huun Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 bir kadın ve erkeğin çocuk sahibi olmasının önüne ne zaman geçilmeli? 1- çocuğa aktarmaları kuvvetle muhtemel bir rahasızlık olduğunda 2- çocuğa yeterli bakımı sağlayamayacak oldukları açıkça belli olduğunda. yani zeka geriliği ya da bedensel sakatlığı gen havuzunu kirletecek diye yaklaşmaya gerek yok. kadın ve erkeğin genleri ne kadar sağlam ve über olursa çocuk o kadar süper olur diye bir kaide yok. yumurtanın döllendiği andan, çocuğun büyüdüğü ana kadar ters gidebilecek bir sürü aşama var. hatta şöyle de bir şey var, genleri sağlam diye ortaya düzgün bir insan çıkacak diye bir kaide de yok. seri katillerin hemen hepsi ortalamanın üstünde zekaya ve yeteneklere sahip insanlar; ama çıkan sonuç ortada. işin psikolojik boyutu bile var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PembeTavsan Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Arkadaşlar sakin olalım lütfen =) Bence onlar da toplumun birer parçasıdırlar ve insan hayatı ve bilinç sandığımızdan çok daha değerli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 huun, döllendiği andan sonra olucaklar ana-babadan (genetik özürlülk açısından) çevresel etkenlere, (genelliklede) annenin bünyesine giren kimyasallarla alakalı ona zaten kimse birşey demiyor. Yoksa kimse gidipte "aa renk körü adam oda özürlü bak" üremesin demiyor. Azıcık yazdıklarımı okuyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 sene 2010 hala cocuktan bahseden var ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 soimyr seni anlıyorum,gerçekten mantık çerçevesinde yaklaşıyorsun ama...o mantık çerçevesinde bile engelli doğmuş veya sonradan engelli olmuş insanların çocuk sahibi olmalarını engellemek toplum için bir açıdan faydalı görünse de bireysel yaklaştığımızda,kişinin en doğal hakkı açısından baktığımızda korkunç bir olay.... Soimyr said: huun, döllendiği andan sonra olucaklar ana-babadan (genetik özürlülk açısından) çevresel etkenlere, (genelliklede) annenin bünyesine giren kimyasallarla alakalı ona zaten kimse birşey demiyor. Yoksa kimse gidipte "aa renk körü adam oda özürlü bak" üremesin demiyor. Azıcık yazdıklarımı okuyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Yalnız sonrada engelli olanlara (kaza sonucu kolunu kaybetmiş vs) bir lafım yok zeper. Benim derdim çoçuklarına büyük ihtimalle bu sorunlarını geçirecek olanlarla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 engelli insanlar da lazım topluma. insanlar vicdanını rahatlatsın, egosunu tatmin etsin diye. eğer engelliler olmazsa bunlar yapılamaz ve toplumsal düzen infilak eder Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 üstün ırk yaratmak kötü bir amaç değil ama tehlikeli bir şey. 1- genetik çeşitliliğin azalması (yani bilerek belirli tipte insanları seçmeye ağırlık vermek) insan ırkının tamamen yok olmasına sebep olabilir uzun vadede. hali hazırda tarım bitkilerinin küçük çaplarda (bölgesel olarak) başına gelmiş sorunlar bunlar. 2- üstün ırk yaratmak, üstün olmayan ırkları yok etmeye dönüşebilir bu da çirkin ve insan haklarına karşı burda verilen öneri ise saçma, kesinlikle tecavüzü engellemez hatta teşvikler. bunu öneren biraz salakmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 and the oscar goes to fede. en acayip mesajı attı adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 fede said: engelli insanlar da lazım topluma. insanlar vicdanını rahatlatsın, egosunu tatmin etsin diye. eğer engelliler olmazsa bunlar yapılamaz ve toplumsal düzen infilak eder muazzam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 PembeTavsan said: Arkadaşlar sakin olalım lütfen =) Bence onlar da toplumun birer parçasıdırlar ve insan hayatı ve bilinç sandığımızdan çok daha değerli. Etrafı toz pembe görmeye başladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 yasa tasarisi inanilmaz derecede malca. "engellilere tecavuzu engelleyemiyoruz, e o halde biz salalim bu isi rahat rahat tecevuz etsinler ama biz de cocukla mocukla ugrasmayalim, gazetelere haber falan olmasin" yahu adamin soyledikleri bildigin. ama onun haricinde solmyr'in uzerine gereksiz bi sekilde gitmissiniz bence, ben buyuk bolumune katiliyorum yazdiklarinin, sonucta kastettigi genetik hastaliklar. gen havuzu kismina cok katildigimi soyleyemiyorum cunku darwinizmin insanlarda hayvanlardaki gibi islememesinin sebeplerinden biri de bu. bizim degerlerimiz survival of the fittest'i kabul etmiyor. bu sekilde evrimlesmisiz, zorlamamak lazim. zaten o yuzden tip falan ilerledi bu kadar. katildigim nokta su. bence bu cesit bir genetik hastaligi bile bile yaptigin cocuga gecirmek, cok buyuk bir suc. buna izin verilmemesi gerektigini dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Bioethics'den nefret ediyorum. Bir dersimden sırf hoca Peter Singer'ı savunalım istiyor diye kaldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorlag Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Llama said: tecavüzcilerin pipilerini kessek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 ciddi ciddi düşünüyorlar bir de inanılır gibi dğeil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 renk körlüğü, diyabet, astım, hemofili hastaları da kısırlaştırılsın o zaman, bunlar da genetik temelli rahatsızlıklar. hatta elleri değmişken aşırı kıllıları, çok terleyenleri, çillileri, işaret parmağı orta parmağından uzun olanları da kısırlaştırsınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 tecavüzcüler eğitilsin, condom kullansınlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Renk körü ve hemofiliyi niye kısırlaştırıyosun ki, adam sana renk körüyüm diyene kadar öyle olduğunu anlamazsın bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 gerçek anlamda kalıtsal olarak aktarılan hastalıklar olduğu için. söz konusu özürlülerde zeka geriliği ya da vücutta deformasyon vb. bozuklukların sebebi filan genellikle akraba evliliği ya da gelişim bozuklukları oluyo. çocuk yaptıklarında o çocuk ta özürlü doğucak diye bir şey yok yani. normal insanlara oranla daha fazlamıdır orasını bilemem de bu tarz bozukluklar kalıtsal değil diye hatırlıyorum. sorunun kaynağı gelişim bozukluğuysa hiçbir şekilde genlere etki etmiyo zaten de, akraba evliliği sonucu özürlü doğanlarda kalıtsal bir etki var mı hatırlamıyorum. ama sende renk körlüğü, hemofili vs. varsa direkt çocuğuna da aktarıyosun bunun genini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 tabi bunu kısırlaştıralım anlamında söylemedim. eugenics açısından bakarsak böyle bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 bana mantikli geldi kisirlastirma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 okuduğum şehirden böyle tipitipler yüzünden nefret ediyorum valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Archangel_ said: tecavüzcüler eğitilsin, condom kullansınlar ahahah centilmen olan birer beyfendi tecavuzculer cıkmalı artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2010 ertesi gün hapı bıraksınlar bari giderken ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2010 "bu söyledi" denen kişi de böyle bişi söylemediğini söylemiş. forza tiraj! http://neoshinka.files.wordpress.com/2008/06/logh_rudolf-von-goldenbaum_golden_wing_02_400.jpg "renk körü kısırlaştırma" deyince şunu da koymadan olmazdı. yalnız hemofili konusunda çocuklar illa taşıyıcı veya hasta olacak diye birşey yok, benim erkek çocuklarımda birşey olmayacak mesela. x-y hesabı yapılıyor bu konuda. kız çocuk çok isterdim ama napalım artık. öte yandan hemofili hastalarının üçte biri spontane gen mutasyonu nedeniyle hasta, hastalığı sıfırlamak mümkün değil herkes bilinçli hareket etse bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar