vs.- herkesin içmesidir. Bu yüzden dış baskılardan kurtulmak istiyor fakat sınırlarınızı bilen akıllı bir bireyseniz yapmanız gereken kendinizi yavaş içmeye zorlamak. İlk seferde olmayabilir. Yavaş içmek zamanla kazanılan bir beceridir. Ama unutmayın önünüzde göstermelikte olsa bir kadeh olduğu zaman manyakçasına özellikle size dikkat eden biri yoksa ortama karışacak sosyal uyumluluğunuzu da yerine getirecek sarhoş olacak fakat sürünmeyeceksiniz.

3)Ne içtiğiniz değil nasıl içtiğiniz önemli!
Aşağı yukarı herkes bütün içkilerin alkol oranlarını bilir. Bira %5, Votka %20-40 vs. vs. ! İçtiğiniz içkiye göre bir içme hızı belirlemek elzemdir. Özellikle votka gibi içecekler ciddi tuzaklar içerir. Benim tamamen kız içkisi olarak gördüğüm votka-enerji bunların başında gelir. Tadı yumuşaktır, her bardak shot bile yapılabilir. Fakat sonuçları hoş olmaz. İçimi rahat içkilerden ve kokteyllerden korkun.

Buraya kadar geldik fakat o da ne hala içiyoruz. Kendimizi ayarlayamadık. Nasıl bileceğiz sınırımızı. İşte altın ipuçları:

*Söz gelimi bir grup olarak toplandınız içiyorsunuz. Grupta tanımadığınız bir adam/kadın var. Cİnsel dürtülerden bağımsız şekilde bu yeni tanıştığınız insanla muhabbet ediyorsunuz. Bu insanı manasızca çok sevdiğinizi düşünmeye başlarsanız sınıra yakınsınızdır demektir.Çünkü aslında o gün tanıştınız büyük ihtimalle bir daha görmeyeceksiniz bile belki. Ayağınızı denk alın. Sonraki adımda öpüjeeeem gelir.

*Normalde kavga etmenin ciddi bir hayranı değilseniz bu nokta sizin için geçerlidir. Sağa sola bakınmaya başlarsanız, kendinizi sinirli hissederseniz, eski bir kazık atan insanı yad edip millete "kalkın dövelim şunu" diyorsanız yüzünüzü yıkayın. Dövecekseniz ayıkken döversiniz. Gidin yatın.

*üç alkol ortamından birinde ortaya "şirinceye gidelim"-izmir taraflarında geçerli bu istanbulda falan başka bişi deniordur- "hadi paintball oynayalım""olm avrupaya gidelim""kısa film çekelim" türünden aslında güzel fakat günlük karmaşa arasında eriyip gidecek öneriler atılacaktır. Bu önerileri atan insan zaten sınıra yakındır ona çok fazla yaklaşmayın. Ama siz bu önerileri vay bee çok doğru lan diyip heyecanla karşılıyor ve onaylıyorsanız sizde sınıra yakınsınızdır. Aman ha.

* Türkiyenin siyasetini, muhalefeti, eğitim sistemini vb. tartışıyorsanız ve RAKI masasında değilseniz off çok fena. Kaçın kaçın.

*Tuvalet seferlerine giderken yalpalama devriniz size çok şey anlatıcaktır. Gurur yapıp "sarhojj değilim ben" demeyin.

Ve son olarak akşamdan kalmamak için

1) yatmadan önce 1.5luk pet şişe suyu azmedip sonuna kadar için.
2) yatmadan önce ve sabah kalkınca birer tane alka-seltzel alın.
3)Biraz fantastik bir yöntem ama ben kullanıyorum. Sabah kalktığınızda bir bira daha için. Çivi çiviyi söküyor. Denenmiştir genelde işe yarıyor ama sağlam mide gerektirir.

Daha uzun yazacaktım ama vaktim yetişmedi. Olmadı sonra editlerim. Ve siz yapmadan espriyi evet nick post uyumu hi ho ha (samimi olmayan gülme efekti)!
Sosyal ağlarda paylaş

DrunkDevil said:

Fakat aslında alkolün deri yoluyla atılması sonucu havada gezen alkol buharını içimize çektiğimiz içinde sarhoş olma hızımızda artış olur. Barda bunu aklımızda tutarsak daha az mort olabiliriz. Tam oranını bilmesemde bir bira barda aşağı yukarı bir buçuk bira etkisi yapabilir.

sonrasını okumadım
Sosyal ağlarda paylaş

stimpak said:

DrunkDevil said:

Fakat aslında alkolün deri yoluyla atılması sonucu havada gezen alkol buharını içimize çektiğimiz içinde sarhoş olma hızımızda artış olur. Barda bunu aklımızda tutarsak daha az mort olabiliriz. Tam oranını bilmesemde bir bira barda aşağı yukarı bir buçuk bira etkisi yapabilir.

sonrasını okumadım

Aferin sana!
Sosyal ağlarda paylaş

harika bi yazı olmuş drunkdevil. tamamını okudum ve çok beğendim. +rep verdim. zaten zamanında küpüyle içmiş biri olarak bunların hepsini acı deneyimlşer sonucu öğrenmiş olsam da keşke yıllar yıllar evvel bunları birileri böle anlatsaydı da hiç deneyim edinmeye kalkmasaydık dedim okuyunca eheh
Sosyal ağlarda paylaş

guzel yazı.
balon diye onyargı yapmayın.

bi tavsiye de benden;

görme yetinizin güvenilirliği azalmaya başladığında, çift görmeye başladığınızda, yatma vakti gelmeden 1 saat önce içmeyi bırakın.
zaten son içiğiniz içki anca kana karışacak. yattıktan sonra da alkol almaya devam etmek hiç hoş bişey değil.

ayrıca baş dönmesi vesaire gibi sıkıntı yaratan miktarlarda içtiyseniz, mideniz kaldırabildiği takdirde bikac lokma bişey atmak her zaman çok faydalıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Boci said:

İçki sarhoş olup dağıtmak için içilir.

Dağılabilirsiniz...
Sarhoş olmanın sınırından bahsediyor zaten yazıda. Mesela içkili bir iş yemeğinde sarhoş olup patronun sekreterine pandik atarsan hiç hoş şeyler olmaz di mi?

Yanlışın var. O yemekte patronda çok içerse ve sekreterde çok içip sapıtırsa nolur? MMF.

Buraya PROBLEM? trollünü koymak isterdim...
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

said:
Bazıları bir birada mort olurken bazıları onlarca bira içip tuvalete bile gitmeyebilir.

Onlarca bira içip tuvalete gitmeyen birinin ya bardakları küçüktür ya da altına yapıyodur. yamuluyormuyum?

Şahsen ben 2-3 birada bir tuvalete gidiyorum. Çoğu arkadaşım her birada 1 ya da 2 kere gidior. Tamamen mesane ve yapı meselesi bence. Ben vurgu olsun diye tuvaleti koydum oraya:)
Sosyal ağlarda paylaş

in eddişın tu diz

içkiliydim ne yaptığımı hatırlamıyorum muhabbeti de kuyruklu yalan ya da bunu iddia edenlerin cidden çok az beyin hücresi var bence. en sağlam sarhoş olduğum vakitlerde dahi -süper salaklaşmış, gayet gerzekçe şeyler de yapmış olabilirim- ama ertesi gün ne yaptığımı mutlaka hatırlarım abi.

biri gelip kafası güzelken yapmış olduğu bir şeyi hatırlamadığını söylüyorsa o adam tehlikelidir. normalde yapmaya cesaret edemediği şeyleri alkolün verdiği umursamazlıkla ve cesaretle yapıp, sonuçlarından inkar yoluyla kaçmaya çalışıyordur. yemezler.
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel yazı eline sağlık sarhoş iblis seni.
DoruK said:

in eddişın tu diz

içkiliydim ne yaptığımı hatırlamıyorum muhabbeti de kuyruklu yalan ya da bunu iddia edenlerin cidden çok az beyin hücresi var bence. en sağlam sarhoş olduğum vakitlerde dahi -süper salaklaşmış, gayet gerzekçe şeyler de yapmış olabilirim- ama ertesi gün ne yaptığımı mutlaka hatırlarım abi.

biri gelip kafası güzelken yapmış olduğu bir şeyi hatırlamadığını söylüyorsa o adam tehlikelidir. normalde yapmaya cesaret edemediği şeyleri alkolün verdiği umursamazlıkla ve cesaretle yapıp, sonuçlarından inkar yoluyla kaçmaya çalışıyordur. yemezler.

Beyin hücrelerin normal insanlardan tam 3 kat fazla falan olmasın senin.
Sosyal ağlarda paylaş

alınmayın arkadaşlar şahsi fikrim gözlemlerim.

öte yandan biri sarhoşken kötü bişi yapıp sora hatırlamıyorum derse zaten bi değeri yok hatırlayıp hatırlamamasının; alkolün etkisi ancak bilinçaltındakileri, yapma potansiyeli olan şeyleri ortaya çıkarmıştır. yani o adam pislik bişi yapmışsa o pislik içinde vardır zaten. ağır olmuşsa affola ama gerçek bunlar maalesef.
Sosyal ağlarda paylaş

alkolün bünyeyi rahatlatıp daha rahat davranma etkisi zaten onu güzel kılıyor da yeteri kadar alkol aldıktan sonra gayet de önceki geceyi silik silik hatırlama olayı var. Kimse kendini kandırmasın bana bişi olmuyor diye bu konuda, aksini iddia eden de yeteri kadar alkol almamıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

manve said:

alkolün bünyeyi rahatlatıp daha rahat davranma etkisi zaten onu güzel kılıyor da yeteri kadar alkol aldıktan sonra gayet de önceki geceyi silik silik hatırlama olayı var. Kimse kendini kandırmasın bana bişi olmuyor diye bu konuda, aksini iddia eden de yeteri kadar alkol almamıştır.
bence 20 yaşını geçmiş içki içen her birey en az 2-3 kez son raddeye ulaşmıştır bu konuda. bişey yapacilecek haldeyken yapmışsan silik silik de olsa hatırlarsın, en azından biri hatırlatınca.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...