LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Ardeth said: Turkceplease said: bir yanlışı yapanı uyarma yada tembihlemenin nezamandan beri ayıp yada horlanacak birşeyki?için abi geberin diyip vurdum duymazlık mı daha moda? pardon abi hangi yanlış? alkol içmek midir yanlış olan? bunu dayandırdığın tek nokta alkol içip sapıtan insanlarsa dayanağın oldukça zayıf ve hiç ikna edici değil. pardon da yani çok mu zor şunu anlamak allah aşkına? İnsanlara "içme" demek yerine "ağzınla iç" deyip bu fikri aşılarsan da aynı sonuca ulaşacağının farkında değil misin anlamıyorum? "araba kullanma" ile "yavaş araba kullan" arasındaki fark ile birebir aynı. daha kaç kere yazmamız lazım bu örneği. sırf Dinen yasak diye drama yaptın iki saattir burda ama üzgünüm senin Dinine inanmayan bir sürü insan var bu dünyada. Onların tek sorumlulukları insan haklarını ihlal etmemek i.e adam gibi içip etrafını rahatsız etmemek. welcome to the world, I will be your guide.Abi ardeth çok basit ve güzel açıklamış,adam haklı. Bende müslümanım ve alkol içiyorum ama ağzımla içiyorum yani,alkol alıcaksam araba ile çıkmıyorum dışarı zevkin hesabı olmaz.Binerim taksiye giderim evime ya da nereye gideceksem bu kadar basit. Bu kadar basit olan birşeyi,kendini müslümanlık elçisi veya kendini insanlığa adamış biri gibi göstermek için,ben herkese içmeyin diye tembih ediyorum veya uyarıyorum demek gayet saçma. Ben sapıtmadığım sürece özgürüm alkol de alırım sigaramı da içerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 yassah! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vargath Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Merhabalar, Yarım şişe şarap içmedikçe modern sanattan bir şey anlamıyorum. Saygılarımla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Ergenlerin içmesine yasak koyulduktan sonra üniversitede içki serbest olsun lan. Ama o kadar ergeni nasıl izole edecekler üniversitelerden çok merak ediyorum. Yoksa kantinde bira çeşmesi hoş olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 haha çok güldüm lan :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Turkceplease said: öyle abi 30 uma geldim 1 damla içki sürmedim ağzıma.Size göre geriyimdir hayatın büyük zevkinden mahrum kalıyorumdur.Bana göre doğru bir iş yapıyorum.İçenleride içmeme yönünde tembihlemeyi ve ikna etmeye çalışmayıda bi insani görev biliyorum. tamam kardeşim buna laf söyleyen oldu mu?İçki içmeyen geridir diyen de olmadı .Ama resim sergisinde misafirlere şarap ikram edildi diye "Vay reziller" diyerek insanları baskılamaya çalışan bir gazetecilik(rezillik) zihniyet var ortada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Kadın saçından tahrik olup kadının saçını kapatanlar içince sapıtılınabileceğini düşünüp alkolüde yasaklar. Fark etmez yani. Önemli olan bu zihniyetin değişmesidir. İnsanı hayvandan ayıran fark ne kadar sosyal olduğudur. Zihniyet problemi şuradan dolayı çıkıyor. Kız çocuğunu diri diri toprağa gömen bir zihniyete gelen reçetenin içindeki önlemleri gayet normal yalın sade bir hayat süren insanlara dayatmanın hiçbir anlamı yok. Siyasal İslamcılara: Sen obez bir insansın senin diyet+spor yapmana gerek var ben sağlıklı bir insanım formumu korumam yeterli. Sen obezsin diye banada diyet yaptırmaya çalışma. Ayrıca senin diyet yapman kendini zora sokman da senin obezliğinle alakalı. Bunu da insanlara cakalayıp satmaya çalışma. Dünyada yaşanan gelişmelerden nasibini alıp dosdoğru yaşayan sade insanlara gelipte kibrit kutusu büyüklüğünde peynir yedirmeye çalışma. Herkes kendisinden sorumludur. O inandığınız Allah sizi denetmen olarak dikmedi diğer kullarının başına. Biri gelip akıl danışırsa da fikrini söylersin. Nedir bu saçmalık? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 bansheee said: Turkceplease said: öyle abi 30 uma geldim 1 damla içki sürmedim ağzıma.Size göre geriyimdir hayatın büyük zevkinden mahrum kalıyorumdur.Bana göre doğru bir iş yapıyorum.İçenleride içmeme yönünde tembihlemeyi ve ikna etmeye çalışmayıda bi insani görev biliyorum. tamam kardeşim buna laf söyleyen oldu mu?İçki içmeyen geridir diyen de olmadı .Ama resim sergisinde misafirlere şarap ikram edildi diye "Vay reziller" diyerek insanları baskılamaya çalışan bir gazetecilik(rezillik) zihniyet var ortada içmek var içmek var bide.her içki içen alkolik olmadıgı için uyarma ihtiyacı duymana gerek yok bence ha içmemek tercihtir bişi denemez.fakat 2 kadeh keyif için bişi içmekle oturup şişeler devirmek arasında fark var yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Soris said: Kadın saçından tahrik olup kadının saçını kapatanlar içince sapıtılınabileceğini düşünüp alkolüde yasaklar. Fark etmez yani. Önemli olan bu zihniyetin değişmesidir. İnsanı hayvandan ayıran fark ne kadar sosyal olduğudur. Zihniyet problemi şuradan dolayı çıkıyor. Kız çocuğunu diri diri toprağa gömen bir zihniyete gelen reçetenin içindeki önlemleri gayet normal yalın sade bir hayat süren insanlara dayatmanın hiçbir anlamı yok. Siyasal İslamcılara: Sen obez bir insansın senin diyet+spor yapmana gerek var ben sağlıklı bir insanım formumu korumam yeterli. Sen obezsin diye banada diyet yaptırmaya çalışma. Ayrıca senin diyet yapman kendini zora sokman da senin obezliğinle alakalı. Bunu da insanlara cakalayıp satmaya çalışma. Dünyada yaşanan gelişmelerden nasibini alıp dosdoğru yaşayan sade insanlara gelipte kibrit kutusu büyüklüğünde peynir yedirmeye çalışma. Herkes kendisinden sorumludur. O inandığınız Allah sizi denetmen olarak dikmedi diğer kullarının başına. Biri gelip akıl danışırsa da fikrini söylersin. Nedir bu saçmalık? (tu)(tu):)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Turkceplease said: öyle abi 30 uma geldim 1 damla içki sürmedim ağzıma.Size göre geriyimdir hayatın büyük zevkinden mahrum kalıyorumdur.Bana göre doğru bir iş yapıyorum.İçenleride içmeme yönünde tembihlemeyi ve ikna etmeye çalışmayıda bi insani görev biliyorum. senin insani görevini yerim <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 kedi canını senin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 şarap verilmesine kızılması gayet normal. ucuz diye şarap vermeleri çok ayıp. adam gibi viski, rakı, bira vs verseler olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Hristiyanların kutsal içkisine nasıl günah dersiniz lan zındıklar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 içine ekmek doğrayın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 mmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 canım şarap çekti yav çok günahkar bi topic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 In vino, veritas. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 gençlerin fetişlerini yazdıkları topicte su gibi günah tüketilmesi dikkatleri çekti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 ilginç nası oluyorda fotosentezle yaşıyolar ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Saeros said: canım şarap çekti yav çok günahkar bi topic +1 hocu kap bi köpeköldüren gasteye de sar, gidip güzelyalı köprüsünde demlenelim sdf=P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 adam kızıp gitmiş. öyle uysal uysal abi modunda bizi ikna etmeye çalışmış ama içten içe yanıyor adam. siz demişsiniz ya, "ben de müslümanım ama içiyorum" değilsiniz işte adamın gözünde. için için bunu düşünüyor kızıyor size ama diyemiyor, onun kadar müslaman olmadığınızı söylese kızacaksınız, asla anlamayacaksınız. sizler dünyevi şuursuzluklara imanınızı çoktan satmışsınız çünkü. (onun gözünde) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 meraba. bu akşam da baya içtim. dünya şimdi çok güzel. yüce rabbim sağolsun üzümü de anasonu da yaratmış. insana da alkolü sentezleyecek akıl vermiş. yerim ben öyle allahı yanağından makas falan alırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 töbe de. buranın admini böyle yaparsa insanlar özgür iradesinin tübanını fikrini nasıl savunacak!!! içip içip naralar atıyorlar, hang drum çalıyorlar !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 oyle koy gibi yerlerde bile gsf acilirsa boyle olur eskisehir'den en fazla beyaz showa seyirci cikar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2010 post/imza uyumu falan mı diyoduk neydi o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar