Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şirket ismi için yardım!!!

massosoit

Öne çıkan mesajlar

Beyaz Lezzet Ltd. Şti.
Naturel Ltd. Şti.
Yaylam Ltd. Şti.
Köysüt Ltd. Şti.
Sütçü Ltd. Şti.
Adını sen koy Ltd. Şti.
Sağ beni Ltd. Şti.
Sütçü Dyarı Ltd. Şti.
Özsüt Ltd. Şti.
Sütkolik Ltd. Şti.
Beyazın Matemi Ltd Şti.
İneklerin Efensi Ltd. Şti.
Kraliçe İnek Ltd. Şti.
Kutsal İnek Ltd. Şti.
İnekoğlu İnek Ltd. Şti.
Sütmanina Ltd. Şti.
Hijyen Süt Ltd. Şti.

Aha buldum;

Süthane Ltd. Şti.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

massosoit said:

Hayır biz yapmadık ama benim baba deli dana öncesi besicilik yapmıştı,bize destek olucaklar.ama tabi iş bizde bitiyor,öğrenicez artık.ilk 2-3 sene çok emek isticek. herşeyi oturtup adam gibi bir kadro kurana kadar.ama kalkıcaz altından.
Çünkü daha ilerisi için yapmak istediğimiz çok şey var...

100 inek icin 3 maraba 1 tane de veteriner gerekli.

umarim bol bol araziniz vardir. cunku bir inek gunde ortalama 70 kilo sicar. bu da 100 inekte gune 7 ton di$ki demektir. ayda 210 ton. bu kadar bokla az geli$mi$ bir koye elektrik santrali kurabilirsiniz ama karli olmaz, her neyse.

10 inek ithal olarak, ari irk alinirsa 500k $ gibi bir fiyata geliyor tesisle birlikte. eger yorenize yakin fabrika varsa ve vereceginiz sut kaliteli ise (antibiyotk kullanimini minimuma indirmek), firmalar baz fiyattan biraz daha yukarida fiyatlarla masaya oturabiliyolar.

daha once sut besiciligi yapmadiysaniz, du$e kalka ogrenmek pahaliya patlayabilir. suta$tan falan destek alin.

Esh, en başta öyle bodoslama dalmıyoruz işe zaten çok fazla araştırma yaptık üzerine.tabi teori ye güvenip, sadece onunlada yetinip başlamıyoruz. Bu hafta Kayseri de sarayın çiftliklerine gidicez.onlar çok profösyonel yapıyorlar bu işi. ordaki işletmeci arkadaşlarlada görüşürüp ,bi gezip birebir görücez. dediğim gibi benim babada besicilik işini 5-6 sene yaptı. Biraz hobi gibide olsa başlangıcı, para olduğunu görünce deli danaya kadar devam etti. Çok da yabancı sayılmayız aslında bu işlere.

Yapacağımız yer ilçe bu arada köy değil,enerji üretme işini bizde düşündük. Bu arada hiç olmadı, kamyon kamyon alıyor millet o beğenmediğin boku :)

İnekleri 2 yıl ödemesiz 7 sene krediyle alıyorsun.devletin teşviği var.

sütün litresini 0,70 den vereceğiz. sattığın sütede devlet litre başına 0,07 kuruş sübvansiyon veriyor.

Arazi önemli,ama inan gübreyi dökebilmek için değil,bir hayvana yılda 5 dönüm bakıyor. iki kere ekilebiliyor tarlalar yılda, bizim orda mevsimsel şartlardan dolayı(bazı yerlerde bu 3-4 kereye çıkıyor) Yani bizim hayvan başına minimum 2,5 dönüm arazi lazım. yemiydi, sapıydı, samanıydı için filan.

En büyük tereddütüm, 27 senedir yaşadığım ankarayı terkedip. alışılmışlıklarımdan vazgeçmem gerekecek olmam. ama oda aşılır zaten.gidip oraya tıkılıp kalacak halimiz yok ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada beyler şu isim olayını hala çözemedik,elbet bi isim bulucaz tabi ama. Sunu söylim yardım etmeye çalışan arkadaşlar. Abi şu SÜTTEN İSİM TÜRETMEKTEN VAZGEÇİN ARTIK. ilerde süt ürünleri işine girersek öyle bi marka oluştururuz.

Şuan bu işi yapmak için kuracağımız şirkete isim arıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

abi koyun o zaman ailenizin lakabıyla ya da soyadınızla alakalı bişey, geçin.

dedemler trakya göçmeni, trakyalılar diyolar anne tarafına mesela memlekette. gümüşoğlu derler, soyadından dolayı. vardır illa ki sizin de öyle bi titriniz. kullanın geçin.

besicilik yapacaksınız eninde sonunda, çiftliğin adı da şirketle aynı adı paylaşacak ister istemez.
Sosyal ağlarda paylaş

massosoit said:

Bu arada beyler şu isim olayını hala çözemedik,elbet bi isim bulucaz tabi ama. Sunu söylim yardım etmeye çalışan arkadaşlar. Abi şu SÜTTEN İSİM TÜRETMEKTEN VAZGEÇİN ARTIK. ilerde süt ürünleri işine girersek öyle bi marka oluştururuz.

Şuan bu işi yapmak için kuracağımız şirkete isim arıyoruz.

adam bas bas bağırmış resmen burda.
ona rağmen hala süt diyenler var.
sdfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

Alucra da bir ton yayla var, madem işi büyütecez marka olacaz diyorsun, koy onlardan birisinin adını. Hem benim bildiğim oralarda en meşhur iş hazine avı değil mi :)

Ana tarafından alucralı olurum ama bir kere gittim daha hayatımda, kümbet yaylası mı ne var orada et yemek şahaneydi.

Aaa , Kümbet koyun şirketin adını oluyor ise, hem yöresel de olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...