Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uncharted 3: Drake's Deception

razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

LathspeLL said:

Infamous 2 Hero Edition'ı getiren Sony bunuda getirir diye düşünüyorum, indirim yapan D&R'de bunada indirim yapar diye umutlanıyorum.

d&r'ın o indirimden sonra playstation türkiye'deki ağlak bebeler "NASIL BİZDEN ÇOK SATARLAR" diyip yine ağladılar. D&R ilk partiyi satınca ikinci partiyi istedi PS TR'den, vermediler.

D&R'da gitti yurt dışından temin edip tekrar dağıttılar müşterilerine ... o indirimin erken bitmesinin bir sebebi de yine Playstation Türkiye ...

her şekilde %100 failler, reziller bu kadar net ve açıkl.
Sosyal ağlarda paylaş

pargalı olmamış be. Ama Ege Aydan'ın ve diğer karakterlerin sesleri süper olmuş. Keşke çevirme yaparken hangi durumda, ne şekilde o diyalogların geçtiğini bilebilseler. Tabi ellerinde sadece diyalog var , dövüşüyor mu sevişiyor mu karakter bilmiyorlar. İngilizce seslendirme belki önce ellerine ulaşsa daha iyi olur tabi İngilizce seslendirme bunlar çeviri yaparken hazır oluyor mu bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

pargalı olmamış be. Ama Ege Aydan'ın ve diğer karakterlerin sesleri süper olmuş. Keşke çevirme yaparken hangi durumda, ne şekilde o diyalogların geçtiğini bilebilseler. Tabi ellerinde sadece diyalog var , dövüşüyor mu sevişiyor mu karakter bilmiyorlar. İngilizce seslendirme belki önce ellerine ulaşsa daha iyi olur tabi İngilizce seslendirme bunlar çeviri yaparken hazır oluyor mu bilemiyorum.

seslendirme sirasinda oradaydim bir sefer, anlatmak isterdim kosullari ve ne ustune ses kaydi gecildigini ama malesef detay veremeyecegim. tek soyleyebilecegim, seslendirme oyun yapildigi sure icerisinde yapildigindan, yani bitmis bir hikaye veya oyun ustune yapilmadigindan, manasiz kalabiliyor. ha bir de bu isi yapan seslendirme studyolarinin oyunlari ve terimleri bilen supervisor lara ihtiyaci oldugunu dusunuyorum. bazi kavramlari cevirmek veya anlasilir kilmak yerine bire bir tercume ile yetinmeleri sorun cikarabiliyor.

ben 1 sefer oradaydim, elimden geldigince yardimci olamya calistim. umarim onlarda neye ihtiyaclari oldugunu anlarlar.
Sosyal ağlarda paylaş

launch trailer'dan izlenimlerim,

- nate daha iyi modellenemezmiş herhalde. saçlar falan çok iyi olmuş ya. takım elbiseli haliyle adeta barney'nin rakibi olmuş. chloe daha bir seksi olmuş, elana'nın da yüzü daha bir güzelleşmiş.

- animasyonlar inanılmaz olmuş. sadece cutscenelerden ibaret değilse, ki uncharted serilerinde genelde dövüş sahnelerinde cutscene'imsi bölümler olması çok hoşuma gidiyor benim, daha da tadından yenmez.

- hikaye baya derinleşiyor gibi. sully ile nate'in kavga ettiği bir yer vardı sanki, bana mı öyle geldi acaba. 2'den daha iyi bir senaryo olursa, oyunun normal puanlarına +15 falan ekler herhalde.

- YALLAH sahnesi de iyiydi sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

abi sorun tecrübesiz olmamız bu konu hakkında, lakin Sony'nin düşündüğü bazı şeyler var.

Geçenlerde direk büyük patron Howard Stringer Türkiye'ye geldi ve Sony Türkiye üzerine toplantılar yaptı. Çok şey düşünüyorlar bu coğrafyada adamlar var Playstation'a büyük yatırımlar yapmak istiyorlar. Potansiyelin farkındalar,

tek sorun, bu güne kadar yapılan hiçbir çeviri bu adamları tatmin etmemiş ve bayağı kızmışlar. Hatta bir ara çevirileri son vermeyi bile düşünüyorlarmış ama ikna edilmişler sanırım asdfas

Sony sayesinde ülkemizde oyun sektörü gelişebilecek sonunda, eğer vazgeçmezlerse tabii
Sosyal ağlarda paylaş

ya çeviriden vazgeçmenin sebebi olarak SCEE'nin başkanı ile konuşmuştu kuzenim, çeviri yapmadıkları dönem ile yaptıkları satışlar ile çeviriler ile yaptıkları satışlar hemen hemen aynıymış. Adamlar orada çevirinin değil, fiyatın önemli olduğunu kavramışlar falan diyordu ki gerçekten öyle adsf

tek kötü yan işte yeni yönetim ile artan fiyatlar, sony o kozunu da kaybedecek.
Sosyal ağlarda paylaş

yukarida yazdigim gibi, anlasilan oyun studyolarinin kullandigi ceviriler cok kotu. gunluk konusma dilinde ceviri yapmiyorlar.

bana D&D'nin ilk turkce cevirisini animsatiyor her seferinde. Bu tarz seyleri birebir tercume etmek yerine daha durumsal konusmalar kullanmak gerektigini dusunuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...