aquila Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 pek bilim kurgu degil yav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 ehehe böyle bişey demişti jones: said: Duncan Jones @ManMadeMoon 30 Nov Reply Retweet Favorited · Open Will see Prometheus in 3D when that comes out. If Ridley Scott doesn't sell me on the tech, I really cant see myself ever shooting that way. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 nesi var ki onun bilimkurgu twelve monkeys hariç? işte peter jackson çıktı fantastik film filan yapan da böyle saf bilimkurguya yönelik çalışan öyle pek yönetmen çıkmadı. hoş gerçi yönetmeni geçtim, bilimkurgu filmleri kalmadı gibi birşey son on yılda. varsa yoksa süper-kahraman filmlerine akıtılıyor büyük bütçeler. böyle 80'lerde filan direkt bilim-kurgu tonla film vardı o imkansızlıklarla, stop-motion ve kuklalarla. şimdi çöp yok. bilim-kurgu meraklısı amcamla oturup yeni film izleyelim diyoruz, 2-3 izliyoruz bitiyor bütün yılın hasadı. prometheus bayağı sevindirdi bu yüzden alyene çok düşkünlüğüm olmasa da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 bilimkurgu/ Fantastik yönetmeni dedim hacı zaten asdfs adam iki tür içinde önemli bir yönetmen ki tek bilimkurgusu değil 12 monkenys, brazil'i var bir kere bana kalırsa gerçek bir efsane, time bandits var bilimkurgu/fantastik türüne harika bir örnek yine ne bilim son dr parnassus'u var fantastik öğeleri biraz ağır bassa da bilimkurgu/ fantazi olarak adlandırabileceğimiz türün en iyisi zaten terry gilliam, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 dead space i sevmiş riddley abi belli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Innuendo Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 ridley scott turu efsane yaparken dead space'i yapan elemanlar sumukleriyle oynuyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 blade runner ve alien'ıyla hastası olduğum ridley scott yeni film çekiyor ha? baya baya alien 1+2 olmuş bu. james cameron'un da alien 2, terminator 1, terminator 2 filmlerine hastayım. anime dünyasında ghost in the shell benim için neyse, bu iki adam da aynı benim için. hatta birleşsinler seri halinde filmler yapsınlar. trailerda uzun bir süredir çok istediğim bir şey gördüm. "uzayda kocaman monolithic yapı" (insanların içinde yaşadığı bir kent mesela) içeren filmler, burdaki daha ziyade heykel gibi bir şey olsa gerek, yuvarlanak insanları eziyor. ancak yine de aradığım o duyguyu verdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Fragman çok güzel duruyor, görsellik ve atmosfer olmuş gibi. Umarım ridley scot ilk alien tadını verebilir. Anladığım kadarıyla ilk alien filminden zaman oalrak çok daha öncesini işleyecekmiş. Balon olmaz inşallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Filmin ismine bakıp başka bir titan filmi mi geliyor dedim, ama bilim kurguymuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 DarKRideR said: Ya çünkü bilimkurgu yönetmeni yok günümüzde, hatta şöyle diyelim bilimkurgu/ fantastik yönetmeni yok. Hemen hemen bütün yeni nesil iyi yönetmenlerin bir veya iki bilimkurgu filmi var fakat kariyerlerinde bilimkurgu önemli bir yer etmiyor. sanırım olay mantalitede bitiyor. "set" yapmıyorlar, eskiden kuklarla, gerçek setlerle, stop motion animasyonlarla felan özel efekt yapılırdı, gerçekten onu izliyormuşsun hissi uyandırırdı. mesela terminator 2 filminde köprü altı patlama sahnesinde patlayıcılar yerleştirip gerçekten patlatmışlar. o sahnenin ihtişamı biraz da ondan. şimdi her yer cgi oldu, her yer patlama efekti oldu, ama eski ihtişamı yansıtamıyorlar. isterlerse en gelişmiş cgi'yı üretsinler, yine de o "maddesel" hissi veremiycekler. cgi kötü mü? değil elbette. ama animasyon film yapmayacaklarsa her şeyi de cgi'den üretmelerinin bir anlamı yok. Paul Verhoeven Robocop ve Total Recall, James Cameron Terminator ve Aliens, Ridley Scott Blade Runner ve Alien ile 80'lere şekil vermişti, bilim kurguyla aksiyonu harmanlamıştı. günümüzde ya Moon, District 9 gibi bilim kurgu ağırlıklı gidiyorlar, ya da Battle Los Angeles, Skyline gibi aksiyon ağırlıklı gidiyorlar. Tron Legacy ve I, Robot gibi ikisini birleştirmeye çalışan oluyor ama yönetmenleri gereken gücü tam olarak oturtamıyor. dönüp yine James Cameron'a, Ridley Scott'a bakıyoruz :P DarKRideR said: ve tabii ki yazarken unuttuğum bir isim, hani son dönemler diyip reyise saygısızlıkta etmeyeceğim. Tarihin en iyi bilimkurgu / fantastik yönetmlerinden Terry Gilliam, bence scott'tan ve cameroon'dan 1000 kat daha iyi bir yönetmen ve ADAM, derslik bir adam, brazil ve twelve monkeys iyi filmler de, "1000 katı iyi" demek baya baya abartı olur. belki brazil'i blade runner ve terminator'le denk ele alabiliriz ama daha iyi? bin kat daha iyi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bullbird Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Innuendo said: 1080p cok iyi ya. oha süper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Bone said: blade runner ve alien'ıyla hastası olduğum ridley scott yeni film çekiyor ha? baya baya alien 1+2 olmuş bu. james cameron'un da alien 2, terminator 1, terminator 2 filmlerine hastayım. anime dünyasında ghost in the shell benim için neyse, bu iki adam da aynı benim için. hatta birleşsinler seri halinde filmler yapsınlar. trailerda uzun bir süredir çok istediğim bir şey gördüm. "uzayda kocaman monolithic yapı" (insanların içinde yaşadığı bir kent mesela) içeren filmler, burdaki daha ziyade heykel gibi bir şey olsa gerek, yuvarlanak insanları eziyor. ancak yine de aradığım o duyguyu verdi. anime dünyasında ghost in the shell senin için ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 beyaz perdede blade runner neyse anime dünyasında da ghost in the shell benim için o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 "peki beyazperdede blade runner ne?" diyen çıkacak mı bakalım. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 infinite loop Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 o değil de bu topicten sam ve arcane ile birlikte izlemek lazım bu filmi. valla acımadan atlar uçağa istanbula gelirim. tam bikaç senedir aradığım bir film olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 şöyle bilim kurguya doyalım ya yeter artık anasını satayım incelemesini yapmak istediğim film yok adam gibi filme gidesim yok. ne yapsalar tırt tırt şeyler şunun fragmanı bile yetiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 trailer sahane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 niye bilmiyorum ama promete demek çok zevkli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 cok severim bu tur filmleri insallah 5-6 saat surer :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 hoş bayanlar gördüm trailerda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 2011 oyunlar acisindan baya iyiydi, 2012 de filmler acisindan iyi olucak gibi duruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 http://blog.ted.com/TED2023/ pearce başgan sen ne yaptın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Şubat 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 29, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=hUxdAWrsag8 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Şubat 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 29, 2012 böle deus ex kafası bilmemne industries olunca çok hoşuma gdio uhehue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar