Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elder Scrolls V: Skyrim

Sam

Öne çıkan mesajlar

oyun guzel ya, goty derdim ilk açtığımda da zamanla o ilk 15 dakkasının olayını kaybetti.
Çok güzel şeyler var, ama oyun bitmemiş. Yani çok daha güzel olabilirmiş.

Şey de böyle, witcher 2.
İlk act mü-kem-mel. tam bir witchersın, sonra işte level alma adam kesme bıdı bıdı oluyor iyice olay.
Buda öyle, ha çoook güzel şeyler var ama eksik.

Başka yerdede demiştim, blizz veya başka bi firma olsa sadece main questten ya da ne bileyim dark brotherhooddan bi oyun çıkarabilir. Bu adamlar üşenmişler resmen :p.

- çok fazla mantık hatası var. Yani yedirilebilir şeyler değil
- Oyunda yaptıkların oyunu tam olarak etkilemio ki single player, etkilemesi lazım yani. En basidinden main quest yapmışsın yapmamışsın farketmio. Yani bari ona uğraşsalarmış olurmuş, main questi yapmadan önce her yerde bi mayhem havası esicek, bitirince bu olmıcak renegade dragonlar olcak sagda solda
- büyüler çok az, böyle bir oyuna çok az. Yani cilt cilt kitaplar yazıyosun, koyduğun <100 büyü var. Farklı disiplinler yok, yani sonuçta bi denge bişi gözetmek durumunda deilsin her türlü god mode oluyorsun. Koy güzel büyüler oyuna, farklı şeyler. Gerçi gene iyi de, yinede ben daha ii performans beklerdim.
-dragona binmek falan yok. Bu ciddi bi ayıp, ya da en azından dönüşebileydik dovahkin olarak.
Vahşi hayat falan bomboş, hayvan çok az ortalıkta. Gerçi gene iyi ama daha interaktif olabilirmiş.

bunlar dışında herşey harikada, işte. içim buruk lan
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

-dragona binmek falan yok. Bu ciddi bi ayıp, ya da en azından dönüşebileydik dovahkin olarak.

dragona dönüşmek filan biraz uçuk ama dragona binme nasıl yok ben de anlamamıştım onu

hani durduk yerde "LAN GEL BİNECEM" saçma olur da,

hacı odahviing gel diyor bin diyor sırtıma seni uzaklara götürücem, ama sonra dragonlara iyice özeniceksin çok acayip uçucaz filan
e sonra?
* load screen *
UYAN GELDİK EHEH NESE GRŞRZ
resmen dumur olduydum orda ya böyle ibnelik görmedim ben.

Sosyal ağlarda paylaş

Oyun güzel olmuş, bence GOTY'da olabilir, ama bu kadarda konsola abanılmaz be beth'cim. 3 ay geç çıkarın adam gibi çıkarın pc'ye.

Item menüsüne girmemek için eşya satmıyorum resmen, ne bulduysam kasaya atıveriyorum sonra ayırır satarım diye.

Skyui diye bir mod var, ondanda tam randıman alamadım. Nerede o eski morrowind ui'si.
Sosyal ağlarda paylaş

oblivionda kvatch kapanıyodu mesela vsvs.. bunda jarl değişiyo thaneler aynı kalıyor :/ politik ekonomik yada stratejik hiç bi sonuç yok :(

hacı madenleri forswornlardan temizledik artık şehrin dükkanlarda daha çok para olucak vs gibi oaly yok. orklara gidip 200 ebony ero götürünce oo deil gibi silah yaptım gel al birazını gibi bi durumda yok.

sonra construction setle birileri adam eder .. kim uğraşır bilemem ama şu haliyle ilk heycan geçince tekrar oynatmıyor.

seçim/sonuç etkisi yok, 2. bi playthroughda ilkinde görmediğin ne görebiliyosun?

race specific wordler (uzun bi quest chainle greybeardlere katılınca kendin yaratıyosun mesela?) büyüler silahlar eklenebilirmiş (khajiitlere claw eldiven alabilsek mesela?) yada ne bilim argonianlar suda kılıç sallayabilseymiş. (dmg a penaltı alsın ama suda nefes alan adam suda slaugherfishe ölmesin).

olabilirdi. ama olmamış.
Sosyal ağlarda paylaş

suda kılıç sallama bilinçli olarak kaldırdıkları bir olay, ben de neden kaldırıldığını anlamadım ama sadece argonian'lara koymak saçma olurdu.

iç savaşta iki taraf var, main quest'te gene iki taraf var, tek playthrough'da herşeyi görmek & yapmak mümkün değil.

o olsaymış bu olsaymış dediklerin en efsane oyunlarda da benzeri istenebilecek ama olmayan şeyler, sonu gelmez. koy hepsini, gene başka şey istenir. dengi sayılacak oyunun 4 katı vakti rahat gömüyorsun oyuna. sadece eski tes'lerden çıkarılan bazı şeyler yerine konsa (yazmıştım detaylı bir ara) başka isteyeceğim olmazdı.

yoksa biri gelir hem demon's souls combat, hem torment dialogu (ner nedense başka oyunların başlığında istenmez hepsi bir pakette heh) tes 5'ten bekler, beklemenin sonu yok.
Sosyal ağlarda paylaş

LethE said:

oblivionda kvatch kapanıyodu mesela vsvs.. bunda jarl değişiyo thaneler aynı kalıyor :/ politik ekonomik yada stratejik hiç bi sonuç yok :(

hacı madenleri forswornlardan temizledik artık şehrin dükkanlarda daha çok para olucak vs gibi oaly yok. orklara gidip 200 ebony ero götürünce oo deil gibi silah yaptım gel al birazını gibi bi durumda yok.

sonra construction setle birileri adam eder .. kim uğraşır bilemem ama şu haliyle ilk heycan geçince tekrar oynatmıyor.

seçim/sonuç etkisi yok, 2. bi playthroughda ilkinde görmediğin ne görebiliyosun?

race specific wordler (uzun bi quest chainle greybeardlere katılınca kendin yaratıyosun mesela?) büyüler silahlar eklenebilirmiş (khajiitlere claw eldiven alabilsek mesela?) yada ne bilim argonianlar suda kılıç sallayabilseymiş. (dmg a penaltı alsın ama suda nefes alan adam suda slaugherfishe ölmesin).

olabilirdi. ama olmamış.

şunlara katılıyorum. yaptığımız questler, hareketler falan hiçbi bok değiştirmiyor dünya üzerinde. meh yani.
Sosyal ağlarda paylaş

sam stormcloak olmuşun legion olmuşun, aynı savaşlar. tek fark birinde whiteruna saldırıp diğerinde savunman.

yeni de değil bu dediklerimiz sende katılıyosun 'dumbed down' felsefesinin bu oyunda %100 uygulandığına.

yapamazlarmıydı combatlarda daha etkili block/slash vs comboları? bunları perkle, quest chainle açtırtamazlarmıydı? geri giderken power attack, sağa giderken pwoer attack tan öteye gidemedi..

yada çok seyrek denk geliyo 4 kişi etrafını sarıyor bash yiyip duruyosun istersen god mode aç hiç şansın yok. bi die by the sword yapsınalr demiyoruz ki :/
Sosyal ağlarda paylaş

ya yaptıklarının etkilerini görme olayı hangi oyunlarda çok net var ki, efsaneeeeee denen rpg'lerde dünyayı kurtardık, onlarda da replikler aynı. ve bu dediğim seslendirme olmayan çağdaydı, şimdi her kelimenin tek tek seslendirilmesi lazım ki bugün de göremiyoruz. zaten main quest bitince bitiyor oyunlar ki sonrasını görebilelim heh. tabii ben de daha fazlası olsa hayır demem ama "çok az koymuşlar/yarım koymuşlar" demem haksızlık olur. gene en dev dünyada, en çok mekan, en çok içerik olan bir oyun oldu.

dumbed down olan konular başka, onları yazdım. stat vs olayları ki onları konuşan olmadı benden başka belki 1-2 kişi dışında oyun çıktığından beri burada.

geri giderken/sağa giderken dediğin m&b de öyle aynen ama mis gibi oyun. witcher/aoc'un "3 kere tuşa bas, bir kere basmış sayalım" komedi kombo sistemine 1000 kere yeğlerim. her tuşumun bir anlamı olması varken neden 5 kere basayım bir atak için? witcher'da da şoryuken atmıyor gene dümdüz gene dümdüz.

4 kişiye etrafını sardırmayacaksın işte, hiç sevmediğim olay o bioware'in son ucuz kara murat formülü. 1 adamı 4 adama bölüp dördünü birden dövdürünce epic fight oluyor sanki lol. miyamoto musashi yazmış vaktinde: "etrafınızın sarılmasına izin vermeyin, verirseniz gg"

ray muzyka: dragon age 3 için skyrim'den ipucu alıyoruz

"tes şundan alsın bundan alsın" dendiği kadar "şu, bu tes'ten alsın" da dendiğini görsem, anlayacağım beklentileri ama gudik gudik 2 sokak bir köy, bir şehir oyunlarla kıyaslanınca kendi ayakları üstünde rahat duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

witcherda yediğin dayakla skyrimde attığın dayak arasında çok fark var (witcherda 4kişi sardımı ölüyosun skyrimde 4 kişi sarıcakta bash spam yapıcak anca öyle), gerçi ben witcherı savunmadım hiç.

oyun kötü demiyorum, ama detaylandırılmamış yada buna çalışılmamış. sende bana hak veriyosun bence ama çoğunluk gibi gereksiz bi bashing değil böyle yapmana gerek yok :(

dragon age 3 tormentide örnek alsa this is the new shit mentalitesinde olduktan sonra 5 para etmicek. ki kulvarlarıda çok ayrı biri open world yaratmaya calısıyo diğeri, karakter gelişimi ve seçimler ile hikayeyi şekillendirme üzerine. (ki 2 de acayip bi saçmalama mevcuttu)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...