Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İcat edilmesi gereken teknolojiler

mightee

Öne çıkan mesajlar

moncici said:

yağlı bir şey yerken klavye, kumanda kullanmaya imkan veren teknoloji icat edilsin.

aslında sistemi ben tasarladım. yüksük biçiminde ince bez veya naylon parçasını parmaklarımıza geçiriyoruz. bu parçalar 2 bölümden oluşuyor, yağ koruyucu bölüm ve temiz bölüm. ses komutunu algılayabilen bu parçacıklara hop dediğimizde yağ koruyucu bölüm parmağımızın altına yani dokunma bölümüne geliyor, git dediğimizde parça dönüyor ve yağ koruyucu bölüm tırnağımızın üstüne gidiyor. valla yapalım bunu bakın paraya para demeyiz.

abi sınırlamayın yaw hayal gücünü..

doğrudan sesle kontrol istiyorum, gesture'dan da anlasın ev. bu şu an kinect ile yapılabilecek bişi olm.. elimi özel bi gesture ile sallayınca çevirsin işte kanalı. klavye aç dediğimde açsın klavyeyi, yok evde aptal gibi "abi sınırlamayın yaw hayal gücünü.." demek istemiyorsam havada parmaklarımı okusun. öle air keyboard'a basarak yazarım ben..
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

moncici said:

yağlı bir şey yerken klavye, kumanda kullanmaya imkan veren teknoloji icat edilsin.

aslında sistemi ben tasarladım. yüksük biçiminde ince bez veya naylon parçasını parmaklarımıza geçiriyoruz. bu parçalar 2 bölümden oluşuyor, yağ koruyucu bölüm ve temiz bölüm. ses komutunu algılayabilen bu parçacıklara hop dediğimizde yağ koruyucu bölüm parmağımızın altına yani dokunma bölümüne geliyor, git dediğimizde parça dönüyor ve yağ koruyucu bölüm tırnağımızın üstüne gidiyor. valla yapalım bunu bakın paraya para demeyiz.

abi sınırlamayın yaw hayal gücünü..

doğrudan sesle kontrol istiyorum, gesture'dan da anlasın ev. bu şu an kinect ile yapılabilecek bişi olm.. elimi özel bi gesture ile sallayınca çevirsin işte kanalı. klavye aç dediğimde açsın klavyeyi, yok evde aptal gibi "abi sınırlamayın yaw hayal gücünü.." demek istemiyorsam havada parmaklarımı okusun. öle air keyboard'a basarak yazarım ben..

sevgiliyle sarılmış film izliyorsun diyelim popcorn, cips falan var. sonra işte sol eli de kullanman gerekli onu da mı kinectle halledicen? manuel iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorlag said:

internete giren kol saati,kaybolan eşyayı bulan alet,dijital tesbih,rahat park etmek için 360 derece dönebilen tekerlekler,soğutmayana kahve kupası,........,karpuz seçeceği vs. vs. vs. daha sayiyimmi?

bunların hepsi şu ya da bu şekilde var zaten

internete giren kol saati - Timex 90102

kaybolan eşyayı bulan alet kısmı için de ıslık çalınca öten anahtarlığı aday olarak öneriyorum.

dijital tesbih = zikirmatik

360 derece dönmesine gerek yok kolay park için, halihazırda çalışasn sistem var. mersedesin unimoglarda kullandığı sistem var, bi de binek araçta vardı hatırladığım kadarıyla. prototipti ama tam modeli vs. hatırlayamıyorum

soğutmayan kahve kupası da var, termoscup diyoruz. kendi kendisini ısıtanı da var, aha da link.

büyük düşün sorlag, yeto olma :P
Sosyal ağlarda paylaş

otobüste boş yer gören teyzelerin kinetik enerjisinden elektrik üreticek bi dinamo. teyzelerin hızları sonsuza yakınsıyo resmen. 2 saniye önce ayakta duracak enerjiyi zor sağlayan kadınlar boş yer gördü mü adeta bir süpermen e dönüşüyolar.bu potansiyelin değerlendirilmesi lazım.dünyanın enerji sorununu kesin olarak çözer şerefsizim.

bu tür bir teknolojiye doğrudan yatırım yapmazlar doğal olarak, önce askeri amaçlarla kullanmak için geliştirirler, o yüzden onun ipucunu da veriyim:
otobüste boş yer gören türbanlı obez teyzelerin momentumundan silah yapmayı araştırsınlar. muhtemelen kainattaki en yıkıcı güçlerden biri bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...